POZDRAV, SVI DOBRO ZNAMO DA JE U HRVATSKOM DRUSTVU PRAKTICNO NEMOGUCE DOBIT POSAO AKO NEMATE VEZU, TJ. DOBIT POSAO KOJI ISTA VALJA I VRIJEDI, SVI POSLOVI ZA KOJE VEZA NIJE POTREBNA ILI NEVALJAJU ILI SU LOSE ILI NIKAKO PLACENI I NITKO IH NEZELI RADIT NARAVNO, PITANJE JE ZASTO JE SITUACIJA TAKVA, IZ KOJEG RAZLOGA JE ZAKONODAVSTVO TAKVO DA POSAO JEDNOSTAVNO NIJE MOGUCE DOBIT BEZ JAKE VEZE, I IZ KOJEG RAZLOGA PRIVATNICI TAKO LOSE PLACAJU SVOJE DJELATNIKE I IZRABLJUJU IH DOK OVI U DRZAVNIM FIRMAMA ZIVE KAO BUBREG U LOJU I IMAJU SVA MOGUCA PRAVA I POVLASTICE, STO VI MISLITE, KOMENTIRAJTE, DAJTE SVOJA SAZNANJA O TOME, JA GOTOVO DA I NEZNAM NITI JEDNU OSOBU KOJA IMA 'DOBAR' POSAO A DA TAMO NIJE PREKO NEKE VEZE, ZAHVALJUJEM
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
I JA ISTO NE RAZUMIJEM ZAŠTO JE TO TAKO. 
Sljedeći put probaj pisat bez uključenog CapsLock-a, lakše se čita i ne 'bode' u oči toliko.
kako sam jednom u autobusu procitao: "malo nas je, al smo govna"!!!!
sve je pocelo od tudmana....
Sljedeći put probaj pisat bez uključenog CapsLock-a, lakše se čita i ne 'bode' u oči toliko.
caps je namjerno ukljucen zbog isticanja ocaja koji me hvata pri pomisli na realnost tih situacija koje se stalno događaju, 'đaba' meni i skola i sve kad nemam nigdje nikoga, a mislim da je i mnogim drugima isto tako
caps je namjerno ukljucen zbog isticanja ocaja koji me hvata pri pomisli na realnost tih situacija koje se stalno događaju, 'đaba' meni i skola i sve kad nemam nigdje nikoga, a mislim da je i mnogim drugima isto tako
namjerno će ti biti uključen žuti karton i istaknut u profilu jer pisanje velikim slovima na forumu nije dozvoljeno i smatra se deranjem.
nije opet sve tak sivo, al da ima istine u tome, ima.
Evo iskreno zaposljavam ljude preko veze i u vecini situacija vidim u tome nesto pozitivno...
Naravno, zaposljavanje preko veze ljudi iz struke..
Meni je kao vodi tima jednostavnije raditi sa ljudima koji me poznaju, znaju sto zelim i kako zelim, a znaju i prepoznati reakcije ljutnje, zajebancije i ostalog.
Puno mi je jednostavnije uzeti osobu za koju znam da zna svoj posao i da razumije mene, nego nekoga koga moram ucit svemu tome...
Sada bi bila ludost da ja u svoj tim zaposlim osobu koja nista ne zna i nema struku vec je samo "preko veze" ...
Nazalost, kod nas za zaposljavanje preko veze je kriv sustav kontrole...
Npr moj kolega zaposljava ljude preko veze koji pojma nemaju o poslu, ali mu se to dozvoljava od strane poslodavca, direktora i ostalih koji bi trebali takvo nesto zaustavit
Velika slova (verzal) - Pisanje postova VELIKIM SLOVIMA nije dozvoljeno i takvi će postovi biti izbrisani. Isticanje pojedinih dijelova unutar posta verzalom jest dozvoljeno, ali se savjetuje umjernost i korištenje mozga u takvim prilikama.
Uz to tema vec postoji
Što se događa s našim društvom?