Frekvencije misli

poruka: 5
|
čitano: 1.160
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Frekvencije misli

Naučno je dokazano da svaka misao ima frekvenciju, zanima me pomoću kojih metoda naučnici bilježe frekvenciju misli, te dali je moguće proizvesti frekvenciju iste jačine vještačkim putem? I kako?

13 godina
Frekvencije misli

Ako imas doma EEG - Elektro encefalo graf koji je iznimno osjetljiv onda nekako da. Ovako nista od toga. Naravno oni koriste puno naprednije kompjutore za takvu analizu i ostale sci-fi stvarcice.

12 godina
neaktivan
Re: Frekvencije misli

Ako sam dobro sahvatio EEG se koristi za mjerenje moždane aktivnosti. Zanima me na koji način se može proizvesti odgovarajuća frekvencija, pomoću koje sprave ako ona postoji?

15 godina
neaktivan
Re: Frekvencije misli
wikix456 kaže...

Zanima me na koji način se može proizvesti odgovarajuća frekvencija, pomoću koje sprave ako ona postoji?

Frekvencija čega i u kojem mediju?

What Andy giveth, Bill taketh away.
13 godina
Frekvencije misli

Mozak funkcionira na principu elektricnost podrazaja kojega reguliraju hormoni i tako u krug. A sada ti mozes elektromagnetnim uredajima jacine jednog Fena uzrokovati cuda. Bio jedan dokumentarac nedavno na HTV.u gdje je jedan poznati strucnjak, neurolog radi pokuse sa takvim uredajem kojega je montirao na kacigu i stavio na desnu polutku glave i tako uzrokovao ljudima da osjecaju prisustvo oko sebe, izgube osjecaj za prostor, cak je i jedna zena rekla da je mislila da levitira.

To je bio eksperiment da se otkrije zasto ljudi osjecaju prisustva oko sebe i dokazano je da im je desna polutka mozga malo vise ''ukljucena'' nego lijeva.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice