Nije mi jasno - 24sata.hr

poruka: 4
|
čitano: 1.025
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Evo necega sa 24sata.hr, ugl govori se o nekom cudu u svemiru:

Planeti Sunčevog sustava pod 'paljbom' su kometa koji dolaze iz velikog objekta sa samog ruba sustava u oblaku Oort. Astrofizičari John Matese i Daniel Whitmire smatraju kako objekt ima masu kao četiri Jupitera, jer da je manji ne bi imao dovoljnu snagu za lansiranje toliko kometa, a uočili su ga pomoću infracrvenog NASA-inog teleskopa.

- Misterij tajanstvenog objekta riješiti će se u narednih pet do deset godina nakon što se prikupi dovoljno podataka - smatra John Matese.

Ako je riječ o planetu, tada je jako teško uočljiv i iznimno hladan zbog velike udaljenosti od Sunca. Stručnjaci predviđaju kako je objekt udaljen 30 tisuća astronomskih jedinica od Sunca ( jedna astronomska jedinica iznosi 150 tisuća kilometara), s time da je Zemlja od Sunca udaljena jednu astronomsku jedinicu. Znanstvenici pretpostavljaju da postoji i skrivena zvijezda 'Nemesis', udaljena jednu svjetlosnu godinu od Sunca, koja ulazi u Oortov oblak i remeti putanju kometa u čitavom Sunčevom sustavu.

Jel se meni cini il ide na zlocestu?

EDIT: evo link http://www.24sata.hr/znanost/iz-nepoznatog-crnog-objekta-lete-kometi-prema-zemlji-201522

9 Lapsus 24sata.hr
0 Krivo si shvatio
Poruka je uređivana zadnji put sri 8.12.2010 19:45 (Sesvetski Kraljevec).
17 godina

Pa to je 24sata, šta misliš da ćeš tamo nešto normalno pročitati?

Software is like sex... it's better when it's free (Linus Torvalds)
16 godina
neaktivan

Neznam zašto me uopće ne ćudi, a joj da to je 24 sata.

xf zoja26
17 godina
neaktivan

150 000 000 kilometara iznosi jedna AU. (AJ)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice