Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.950
|
čitano: 8.035.210
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
moderator
Re: Što se događa s našim društvom?
eevek kaže...

Znate onaj osjećaj kad čitate teška sranja od životnih sudbina, ali na lice vam umjesto grča izađe smješak jer vam je toliko poznata ta ogavna priča koja vrlo jasno opisuje državu u kojoj živite?

E ovaj tekst je upravo takav. Samo sam se nasmijao jer ništa drugo i ne mogu, osim poludjet'.

Da citiram Johna Olivera:

''Sad bi duh Kafke rekao: Ne spominjite moje ime u tome, neću da imam nikakve veze s tim sranjem!''

12 godina
eevek kaže...
Drago kaže...

http://www.index.hr/vijesti/clanak/vojislav-blazevic-nije-kriv-za-eksplozije-u-zagrebu/807895.aspx

Ovoga čovjeka su, inače, razapeli kad mu je u facu eksplodirala bomba i rekli da imaju "sigurne dokaze" da je on "zagrebački bombaš" i da je postavio dvije bombe - jednu pod vlak, drugu na autobusno stajalište. 

I tak...ode još par milja kuna na odštetu za duševne boli i razne povrede ljudskih prava.

Za to Hrvatska uvijek ima para, a bome će nam trebati i nekoliko puta veće rezerve 

europski sud za ljudska prava u strasbourgu ima sve više posla s hrvatskim slučajevima, a sve češće i na sjednici vlade (onom zatvorenom dijelu) čitaju se točke o odobravanju sredstava iz proračuna za postizanje prijateljskih rješenja (dogovorno plaćanje odšteta koje nazivaju "prijateljskim" - a sad smo prijatelji jel, a gdje je bilo prijateljstvo dok nismo bili prisiljeni po pravdu potegnuti do francuske) i troškova sporova (presuđenih odšteta koje nisu stigli riješiti "prijateljski")

ne samo da sve više ljudi tuži državu, nego ih sve više i dobiva presude - a za odštete se trošak već broji u milijunima eura, iako sud u strasbourgu u pravilu dosuđuje realne odštete, dakle ne one milijunske kao što daju američki sudovi (jer je milka našla žohara u jogurtu), nego po par tisuća eura po slučaju

drukčije naravno niti ne može bit kad nam je sudstvo (koje je te slučajeve prvo trebalo riješiti kako spada jer ih za to i masno plaćamo) u banani - poslije slovenije u eu imamo najveći broj sudaca na 100.000 stanovnika (to je bilo 2013., danas smo možda i prvi u eu), a učinkovitost nam je pri dnu i ne miče se

suci su izabrani doživotno i po klasičnom rodjačko-kumskom principu, ne brinu oko otkaza, uglavnom im se ne radi, a i kad rade - rade preko kurca i prije po nekim vlastitim standardima i uvjerenjima nego po zakonu (čast izuzecima, ali toliko ih je malo da ih se može prije svrstati u statističku pogrešku nego u izuzetke)

- to je dakle najčešći razlog zašto obični građani nahebu i zašto se hvataju strasbourga, a sad malo o pravdi i pravu - državni odvjetnici su uglavnom nesposobni i završe u dorh-u tek nakon što ih odbiju sve normalne odvjetničke kuće gdje se mlati prava lova i čiji se odvjetnici sprdaju na sudu sa državnim kolegama, policija je također nesposobna i od njihovog posla kao temelja na kojem dorh ponekad i može nešto napraviti često ne ostane ništa zbog proceduralnih pogrešaka (opet ponavljam ono o izuzecima kojih je manje nego vlage u sahari), a koje opet oni dobro plaćeni privatni odvjetnici (oni koje si stoka sitnog zuba nemere priuštiti) koriste za rušenje tužbi i oslobađanje svojih dobro potkoženih klijenata

da ne navodim kako sam osobno od više odvjetnika čuo priče da "neki" kolege dogovaraju s državnim odvjetnicima deal u kojem sirotinju (oni koji plaćaju manje) žrtvuju za protuslugu u slučajevima s njima važnijim klijentima (čitaj onima što bolje plaćaju), ili čak direktno potplaćuju državne službe (tužitelje, suce, policiju i druge) 

lalalala, tako je bilo prije 20 godina, pa prije 10 godina, a tako će biti i ubuduće i sve reforme pravosuđa dosad bile su dreku pljuska

još jedna posljedica hrvatske pravosudne katastrofe koja nas se ne dotiče direktno (ali posredno nam grebe majku) jest pravna nesigurnost (za njom i zakonodavna, jer kreteni na vlasti ne znaju sastaviti pošteni zakon, pa ih mijenaju unedogled i po nekoliko puta godišnje) zbog koje iole pametan poslovni čovjek ne želi investirati niti kune u u ovaj bananistan - jer u svijetu biznisa pravna je sigurnost jedna od najvažnijih, ako ne i najvažniji kriterij za pokretanje biznisa u nekoj zemlji

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.3.2015 14:20 (picajzla0707).
16 godina
Drago kaže...

..

Pitanje je, naravno, retoričke naravi jer ..

Drago kaže...
.. puštamo da institucije rade svoj posao!

i Antičekvička.. nije kao cuker, ali je na kraju. Čemu uopće isticanje tako mizerne cifre za troškove.. u usporedbi s npr plaćenim elaboratima za bolnice.. reforme koje se storniraju. U toj priči je Antičevička relativno nevina, ne kao djevica, nego kao kap u moru koje bi tek s pokojom nulom više postalo mjerljivo-usporedivo čudesima koja svjedočimo svakodnevno. Njen odgovor ide u kategoriju 'nek jedu kolače'.. i u relativističkom kontekstu, slažem se snjim i za mene je 'djevica'... a i imam je na speed dailu, 'sex-van-o-van, 4-2.. ' kako li joj već ide broj. Već zbog tog vica, zavrijedila je svih 200.000kn potrošenih (par minuta smijeha vrijedi toliko). Ostali nam samo tjeraju suze na oči, s cifrom. Recimo kao Čo na raftingu ili legenda yu-bi-to/Kirin.. takvih zastupnika nikad dosta u saborskim klupicama. Vrijede svake lipe (koju su zamračili ili dobili kao naknadu).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina

Frankfurt prosvjedi, banke... To je vazna tema tj banke ali sumnjam da ce npr tv-otvoreno ili neka emisija ulaziti u razloge osim suhoparne vijesti da policija pendreci rulju. Njemci nisu blentavi...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...

europski sud za ljudska prava u strasbourgu ima sve više posla s hrvatskim slučajevima, a sve češće i na sjednici vlade (onom zatvorenom dijelu) čitaju se točke o odobravanju sredstava iz proračuna za postizanje prijateljskih rješenja (dogovorno plaćanje odšteta) i troškova sporova (presuđenih odšteta)

ne samo da sve više ljudi tuži državu, nego ih sve više i dobiva presude - a za odštete se trošak već broji u milijunima eura, iako sud u strasbourgu u pravilu dosuđuje realne odštete, dakle ne one milijunske kao što daju američki sudovi (jer je milka našla žohara u jogurtu), nego po par tisuća eura po slučaju

drukčije naravno niti ne može bit kad nam je sudstvo u banani - poslije slovenije u eu imamo najveći broj sudaca na 100.000 stanovnika (to je bilo 2013., danas smo možda i prvi u eu), a učinkovitost nam je pri dnu i ne miče se

suci su izabrani doživotno i po klasičnom rodjačko-kumskom principu, ne brinu oko otkaza, uglavnom im se ne radi, a i kad rade - rade preko kurca i prije po nekim vlastitim standardima i uvjerenjima nego po zakonu (čast izuzecima, ali toliko ih je malo da ih se može prije svrstati u statističku pogrešku nego u izuzetke)

Problem ni najmanje nije u sucima (kao osobama i pojedincima) nego u sustavu, a taj problem se očituje i svagdje drugdje. Kad sudac sjedne u svoju stolicu u SAD-u, eng, njem itd. on je tad bog i batina. Kod nas je sudac još samo jedan činovnik, jedan kotačić u aparatu. 

Kao prvo naš pravni sustav je izričito krut što se tiče zakona i čitanja zakona. Ako u zakonu piše tako može samo tako i nikako drugačije, bez obzira što se radi o lapsuzu i očito da to ne može tako. Dogodi ti se slučaj da sudac naleti na nekakvu takvu logičko-izražajnu grešku i moš ga jeb... Sudac ne smije sam napraviti ni malo ništa što nije strogo propisano u zakonu i normalno da se događaju stvari kakvih ima kod nas. Ako je nekakav sustav jako krut u tom pogledu lako je s njim manipulirati i kočit ga (ako znaš što radiš, ergo odvjetnici) jer kad ti se uhvatim za zarez mogu te s njim pilit do beskonačnosti. Ako u zakonu piše da se xy radi svakog 30.tog u mjesecu, to znači da nema teorije da će se napraviti u veljači i ti moraš onda skupit opet sabor da bi se takva nekakva glupost prepravila na 30-tog ili posljednji dan u mj.

Druga stvar kod nas suci nisu suci nego su i stranke u postupku. To mislim na način da kod nas teret dokazivanja ne leži na strankama (što bi bilo logično) nego leži na sucu. U SAD ili drugdje ako si došao na sud i nemaš dokaza, izgubio si, nisi predao neki dokaz, jbg prošla baka s kolačima. Kod nas se postupak zaustavlja, sudac traži mišljenje vještaka. Suadc umjesto tebe skuplja dokaze. Po meni bi trebalo biti do tad i tad imaš sudu skupit dokaze, ako ih nemaš znači da nemaš slučaj. Kod nas ti tek kad dođeš na sud onda sud počinje skupljat dokaze, prikupljat svjedoke, slati vještake i sl. Što je van pameti. Namjera je plemenita da se nikog ne ošteti nego se u principu pokušava pronaći "apsolutna" istina. Što je čak i u  redu recimo kod ubojstva, silovanja i sl. No kad se radi o dugu od 123kn ili 12cm međe dužina postupka postaje nepravednija nego da si nekog zakinuo slučajno. 

Još jedna stvar. Kod nas nitko nikom ne vjeruje. Ne mislim da osobe, nego na institucije. Kod nas sud ne vjeruje kad policija izda neki dokument, nego sad to treba posebno vještačiti. Ministartsvo izda dokument, to ko da sam ga ja izdao, pozivaju se vještaci. Imaš ovlaštenog geodetu, ma pih trebaju još bar četvorica neovisnih, nema veze što je ovom certifikat izdala država. Znači u principu država ne vjeruje samoj sebi. Ovo je također općenito problem svih institucija da jedna državna ustanova ne vjeruje drugoj. Sud ne vjeruje sudu, stvari koje su već dokazane se opet idu provjeravati unutar drugog postupka i sl.

Nadalje, i ovo mi je fascinantno. Nedolazak svjedoka, stranke i sl. na ročište. Opet je problem kao prvo jer na sudu je teret dokazivanja, a ko tvoj (dobrovoljni) svjedok ne dođe na ročište u normalnoj državi gubiš njega kao dokaz, no ne kod nas sad mi njega čekamo 6mj da se on pojavi, policija se zove tek nakon 43. puta (u slučaju ako svjedok nije dobrovoljni). Nedolazak stranke na sud? Pa ako nisi umro ili imao prometnu na putu do suda ništa drugo nije opravdano. Nebrojene odgode... Autoritet suda je toliko mali da je svaka druga obaveza važnija od dolaska pred suca. 

E sad još na kraju pošto suci nemaju apsolutno nikakav autoritet i u principu sudac nije sudac nego samo čitač/tumač zakona svaki njegov korak se temeljito provjerava i dobri odvjetnici lako pronađu gdje zareza u presudi nema, a trebalo bi ga biti. Tako da se presude ne donose baš olako, do 100% sigurnosti zovuu svjedoke i maltretiraju vještake i u principu ako nisi siguran bolje gurni pod tepih jer ćeš biti ti kriv. U takvim krutim birokratskim sustavima se ljudi često nađu u situaciji da su za nešto odgovorni, a nemaju nikakvu mogućnost na to utjecati. I na kraju normalno da ti to i ubije moral pa ti se i baš ne radi pretjerano, da i imaš nabolju volju.

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.3.2015 14:31 (BlackDog22).
12 godina
BlackDog22 kaže...

Problem ni najmanje nije u sucima (kao osobama i pojedincima) nego u sustavu, a taj problem se očituje i svagdje drugdje. Kad sudac sjedne u svoju stolicu u SAD-u, eng, njem itd. on je tad bog i batina. Kod nas je sudac još samo jedan činovnik, jedan kotačić u aparatu. 

Kao prvo naš pravni sustav je izričito krut što se tiče zakona i čitanja zakona. Ako u zakonu piše tako može samo tako i nikako drugačije, bez obzira što se radi o lapsuzu i očito da to ne može tako. Dogodi ti se slučaj da sudac naleti na nekakvu takvu logičko-izražajnu grešku i moš ga jeb... Sudac ne smije sam napraviti ni malo ništa što nije strogo propisano u zakonui normalno da se događaju stvari kakvih ima kod nas. Ako je nekakav sustav jako krut u tom pogledu lako je s njim manipulirati i kočit ga (ako znaš što radiš, ergo odvjetnici) jer kad ti se uhvatim za zarez mogu te s njim pilit do beskonačnosti. Ako u zakonu piše da se xy radi svakog 30.tog u mjesecu, to znači da nema teorije da će se napraviti u veljači i ti moraš onda skupit opet sabor da bi se takva nekakva glupost prepravila na 30-tog ili posljednji dan u mj....

u većini se slažem s tobom, osim u ovom eskulpiranju sudaca, jer problem je ponajviše u sucima zbog već navedenog, od nerada i nestručnosti pa nadalje (zanimljivo, hrvatska po količini eurića koje troši na sudstvo uopće nije pri dnu europske unije, ali ne gledano po ukupnom iznosu koji onda ovisi o veličini zemlje i njezina proračuna, nego po količini eura koje se po stanovniku izdvaja - pa tako stanovnici neke triput bogatije zemlje izdvajaju manje od nas, iako im je plaća triput veća - znači da nije baš da nema love za pravosuđe, a istovremeno smo predzadnji po broju sudaca koji se dodatno školuju i prilagođavaju europskim pravnim stečevinama - što će njima obrazovanje)

a ovo da sudac ne smije skrenuti od onog što piše u zakonu objasni onima što presuđuju da je silovanje jednako rukovanju - naši su zakoni inače maksimalno nedorečeni i šuplji i gospon sudac ne samo da može krivudati po zakonu kako god hoće, nego ga može zaobići pa i proći kroz njega kad god to poželi, dapače - američki su suci daleko više vezanih ruku, ako ništa drugo samo zbog jedne stvari - presedana - u slučaju kojeg više nema suđenja nego se odluka donosi po presudi iz presedana, pa makar na kojem sudu i bilo kad takva odluka bila donesena

prisustvovao sam čitavoj hrpi suđenja i vidio sam svega i svačega, od suca koji vrišti na državnog odvjetnika da se (doslovce) "gubi ispred njegovih očiju i napravi tu tužbu kako spada da može ovog kriminalca osuditi kako spada" (dok se odvjetnik krimosa drži za trbušinu gušeći se od smijeha) do situacija kad sudac pola sata proučava zakon jer nema pojma što u njemu piše i kako dalje presuditi, slučajeva gdje se "rasprava" odgađa zbog odsutnosti suca (a sudac loče u u birtiji preko puta suda) itd

bio sam i na internom kolegiju suda gdje se novoimenovani predsjednik suda (ambicije hehe) izderava na suce i pokušava im objasnit da ne može jedan sudac rješavati 50 predmeta mjesečno, a drugi manje od 10, na što se ti isti suci ponašaju ko uvređene frajle i da ne nabrajam dalje, jer zasrat ćemo temu koja, iako pričamo o svemu, ovakvu kaljužu ne zaslužuje

17 godina

hm..

http://www.jutarnji.hr/ne-biste-vjerovali--hrvatska-ima-samo-8-losih-cinovnika----barem-tako-tvrde-njihovi-sefovi/1315539/

to su se medjusobno ocijenjivali?

kako bi rekao Ljuban iz "vlak u snijegu" - na taj nacin nikad kraja dobrim djelima

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.3.2015 16:02 (nixass).
17 godina
ihush kaže...

Frankfurt prosvjedi, banke...To je vazna tema tj banke ali sumnjam da ce npr tv-otvoreno ili neka emisija ulaziti u razloge osim suhoparne vijesti da policija pendreci rulju. Njemci nisu blentavi...

A kaj bi ti htio u Hrvatskoj, pa kod nas je 95% banaka u vlasništvu stranaca, i sve te banke zapravo i financiraju državu na staklenim nogama.Kolko ja vidim kaj se tiče te nove ECB bankarske zgradurine, njezina izgradnja je koštala sitnih 1.3 milijarde eura.

Ti bokca njima nisu dosta normalne zgrade, pa si moraju sklepat ovakvu nebulozno skupu šminkersku bankarsku tvrđavu=prvoklasna EU rasipnička perverzija.

http://www.vecernji.hr/svijet/prosvjednici-na-ulicama-od-ranog-jutra-zapalili-nekoliko-policijskih-auta-995635

http://www.radiocrash.net/category/category/ekipa
17 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...

Američko sudstvo se temelji na presedanima i nisi baš u pravu da su vezani njima, pošto presedan nekako mora nastati, a nastaje kada sudac tumači nešto za što nema podršku u zakonu, odnosno radi presedan. Suci nisu vezani presedanom nego se presedanu vjeruje da se može primjeniti u trenutnom, konkretnom slučaju pa nema potrebe istu stvar dodatno raspravljati. Odnosno sud vjeruje sudu. Sud kao institucija vjeruje u svoj sustav i vjeruje da na temelju odluke koju je donio neki drugi sudac i potvrdila praksa se može postupiti u konkretnom slučaju (kod nas ti u svakom slučaju poraš ponovno dokazivat da je 1+1=2, ako sabor ne donese odluku da 1+1 stvarno jesu 3 - pa ako je došlo do tipfelera imaš sranje jer se sabor mora opet sastat da se donese ispravak, do tad 12 umre). Presedane sudac može i zanemariti te donijeti odluku protivnu njima koja ako se kasnije potvrdi na višim instancama postaje novi presedan. Kod nas je to nemoguće, sudac ne može donijeti odluku koja bi bila protivna zakonu, a da ona ostane pravovaljana. Kažem protivna jer kod nas ne postoji mogućnost da nešto zakonom nije strogo definirano, a pojavi se na sudu, pa kod nas sudac ne može donijeti odluku o nečemu o čemu zakon ne postoji. Dok u SAD-u je (još jedan od razloga nastanka presedana).

Ovo za rukovanje je (znam o kojem slučaju se radi, ali ne znam kakv je to čovjek) je namjerno krivo tumačenje zakona (iz kojeg razloga ne znam, da li sprdnja sa sustavom, korupcija ili rasizam), koje je na kraju bilo i srušeno na prizivu. Što opet dolazimo do još jedne stvari kod nas da jednom kad se sudac postavi možda ga bog može maknuti. Pa makar rješio i 2 slučaja godišnje ili donosio ovakve nebulozne presude.

Sudstvo je kod nas previše birokratizirano, kao i sve ostalo, a zbog toga je cijeli sustav trom. Ono čitanje suca zapisničaru koji to onda tipka na komp.....počeo sam se bio smijat, a onda plakati kad sam skužio da mi nekog plaćamo 100kn sat da bi on diktirao zapisnik, a 20 drugih ljudi koji koštaju 5000kn sat čekaju dok ovaj završi. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.3.2015 16:36 (BlackDog22).
13 godina
neaktivan

Protesti protiv homoseksualnog braka u nekoj selendri u RH skupili 6 učesnika, ova tema gori. 40 stranica u 7 sati.

Doslovni pad zapadne civilizacije, Europske Unije, demokracije i našeg načina života u Njemačkoj, ljudi padaju mrtvi, milijunski gradovi gore. Spominje se u jednom postu.

17 godina

inace, ne znam jel se kaj prica po hrvatskim medijima..

u irskoj je za dva mjeseca referendum o istospolnim brakovima i ne vidim neku hajku o tome ovdje.. a kao, zapadni i demokratski svijet, americki trojanski konj u europi..

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
13 godina
neaktivan

Moze li mi netko objasniti kako Luxembourg ima peterostruki triple A kreditni rating, najbolji zivotni standard, najvecu minimalnu platu uz vise od 2 trilijuna dolara vanjskog duga i oko 4 miliona dolara duga po stanovniku.

Zar to nije propala drzava? Zasto RH nema takav rating? Kad ce RH dobiti svoja 2 trilijuna? Zar RH nije u savrsenom stanju u poredjenju s Luksemburgom koji nema niti jednog proizvoda?

11 godina
protjeran
Onjegin kaže...

Moze li mi netko objasniti kako Luxembourg ima peterostruki triple A kreditni rating, najbolji zivotni standard, najvecu minimalnu platu uz vise od 2 trilijuna dolara vanjskog duga i oko 4 miliona dolara duga po stanovniku.

Zar to nije propala drzava? Zasto RH nema takav rating? Kad ce RH dobiti svoja 2 trilijuna? Zar RH nije u savrsenom stanju u poredjenju s Luksemburgom koji nema niti jednog proizvoda?

Vrlo kratko receno...Mozes biti duzan i Boga i Vraga,ali ako imas odakle servisirati dug,to nije bed..Dakle,po tome se racuna kreditni rejting.Mozes u banci imati dug od recimo 1 mio Ojra,ali ako zaradjujes 30000 Ojra mjesecno,to niti banci niti tebi nije bed.Ako imas minimalan dug,reativno receno,a nemogucnost servisiranja duga,tada imas los kreditni rejting,dakle,po tome ti se odredjuje pristup kreditima...ili uopće mogucnost,a time i kamata s obzirom na rizik ide u nebesa..

17 godina
Onjegin kaže...

Taj "dug" je u biti ekstremno jako financijsko tržište, Luxembourg je jak kreditor.

15 godina
neaktivan

Koliko sam upoznat, u jesen 2014. im je baš potvrđen AAA rejting od strane S&P-a, Moodysa i Fitcha.

Nemaju većih problema zasad sa servisiranjem javnog duga (visine,strukture?), tim više što su prinosi na drž.obveznice članica Eurozone rekordno niski (da ne kažem negativni),  većina fin.tržišta i investitora je sve više okrenuta jugoistočnoj Europi (među njima i mi, kad se Lalovac pohvali nedavno da smo se jeftino zadužili - odmah čitaj između redova da to nije bašde facto zasluga vlade kakvom se često pokušava prikazati u javnosti), ali i korp.obveznicama s nešto višim prinosima.

Uz to, vjerojatno su najjača ekonomija EU što se razvijenosti fin.tržišta tiče, i zastupljenosti banaka (mislim da imam negdje podatak o 150), isto tako vrlo razvijene (teške)industrije metala, tranzitne i uslužne industrije odnosno logistike (.pdf download).

Stvar ipak nije jednoznačna, pa je primjerice udio javnog duga u BDP-u (%) unazad 10g. učetverostručen, sa nekakvih 6% 2005/6, na sadašnjih 23-24%.

Zgodan link za praćenje.

EDIT: Update za HR, s tim da očito ovu situaciju jeftinog/dostupnog kapitala treba maksimalno iskoristiti, pa me ne bi iznenadilo još koje izdanje ove godine (veza - A.Babić), prvenstveno ogromna ušteda u kamatama koje plaćamo iz proračuna. However, ako se ne varam - jedino Grčka se u EU još uvijek skuplje zadužuje od nas, razumljivo.

In the name of tragedy...
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.3.2015 9:35 (thedream).
17 godina

Na ovo su cekali 4 godine: http://www.jutarnji.hr/lalovac-uvodi-nove-kriterije-za-drzavnu-sluzbu--onaj-tko-ne-zadovoljava-kriterije--moze-si-traziti-novi-posao-/1315875/

Ako kojim cudom dobiju izbore, onda ce ipak naci nesto zbog cega to ne mogu napraviti, pa ce krenuti sa istom pricom za 4 godine.

Rvat katolik!
15 godina
tnakir kaže...

Na ovo su cekali 4 godine: http://www.jutarnji.hr/lalovac-uvodi-nove-kriterije-za-drzavnu-sluzbu--onaj-tko-ne-zadovoljava-kriterije--moze-si-traziti-novi-posao-/1315875/

Ako kojim cudom dobiju izbore, onda ce ipak naci nesto zbog cega to ne mogu napraviti, pa ce krenuti sa istom pricom za 4 godine.

Pa zar ti nisi pročitao da u HR samo 8 državnih službenika ne radi posao kako treba. Gdje ti živiš, kod nas teče državnoslužbenički med i mlijeko. Kad si u redu, znaš da ćeš doći na red prije smrti, ako se ne desi nešto nepredviđeno.

Stručnjak za odmaganje...
17 godina
mario.L_hr kaže...
tnakir kaže...

Pa zar ti nisi pročitao da u HR samo 8 državnih službenika ne radi posao kako treba. Gdje ti živiš, kod nas teče državnoslužbenički med i mlijeko. Kad si u redu, znaš da ćeš doći na red prije smrti, ako se ne desi nešto nepredviđeno.

Hahaha... ne, na to nisam naletio :D 

Jesu bar dobili otkaz?

8 uhljeba * 12 mjeseci * 10.000 bruto plaće, to valjda pokrije nekakvu menzu za one koji si ne mogu priuštiti obrok...

Rvat katolik!
15 godina
tnakir kaže...

Hahaha... ne, na to nisam naletio :D 

Jesu bar dobili otkaz?

8 uhljeba * 12 mjeseci * 10.000 bruto plaće, to valjda pokrije nekakvu menzu za one koji si ne mogu priuštiti obrok...

'Bem te neinformiranog. 

Stručnjak za odmaganje...
15 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Na ovakvu masu zaposlenika, postavljanje kriterija ti dođe kao da pišaš u požar. Malo ugasiš, i triput više izgori opet za par sekundi.. Da se razumijemo, kriteriji su super stvar, da dapače, ali glomaznost javne uprave je jednostavno problem br. 1 u državi što se rashoda tiče.

Ali kako vidiš, ni Karamarko tu nema baš previše cojonesa napraviti koji radikalan potez, pa smanjiti broj županija i općina - dapače. Osobno - ne vidim zašto se to nitko ne usudi napraviti, priče o glasačkoj mašineriji su mi tu prilično neutemeljene, radi se o nacionalnom interesu, tu bi morao postojati konsenzus svih stranaka.

Nemam problema sa sustavom nagrađivanja i kazne, svaki dan gledam njegov izostanak ali nužna je modernizacija poslovnih procesa, smanjenje papirologije / administracije i samim time ogromnog broja zaposlenih na drž.proračunu.

Tu sad ne mislim na to da je jedna spremaćica u smjeni od dvije - višak (kao što je jedno vrijeme bilo predstavljano kod mene u firmi - sve će se riješiti njihovim otkazom jel, i mijenjanjem kao na traci), ili da treba rezati medicinsko osoblje, doktore, sestre itd.. Međutim, ako načelnik ili pojedini gradonačelnici - imaju veću plaću od premijera, onda tu nešto definitivno ne valja po meni, uz to što imaju po x savjetnika, zamjenike itd.

In the name of tragedy...
17 godina
thedream kaže...
tnakir kaže...

Osobno - ne vidim zašto se to nitko ne usudi napraviti, priče o glasačkoj mašineriji su mi tu prilično neutemeljene, radi se o nacionalnom interesu, tu bi morao postojati konsenzus svih stranaka.

Ukidanje županija, opčina, gradova: koliko je to radnih mjesta? Kupovanje socijalnog mira?

Mislim da se svi oni boje upravo toga. Nije im potreban još jedan šator u metropoli...

17 godina
markonio kaže...
thedream kaže...
tnakir kaže...

Osobno - ne vidim zašto se to nitko ne usudi napraviti, priče o glasačkoj mašineriji su mi tu prilično neutemeljene, radi se o nacionalnom interesu, tu bi morao postojati konsenzus svih stranaka.

Ukidanje županija, opčina, gradova: koliko je to radnih mjesta? Kupovanje socijalnog mira?

Mislim da se svi oni boje upravo toga. Nije im potreban još jedan šator u metropoli...

Bojimo se šatoraša, bojimo se uhljeba... čija je ovo država? Ko plaća te ministre? Ko plaća invalide i uhljebe? Nek odjebu laganini.

Rvat katolik!
17 godina
tnakir kaže...

Bojimo se šatoraša, bojimo se uhljeba... čija je ovo država? 

Uhljeba (i aspiriranata na uhljebstvo)

This space for rent!
17 godina
Drago kaže...
tnakir kaže...

Bojimo se šatoraša, bojimo se uhljeba... čija je ovo država? 

Uhljeba (i aspiriranata na uhljebstvo)

Daleko od toga da zaslužuju poštovanje i skrb društva koje su branili (pričam o invalidima). Al pi*ka mu materija, dokle!? Skrb ne zaslužuju pizduni koji su invalidnine zaslužili miljama od bojišnice.

Pizduni su isti oni koji su bili u ratu, a ne bore se protiv falših invalida. Pizduni su oni koji mirno gledaju uhljebljavanje.

A najveći pizduni smo mi jer svi to gledamo pognutih glava, i još im plaćamo da nas guzlaju. 

Rvat katolik!
12 godina
tnakir kaže...

Daleko od toga da zaslužuju poštovanje i skrb društva koje su branili (pričam o invalidima). Al pi*ka mu materija, dokle!? Skrb ne zaslužuju pizduni koji su invalidnine zaslužili miljama od bojišnice.

Pizduni su isti oni koji su bili u ratu, a ne bore se protiv falših invalida. Pizduni su oni koji mirno gledaju uhljebljavanje.

A najveći pizduni smo mi jer svi to gledamo pognutih glava, i još im plaćamo da nas guzlaju. 

naguzi se i opusti se, jer što se više otimaš - veća je bol u guzi

12 godina
neaktivan
markonio kaže...
thedream kaže...
tnakir kaže...

zar ti ne kužiš da je to "glasačka mašinerija",njihovi sljedbenici i uhljebi koji žive i primaju plaću od poreza kojeg plaćaju svi građani?kakvi šatori,kakav crni socijalni mir,PA NISU LUDI REZAT GRANU NA KOJOJ SJEDE...da i ti ne radiš slučajno u državnim službama možda;) neutemeljene priče,LOL,a šta je drugo nego debelo utemeljeno,samo posjeti nekakav birokratski centar tipa općina,županija,ministarstvo i slična s*anja,pa se uvjeri na svoje oči...cirka 10% stanovništva živi "j*e*ački na leđima ostatka stanovništva...vrlo jednostavno,ili si ovca ili jašeš tu dotićnu stoku...i nas par luđaka ka ja,koji smo između :) ali smo zanemariv postotak...

17 godina
neaktivan

Neka mi netko objasni kako let Kroacija Airlajna iz Dubrovnika do Zagreba može koštati jednako kao let iz Dublina do Zagreba - 2000 kuna.

Uz napomenu da su ovi iz Dublina odlučili ići drugom turom jer je i tih 2000 kuna bila skuplja opcija od uobičajene.

Ako imaju gubitke nek zatvore firmu i odj*ebu. Letit ću Turskim Airlinerom.

Moram riješiti vizu do sredine slijedećeg tjedna i da se ne vozim 10 sati, pomislih da možda neće biti preko tisuću kuna (330 je autobus), pa hajde, kad se već ide na put da se riješi kako spada.

Evo baš gledam, do Londona je povratna 2300 kuna, i još se voziš A320,  a ne onom prdekalicom.

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
17 godina
Ja ne znam kak CA uopce prezivljava..
Ja si upravo bukiram let dublin-glasgow, dvije povratne karte 40e. Jel to normalno?
Dvije povratne karte do hr sa germanwingsom kostaju 370e.. CA je izgubljena u prostoru i vremenu..
17 godina

Juhny, mislim da si promašio ceo fudbal ovim svojim postom... Ja sam upravo o tome i pričao što ti ponavljaš. Pa da malo detaljnije obrazložim: ukidanjem županija, općina i gradova se gubi gomila radnih (parazitskih) mjesta. Samim time imaš nezadovoljne građane koji će prosvjedovat (šator, jelte). A na primjeru prosvjeda vezanog za outsourcing u državnoj upravi, vidimo da bi oni dobili veliku podršku svukupne HR javnosti. Dakle, vlast se to boji napraviti, jer nakon toga (vjerojatno) pada...

17 godina

Carski: http://www.jutarnji.hr/osuden-jer-je-za-mito-uzeo-pilu--ali-je-ostao-voditelj-sluzbe-u-ministarstvu/1316741/

Još jedna lijepa priča iz  Hrvatske - policija, tužiteljstvo i sud su odradili svoje i ponovo se pokazalo da institucije rade svoj posao!

This space for rent!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice