Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.559.074
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran
Re: Što se događa s našim društvom?
s ovim račan nisi me mogao više uvrijediti i da si htio. bila je to individua koju sam prezirao. kao i tuđmana.

no da ne duljimo nepotrebnu raspravu, čut ćemo se nakon izbora pa ćemo vidjeti tko je bio u pravu. ovako objašnjavati vam nešto ispada kao gluhom dobar dan.
HDZ = SDP
16 godina
neaktivan
karakteran kaže...
s ovim račan nisi me mogao više uvrijediti i da si htio. bila je to individua koju sam prezirao. kao i tuđmana.

no da ne duljimo nepotrebnu raspravu, čut ćemo se nakon izbora pa ćemo vidjeti tko je bio u pravu. ovako objašnjavati vam nešto ispada kao gluhom dobar dan.

Ja tebi želim da postaneš premijer ove prčije od države nakon 10g vladavine HDZ-a. To nek ti bude najveća uvreda i - kazna koju možeš zamisliti. Smatraj da sam te uvrijedio.

Cemetary gates
16 godina
protjeran
ti si stvarno beznadan slučaj.
gledaš život crno - bijelo, hdz - sdp.
HDZ = SDP
16 godina
protjeran
karakteran kaže...

Ak se ne varam tebe izbori ne zanimaju. A i nije bas jasno ako si protiv HDZ-a i SDP-a za koju bi ti to stranu bio.... reci barem lijevo, desno, centar. Ak si samo panker onda se mozemo i drugacije razgovarat. Ja vjerujem u parolu PUNK is NOT Dead! ali samo muzicki, nisam vise za anarhiju. 

Znam da ce SDP na sljedecim izborima pobjediti i krenut ce zbivanja u pozitivnom smjeru 100%. Jer od ove sadasnje vlade s Jacom na celu, bila bi bolja i TNT vlada s Jajanom na celu.... 

Nazi Punks - FUCK OFF!!!! \m/
16 godina
neaktivan
karakteran kaže...

Ti ga svojim neizlaženjem na izbore i ne gledaš, ustvari pardon - gledaš druge kako ga žive i biraju umjesto tebe. Umjesto muda u jednu ruku, penkalu u drugu i na listiću zaokružiti što ti nalaže savjest i opredjeljenje tj. uvjerenja.

Tvoj problem ako na HR političkoj sceni ne vidiš odabir za sebe, ovdje živiš i osobno, kad tako moram reći, mi se najviše gade ljudi koji pljuju - a ne glasaju. Više cijenim okorjelog pravaša ili HDZ-ovca, s njima su makljaže barem s pokrićem.

S tobom se mogu pet dana ovdje tući i na kraju smo opet - na početku, znači nigdje. Tabula rasa.

Ako ne glasaš, ja bi te prvo kaznio po džepu, a drugo ti zabranio govoriti na tu temu. Nemaš pravo glasa, izgubio si ga neizlaskom na izbore. Amen.

Cemetary gates
16 godina
protjeran
Tallahasee kaže...
karakteran kaže...

Ak se ne varam tebe izbori ne zanimaju. A i nije bas jasno ako si protiv HDZ-a i SDP-a za koju bi ti to stranu bio.... reci barem lijevo, desno, centar. Ak si samo panker onda se mozemo i drugacije razgovarat. Ja vjerujem u parolu PUNK is NOT Dead! ali samo muzicki, nisam vise za anarhiju. 

Znam da ce SDP na sljedecim izborima pobjediti i krenut ce zbivanja u pozitivnom smjeru 100%. Jer od ove sadasnje vlade s Jacom na celu, bila bi bolja i TNT vlada s Jajanom na celu.... 

zadovoljit ću ti znatiželju nije problem: nisam punker i nisam nikad imao posla s kriminalom, nit sam ikada bio kažnjavan, a zatvor sam vidio samo izvana jer tuda nekad prolazim.

idoli? pa ljudi koje poštujem nisu političari, jer u politiku se poštenju ulaz ne dopušta. vlado bebić je bio u većini stavova ok, ali se s nečim nisam slagao pa ga stoga ne mogu svrstati u kategoriju ljudi koji su mi uzor. dakle u politici sam samo za poštenje, pa ako si toliko navalio da me svrstaš u lijevo, desno, centar i sl. slobodno izaberi opciju po volji.

HDZ = SDP
17 godina
neaktivan
karakteran kaže...

Kuzim ja tvoje vidjenje stvari, ispravi me ako grijesim - zasto uopce trositi vrijeme i zamarati se na stvari koje nece nista promjeniti.

To je po meni ispravno generalno vidjenje stvari, ali mislim da si u krivu kod vjerovanja da tvoj glas nece nista promjeniti, a i ne slusas druge kad ti pokusavaju objasniti da je to jedini nacin. Ne sjecam se tocno tko, ali netko te izazvao i pitao razna pitanja:

"Kako bi ti to rijesio? Da ne izlazimo na izbore?"

Odgovorio si: "Katarza mora doci iznutra"

Pa dabome, slazem se da promjena mora doci iznutra, ali opet nisi dao nikakav prijedlog. Kako bi se provela edukacija koja bi dovela do promjene?

"Put od tisucu milja pocinje prvim korakom". Ako mene pitas, korak br. 1 su izbori...

<edit>

Usput, ne razumijem zasto imas potrebu nazivati ljude ogranicenima, ovcama i slicnim derogativnim nazivima ako se ne slazu s tobom.

Jasno ti je da ne znas sve i posljedicno - nisi uvijek u pravu. Otvori malo taj um jer neces nista nauciti ovim putem. Ono sto govoris je samo tvoje misljenje, a ne iskljucivo odmah i jedina istina.

</edit>

Kad su izbori vec tematika,

da se i ja izjasnim, a ujedno imam jedno pitanje za sve sugovornike, zbog svoje 'posebne' situacije...

Naime, na izbore ovaj put necu izlaziti, jer ne zelim biti jos jedan od "onih" koji pripomazu donosenju odluka u zemlji u kojoj ne zive.

Problem je u tome da se taj moj glas moze jednostavno 'otkupiti'.

Kakvo je vase misljenje o tome?

I know I can't hold the hate inside Jack's mind, 'cause what consumes his thoughts controls my life...
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.7.2011 15:50 (Deus ex machina).
17 godina
neaktivan
The Man kaže...

Da sam ja Kerum, mene bi sad nakon ovoga bilo sram izaći u javnost.

Da si Kerum, uopće ti ne bi bilo neugodno, jer bio bi priglupa osoba {#}

Inače, volio bih da se napravi taj kip Isusa...bit će to prvi Isus sa tonom grafita na sebi i narkomanima pod nogama {#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.7.2011 15:49 (eevek).
18 godina
karakteran kaže...
idoli? pa ljudi koje poštujem nisu političari, jer u politiku se poštenju ulaz ne dopušta.

Sačuvaj Bože gluposti... Nije istina da se ne može biti pošten političar, eventualno da prilika čini lopova. Ali ne možeš kategorički tvrditi da nema poštenih političara jer, osim što nisi obavio barem ispitivanje na reprezentativnom uzorku, imaš i sasvim dovoljno primjera koji dokazuju upravo suprotno. Čitajući tvoje stavove, jedini logičan zaključak je da si fatalist, čime sva tvoja predbacivanja drugima automatski padaju u vodu.

Zapravo, ne razumijem što pokušavaš napraviti ovim svojim postovimana forumu? Odigrati svoju kozmičku ulogu? Pa isto tako možeš otići na glasačko mjesto i dati glas zelenima (ili tko ti je već najbliži svjetonazoru). Apatiju si ostavi za po doma i u krevet...

Gledam te!
16 godina
protjeran

@deus

ovo je naprosto nevjerojatno razmišljanje koje mi podastireš. pa zar te ovih 20 godina "demokracije" nije ništa naučilo?!?

edit: edukacija? {#} pa valjda ti je jasno da ona neće ništa riješiti. to je samo dokaz koliko slabo poznaš situaciju. nas su educirani doveli tu gdje jesmo. stvar je u etici, karakteru. 

HDZ = SDP
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.7.2011 16:00 (karakteran).
16 godina
protjeran
Veliki Brat kaže...
karakteran kaže...
idoli? pa ljudi koje poštujem nisu političari, jer u politiku se poštenju ulaz ne dopušta.

Sačuvaj Bože gluposti... Nije istina da se ne može biti pošten političar, eventualno da prilika čini lopova. Ali ne možeš kategorički tvrditi da nema poštenih političara jer, osim što nisi obavio barem ispitivanje na reprezentativnom uzorku, imaš i sasvim dovoljno primjera koji dokazuju upravo suprotno. Čitajući tvoje stavove, jedini logičan zaključak je da si fatalist, čime sva tvoja predbacivanja drugima automatski padaju u vodu.

Zapravo, ne razumijem što pokušavaš napraviti ovim svojim postovimana forumu? Odigrati svoju kozmičku ulogu? Pa isto tako možeš otići na glasačko mjesto i dati glas zelenima (ili tko ti je već najbliži svjetonazoru). Apatiju si ostavi za po doma i u krevet...

evo još jednog revolucionara/utopiste koji misli da pukim izlaskom na izbore može promijeniti svijet. 

malicioznost koju posjeduješ tipičan je hrvatski proizvod u nedostatku argumenata ide se na čovjeka. kad već spominješ poštene političare za koje sam propustio glasati, daj mi neki primjer da ova tvoja rasprava ne bi ostala na perfidnom vrijeđanju i omalovažavanju.

HDZ = SDP
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.7.2011 16:18 (karakteran).
16 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...

Kad su izbori vec tematika,

da se i ja izjasnim, a ujedno imam jedno pitanje za sve sugovornike, zbog svoje 'posebne' situacije...

Naime, na izbore ovaj put necu izlaziti, jer ne zelim biti jos jedan od "onih" koji pripomazu donosenju odluka u zemlji u kojoj ne zive.

Doklegod ti zakon dopušta da izađeš na izbore i doklegod tvoj glas nije unaprijed kupljen, idi biraj. U protivnom će tvoj glas biti otkupljen a to je još gore od toga da ti koji ne živiš ovdje ipak glasaš.

Ako je problem rješiv, nemoj brinuti. Riješit će se. Ako je problem nerješiv, nemoj brinuti. Neće se riješiti.
17 godina
neaktivan
karakteran kaže...
@deux

ovo je naprosto nevjerojatno razmišljanje koje mi podastireš. pa zar te ovih 20 godina "demokracije" nije ništa naučilo?!?

Gle ga sad!

Pa zasto mislis da ne zivim u Hr? Jer mi je predivno ondje? Pa nisam slijep, jasno mi je vec odavno (otkako sam imao 15 godina) da stvari debelo ne stimaju tamo!!

Uostalom - ja sam postupio tocno kako ti savjetujes - umjesto da se borim za drzavu, borio sam se za sebe, a drzava nek se brine o sebi. Prekratak mi je zivot da se borim za neke vislje _svjetske_ ideale... radije cu si fino na miru zaraditi svoj kruh i osigurati si egzistenciju, pa kad je to rijeseno, imam dovoljno vremena za ostalo..

Ali pitanje je ovo - s obzirom da ne mogu ili ne zele svi zivjeti vani - sto je ciniti ljudima koji ostaju? Jednostavno prihvatiti katastrofalnu situaciju, ili se pokusati boriti?

Ukoliko je odgovor 'borba', onda mi reci kako, jer ja osim izbora ne vidim nacina.... eventualno coup d'etat ali ne zivi se u diktaturi niti monarhiji da je takav drastican korak potreban - izbori sasvim dobro funkcioniraju.

Jos samo kad bi ljudi napokon prestali birati stranke po principu "Ma oni su se vec toliko nakrali da mozda nece vise, a ovi novi nemaju nista pa ce krasti ko ludi..." To je bilo popularno dok ja jos nisam mogao glasati, a vidim da ne jenjava ni 20 godina kasnije....

Btw, deux znaci '2' :-P

I know I can't hold the hate inside Jack's mind, 'cause what consumes his thoughts controls my life...
16 godina
protjeran
Deus ex machina kaže...

Uostalom - ja sam postupio tocno kako ti savjetujes - umjesto da se borim za drzavu, borio sam se za sebe, a drzava nek se brine o sebi. Prekratak mi je zivot da se borim za neke vislje _svjetske_ ideale... radije cu si fino na miru zaraditi svoj kruh i osigurati si egzistenciju, pa kad je to rijeseno, imam dovoljno vremena za ostalo..

Ali pitanje je ovo - s obzirom da ne mogu ili ne zele svi zivjeti vani - sto je ciniti ljudima koji ostaju? Jednostavno prihvatiti katastrofalnu situaciju, ili se pokusati boriti?

Ukoliko je odgovor 'borba', onda mi reci kako, jer ja osim izbora ne vidim nacina.... eventualno coup d'etat ali ne zivi se u diktaturi niti monarhiji da je takav drastican korak potreban - izbori sasvim dobro funkcioniraju.

Jos samo kad bi ljudi napokon prestali birati stranke po principu "Ma oni su se vec toliko nakrali da mozda nece vise, a ovi novi nemaju nista pa ce krasti ko ludi..." To je bilo popularno dok ja jos nisam mogao glasati, a vidim da ne jenjava ni 20 godina kasnije....

Btw, deux znaci '2' :-P

žuto: ja to nikad nisam rekao. ja sam za opće dobro. za sebe se bore esdepeovci i hadezeovci.

borba nije ići na kutiju svake četiri godine. borba je ne ukrasti kad ti se ukaže prilika. i procesuirati korumpirane kad dođeš na vlast. a ne izgovarati se svim i svačim. tu se vidi koliko vrijediš. esdepeovci i hadezeovci su interesno premreženi, eventualna smjena vlasti neće ništa bitno promijenit. očekujem puno kozmetičkih zahvata.

p.s. sorry za nick, nisam pazio, ispravljeno.

HDZ = SDP
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.7.2011 16:12 (karakteran).
18 godina
Deus ex machina kaže...

U principu sam za to da ljudi glasaju u državi u kojoj plaćaju porez.

S druge strane, zakonsko je pravo svakog državljanina RH da glasa i ja bi ga vjerojatno iskoristio.

I to je ono što zamjeram SDP-u s prošlih izbora, što nisu sudjelovali na listi za dijasporu. Zašto nisu bili face, rekli da ne žele da peronosporičari glasaju i rekli kako će im oni sad dati šansu da se oslobode tog tereta - eto, to bi ja napravio da sam tada bio na njihovom mjestu. Jedna je stvar imati ideje, ali Zakon je Zakon i iz moje perspektive, SDP je legalnim glasačima smanjio mogućnost izbora.

Gledam te!
17 godina
neaktivan
karakteran kaže...
Deus ex machina kaže...

žuto: ja to nikad nisam rekao. ja sam za opće dobro. za sebe se bore esdepeovci i hadezeovci.

borba nije ići na kutiju svake četiri godine. borba je ne ukrasti kad ti se ukaže prilika. i procesuirati korumpirane kad dođeš na vlast. a ne izgovarati se svim i svačim.

Zuto, fair enough, povlacim konotaciju...

Sto se tice definicije borbe - na koji nacin dovesti takve ljude na vlast? Zasto TI ne organiziras stranku, kad vec imas plan kako bi to moglo raditi?

Mislim da vec treci put pitam za konkretno rijesenje problema, ako izbori to nisu...

Veliki Brat kaže...

U principu sam za to da ljudi glasaju u državi u kojoj plaćaju porez.

S druge strane, zakonsko je pravo svakog državljanina RH da glasa i ja bi ga vjerojatno iskoristio.

I to je ono što zamjeram SDP-u s prošlih izbora, što nisu sudjelovali na listi za dijasporu. Zašto nisu bili face, rekli da ne žele da peronosporičari glasaju i rekli kako će im oni sad dati šansu da se oslobode tog tereta - eto, to bi ja napravio da sam tada bio na njihovom mjestu. Jedna je stvar imati ideje, ali Zakon je Zakon i iz moje perspektive, SDP je legalnim glasačima smanjio mogućnost izbora.

Ma, jedna stvar je Zakon, a sasvim druga ispravni potez. Zato i pitam. NIsam informiran dobro niti o stanju, a bogme niti o programima stranaka koje izlaze na izbore, a i kako rekoh, ne zelim biti (zasluzeno) okrivljavan za losa stanja u drzavi kojoj ne placam porez. Tvoj princip je i moj princip, jedini problme koji ja imam je taj da moj ne-glas nece ici u 'suzdrzan' vec u kosaricu (kosarice? :-D) onog tko plati vise...

16 godina
neaktivan
Što se događa s našim društvom?

Jbeš narod čiji se glas može za 50kn kupiti, skupa sa obrazom i savješću.

Eh,da..evo zgodnog edita, a zi-pa OVO. Nije smiješno nimalo a ja sam se podrapao od smijeha. Mislim da je veća kazna za posjedovanje kile trave.

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.7.2011 16:24 (thedream).
16 godina
protjeran
Deus ex machina kaže...

Sto se tice definicije borbe - na koji nacin dovesti takve ljude na vlast? Zasto TI ne organiziras stranku, kad vec imas plan kako bi to moglo raditi?

Mislim da vec treci put pitam za konkretno rijesenje problema, ako izbori to nisu...

pa jesam li ti odgovorio? na vlast trebaju doći samo oni koji neće biti korumpirani kad im se pruži prilika da nešto zarade sa strane! i to je sve! a kako to ostvariti ako ne edukacijom? pa jedino odgojem i podizanjem svijesti na razinu poštenja.

ali kako to ostvariti kad mama uči sina od malih nogu sine od poštenja ti nema kruha...

shvati naš narod aka političare: imaju djecu, ljubavnicu, hoće dobra kola, a činovnička plaća mala, treba to sve nahranit. korupcija im je jedini izlaz. tu nema pomoći. tko je drugačiji gazi ga se, šikanira i tjera s posla. izbori su samo formalnost.

HDZ = SDP
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.7.2011 16:26 (karakteran).
16 godina
neaktivan
karakteran kaže...
Deus ex machina kaže...

pa jesam li ti odgovorio? na vlast trebaju doći samo oni koji neće biti korumpirani kad im se pruži prilika da nešto zarade sa strane! i to je sve! a kako to ostvariti ako ne edukacijom? pa jedino odgojem i podizanjem svijesti na razinu poštenja.

ali kako to ostvariti kad mama uči sina od malih nogu sine od poštenja ti nema kruha...

shvati naš narod aka političare: imaju djecu, ljubavnicu, hoće dobra kola, a činovnička plaća mala, treba to sve nahranit. korupcija im je jedini izlaz.

Korupcije nema u bogatijim državama?

Cemetary gates
16 godina
protjeran
thedream kaže...
karakteran kaže...

shvati naš narod aka političare: imaju djecu, ljubavnicu, hoće dobra kola, a činovnička plaća mala, treba to sve nahranit. korupcija im je jedini izlaz.

nemoj se ljutiti ali post ti je nevjerojatno malouman. ili maliciozan. to bi bilo kao da ja sad pitam a u švedskoj nema bolesti?

radi se o koeficijentu koruptivnosti.

račanovac. {#}

da ilustriram: kad su predsjednika engleskog FA saveza pitali kad je zadnji put bila afera u njihovom nogometu, on se zamislio i nakon kraćeg razmišljanja rekao: prije 20 godina.

a u hrvatskom?

HDZ = SDP
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.7.2011 16:34 (karakteran).
17 godina
karakteran kaže...

Pa kako ga gledat nakon 17 godina vlasti hdz u 20 godina samostalnosti.

Koga da prozivam za nered u državi.

One komunjare možda????

16 godina
neaktivan
karakteran kaže...
thedream kaže...
karakteran kaže...

nemoj se ljutiti ali post ti je nevjerojatno malouman. ili maliciozan. to bi bilo kao da ja sad pitam a u švedskoj nema bolesti?

radi se o koeficijentu koruptivnosti.

račanovac. {#}

da ilustriram: kad su predsjednika engleskog FA saveza pitali kad je zadnji put bila afera u njihovom nogometu, on se zamislio i rekao: prije 20 godina.

a u hrvatskom?

Jesi razmišljao da odfakaš u Englesku? U Švedskoj pričaju, ima cica.

I naravno da se ne ljutim, poznajem kalibar s kojim razgovaram. Da si mi težak stisnuo bi sakrij autora, ignoriraj ili kako već, i šibnuo bi ti prijavu već za prvi put ovoga - malouman.

Ovako me samo nasmijavaš, a smijeh sve liječi. Navodno, osim gluposti ajde.

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.7.2011 16:36 (thedream).
16 godina
protjeran
Promatrač kaže...
karakteran kaže...

One komunjare možda????

one komunjare koje su s račanom na čelu držale lojtru omraženom hadezeu i pravile se "niti vidim niti čujem", a pritom i sebi uzimali pinku?

HDZ = SDP
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.7.2011 16:37 (karakteran).
16 godina
neaktivan
karakteran kaže...
Promatrač kaže...
karakteran kaže...

One komunjare možda????

one komunjare koje su s račanom na čelu držale lojtru omraženom hadezeu i pravile se "niti vidim niti čujem"?

Odluči se šta ti paše, na Bleiburgu su(ste) dobili metak u čelo. Sad kad smo kulturno i fino žmirili kako kažeš, opet ti ne paše.

Ništa te ne zanima, ni o čemu nemaš stav - a o svemu imaš sud. Zanimljiv si u svakom slučaju, ovako za promatranje postova mislim. Da me krivo ne shvatiš.

Cemetary gates
16 godina
protjeran
moj stav vide svi osim zadojenih slijepaca koji na život gledaju hdz - sdp ili ako nisi s nama protiv nas si.

nisam s vama.

a to sa blaiburgom...očekivao sam da nosiš zvijer u njedrima. ništa me kod tebe više ne iznenađuje.
HDZ = SDP
16 godina
neaktivan
karakteran kaže...
moj stav vide svi osim zadojenih slijepaca koji na život gledaju hdz - sdp ili ako nisi s nama protiv nas si.

nisam s vama.

a to sa blaiburgom...očekivao sam da nosiš zvijer u njedrima. ništa me kod tebe više ne iznenađuje.

Mogu te nešto pitati, ozbiljno je pitanje pa se skoncentriraj. Da li ti, pazi sad, masturbiraš na svoje postove?

Jel te glupost i zatucanost uzbuđuje pa ju svakim postom nadogradiš ili kako? Fascinacija crvenima, nekakve babaroge - komunjare, Račan pazi, velika faca, pa nije te valjda njega strah - pokoj mu duši..

Nisam psiholog, psihijatar još manje, ali imam ozbiljnu fiksaciju odjednom na tebe u smislu da te zapravo uzbuđuje to što napišeš, vjerojatno to 5-6 puta onda pročitaš, čisto da se uvjeriš da je tvojih rukica natipkano i djelo. I da to zaista misliš.

Možeš odgovoriti, i da i ne će zadovoljiti. Čisto me zanima.

Cemetary gates
16 godina
protjeran
mislim da si ozbiljno bolestan čovjek.

ovaj tvoj post je za psihijatrijsko razmatranje.
HDZ = SDP
16 godina
neaktivan
karakteran kaže...
mislim da si ozbiljno bolestan čovjek.

ovaj tvoj post je za psihijatrijsko razmatranje.

Ja pitam da ili ne, ne znaš ni to odgovoriti. Skroman si sugovornik.

Cemetary gates
16 godina
protjeran
dopusti si pomoći.

posjeti psihijatra, bolest je odmakla.
HDZ = SDP
16 godina
protjeran
karakteran kaže...
zadovoljit ću ti znatiželju nije problem: nisam punker i nisam nikad imao posla s kriminalom, nit sam ikada bio kažnjavan, a zatvor sam vidio samo izvana jer tuda nekad prolazim.

Pitao sam se jesi li mozda panker, ali nikakav kriminal ni slicno nisam spomenuo, a ni mislio. Kako si ti uopce uspio to tako shvatiti? A mozda mislis da je punk kriminal? Cini se meni da ti puno toga jednostavno ne zelis razumjeti. 

Parole tipa HDZ=SDP, Punk=kriminal, "kaj bum ja sad glasal" i slicno su ko nesto sto si naucio napamet, a uopce ne razumijes.

Nazi Punks - FUCK OFF!!!! \m/
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice