Pošto vidim da na ovom forumu nema post o pećnicama a svakako ih svatko ima u svojem domu,ujedno i ja bih volio znati jer mi treba nova što kupiti ,na što paziti. Iskustva koja imate vezano za određene modele i marke pa će možda ubuduće nekome pomoći pri odabiru kod googlanja. Ja sam se zasada fokusirao na Bosch točnije hbg7741b1 model. Nije mi najdraže da samo ima dig odabir ali navedeno je uz nju da je proizvedena u Njemačkog te da kakti su složene od nešto kvalitetnijih komponenti naspram drugih modela kraj kojih ne piše odakle su ( a te potječu iz Turske ili Kine) .
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Baš sam mjenjao cijelu kuhinju, uzeo sam sve od Boscha, pečnica je hba574bb3 veli na njoj da je iz Poljske proizvodnje ...plačena 535 ojra u Centru Tehnike.
Dobro peče i ima dost opcija samo onaj timer mi ide na onu stvar zbunjolast je opče ga ni ne koristim.
Ova je serije 4 ali ima pirolitičko čiščenje i A+ je certifikat za potrošnju energije.
Ja nisam htio sa displeyom digitalnim nekim prevelikim je moja mama je starija i ne snalazi se baš na tome.
Razmisli da si pikneš i vodilice za vađenje ako ne dolaze sa ovom koju misliš uzeti, dobro dođe da se ne opečeš.
Ja imam za dodati sljedece..
Naime, stara pecnica nam je bila takva da se zica na koju se stavi tepsija vjesa na vrata a vrata se ne spustaju od gore na dolje nego se izvlace van kao ladica i to je bilo u biti super.
Onda smo odlucili kupiti novu i ja skroz zaboravim na tu opciju i uzmem klasicnu i sada zalim kao pas.
Naime, sa klasicnom, kada god zelim vidjet ima li sto u pecnici (moja stoji na "podu") moram otvoriti pa se saginjati i zavirivati.
Sa starom, "ladica" princip je bilo puno bolje, povuces vrata van i tepsija/pleh izadje sa vratima van.
Recimo, okretanje mesa, podljevanje, dodavanje namirmica ne zahtjeva vadjenje tepsije niti koristenje rukavica. Ok, ovo sa vodilicama je nesto izmedju, hibrid neki ali ipak nije bolje. ovdje jednostavni tepsija dodje na izvolite, povuces vrata i kao na operacijskom stolu, sve je tu.
Znaci, ako mozes na izvlacanje naci, predlazem da bacis oko i malo probas i razmislis.
Takodjer, kada ostane rucka, kolaca, ma bilo cega (nekad nam i kruh bude u pecnici) i kada dodjem doma s posla, samo povucem van i sve vidim kaj ima a ne ovako, otvaraj vrata (spustaj ih) pa se saginji pa jos vuci tepsiju van...
Evo promjer kakvu smo mi imali, backofen backwagen.. sad kad gledam slke, tocno mi dodje da nasu novu od siemensa prodam i kupim ovakvu opet :)
Po meni najbolji princip. I za odrzavanje takodjer jer nema unutra nikakvih vodilica, sina, utora... kao na slikama, na vratima su rzine na koju se postavi resetka i na nju pleh...
https://www.google.com/search?q=backofen+backwagen&sca_esv=6d76dc318ac9b9d4&rlz=1C1GCGZ_enDE1138DE1138&udm=2&biw=1920&bih=1031&ei=yipBaZzOGZqN9u8PksCFyAw&oq=backofen+Backwagen&gs_lp=Egtnd3Mtd2l6LWltZyISYmFja29mZW4gQmFja3dhZ2VuKgIIADIFEAAYgAQyBRAAGIAEMgUQABiABDIFEAAYgAQyBBAAGB4yBBAAGB4yBBAAGB4yBBAAGB4yBBAAGB4yBBAAGB5I3QtQsAFYsAFwAXgAkAEAmAFCoAFCqgEBMbgBAcgBAPgBAvgBAZgCAaACRZgDAIgGAZIHATGgB6wFsgcBMbgHRcIHAzAuMcgHAoAIAA&sclient=gws-wiz-img
Istina, takvu sam ja vidio ovako negdje online i čini mi se jako praktično ali apsolutno nigdje ju nisam vidio u ponudi nit ovako preko webshopa. Mozda mi je promakla ali da kod nas je to jako slabo rasprostranjeno ,osobno ne znam nikog tko to ima.
Baš sam mjenjao cijelu kuhinju, uzeo sam sve od Boscha, pečnica je hba574bb3 veli na njoj da je iz Poljske proizvodnje ...plačena 535 ojra u Centru Tehnike.
Dobro peče i ima dost opcija samo onaj timer mi ide na onu stvar zbunjolast je opče ga ni ne koristim.
Ova je serije 4 ali ima pirolitičko čiščenje i A+ je certifikat za potrošnju energije.
Ja nisam htio sa displeyom digitalnim nekim prevelikim je moja mama je starija i ne snalazi se baš na tome.
Razmisli da si pikneš i vodilice za vađenje ako ne dolaze sa ovom koju misliš uzeti, dobro dođe da se ne opečeš.
Vodilice se uzimaju zasebno koliko vidim..cca 80ak eura su. A i ja sam skeptičan prema touch displayu kako će se to pokazati u praksi. Naravno ne budem koristio pećnicu 5x tjedno jer ni ja ni cura nismo neki veliki kuhari ali ne mozes bez nje jel pa već kad kupujem bih radije dao 100€ više AKO uopće to išta vrijedi i da sam miran nadam se bar 7 godina da ne moram razmišljat da će sve crknut a da opet ima određene funkcije aka pirolize pizza mode itd. Ne treba mi naravno da se nznm spaja na mobitel i takvi kerefeki. U globalu sve je to dobro da ima u smislu neke praktike ali nažalost uvijek postoji šansa da zbog takvih stvari bude kasnije i problem.Ne mora značiti ali...
Ja sam kupio ovu,dolazi s vodilicama.Nisam ju još ugradio ,Elipsu je najjpovoljnija do 28.12.
Sve da i imam,otkud mi
Istina, takvu sam ja vidio ovako negdje online i čini mi se jako praktično ali apsolutno nigdje ju nisam vidio u ponudi nit ovako preko webshopa. Mozda mi je promakla ali da kod nas je to jako slabo rasprostranjeno ,osobno ne znam nikog tko to ima.
Ma kazem iz osobnog iskustva, top stvar. Prakticno, pregledno, lagano za odrzavanje, nema dodatnih troskova samo za vodilice.. apsolutno ne vidim niti jednu prednost klasicnih pecnica naspram ove. Vrata se takodjer lako izvade jedino eto su malo teza od klasicnih ali nista prestrasno, moze svaka zena sama izvaditi ako bas nema muskarca doma.
Jedino eto ponuda je slabija od klasicnih i zaista ne znam zasto je to tako.
Stvarno preporuka svima koji mijenjaju pecnicu da potraze i pogledaju. Nevjerojatna prakticnost!
Ja cu sigurno sljedecu put takvu uzeti.
kazem, ne znam sto mi bilo kada sam kupovao prije godinu dana novu. Previse sam se koncentrirao na indukcijsku plocu i neke druge stvari i zaboravio na ta vrata i cim sam ju kupio sljedeci dan dosao doma i htio pogledati kaj ima u pecnici povucem po navici kad ono vrata na dolje i onda shvatim da se svaki put moram saginjati i zavirivati i bas mi je bilo krivo...
Takodjer, kako sam uzeo od siemensa komplet i tu sam se zajebao jer mi indukcijska ploca radi samo i kombinaciji sa pecnicom, ne moze zasebno i to je isto veliki no no.
Teoretski, da sada idem mijenjati pecnicu, moram i indukcijsku. Jbg, covjek nekada tek nakon kupnje skuzi neke zajebe a nije da nisam tjednima gledao, trazio, usporedjivao itd... al sad je tako kako je i drugi puta cu pametnije.