Logički zadatak
- poruka: 1.486
- |
- čitano: 526.658
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Nije stigao na poslovni sastanak
Bolje ne stići nego umrijeti!!!
Jel možda avion pao kad se vraćao (ili odlazio na treću destinaciju), a ne kad je odlazio na sastanak?
Direktor neke tvrtke odlucio je ici na neki poslovni put van zemlje... Zastitaru je rekao da odlazi avionom, ali ga je zastitar ubrzo zaustavio i rekao mu je da neide sa ovim avionom, jer je sanjao da ce se taj avion srusiti... Direktor ga pogleda, i nakon kratkog razmisljanja odluci ici sa kasnijim avionom... Sutradan, vraca se direktor u tvrtku, dolazi zastitaru i kaze mu "hvala, hvala, bio si upravu, avion je zaista pao... kako bi ti se zahvalio, povecat cu ti placu, ali ujedno dobivas i otkaz!". Pitanje je zasto je dobio zastitar otkaz???
Možda zato jer je spavao na poslu?
zastitari najcesce rade nocnu smjenu, on je prespavao na poslu...
Majka je starija od kćeri 21 god. za 6 god majka će biti 5 puta starija od kćeri.
Gdje je otac?
Majka je starija od kćeri 21 god. za 6 god majka će biti 5 puta starija od kćeri.
Gdje je otac?
drka *urac
Gdje je otac?
u ćuzi
Gdje je otac?
U krevetu s mamom...
edit: ili nemora bit u krevetu, ugl, sada je trenutak zaceca...
Evo jedan, sry ako je bio prije, nije mi se dalo citati sve:
Sudija osudio na smrt 3 razbojnika. Ali, kako je baš tih dana u tom mjestu umro dželat, stigne pomilovanje za jednog od njih. Sudija odredi da će to biti onaj koji pogodi koje mu je boje kapa na glavi. Razbojnike postave tako da jedan drugome gledaju u potiljak, pokažu im 5 kapa (3 crne i 2 bijele) i svakome stave kapu na glavu. Prvi razbojnik je pogodio da je na njegovoj glavi crna kapa. Kako?
Gdje je otac?
U krevetu s mamom...
Pa može biti gdje god oće nema smisla npr pastir jje kupio 3 krave gdje je ćetvrta Stari može biti na sto mjesta
Sudija osudio na smrt 3 razbojnika. Ali, kako je baš tih dana u tom mjestu umro dželat, stigne pomilovanje za jednog od njih. Sudija odredi da će to biti onaj koji pogodi koje mu je boje kapa na glavi. Razbojnike postave tako da jedan drugome gledaju u potiljak, pokažu im 5 kapa (3 crne i 2 bijele) i svakome stave kapu na glavu. Prvi razbojnik je pogodio da je na njegovoj glavi crna kapa. Kako?
ovaj isprid njega je čelav pa vidi odraz kape
Bilo je,.. mislim da je to postavio Paolo2612, al nema veze nek pogađaju
Gdje je otac?
U krevetu s mamom...
Pa može biti gdje god oće nema smisla npr pastir jje kupio 3 krave gdje je ćetvrta Stari može biti na sto mjesta
Nisi skuzio. Kad rijesis jednostavnu jednadzbu sa 2 nepoznanice, dobijes da ta kcerka trenutno ima -9 mjeseci, tj. da ce se roditi za 9 mjeseci (majka ima 20 godina i 3 mjeseca), sto znaci da je sada trenutak zaceca. Naravno, dijete se rijetko kada rodi tocno 9 mjeseci nakon zaceca, ali mislim da je svima jasna bit zagonetke...
Bilo je,.. mislim da je to postavio Paolo2612, al nema veze nek pogađaju
Bio je, ali ne sa zatvorenicima, nego ucenicima i profesorom... Oni koji su tada vidjeli rjesenje, nek ne rijesavaju sad, pustite ove koji neznaju.
vrlo lagano...
ovi dva su imali bijele kape ,,, a samo su dvije bile
Ovaj ne vidi kakve kape imaju druga dvojica. Evo vam riješenje pa tko hoće nek čita.
Dakle, da su prva dvojica imala bijele kape zadnji bi znao da je njegova crna, i to bi rekao, tako prvi zaključuje da ili on i/ili drugi imaju crnu kapu. Drugi da je vidio da prvi ima bijelu kapu, znao bi kako treći šuti da on (drugi) ima crnu kapu, a prvi po šutnji drugog i trećeg shvaća da on ima crnu kapu
Samo da pohvalim ovog čovjeka, na državnom natjecanju iz logike ispit je riješio 100%
Tako da i nemamo neke šanse u rješavanju logičkih zadataka pored njega.
evo ja cu staviti novi logicki zadata.
Marko je od svog oca dobio 500 eura,a David je od svog oca dobio 200 eura,ali njih dvojica ukupno nemaju vise od 500 eura.
Kako je to moguce?
Neki djed je dao Marku 500 euro(otac) i taj marko je dao davidu (njegovom sinu)200 euro..i oni ukupno imaju 500 eura(Marko 300 eura a David 200 eura)
Marko je od svog oca dobio 500 eura,a David je od svog oca dobio 200 eura,ali njih dvojica ukupno nemaju vise od 500 eura.
Kako je to moguce?
nemaju više od 500eura,nego imaju baš 500eura
Neki djed je dao Marku 500 euro(otac) i taj marko je dao davidu (njegovom sinu)200 euro..i oni ukupno imaju 500 eura(Marko 300 eura a David 200 eura)
Correct ajde dalje
Kako je to moguce?
nemaju više od 500eura,nego imaju baš 500eura
nisi prvi a i nije objasnjeno
Pa sve je objasnjeno, ja bi takodjer rekao da je ovo rjesenje...
Dakle, Marko je Davidov otac.
ajd nek netko drugi stavi.Ja nisam dobar u postavljanju neg u rješavanju
ajd nek netko drugi stavi.Ja nisam dobar u postavljanju neg u rješavanju
ajd zapravo evo jedne:Gdje možeš naći ceste bez auta, šume bez drveća i gradove bez kuća?
Vozis se u formuli 1, ispred tebe je podmornica, a za tobom svemirski brod.
Kako da se iz toga izvučeš?
1) Ceste bez auta? -Možda Černobil? :D
Šuma bez drveća? -Neki grad s neboderima? Isto i za grad bez kuća
2) Izađeš iz formule?

Vozis se u formuli 1, ispred tebe je podmornica, a za tobom svemirski brod.
Kako da se iz toga izvučeš?
Probudiš se.