Postenje

poruka: 48
|
čitano: 3.620
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Price o postenju

Kaze budi posten.. ? Nisam znao s kim da podijelim dozivljaj koji me pomalo sokirao,zbunio i postavio  glavno pitanje ove teme "Zasto biti posten " ?  samim tim otvorio druga pitanja vezana uz temu koja bi sa vama volio rijesiti. - Ovako . 
Kao  i svake subote malo u kafic se ode sjedne, popije nesto, izgotivis se , gledas da se sto bolje provedes ,ali se uvijek nadje nesto sto mora zeznut stvar . Prilazimo ja i moji jarani stolu gdje na stolici stoji neciji telefon . Kod mene drug hladno i lagano uzme telefon i stavi ga u dzep. Kaze on  , dok ispijamo pice ,naso sam telefon , nama drago ko' i njemu ,sturili se. Odemo do wc-a izvadi on telefon iz futrole, kad imas sta vidjet SAMSUNG GALAXY S II . Osjecaj je bio fenomenalan, znas sta drzis u ruci  telefon od 600 Eura. Vracamo se mi za sto  i kontamo sta dalje . Dal ga vratit? uzet ga sebi ? prodat ga? jednostavno da pobudalis.. Jedan od mojih jarana predlaze da odemo s mjesta prije nego dodje vlasnik  da provjeri da li  je zaboravio telefon ali su se ostali usprotivili i ostali smo s ciljem da cemo se praviti budale, kao da nista ne znamo  kad dodje vlasnik. Tako je i bilo, nije proslo 5 min dolazi  momak zabrinut ,nasih godina i pita nas je li ostao kakav telefon. Svi sutimo kad moj jaran vadi telefon iz dzepa , kaze s nasmijanim licem "evo drug ". - Sad ovo sto je mene najvise uzrujalo i sokiralo - Uzima vlasnik telefon , znaci odahnu momak , OKrenu se ! i bez jedne jedine rijeci sidje niz stepenice kafica :O . Znaci ! ni Hvala, da nas je makar pocaastio picem, ima para cim ima dobar telefon . - Ne Nista ! . Osjecaj je uzasan bio  .. najvise me pogodilo sto vlasnik bez i jedne rijeci odlazi a zna da smo mu spasili telefon za koji mu je otac debelo radio. Ustvari da li je radio mozda i je i njegov otac na kriminalan nacin zaradio te pare. To kada je nama sve proslo kroz glavu bili smo nekim dijelom radosni sto smo uradili dobru i mozda ispravnu stvar ?  a i tuzni jer ustvari nismo znali koliko truda tj. kako je zaradjen taj mobitel. 
Htio bi vase misljenje da li smo dobro postupili i  koliko je ovo ispravno i vas komentar kako bi ste bi postupili s obzirom na ovakvu situaciju. Podzrav  

16 godina
neaktivan
Postenje

Vrlo jednostavno;

vlasnik mobitela je neodgojeni seljačić i smeče od čovjeka (mjereno po reakciji)

a drug ti je sebi zaradio popriličan broj + karma bodova

koji će mu se prije ili kasnije u životu na dobar način vratiti.

Uistinu jest kratak ovaj jedan život da ga čovjek proživi

kao stoka sitnog zuba.

No matter where you go, there you are.
15 godina
neaktivan
Re: Price o postenju
4it kaže...

Kaze budi posten.. ? Nisam znao s kim da podijelim dozivljaj koji me pomalo sokirao,zbunio i postavio  glavno pitanje ove teme "Zasto biti posten " ?  samim tim otvorio druga pitanja vezana uz temu koja bi sa vama volio rijesiti. - Ovako . 
Kao  i svake subote malo u kafic se ode sjedne, popije nesto, izgotivis se , gledas da se sto bolje provedes ,ali se uvijek nadje nesto sto mora zeznut stvar . Prilazimo ja i moji jarani stolu gdje na stolici stoji neciji telefon . Kod mene drug hladno i lagano uzme telefon i stavi ga u dzep. Kaze on  , dok ispijamo pice ,naso sam telefon , nama drago ko' i njemu ,sturili se. Odemo do wc-a izvadi on telefon iz futrole, kad imas sta vidjet SAMSUNG GALAXY S II . Osjecaj je bio fenomenalan, znas sta drzis u ruci  telefon od 600 Eura. Vracamo se mi za sto  i kontamo sta dalje . Dal ga vratit? uzet ga sebi ? prodat ga? jednostavno da pobudalis.. Jedan od mojih jarana predlaze da odemo s mjesta prije nego dodje vlasnik  da provjeri da li  je zaboravio telefon ali su se ostali usprotivili i ostali smo s ciljem da cemo se praviti budale, kao da nista ne znamo  kad dodje vlasnik. Tako je i bilo, nije proslo 5 min dolazi  momak zabrinut ,nasih godina i pita nas je li ostao kakav telefon. Svi sutimo kad moj jaran vadi telefon iz dzepa , kaze s nasmijanim licem "evo drug ". - Sad ovo sto je mene najvise uzrujalo i sokiralo - Uzima vlasnik telefon , znaci odahnu momak , OKrenu se ! i bez jedne jedine rijeci sidje niz stepenice kafica :O . Znaci ! ni Hvala, da nas je makar pocaastio picem, ima para cim ima dobar telefon . - Ne Nista ! . Osjecaj je uzasan bio  .. najvise me pogodilo sto vlasnik bez i jedne rijeci odlazi a zna da smo mu spasili telefon za koji mu je otac debelo radio. Ustvari da li je radio mozda i je i njegov otac na kriminalan nacin zaradio te pare. To kada je nama sve proslo kroz glavu bili smo nekim dijelom radosni sto smo uradili dobru i mozda ispravnu stvar ?  a i tuzni jer ustvari nismo znali koliko truda tj. kako je zaradjen taj mobitel. 
Htio bi vase misljenje da li smo dobro postupili i  koliko je ovo ispravno i vas komentar kako bi ste bi postupili s obzirom na ovakvu situaciju. Podzrav  

u jebote koji doživljaj

14 godina
Postenje

Dobro ste postupili,generalno...ali taj momak nije zasluzio da mu se vrati telefon.To je stoka ljudska primitivna,nezahvalna.Da se to meni dogodilo,vratio bi mu telefon,ali bi se  vjerovatno pokajao .Dogodila mi se slicna situacija prije par mjeseci,dolazim na posao kad na limu od prozora iphone3.Uzmem ga i kontam,hajd reko razmislicu i vidjecu hoce li se ko pojavit.Poslje pola sata dolazi neka cura,sva van sebe,uspanicena,uplakana,hoda tuda.Odmah sam znao da je njen telefon po njenom ponasanju,.Izidjem iz radnje i pitam je da nije slucajno izgubila telefon?Ali za razliku od gore pomenutog primitivca i sirovine,cura se tu zahvaljivala 15 min.,vadi novcanik daje mi 50km(oko200kn) kao tata ima kesa,nije frka, uzmi ovo,ono i bukvalno mi je ugurala pare u dzep.Nema govora,evo ti telefon sretno vidimo se.Nema ti druge moras uzet,insistiram.Nisam imao kud, hvala.Ma ne kao hvala tebi  itd. itd.Mislim da  treba biti posten i vratiti vlasniku nadjeno,al ovakvi likovi sto ne znaju reci ni hvala su iznimka i to se na njih ne odnosi sto se mene tice.

15 godina
neaktivan
Re: Postenje
error_666 kaže...

Dobro ste postupili,generalno...ali taj momak nije zasluzio da mu se vrati telefon.To je stoka ljudska primitivna,nezahvalna.Da se to meni dogodilo,vratio bi mu telefon,ali bi se  vjerovatno pokajao .Dogodila mi se slicna situacija prije par mjeseci,dolazim na posao kad na limu od prozora iphone3.Uzmem ga i kontam,hajd reko razmislicu i vidjecu hoce li se ko pojavit.Poslje pola sata dolazi neka cura,sva van sebe,uspanicena,uplakana,hoda tuda.Odmah sam znao da je njen telefon po njenom ponasanju,.Izidjem iz radnje i pitam je da nije slucajno izgubila telefon?Ali za razliku od gore pomenutog primitivca i sirovine,cura se tu zahvaljivala 15 min.,vadi novcanik daje mi 50km(oko200kn) kao tata ima kesa,nije frka, uzmi ovo,ono i bukvalno mi je ugurala pare u dzep.Nema govora,evo ti telefon sretno vidimo se.Nema ti druge moras uzet,insistiram.Nisam imao kud, hvala.Ma ne kao hvala tebi  itd. itd.Mislim da  treba biti posten i vratiti vlasniku nadjeno,al ovakvi likovi sto ne znaju reci ni hvala su iznimka i to se na njih ne odnosi sto se mene tice.

Vidi se da je cura lijepo odgojena i kulturna.

18 godina
Postenje

Aha, a strpati telefon u džep umjesto da ga odnesete konobaru je onako, pošteno?
Pa što se buniš na ponašanje? Sami ste se ponijeli poput lopuža.

I was only mostly dead, try finding that option on government paperwork!
15 godina
a ko zna sto bi bilo da su ga dali konobaru. mozda bi ga on sebi u djep. momci su napravili dobro djelo.
AMD u <3 Intel u C===3
15 godina
neaktivan
Father_Dougal kaže...

Aha, a strpati telefon u džep umjesto da ga odnesete konobaru je onako, pošteno?
Pa što se buniš na ponašanje? Sami ste se ponijeli poput lopuža.

I  ti bi bio kad bi ti kroz glavu prooslo da mu je otac budza neki kriminalac koji je taj telefon na lak nacin zaradio :) 

16 godina
neaktivan
Postenje

dobro moze bit da se decko od soka skroz zbunil 

16 godina
neaktivan
Postenje

Dobro ste napravili samo sto se on ponasao kao cisto dubre.

NEIN NEIN NEIN NEIN NEIN NEIN NEIN NEIN
16 godina
Postenje
Koja glupost. Sta vas briga kako ga je zaradio. Mobitel je njegov a ne vas. Sad bi vi filozofirali o tome koliko je on posten i koliko je zasluzio da mu se vrati telefon a prije 5 minuta ste razmisljali prodati ga ili zadrzati... Trebao vas je zašamarati jer ste svi sutili neko vrijeme prije nego sto se jedan uspanicio i ipak vratio.
18 godina
Ezio kaže...
Koja glupost. Sta vas briga kako ga je zaradio. Mobitel je njegov a ne vas. Sad bi vi filozofirali o tome koliko je on posten i koliko je zasluzio da mu se vrati telefon a prije 5 minuta ste razmisljali prodati ga ili zadrzati... Trebao vas je zašamarati jer ste svi sutili neko vrijeme prije nego sto se jedan uspanicio i ipak vratio.

+1

samo zato sto je on imao samsung vi ste odma skocili da zauzvrat plati pice jer ima para

sta bi da je ostala nokia stara?

It's not who u are, it's who u know.
Poruka je uređivana zadnji put ned 25.3.2012 12:21 (Obi Wan).
14 godina
neaktivan
Ezio kaže...

Sta tebe briga sta su mislili.
Vratili su ga,ucinili su dobro.
Ti nebi ni pomislio da ga vratiš{#}

I nemoj tu nesto da im s{#}eš.

Decki dobro ste postupili,ali on to nije zasluzio.

Neznam se potpisat..xDD
Poruka je uređivana zadnji put ned 25.3.2012 12:21 (IMVK).
14 godina
neaktivan
Obi Wan kaže...
Ezio kaže...

+1

samo zato sto je on imao samsung vi ste odma skocili da zauzvrat plati pice jer ima para

E pa vidiš,mogao je reći barem Hvala!

Neznam se potpisat..xDD
16 godina
IMVK kaže...
Ezio kaže...

Jel ja postavljam pitanja o moralu ili oni?? Da se meni to dogodilo, tj. da sam ja zaboravio mobitel i kad sam se vratio za stol zatekao balavce kako sute i prave se grbavi ovisilo bi o mojem trenutnom raspolozenju bi li se samo okrenuo ko ovaj ili bi im ocitao bukvicu. Sam je napisao da su sutili sve dok jedan ipak nije odlucio vratiti. I sta bi sad vlasnik trebao? Svima platiti pice? Eventualno ovom sto je vratio, a ostalima po jedan šamar. Tak se to radi sa balavurdijom:P
18 godina
IMVK kaže...
Obi Wan kaže...
Ezio kaže...

+1

E pa vidiš,mogao je reći barem Hvala!

da su bili baje tribali su ga uzet, prodat, podilit lovu i sve pet. ja bi odmah tako napravio. ko je8e lika sta je glup ko stup pa zaboravija telefon od 4-5 iljade kuna

ako si ga vratija, pa treba ti bit drago sto si napravio dobro djelo. al tebi treba neko reci hvala ili ti tutnit 100 kuna da se ti tribas osjecat ok. pa ja bi rade u zemlju propao da mi netko tura lovu.

uostalom tesko govorit o postenju kad ti kujes planove i mislis se do zadnjeg casa bi li telefon vratija ili utopija negdi.

15 godina
neaktivan
Ezio kaže...
IMVK kaže...
Ezio kaže...

Jel ja postavljam pitanja o moralu ili oni?? Da se meni to dogodilo, tj. da sam ja zaboravio mobitel i kad sam se vratio za stol zatekao balavce kako sute i prave se grbavi ovisilo bi o mojem trenutnom raspolozenju bi li se samo okrenuo ko ovaj ili bi im ocitao bukvicu. Sam je napisao da su sutili sve dok jedan ipak nije odlucio vratiti. I sta bi sad vlasnik trebao? Svima platiti pice? Eventualno ovom sto je vratio, a ostalima po jedan šamar. Tak se to radi sa balavurdijom:P

Fino.. jesi mi posten.. ja ti nadjem telefon koji si tii izgubio znaci ti si kirv za to nije ti ga niko ukrao pa da ganjas ljude po gradu (da im dadnes jedan samar ) nego kulturno s osmijehom na licu ti kazem evo drug " a ti da me tuces . bravo !! :S 

15 godina
neaktivan

Nismo kovali planove nego jednostavno u toj situacijji ti kroz mozak prodje sve i svasta gdje i sta s njim :D Hvala na podrsci Obi 

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.3.2012 13:13 (4it).
16 godina
Moras dobiti samar preventivno da ti sljedeci put ne padne na pamet lopovluk. Za par godina bi mi bio zahvalan sto nisi postao kriminalac i necija ljubavnica u zatvoru.
18 godina
Ezio kaže...
Moras dobiti samar preventivno da ti sljedeci put ne padne na pamet lopovluk. Za par godina bi mi bio zahvalan sto nisi postao kriminalac i necija ljubavnica u zatvoru.

da preventivni samar... {#}

18 godina
neaktivan
4it kaže...
[...]
najvise me pogodilo sto vlasnik bez i jedne rijeci odlazi a zna da smo mu spasili telefon

Tebe je pogodilo!? A kakve ti to veze imaš s tim mobitelom!? Nisi ga ti našao, a da si ga našao, iz priloženog se vidi da ga ne bi vratio čovjeku.

~~~ You know, half these gook whores are serving officers in the Vietcong. The other half have got TB. Be sure you only fuck the ones that cough. ~~~
15 godina
Ezio kaže...

cekaj kad bi ti nasao jel bi ti razmisljao o prodaji i da zadrzis tu pilu ili bi odma ko isus trazio vlasnika svim silama? sta bi on trebao zasamarati nek bude sretan sto mu je mobitel uopce vracen...da mu je mobitel tolko vazan ta seljacina ga nebi ostavljala po kaficima... nije ni hvala reko a kamoli platio pice...e za to treba zašamarati tipicnu balkansku seljacinu

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.3.2012 13:38 (domac5).
18 godina
Postenje

A odakle vi balavci znate išta o čovjeku koji je zaboravio telefon? Tko ste vi da sudite čovjeku tko je, što je, kako je zaradio novce kojim je kupio telefon? Znate onu, pretpostavka je majka svih zajeba, jednom ćete pretpostaviti nešto krivo i loše pa će biti batina, i opet će vam netko drugi biti kriv.
Ako nađeš nešto što nije tvoje, poput ovog telefona u kafiću, to odmah vratiš vlasniku - nikom nije palo na pamet nazvati neki broj iz imenika i obavijestiti osobu da je vlasnik zaboravio telefon tu-i-tu, pa da mu javi da se može javiti na broj taj-i-taj i doći po telefon? Koliko vam je godina, 12, pa da ne znate takve stvari napraviti?
I onda pričaš ovdje o tobožnjem nepoštenju osobe koja je došla po telefon, tko zna, možda nakon par minuta, ZNA da ga nigdje drugdje nije mogao ostaviti, a vi mulci se pravite glupima, jer ste htjeli na brzinu i mukte zaraditi neku lovu. Zadnji ste koji smijete ocjenjivati druge ljude i nazivati ih lopovima i mafijašima.

I was only mostly dead, try finding that option on government paperwork!
15 godina
Postenje

cak i ja koji sam kako drugi kazu nepristojan cak i ja bi reko hvala momci a da imam para vjerojatno bi platio i piće

17 godina
odjavljen
Postenje

Pola vas glumi sad Sv. Petra, bas me zanima kak bi vi reagirali u takvoj situaciji da nadjete 600€ iznenada. Vlasnik mobitela je djubretar, mogo je rec bar hvala ako nista drugo. Decki su ispali postenjaci, a da su dali mobitel konobaru, mozda bi ga konobar sebi uzeo, niste razmisljali o tome?

I zasto bi decki koji vrate mobitele odmah izasli iz kafica i zvali brojeve, nek prvo vlasnik proba nazvat sebe na galaxya i vidjet oce se neko javit. Nije bitno jel covjek bogat, ali stvari se moraju cuvati bez obzira na vrjednost. Ljut sam na sebe kad ostavim kemijsku u skolu, iako kosta bjednih 4 kn.

http://isvijet.com.hr
16 godina
Postenje

Zasto svi odmah nazivate vlasnika neodgojenim, bezobraznim i sl. zbog toga sto se zaboravio zahvaliti? Kako vi znate da se on nije zahvalio zato sto je bezobrazan. Mozda je on bio jednostavno dekocentriran i u soku jer je zamalo izgubio vrlo skup mobitel? Mozda je imao dosta problema pa je jednostavno zaboravio.

Twitter- @capttawish Linux/GNU live forever.
15 godina
Postenje

ne mozes to zaboravit pa ni da te fbi ganja

17 godina
neaktivan
Postenje

...vlasnik bi ispao pošten da je došao u vrijeme kad ste se vi, citiram fenomenalno osjećali,
možda bi mu netko rekao da su se tu motali neki klinci koji su pobjegli u wc...{#}

...kaos...
14 godina
neaktivan
Postenje
Tvoj prijatelj je dobro postupio. Vlasnik je vjerojatno bio pod stresom (tko ne bi bio?) pa se nije ni sjetio zahvaliti. Prijatelj ti je pošten čovjek.
15 godina
neaktivan

Prijatelj  mi je, i tebe bi pogodila nepravda 
I_rambo  

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.3.2012 19:56 (4it).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice