Sutra čistim kom pa stavljam novu pastu...Koliko paste treba staviti?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Stavi pastu u kolicini zrna rize !
Moze jedno pitanje, kolika bi bila max normalna temp. u idlleu kod ovog mog procesora sa ovim hladnjakom na taktu koji je naveden u Moj PC ? Meni varira od 26-30C je li to normalno ?
Zanima me koliko bi dobio još dodatno na performansama kada bi podigao i npr. NB frekvencije?
Dali se isplati dizati frekvencije HT,NB i ostalog ili da pustim samo procesor overclockiran preko množitelja?
Koliko je dobitak u performansama šta se tiče overclockiranja HT, NB i base clocka?
Pošto mogu samo procesor overclockirat jer ima otključan množitelj, dilema mi je dali da se zezam sa ostalim, ako performanse nisu veće od npr. 10 FPS u igrama sa svim ostalim overclockiranim frekvencijama?
Zanima me koliko bi dobio još dodatno na performansama kada bi podigao i npr. NB frekvencije?
Dali se isplati dizati frekvencije HT,NB i ostalog ili da pustim samo procesor overclockiran preko množitelja?
Koliko je dobitak u performansama šta se tiče overclockiranja HT, NB i base clocka?
Pošto mogu samo procesor overclockirat jer ima otključan množitelj, dilema mi je dali da se zezam sa ostalim, ako performanse nisu veće od npr. 10 FPS u igrama sa svim ostalim overclockiranim frekvencijama?
HT ne diraj, CPU/NB probaj na 2800MHz.
To mogu povećati u BIOS-u, znači to dvoje da ne diram, samo NB?
Jučer sam zabunom stavio Bus Speed na 250 i zaboravio sam smanjit množitelj, pa mi je proc kratko vrijeme radio na 5,7 GHz, komp se ugasio, ali poslije se je normalno upalio, sada se bojim da ga nisam oštetio, dali ima kakvu zaštitu za takve greške, jer mislim da voltažu nije dizao, samo frekvenciju.
To mogu povećati u BIOS-u, znači to dvoje da ne diram, samo NB?
Jučer sam zabunom stavio Bus Speed na 250 i zaboravio sam smanjit množitelj, pa mi je proc kratko vrijeme radio na 5,7 GHz, komp se ugasio, ali poslije se je normalno upalio, sada se bojim da ga nisam oštetio, dali ima kakvu zaštitu za takve greške, jer mislim da voltažu nije dizao, samo frekvenciju.
Nece mu nista biti ako nisi napon dirao.
Ne NB, nego CPU/NB. CPU NB napon mozes dizati do 1.30 do 1.35V, 100% je sigurno za 24/7. Default CPU/NB je 2000,MHz stavi na 2800MHz i napon 1.3V pa testiraj. Ako je stabilno, malo smanji napon i tako nadji neku sredinu. Pozz
Tako piše u BIOS-u i CPU-z, kao da sam negdje vidio da neki imaju 1.4 i više?
Sada mi procesor radi na 4,6 GHz, pa sam samo za jedan korak podignuo da stabilnije radi, inače je još niža voltaža.
I dali je uputno kod overclockiranja iključit sve opcije štednje(Cool and Qiuet, C6, C1) i dali moram isključit Turbo Boost?
Hvala!
Napon je dobar, sto nizi napon sa visim taktom to bolje, naravno ako je stabilno.
Nemoj gasit cnq.
Iskljuci turbo
Bok, imam pitanje. Koristim vec duze vrijeme AMD Phenom II X6 1075T i problem je u stabilnosti procesora. Znaci stavim ga na 4200MHz na voltazi 1.5000V i pokrenem OCCT, stisnem ON i nakon 5 sekundi komp se restarta sam od sebe (nije Blue Screen). Probao sam na voltazama 1.5250V, 1.5550V, 1.6000V, 1.6250V (tad nije uso u windowse)
Multiplier: x15
Bus speed: 280
HT Link: 2240
NB: 2240
Ram 9-9-24-27
Molio bih pomoc da dobijem komp na toj frekvenciji da bude stabilan. LP
Bok, imam pitanje. Koristim vec duze vrijeme AMD Phenom II X6 1075T i problem je u stabilnosti procesora. Znaci stavim ga na 4200MHz na voltazi 1.5000V i pokrenem OCCT, stisnem ON i nakon 5 sekundi komp se restarta sam od sebe (nije Blue Screen). Probao sam na voltazama 1.5250V, 1.5550V, 1.6000V, 1.6250V (tad nije uso u windowse)
Multiplier: x15
Bus speed: 280
HT Link: 2240
NB: 2240
Ram 9-9-24-27
Molio bih pomoc da dobijem komp na toj frekvenciji da bude stabilan. LP
Mozda imas los primjerak koji ne ide na vise od 4 ghz ipak to nije malo bas...Sto se tice napona,ovo sta si stavljao preko 1.50 V je previse,riskiras plocu prije svega a i procesoru nije bas ugodno,koju plocu uopce imas??? Mozda je i do ploce jer ne ide na svkaoj ploci isto...
Probaj smanjit frekvenciju memorije i dodavat lagano vise struje od stock ali nemoj pretjerivat kao sto si gore napisao,to je previse...
1.5v je sigurno za cpu i nebu mu nista....dok za maticnu je previse :) nejdi prek 1.45v sto se tice napona.....dakle bubni taj napon i vidi do kud ce ic, testiraj i ako je stabilno ostavi za 24/7
Gigabyte 870-a UD3 je ploca, probat cu jos malo cackati ili cu ga vratit na 4GHz
Vrati ga na 4ghz.
Ili općenito FX procesora?
Ili općenito FX procesora?
Idi do 1.475V, nemoj više.
Ako imaš dobro hlađenje ( čitaj vodeno hlađenje ) možeš i do 1.55V .
Ja sam FX 4100 sa Thermax II držao na 5.1Ghz stabilnog na 1.49V
Ako imaš dobro hlađenje ( čitaj vodeno hlađenje ) možeš i do 1.55V .
Ja sam imao na 1.55 V više od 2 mjeseca na svojim komponentama (pod Moj PC). Niži napon mi nije bio dovoljan za stabilnost ocanog proca sa 3.0 na 3.45 GHz. Na 1.5 V mi je u Prime 95 znalo doći do restarta već nakon pola sata.
Katana je bez problema bila dovoljna da sve drži na prihvatljivim temperaturama pa i kod dužih opterećenja.
Probao sam ići na 3.6 GHz sa 1.55 V ali bi mi se dosta brzo restartao PC čim bih jače opteretio proc. Iznad 1.55 sam čitao da se ne bi smjelo ići pa nisam išao dalje riskirati.
Jučer sam ipak vratio stock postavke (za svaki slučaj) jer matična i napajanje mi baš nisu nešto.
Jesi dizao šta drugo osim procesora?
Mislim na NB i ostalo?
Mislim na NB i ostalo?
HT i NB na 3000Mhz
Jučer namontirao novu matičnu i neče mi se komp upaliti (nema slike ni zvuka tipkovnica ne radi i miš) što da radim
Ako je FSB 200x 10 = 2000Mhz ili 20 x 100 = 2000Mhz
Jer podizanjem FSB a dizes i frenkvenciju ostalih komonenti a s dizanjem multipliera ne ??
Mislim na NB i ostalo?
HT i NB na 3000Mhz
A napon nb?
Kako ti se ponasala konfa sa tim oc? rezultati?
U granicama normale !
Pa zašto si napucao 1.5V za 3.8ghz ????