Overclock grafičkih kartica izdvojena tema

poruka: 577
|
čitano: 167.281
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Overclock grafičkih kartica

Evo mene malo s voltmodom kratko receno prije je na stock isla na 900mhz

a sada bebica ide na 1100 :D

http://www.techpowerup.com/gpuz/ucaa3/

evo validacije

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina

jeli pokazatelj da je nestabilan clock grafičke rušenje u igrama? zanima me jer idem isprobati maksimum ove svoje na stock naponu pa da znam na što obraćati pažnju...artefakti dolaze samo usljed pregrijavanja grafulje nevezano za clock jel?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Overclock grafičkih kartica

Evo ja sam svoju HD 6770 malo kloknio , ali morao sam vratiti na normalne taktove jer mi je cooler se pokvario .

(̅_̅_̅(̲̲̲̲̲̅̅̅̅̅̅(̅_̅_̲̅м̲̅a̲̅я̲̅l̲̅b̲̅o̲̅r̲̅o̲̅̅ _̅_̅_̅()
16 godina
neaktivan
lobotomac90 kaže...

jeli pokazatelj da je nestabilan clock grafičke rušenje u igrama? zanima me jer idem isprobati maksimum ove svoje na stock naponu pa da znam na što obraćati pažnju...artefakti dolaze samo usljed pregrijavanja grafulje nevezano za clock jel?

Vezano je za clock. AKo memorija ili GPU radi na frekvenciji visljoj za koju treba dizat napon(a nije dizan napon), dolazit ce artefakti zbog nedostatka. 

Pomogao sam? Zar nije lakše kliknuti gumb: "Hvala" ili "Thum Up" nego pisati post sadrzaja "Hvala", koji ujedno ne prati temu?
17 godina
xZero kaže...
lobotomac90 kaže...

Vezano je za clock. AKo memorija ili GPU radi na frekvenciji visljoj za koju treba dizat napon(a nije dizan napon), dolazit ce artefakti zbog nedostatka. 

a ne dolazi li do rušenja igre ili bsod-a zbog nedostatka napona?

15 godina
neaktivan
OC laptopa

a mi mozete preporuciti dobar program kak OC grafu i procesor, imam laptop asus g73jh, ati mobility 5870, i7 720qm

cjelo vrjeme su mi temperature pod opterecenjem na 65 stupnjeva jer imam jos hladnjak za njega...
probal sam afterburner, al on ne radi (sve karakteristike su na max, pa pretpostavljam da se nemre :/ 

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: OC laptopa
Schockey kaže...

a mi mozete preporuciti dobar program kak OC grafu i procesor, imam laptop asus g73jh, ati mobility 5870, i7 720qm

cjelo vrjeme su mi temperature pod opterecenjem na 65 stupnjeva jer imam jos hladnjak za njega...
probal sam afterburner, al on ne radi (sve karakteristike su na max, pa pretpostavljam da se nemre :/ 

laptop ti se u principu ne clocka :)

13 godina

moze mi neko pomoc kako da clokam geforce 6600gt 256mb

i procesor intel pentium 4 cpu 3ghz

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

jel mi moze neko rec kolko bi imo vise frameova i igrama ako malo OC grafu

Logika je najjednostavniji način da samouvjereno dođeš do krivog zaključka..
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
softicmarlon kaže...

jel mi moze neko rec kolko bi imo vise frameova i igrama ako malo OC grafu

4-5 frejmova vise...

14 godina
neaktivan

a kolko je rizik da nesto bude s grafom

Logika je najjednostavniji način da samouvjereno dođeš do krivog zaključka..
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Tu tvoju nemaš šta clockat jel nemožeš izvuć niš bitno više performasni nego što već imaš a to je dovoljno već. Clockanje ti je relativno. Svaka grafa ima svoj limit, a sam utjecaj koliko ćeš napredovat je od igre do igre a ne isto za sve.

13 godina
neaktivan

Dajte mi neki program da mogu shadere clockati.

Tek sam poceo clockati svoju grafu i to radim u Gigabyte Gamer HUD.

Zeljeznicar Za Zivot Cijeli! ----------------------------->TM'87
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
-2uk4- kaže...

Ne mozes clockati Shadere na Ati-jevoj karti. Da imas Nvidiu mogao bih .

13 godina
protjeran

Pozdrav

Nemam bas iskustva sa klokanjem ati kartica....Imam HD 5670 kako da ju klokam????

Milivoj
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pozdrav,

koliko bi ja mogao da kloknem ovu svoju, i koliko bi se poboljšale performanse?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
-2uk4- kaže...

Kod ATi kartica shaderi rade na istom taktu kao jezgra, tako kada clockaš jezgru clockaš i shadere.

14 godina
odjavljen
Lacko kaže...

evo validacije

Dobro si je clockao lacko, da bar ima netko u blizini 8800GT da ih testiraš ;)

14 godina
odjavljen
nick54312 kaže...
Plahi kaže...
Lacko kaže...

Oc ti je kao zena. moras mjenjat puno pristupa prema njoj dok ne skuzis koji pali na nju... xD

ne ovoga znaci prvo dizi gpu 10 po 10mhz i svaki put bench. kad ti se srusi na benchu tjt spusti 15mhz dole i tjt

onda pusti dignut gpu i dizi memoriju kad ti memorija zasteka. isto 15mhz ili 20 dole i tjt

Što da koristim za bench? Osim furmarka...

Ne s Furmarkom nego s OCCTom jedno 3 minute dovoljno.

3 Minute OCCT-a nije dovoljno!

Meni se npr. tak nakon 10minuta pokaže greška, opali ju 30minuta OCCT-a i siguran si, ali ja ju pržim 15minuta jer mi je dovoljno!

13 godina
protjeran

Evo i ja sam Kloko svoju HD 5670

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
MARKOZD15 kaže...
Lacko kaže...

evo validacije

Dobro si je clockao lacko, da bar ima netko u blizini 8800GT da ih testiraš ;)

Hvala pa da ubodem neku 8800 bez beda bi je przio ahhahah :D ali da ne odgovaram za posljedice :D

Jos uvijek vrtim 5570 sa OC s time da trazim neki cooler za malo para il na poklon od zgorene 8800 il 4850 il tako nes. da namontiram na 5570 da mogu stavit voltmod na duze staze :)

15 godina
neaktivan

Ja se ne bi usudio da clockam graficku iako je po FULL LOAD-om temperatura 57°C jer sam ugradio cooler na pasivni hladnjak na njoj :D

http://www.speedtest.net/result/1987106167.png
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Dobar dan.

Imam jednuGTX 560 Ti TwinFrozr III (3) Power Edition. Dakle NIJE, ponavljam, NIJE 448 core.

Mene zanima kako da overclockam svoju grafičku karticu?

Imam MSI Afterburner.

Na stock voltaži joj Core Clock dignem od 822MHz do 960MHz, a Memory Clock do 2360MHz, i tako super radi.

E, sada bi bilo vrijeme da kliknete na link i pogledate slike moje grafičke (i njene kutije) koje su prikvačene za moj prvi post u toj temi.

http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/gtx-560-ti-twin-frozr-3-ne-core-448/156773.aspx

Dakle, na kutiji piše "Twiple Overvoltage", te "8+1 Phase PWM Design", te zbog toga pretpostavljam da ta grafička ima strašan potencijal za overclockiranje (a ta pretpostavka je i razlog zašto ovaj post pišem).

Da nastavim.

Dignuo sam do 1000MHz(sada sam ovih 40MHz uzeo kao prostor za moguće varijacije i sigurnost) Core Clock, i tada ne radi više, tj. radi, ali se sruše Driveri u vrlo kratkom roku.

Podignuo sam voltažu na jezgri, iliti "Core Voltage", za +40mV.

Uđem nazad u igru, i opet ista stvar.
Koliko sam skužio čitajući sa neta do sada, grafičku se overclocka tako da se diže polako frekfencija na jezgri/memoriji, dok se ne pojave artefakti, a nakon toga se digne voltaža koliko treba da na postavljenim frekfencijama nestanu aftefakti, te se to radi sve dok temperatura ne postane pre visoka. Ako već nakon prvobitnog overclockiranja nije postala pre visoka..
Dakle, ti artefakti su se pokazivali (toliko da se Driver srušio), te sam ja povećao "Core Voltage" za 40mV.

Ušao sam nazad u igru (Metro 2033, sve grafičke postavke su najveće moguće(osim rezolucije koja je u grafičkim postavkama igre prikazana kao 1600x 1200, iako moj monitor ima samo 1280x1024 rezoluciju),osim AA; AA je na AAA (ne MSAA x4), i "Advanced DOF" je isključen također), i opet je situacija bila ista, artefakti su bili (cijeli ekran je mijenjao boje praktički), te se driver srušio.

Sad više nisam htio povećavati voltažu jer apsolutno nisam siguran u to što bih radio, tako da vas molim da mi pomognete.

Dakle, dali trebam više povećati voltažu, jel se zbog toga driver srušio i nakon overvoltanja?

Također, u MSI Afterburneru ima i mogućnost posebno povećavati voltažu Memorije, Jezgre (Core), i AUX (to ne znam šta je).

Trebam li svo troje povećati za istu vrijednost?

Ovo me muči zbog već navedenog razloga, toga što mislim da ta grafička ima ogroman potencijal za oerclockanje, a ja ga ne znam iskoristiti.

Priložena slika je slika stabilnih postavki u MSI Afterburneru. Nemojte mi početi govoriti da mi je temperatura već pre visoka, to je zato što mi je u sobu 30°..

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Probaj staviti Core Clock na 1000 i voltažu na +60

Se bum vas tužil
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.7.2012 12:52 (minkas).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Evo jesam, i driver se srušio.

Frekfencija jezgre je 1002MHz, memorije je 2476MHz

a voltaže sam podesio za: +62mV Core, +30mV memory voltage, i +10mV AUX voltage.

Zašto se driver ruši? :(

13 godina
neaktivan

Jedno pitanje u vezi sa MSI Afterbuner 2.2.1 -  power limit  opcija mi je zaključana (grafika je asus gtx 570 dcII), pa me zanima jel se može otključati ili je to samo za kartice poslednje generacije (6xx i 7xxx)?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Tipkalo kaže...

Evo jesam, i driver se srušio.

Frekfencija jezgre je 1002MHz, memorije je 2476MHz

a voltaže sam podesio za: +62mV Core, +30mV memory voltage, i +10mV AUX voltage.

Zašto se driver ruši? :(

Ja sam imo takvu grafičku i istavio sam ju na 1000MHz, 1112 Core Voltage, memoriju nisam dirao. 

Se bum vas tužil
14 godina
neaktivan
pharmakon kaže...

Jedno pitanje u vezi sa MSI Afterbuner 2.2.1 - power limit  opcija mi je zaključana (grafika je asus gtx 570 dcII), pa me zanima jel se može otključati ili je to samo za kartice poslednje generacije (6xx i 7xxx)?

To je samo za novu seriju. Ne brini se, u igrama neces lahko uletiti u power limit sa GTX 570.

14 godina

Mogu ja sa svojom VTX HD 5570 DDR3 1GB napravit nesto vise klokana je na 675 i core clock i memory clock :)

Nekih 60 avg fps-a u black opsu na 1280x1024 sve off (detalji auto),dakle ?

dafuq! =)
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

evo moj OC Sapphire 7950.. stock je vec OCana na 900/1250, moja je na 1200/1600 @ 1250mV sto je 50% OC od referentnog modela (800mHz je ref.).

ful stabilna, nikad nikakvo rusenje niti artefakti, od prvog dana tako stoji. max temp u najzahtjevnijim igrama (BF3, Serious Sam 3,...) je 80C po ovim vrucinama, kad je bilo hladnije je bilo 76C max. Cooler je na stock postavkama OC BIOSa.

http://www.techpowerup.com/gpuz/kvexq/

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.7.2012 1:08 (sHOCKRE).

1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice