Također se dijele njegove trilogije The Traveler's Gate, The Elder Empire: Sea i The Elder Empire: Shadow, te prva knjiga novog serijala The Last Horizon.
Uglavnom, ovaj potez me toliko oduševio da sam automatski prednaručio zadnju knjigu Cradlea koja izlazi kroz mjesec ili dva. Morao sam financijski podržati ovakav korektan potez
Cradle izlazi kroz 3-4 dana. Mislim da je 6. ili 7.6. release date.
Ako ti je fora progression fantasy, također preporučam "He Who Fights With Monsters" serijal. Imaš 9 knjiga, svaka ima zdravih 700-800 stranica. Isprva sam bio sumnjičav jer se pisac vodi pod online nadimkom (nisam mislio da serijal može biti kvalitetan) ali priča je solidna, writing ima smisla i ne postoji previše plot hole-ova. Prednost je kaj pisac svaki tjedan izbacuje nove chaptere na svojem Patreonu, pa onda kad završi draft pregleda ga prvo sa fanovima pa onda šalje editoru koji također izbaci kaj je nepotrebno i ostane vrlo solidna priča.
E sad završiti Dark Age (po četvrti put ) i čekati Light Bringer u Red Rising serijalu. Omnis vir Lupus!
Super mi je progression fantasy, osvježenje mi je u usporedbi s klasičnijim fantasyem. Tamo je glavni lik najčešće predodređen za nešto pa se onda očekuje da postane neki opak. Ali ovdje se jadan Lindon baš čupa iz najnižeg dna kako god zna i umije, to mi je predobro. Ma možda ću i na to nakon Riyrie, fali mi taj lik, a i onaj Eithan. A ovo He Who Fights With Monsters mi djeluje zanimljivo, ali mi se ne da baš biti ni beta tester za njegove knjige, tako da se na to možda bacim kasnije.
U pravilu beta reader si ako hoćeš 10. knjigu čitati prije nego izađe. Do tada imaš 9 vrlo kvalitetnih knjiga i dosta materijala.
Ako ti se čita odlični serijal sa kvalitetnim world buildingom pročitaj The Wheel of Time.
Ako želiš čitati serijal di se jako slično glavni lik čupa na sve strane, ali nije progression fantasy pročitaj Art of the Adept.
King's dark tidings je fora serijal gdje je main character vrlo OP ali se svejedno suočava sa problemima koji od njega traže maksimalni fokus.
Memory, Sorrow and Thorn je po meni isto jedan od kultnih klasika koji svi ljubitelji High Fantasy-a bi trebali pročitati.
Farseer serijal je isto tako vrlo zanimljiv, interesantno napravljen magic system iako proza sama po sebi nije baš za moje preference (Robin Hobb piše vrlo lijepo, ali uporaba jezika mi je malo arhaična)