Overclock grafičkih kartica izdvojena tema

poruka: 577
|
čitano: 167.236
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Overclock grafičkih kartica

Oc ti je kao zena. moras mjenjat puno pristupa prema njoj dok ne skuzis koji pali na nju... xD

ne ovoga znaci prvo dizi gpu 10 po 10mhz i svaki put bench. kad ti se srusi na benchu tjt spusti 15mhz dole i tjt

onda pusti dignut gpu i dizi memoriju kad ti memorija zasteka. isto 15mhz ili 20 dole i tjt

Moj PC  
2 0 hvala 2
15 godina
neaktivan
Re: Overclock grafičkih kartica
Lacko kaže...

Oc ti je kao zena. moras mjenjat puno pristupa prema njoj dok ne skuzis koji pali na nju... xD

ne ovoga znaci prvo dizi gpu 10 po 10mhz i svaki put bench. kad ti se srusi na benchu tjt spusti 15mhz dole i tjt

onda pusti dignut gpu i dizi memoriju kad ti memorija zasteka. isto 15mhz ili 20 dole i tjt

Što da koristim za bench? Osim furmarka...

[SLOBODNO STISNEŠ HVALA ONOME TKO TI JE POMOGAO]
17 godina
protjeran

za clock 480 ja bih pitao Xyana na pm jer on ima dvije u SLI-u i dosta dugo ih ima overclockane.

f = 2^{12k/12} \times 440 \,\mbox {Hz} = 2^k \times 440 \,\mbox {Hz}
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Plahi kaže...
Lacko kaže...

Ne s Furmarkom nego s OCCTom jedno 3 minute dovoljno.

Kruger
15 godina
neaktivan
nick54312 kaže...
Plahi kaže...
Lacko kaže...

Ne s Furmarkom nego s OCCTom jedno 3 minute dovoljno.

Evo, baš sam bacio OCCT na max, 500 sekundi, nema greške, temperatura nije išla preko 92, takt jezgre 780, shadera 1560 i meme 1850

15 godina
neaktivan

Da li bi što dobio da stavim Artic Cooling MX-3 pastu? Ili mi se ne isplati...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

e ljudi ovako, mjenjam termalnu pastu... namazo sam graf. procesor, dal smijem one cipove od memorije mazat s termalnom pastom.. ako da, da li onda micem one krpice izmedju tih cipova i hladnjaka??

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Evo mene sa par pitanj.

Posto sam novi u OC, molim za malo pomoci.

na MSI aftreburneru sam uspio otkljucati core clock i memory clock.

Voltaze i dalje zakljucane!!!

Problem je da kad u afterburneru oc-am grafe, jedino kaj se desi je da mi se smrzne komp!!!!!

Dakle, trebam pomoc oko tog problema i oko otkljucavanja voltaza.

Fala unaprijed!

P.S. ovo je moja konfa:

Procesor:
Intel i5 2500K

maticna:   
Asrock Extreme6    
Graficka:
 Ati  Sapphire HD5870 1GB OC Edition
+
Ati Sapphire HD5870 Rev.2
=
CrossFire

zvucnici:
Logitech X530   5,1  70W
Tvrdi disk:
2x  WD caviar black, 750GB, 7200rpm SATA-II (RAID 0)
+
  Hitachi 500 GB, 7200 RPM, SATA-II
    Tastatura:
Razer Lycosa illuminated gaming keyboard
Mis:
Razer Mamba
Kuciste:
 CoolerMaster HAF-X 942 full tower plexi
Cooler:
 Noctua NH-D14
Napajanje:
CORSAIR HX Series CMPSU-1000HXEU
Fan controler:
NZXT SEN-001LX Sentry LX  digital dual-bay fan controller.
+ 2X dvd

Big Bad Boys Drive Big Bad Toys
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.6.2011 21:33 (Fila2mad).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

dal moze tko rec sta se sve moze dogodit dizanjem voltaze grafe

bas sve

hvala :)

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.5.2011 21:26 (chutac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

neke grafe nemaju za otkljucat voltazu.. softwerski

a sta se mozte sve desit jednostavno mozes spalit grafu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Bok. Imam Gainward GF GTS 250 Green. Imam stock cooler na njoj. Zanima me dali bi ju mogao overclockat i koliko? I dali je najbolje sa RivaTuner-om OC-ati? Hvala unaprijed

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.5.2011 21:20 (šaki01).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

klokas sa msi afterburner

i ako je stock cooler mozes klokat naravno

samo pazis na temperature npr da nejdu preko 70 il koliko vec je kriticno za tvoju grafu...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ali ja imam od Gainwarda. Tako da MSI ne dolazi u obzir. Jel onda RivaTuner najbolje rješenje?

EDIT: Sorry, evo našo temu od Afterburnera i lijepo piše da je za sve kartice bez obzira na proizvođača. Hvala

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.5.2011 20:32 (šaki01).
14 godina
neaktivan

imam pitanje.posto se bas ne kuzim u overlokiranje graficke mogu li ja svoju Ati radeon hd4650 ddr3 512mb overlokirat imam stock ventilator

P.S-kada igram malo novije igrice graficka mi se zna zagrijat do 65 stupnjeva

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.5.2011 12:44 (gamer...1997).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
gamer...1997 kaže...

imam pitanje.posto se bas ne kuzim u overlokiranje graficke mogu li ja svoju Ati radeon hd4650 512mb overlokirat imam stock ventilator

P.S-kada igram malo novije igrice graficka mi se zna zagrijat do 65 stupnjeva

to i mene isto zanima, isti problem, NPR. prošle godine sam ju kloknuo i pregorila mi memorija na njoj, bio je ekran pun raznih točkica, dobro da je bila pod garancijom.

Sad imam 1GB ali me je strah kloknuti ^^

A da ubacim svoj Hard Disk u tvoju Matičnu Ploću, te da se odmah bacimo na Plug and Play!!!
15 godina
neaktivan

To vam nema veze s memorijom neg s hlađenjem.

Ja sam svojoj mogo dignut taktove sam malo da budu stabilni dok sam imo stock cooler. Kupio sam AC-ov cooler uz koji su mi temperature pale i dobio sam jos pasivne hladnjake za memoriju.

Nakon sta sam ih sve stavio GPU sam digo jos 90 Hz a Mem 50 Hz.

Znaci nemojte gledat bilo kakve specifikacije sam gledajte temp i hlađenje.

@gamer...1997 skini si GPU-Z i pogledaj kolke su temp u full loadu(odi pod 'senzors' i stavi kvacicu kod 'continue refreshing' i pusti neki Bench(ne onaj u igri neg 3D mark neki) i kad je gotovo klikni na ono gdje ti pise GPU temperature dok ti nebude pisalo 'max'...pogledaj u slici :)) nadam se da pomaze :)

P.S. za tu grafu neidi preko 80 stupnjeva...2-3 stupnja vise moze al vise ne :)

@Bernard Huky Hux clockaj al nemoj ic preko 80 stupnjeva, i to radi tako da dizes za po 10 mhz GPU a memoriju manje zato sta je teze 'clockljiva' :).

nakon svakih 10 mhz pusti neki lagani test a nakon 50-70 mhz 3Dmark :)

EDIT: e da svi vi kojima se komp smrzava il ste previse digli il nemate srece

al probajte kupit dodatno hlađenje ak imate volje i para al neuzimajte me za rijec mozda ni onda ne uspijete

@gamer...1997 @gamer...1997
Poruka je uređivana zadnji put pet 27.5.2011 14:20 (chutac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Grafa mi se sad kad je počelo toplije vrijeme i to zagrije i do 65, 70 C nakon igranja igri. Jel to ok? Imam samo stock cooler na njoj.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

naravno da je ok.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ajde, ekipa, rjesite mi jedan problem.

Imam 2 grafe: 5870 i 5870 OC. obije sapphire vapor-x

Bed je kaj u msi afterburneru ovu koja nije oc mogu dici vise od 900/1300 a onu oc ne mogu.

u biti, kad bilo kaj idem dirati preko afterburnera po ovoj oc, komp se smrzne i moram restartati.

Rjesenje??

Big Bad Boys Drive Big Bad Toys
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Evo upravo sam OC-ao grafičku na notebooku.. Notebook mi je MSI FX600 i imam nVidiu GT325 M grafičku karticu sa 1 GB GDDR3 memorije.

Evo i slike u prilogu, a koliki ču porast performansi imat neznam... Zasad sam igrao NFS HP 2010 i NFS Shift 2 i sve je išlo na mediumu fluidno....

Jack Daniels is the way to go !

0 0 hvala 0
15 godina

ekipa ajde dajte nesto za OC ati 5570

jer treutno sam s MSI afterburnerom OC. i otkljuco sam MSi ali i dalje mi je limit na 850GPU i 1300memorija.

dok bez otkljucavanja je 700/1000

sad radim voltmod i drugi hladnjak sam puknuo gore i zelim vidjet do kud moze bebica :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Lacko kaže...

ekipa ajde dajte nesto za OC ati 5570

jer treutno sam s MSI afterburnerom OC. i otkljuco sam MSi ali i dalje mi je limit na 850GPU i 1300memorija.

dok bez otkljucavanja je 700/1000

sad radim voltmod i drugi hladnjak sam puknuo gore i zelim vidjet do kud moze bebica :D

Probaj s TriXX-om

14 godina
Blacky_RI kaže...

Evo upravo sam OC-ao grafičku na notebooku.. Notebook mi je MSI FX600 i imam nVidiu GT325 M grafičku karticu sa 1 GB GDDR3 memorije.

Evo i slike u prilogu, a koliki ču porast performansi imat neznam... Zasad sam igrao NFS HP 2010 i NFS Shift 2 i sve je išlo na mediumu fluidno....

Oc lapotop procesora i grafickih kartica se ne preporuca zbog prevelikog zagrijavanja i potrosnje,ne radi to,moja preporuka.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011 Ne brinite se oko toga što ljudi misle, oni to rijetko rade.
14 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...
Blacky_RI kaže...

Oc lapotop procesora i grafickih kartica se ne preporuca zbog prevelikog zagrijavanja i potrosnje,ne radi to,moja preporuka.

To sam napravio čisto zbog znatiželje, i softverski kontroliranim programom, ali nisam dobio neki porast pa sam vratio taktove na tvorničke. Ali hvala, znam da se ne preporuča, išao sam probati samo zato jer mi je program imao granicu, OC-ao sam preko MSI Afterburnera.

Jack Daniels is the way to go !
14 godina

xfx hd 6850 stavljena na taktove xfx hd 6850 be verzije(775 na 820 i 1000 na 1100mhz),mogu tako ostavit za 24/7?http://www.techpowerup.com/gpuz/nw4s3/

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011 Ne brinite se oko toga što ljudi misle, oni to rijetko rade.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

xfx hd 6850 stavljena na taktove xfx hd 6850 be verzije(775 na 820 i 1000 na 1100mhz),mogu tako ostavit za 24/7?http://www.techpowerup.com/gpuz/nw4s3/

naravno da mozes ako se ne pregrijava...i nebrini se da ti je mozda previsok takt meni je gpu dignut za 200 mhz a mem za 100 tak da se nemas zast brinut ;)

15 godina

dizes koliko ide. i malo sputis od te vrijednosti ako mislim imat 0-24 komp upaljen i tjt

meni je sa 600 gpu sad radi na 900 mhz

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Imam jedno pitanje kupio sam grafu sapphhire radeon x1600 pro agp i htio bih ju clockat al neznam kako porbao sam sad trixx-om ali nece. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

pitanjce: da li vi nakon clocka pustate da i dalje radi na visim taktovima ili samo prije neke igre dizete taktove?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Idealist kaže...

pitanjce: da li vi nakon clocka pustate da i dalje radi na visim taktovima ili samo prije neke igre dizete taktove?

Puštamo da i dalje radi na podignutim taktovima.

Dum spiro, spero.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice