Usporen računar nakon formatiranja

poruka: 7
|
čitano: 2.470
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Prije formatiranja računara (ponovne reinstalacije WinXp) računar mi je dosta usporenije radio nego prije formatiranja. kada sam išao na MyComputer-Properties vidio sam da mi se vrijednost brzine procesora umanjila na 1,05 a mislim da je prije bila 1,8 ili 1,9 GHz. Onda mi je neko rekao da to trebam riješiti u BIOS - u pa sam ovako postupio:
u BIOS - u u PC SPEED sa 1050 podigao sam na 1400 a još sam mogao izabrati 1750 i 1900. kada sam htio da izaberem 1750 sa lijeve strane mi je izbacilo poruku crvenim slovima: CAUTION: According to CPU External frequency settings, system memory can only operate at frequency higher than or equal to 333 MHz, please make sure the DRAM maximum frequency is not less than 333 MHz.
Tako da sam stavio na 1400 i još uvijek mi je sporiji nego prije ali bar malo brži nego što je bio nakon formatiranja. Šta trebam uraditi da ga još više ubrzam - bar na 1750 jer mi je ovako i previše sporo.

ispod CPU Speed u BIOS - u mi stoji sljedeće:
CPU Frequency Multiple (10,5x)
CPUT External Frequency (MHz) (133/33)

i ove dvije stavke su sive - ne mogu ih mijenjati
dalje,
Memory frequency (MHz) (Auto) - može se mijenjati na 133, 333,400
CPU Vcore 1600 V

Informacije iz AIDA 32:

CPU Type: AMD ATHLON XP 1400 MHz (5,25x267)1600+
Motherboard name: Asus A7V8X (6PCI, 1AGP, 3DIMM)
System memory: 256 MB (PC3200 DDR SDRAM)
BIOS TYPE: AWARD MODULAR

Dalje, iz AIDA 32 informacije procesora
Manufacturer: AuthenticAMD
Version: AMD ATHLON(TM) XP 1600+
External Clock: 133 MHz
Maximum Clock: 2250 MHz
Current Clock: 1400 MHz (ovo je vjerovatno što sam ja ubrzao u BIOS)
Type: Central Processor
Voltage: 1,6 V
Status: Enabled
Socket Disagnation: SOCKET A

Ako još kakvih informacija trebam poslati javite samo da riješim ovaj problem - da ga ubrzam jer me i previše živcira koliko je spor.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pa stavi memory frequency (FSB) na 333 kako ti i piše tamo. Ovako ti je na 133 i zato ne možeš dić proc više...

Da se Facebook server srusi 90% mladih bi palo u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sig...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Usporen računar nakon formatiranja
Sused kaže...

Pa stavi memory frequency (FSB) na 333 kako ti i piše tamo. Ovako ti je na 133 i zato ne možeš dić proc više...

Ne znam smijem li da nešto drugo ne spržim da mi ne rikne nešto!?
17 godina
neaktivan

Ne vidim kakve veze imaju OC postavke u BIOS-u sa formatiranjem diskova???

Da probaš vratiti postavke u BIOS-u na default, frekvencija proca bi se trebala vratiti na staro...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Dedaultna brzina tvog procesora je 1400Mhz kao što se može vidjeti ovdje http://www.cpu-world.com/CPUs/K7/TYPE-Athlon%20XP.html

Nije mi jasno kako ti je prije radio na tako velikom taktu.

FOXCONN P9657AA; INTEL CORE 2 DUO E4300 (1.8GHz) oc @ 2.5GHz; ASUS EN7300GT SILENT (400/800) oc @ 570/960; 2 GB DDR2 RAM TwinMOS 667MHz; HDD 160 GB WD; LENOVO L171 17"; "Gravitacija je *učka"
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
nedIm kaže...

Ne vidim kakve veze imaju OC postavke u BIOS-u sa formatiranjem diskova???

Da probaš vratiti postavke u BIOS-u na default, frekvencija proca bi se trebala vratiti na staro...

Ne vidim ni ja ali eto tako je!
kako da vratim na default?
17 godina
scorpion667 kaže...

Dedaultna brzina tvog procesora je 1400Mhz kao što se može vidjeti ovdje http://www.cpu-world.com/CPUs/K7/TYPE-Athlon%20XP.html

Nije mi jasno kako ti je prije radio na tako velikom taktu.

Zar nije u mene ova? Mislim da sam upravu

Athlon XP
  • » K7 microarchitecture
  • » Desktop CPU
  • » Up to 2.33 GHz
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice