Samsung klima u spavaćoj sobi

poruka: 36
|
čitano: 22.548
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
RE: Samsung klima u spavaćoj sobi
Šime kaže...

Mislim da mi 27-28 nije dovoljno hladno....

Osim toga, vrucine (u Zagrebu) ne traju 2 tjedna nego 3 mjeseca (minimalno), naravno nije bas svaki dan u tih 3 mjeseca vruce, ali to je taj vremenski okvir u kojem se temperatura kod mene doma dize iznad podnosljive razine.

... evo, prije nekoliko dana je bilo 26 stupnjeva u mojoj kuci... u sobi s racunalom je par stupnjeva vise.

Nije stvar u 'hladnoći', nego u razlici temperature - ima Torrente pravo, 2-4 stupnja razlike u odnosu na vanjsku temperaturu je OK i primijeti se. Osim toga, tijelo puno bolje podnosi vruć i suh, nego topao i vlažan zrak, kojeg klima isušuje, kao što su već rekli. Prevelika razlika temperature ti također radi razliku između ugodnog boravka u prostoriji i kronične upale sinusa...

No, pripazi malo - ako je spavaća soba na jugu (lako moguće, iako je najbolje istok) ili zapadu (nadam se da nije), pa se zato jako grije, potrošnja će ti biti puno veća a efekt, naravno, puno manji. Prvo pogledaj stranu svijeta i koliko sunca udara u sobu. Ako je jedna od ove dvije opcije (jug/zapad), ja bi prvo razmislio o kvalitetnijoj toplinskoj izolaciji, ako živiš u kući bez fasade. Ako to nije u pitanju (npr. u zgradi si), onda dobro dođe bilo kakvo sjenilo i kvalitetniji prozor. Tek nakon ovih koraka klima ima smisla.
Pazi, gledam te!
17 godina
VirtUoso kaže..

Sto se tice samih proizvodaca,medu najbolje spadaju Samsung,Vaillan i Haier.

Vaillant zajedno s Samsungom i kineskim Haier-em..... 

Jao nebrem vjerovati da to ljudi samo tak izjavljuju bez da ako ništa drugo dobro pregledaju recenzije po netu.

Vaillant koliko sam vidio na 2 recenzije korisiti stariju Toshibinu tehnologiju (ona veća klasa klima), dok Haier i Samsung koriste svoju elektroniku, tuđe kompresore a sve ostalo jeftinjara made in KINA.

Najbolji proizvođači klima su Toshiba, GE (General Electic) i Matsushita (za industriju). 

17 godina
neaktivan

Dobra izolacija+zavese i kakav zidni ili drugi obican ventilator jako doprinose u efikasnost hladenja

Fasada.

Sve osim bele boje doprinosi da ova akumulira toplotu koja se bas "fino" oseti uvece

Tip:

Inverter:

Dobro dode ako je sposobna invertirati odnosno da moze grijati u prelazima god. doba.

Od svih elektricnih uredaja na struju koji su namjenjeni za grijanje klima trosi ubedljivo najmanje

Uzmi renomiranog prozivodaca i ne nasedaj na jeftikanere i njihove "velike" garancije i da "ma i ova ima Hitachi motor",komplikacije su strasne kada se nadvoresna jedinica pokvari. Sta nakon isteka ili redovitog odrzavanja kada ustanovis da za jeftikanera nema vise delova?

Redosledno po kvalitetu ali i po ceni uzmi : Mitsubishi,Panasonic ili Samsung

All your carefully picked arguments can easiliy be ignored! There are no real rules about posting. There are no real rules about moderating either - enjoy your ban
17 godina
neaktivan

Ja sam jako zadovoljan Fujitsuom:)

17 godina
neaktivan
Bara kaže...
VirtUoso kaže...
Bara kaže...
VirtUoso kaže...
 Ti sad tvrdiš da su te klime bolje od Daikina ili Mitsubishi Electrica? Daj molim te nemoj da te više ko to čuje.
 Pa covjece sta ce mu to?-Za sobu od cca. 16 kvadrata...
Dao sam 3 proizvodaca koji nude solidan omjer cijene/kvalitete.Sta im fali daj mi molim te reci?
16 godina
neaktivan

Samsung klima ti je dobra. Uzmi 2,9 kW, ne troši puno energije a radi super.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice