Fantastika i SF (knjige)

poruka: 823
|
čitano: 304.833
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Fantastika i SF (knjige)
Cansee kaže...
luxxxfromhell kaže...
Cansee kaže...
Ekipa od danas 9 ujutro pa do sutra u 9 ujutro se na Amazonu besplatno dijele sve e-knjige od Willa Wighta, najpoznatijeg po serijalu Cradle. Serijal ima 11 knjiga, a dvanaesta izlazi sad u šestom ili sedmom mjesecu. Inače sam osobno pročitao prve 3, i jako sam zadovoljan, to je žanr kao neki progresivni fantasy u kojem lik počinje od najnižeg dna te se diže sve više i više. Meni su prve tri knjige bile odlične.

Također se dijele njegove trilogije The Traveler's Gate, The Elder Empire: Sea i The Elder Empire: Shadow, te prva knjiga novog serijala The Last Horizon.
Sve skupa se dijeli mislim 22 knjige. E sad koliko ja kužim dijeli se isključivo na Amazonu i meni osobno je samo sve prebacilo na kindle, ne znam kako funkcionira ako nemate kindle, odnosno ako imate neki drugi ereader, koliko vidim ne može se skinuti sama datoteka.

Uglavnom, ovaj potez me toliko oduševio da sam automatski prednaručio zadnju knjigu Cradlea koja izlazi kroz mjesec ili dva. Morao sam financijski podržati ovakav korektan potez

Cradle izlazi kroz 3-4 dana. Mislim da je 6. ili 7.6. release date.

Ako ti je fora progression fantasy, također preporučam "He Who Fights With Monsters" serijal. Imaš 9 knjiga, svaka ima zdravih 700-800 stranica. Isprva sam bio sumnjičav jer se pisac vodi pod online nadimkom  (nisam mislio da serijal može biti kvalitetan) ali priča je solidna, writing ima smisla i ne postoji previše plot hole-ova. Prednost je kaj pisac svaki tjedan izbacuje nove chaptere na svojem Patreonu, pa onda kad završi draft pregleda ga prvo sa fanovima pa onda šalje editoru koji također izbaci kaj je nepotrebno i ostane vrlo solidna priča.

E sad završiti Dark Age (po četvrti put ) i čekati Light Bringer u Red Rising serijalu. Omnis vir Lupus!

Super mi je progression fantasy, osvježenje mi je u usporedbi s klasičnijim fantasyem. Tamo je glavni lik najčešće predodređen za nešto pa se onda očekuje da postane neki opak. Ali ovdje se jadan Lindon baš čupa iz najnižeg dna kako god zna i umije, to mi je predobro. Ma možda ću i na to nakon Riyrie, fali mi taj lik, a i onaj Eithan. A ovo He Who Fights With Monsters mi djeluje zanimljivo, ali mi se ne da baš biti ni beta tester za njegove knjige, tako da se na to možda bacim kasnije.

U pravilu beta reader si ako hoćeš 10. knjigu čitati prije nego izađe. Do tada imaš 9 vrlo kvalitetnih knjiga i dosta materijala.

Ako ti se čita odlični serijal sa kvalitetnim world buildingom pročitaj The Wheel of Time.

Ako želiš čitati serijal di se jako slično glavni lik čupa na sve strane, ali nije progression fantasy pročitaj Art of the Adept.

King's dark tidings je fora serijal gdje je main character vrlo OP ali se svejedno suočava sa problemima koji od njega traže maksimalni fokus.

Memory, Sorrow and Thorn je po meni isto jedan od kultnih klasika koji svi ljubitelji High Fantasy-a bi trebali pročitati.

Farseer serijal je isto tako vrlo zanimljiv, interesantno napravljen magic system iako proza sama po sebi nije baš za moje preference (Robin Hobb piše vrlo lijepo, ali uporaba jezika mi je malo arhaična)

Take it easy lads! | R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
10 godina
luxxxfromhell kaže...
Cansee kaže...
luxxxfromhell kaže...
Cansee kaže...
Ekipa od danas 9 ujutro pa do sutra u 9 ujutro se na Amazonu besplatno dijele sve e-knjige od Willa Wighta, najpoznatijeg po serijalu Cradle. Serijal ima 11 knjiga, a dvanaesta izlazi sad u šestom ili sedmom mjesecu. Inače sam osobno pročitao prve 3, i jako sam zadovoljan, to je žanr kao neki progresivni fantasy u kojem lik počinje od najnižeg dna te se diže sve više i više. Meni su prve tri knjige bile odlične.

Također se dijele njegove trilogije The Traveler's Gate, The Elder Empire: Sea i The Elder Empire: Shadow, te prva knjiga novog serijala The Last Horizon.
Sve skupa se dijeli mislim 22 knjige. E sad koliko ja kužim dijeli se isključivo na Amazonu i meni osobno je samo sve prebacilo na kindle, ne znam kako funkcionira ako nemate kindle, odnosno ako imate neki drugi ereader, koliko vidim ne može se skinuti sama datoteka.

Uglavnom, ovaj potez me toliko oduševio da sam automatski prednaručio zadnju knjigu Cradlea koja izlazi kroz mjesec ili dva. Morao sam financijski podržati ovakav korektan potez

Cradle izlazi kroz 3-4 dana. Mislim da je 6. ili 7.6. release date.

Ako ti je fora progression fantasy, također preporučam "He Who Fights With Monsters" serijal. Imaš 9 knjiga, svaka ima zdravih 700-800 stranica. Isprva sam bio sumnjičav jer se pisac vodi pod online nadimkom  (nisam mislio da serijal može biti kvalitetan) ali priča je solidna, writing ima smisla i ne postoji previše plot hole-ova. Prednost je kaj pisac svaki tjedan izbacuje nove chaptere na svojem Patreonu, pa onda kad završi draft pregleda ga prvo sa fanovima pa onda šalje editoru koji također izbaci kaj je nepotrebno i ostane vrlo solidna priča.

E sad završiti Dark Age (po četvrti put ) i čekati Light Bringer u Red Rising serijalu. Omnis vir Lupus!

Super mi je progression fantasy, osvježenje mi je u usporedbi s klasičnijim fantasyem. Tamo je glavni lik najčešće predodređen za nešto pa se onda očekuje da postane neki opak. Ali ovdje se jadan Lindon baš čupa iz najnižeg dna kako god zna i umije, to mi je predobro. Ma možda ću i na to nakon Riyrie, fali mi taj lik, a i onaj Eithan. A ovo He Who Fights With Monsters mi djeluje zanimljivo, ali mi se ne da baš biti ni beta tester za njegove knjige, tako da se na to možda bacim kasnije.

U pravilu beta reader si ako hoćeš 10. knjigu čitati prije nego izađe. Do tada imaš 9 vrlo kvalitetnih knjiga i dosta materijala.

Ako ti se čita odlični serijal sa kvalitetnim world buildingom pročitaj The Wheel of Time.

Ako želiš čitati serijal di se jako slično glavni lik čupa na sve strane, ali nije progression fantasy pročitaj Art of the Adept.

King's dark tidings je fora serijal gdje je main character vrlo OP ali se svejedno suočava sa problemima koji od njega traže maksimalni fokus.

Memory, Sorrow and Thorn je po meni isto jedan od kultnih klasika koji svi ljubitelji High Fantasy-a bi trebali pročitati.

Farseer serijal je isto tako vrlo zanimljiv, interesantno napravljen magic system iako proza sama po sebi nije baš za moje preference (Robin Hobb piše vrlo lijepo, ali uporaba jezika mi je malo arhaična)

Bome pogledao sam malo ocjene tog Monstera, jako je visoko ocjenjeno, fora djeluje. 

A što se tiče Wheel of Timea, baš sam nedavno završio s čitanjem i nisam baš prezadovoljan, na prošloj stranici ovdje sam dao neki sovj dojam.

U svakom slučaju imam puno toga za čitati dalje, al mislim nakon Riyrie da ću ili na Cradle ili na Red Rising.

14 godina
Cansee kaže...

Bome pogledao sam malo ocjene tog Monstera, jako je visoko ocjenjeno, fora djeluje. 

A što se tiče Wheel of Timea, baš sam nedavno završio s čitanjem i nisam baš prezadovoljan, na prošloj stranici ovdje sam dao neki sovj dojam.

U svakom slučaju imam puno toga za čitati dalje, al mislim nakon Riyrie da ću ili na Cradle ili na Red Rising.

Meni je osobno Wheel of Time najdraži serijal, baš mi je nekako legao, pogotovo u razdoblje života kada sam ga čitao.

Čitav psihološki aspekt (pogotovo kod Randa) mi je fenomenalno i realno napisan, ali je nažalost Jordan malo previše otišao u nepotrebne detalje (bemti ravnanje haljina i 384576938 imena Aes Sedai-a) pri kraju knjige. Zato je Sanderson masterfully završio serijal.

Hmm, rekao bih da je najbolje nakon Rirye otići na Cradle, taman to završiš i stigne Light Bringer sredinom 7. mjeseca.

Take it easy lads! | R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
15 godina
Fantastika i SF (knjige)

jel čitate šta od sf ili samo udarate po fantasyu

10 godina
loky4i4 kaže...

Pa evo baš ovaj Cradle kojeg smo spominjali ima i elemente SF-a. Osobno mi je to vrhunski, kada se fantasy miješa sa SF-om.

Od SF-ova sam jedino u zadnjih par godina čitao Prostranstvo prvih 6 knjiga, Dinu i Red Rising.

Al najčešće fantasy kad tu baš ima puno toga odličnoga što još nisam čitao

14 godina
Fantastika i SF (knjige)

Pročitao sam nedavno "Poslužiti hladno" od Abercrombia pa se podsjetio koliko mi je super taj njegov stil i humor. Pa krenuo opet čitati Prvi zakon trilogiju, sad sam na pola treće knjige. Baš volim taj serijal. 

Kakve su ostale njegove knjige? Pročitao sam samo te četiri navedene. 

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
10 godina
Hexfire kaže...

Pročitao sam nedavno "Poslužiti hladno" od Abercrombia pa se podsjetio koliko mi je super taj njegov stil i humor. Pa krenuo opet čitati Prvi zakon trilogiju, sad sam na pola treće knjige. Baš volim taj serijal. 

Kakve su ostale njegove knjige? Pročitao sam samo te četiri navedene. 

Meni osobno Poslužiti hladno je najslabija. Sve druge su mi odlične. Obavezno čitaj sve ostalo, znači završi trilogiju, onda idi na Junake pa na Crvenu Zemlju, pa počni sljedeću trilogiju "Doba Ludila" (Age of Madness), prva knjiga je prevedena na hrvatski, druge dvije još nisu, ali jesu na srpski, može se naći online, ako trebaš pomoć oko toga javi se. Ja sam pročitao prve dvije knjige Doba ludila na engleskom i odlične su, ali nisam još završio, kad sam ih počeo čitati još treća ni nije izašla.

Edit: To je što se tiče svijeta Prvog zakona, a ono Pola kralja nisam čitao, vidim da to nije baš popularno kao Prvi zakon.

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.6.2023 10:35 (Cansee).
14 godina
Cansee kaže...

Meni osobno Poslužiti hladno je najslabija. Sve druge su mi odlične. Obavezno čitaj sve ostalo, znači završi trilogiju, onda idi na Junake pa na Crvenu Zemlju, pa počni sljedeću trilogiju "Doba Ludila" (Age of Madness), prva knjiga je prevedena na hrvatski, druge dvije još nisu, ali jesu na srpski, može se naći online, ako trebaš pomoć oko toga javi se. Ja sam pročitao prve dvije knjige Doba ludila na engleskom i odlične su, ali nisam još završio, kad sam ih počeo čitati još treća ni nije izašla.

Edit: To je što se tiče svijeta Prvog zakona, a ono Pola kralja nisam čitao, vidim da to nije baš popularno kao Prvi zakon.

Ima i na "Rubu oštrice". Ta isto spada pod Prvi Zakon. Ove godine je prevedena. Ako je Poslužiti hladno najslabija onda nema straha. Nabaviti ću si prvo u Znanju te tri koje mi fale (mislio sam njuškalo, ali skuplje je nego novo ), a za Age of Madness ću vidjeti druge godine ako budu prevedene na hrvatski pa uzmem. Ili ću se snaći sa engleskim/srpskim. 

Ova Pola Kralja i ostale iz te trilogije su više za tinejdžere sudeći po opisu. To ću možda jednom reda radi čekirati.  

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
12 godina
Daleko najbolji SF koji sam slušao (Audible) u zadnje vrijeme je serijal EXPEDITIONARY FORCE. Slušajte i umrite od smijeha.

Odličan je još i WE ARE BOB serijal.
10 godina
Hexfire kaže...
Cansee kaže...

Ima i na "Rubu oštrice". Ta isto spada pod Prvi Zakon. Ove godine je prevedena. Ako je Poslužiti hladno najslabija onda nema straha. Nabaviti ću si prvo u Znanju te tri koje mi fale (mislio sam njuškalo, ali skuplje je nego novo ), a za Age of Madness ću vidjeti druge godine ako budu prevedene na hrvatski pa uzmem. Ili ću se snaći sa engleskim/srpskim. 

Ova Pola Kralja i ostale iz te trilogije su više za tinejdžere sudeći po opisu. To ću možda jednom reda radi čekirati.  

Na rubu oštrice ti je kolekcija kratkih priča iz tog svijeta. Osobno nisam nešto nabrijan na takve stvari, tako da ih često promašim, ali ako te zanima samo udaraj. A sa Junacima i Crvenom zemljom nemaš greške, svidit će ti se. 

10 godina
Azmo kaže...
Daleko najbolji SF koji sam slušao (Audible) u zadnje vrijeme je serijal EXPEDITIONARY FORCE. Slušajte i umrite od smijeha.

Odličan je još i WE ARE BOB serijal.

Super zvuči oboje. Vidim da ovaj expeditionary force ima 15 knjiga, jel to sve kao jedna saga ili više manjih priča?

12 godina
Sve je jedna saga. Nastavljaju se knjige jedna na drugu. Počni i uživaj.
10 godina
Azmo kaže...

Predobro. Hvala puno na preporuci, malo sam guglao i vidim da baš ljudi hvale, kažu da su odlične knjige. Ali upravo završavam jedan serijal i onda imam koji ću sljedeći, pa možda nakon toga. Stavio sam na popis pa ću što prije nadam se.

A da te pitam, jel ti često slušaš audio knjige? Ja se bojim da će mi biti dosta nezgodno slušati na engleskom, čitam redovito na engleskom, al vjerujem da je ipak lakše shvatiti kad pročitaš nego kad slušaš.

12 godina
Fantastika i SF (knjige)

Od Abercrombia treba sve pročitat. I ona "Pola" trilogija je OK. Sve mu je zabavno. Ima dobrih i poučnih provala......

12 godina
Cansee kaže...
Azmo kaže...

Predobro. Hvala puno na preporuci, malo sam guglao i vidim da baš ljudi hvale, kažu da su odlične knjige. Ali upravo završavam jedan serijal i onda imam koji ću sljedeći, pa možda nakon toga. Stavio sam na popis pa ću što prije nadam se.

A da te pitam, jel ti često slušaš audio knjige? Ja se bojim da će mi biti dosta nezgodno slušati na engleskom, čitam redovito na engleskom, al vjerujem da je ipak lakše shvatiti kad pročitaš nego kad slušaš.

Koje serijale to slušaš?

Slušam svaki dan. Većinom kad idem na posao i s posla. Nije mi problem slušati na engleskom. Ni čitati. Ak baš dio ne razumijem vratim pa poslušam ponovno. Slušam već skoro 2 godine od kad sam otkrio Audible.

Stavi ti ovaj drugi serijal na čekanje i počni s ExForce! :) Ja ga slušam već sigurno godinu i nešto i imam još 4 knjige do kraja. :)

10 godina
Azmo kaže...
Cansee kaže...
Azmo kaže...

Koje serijale to slušaš?

Slušam svaki dan. Većinom kad idem na posao i s posla. Nije mi problem slušati na engleskom. Ni čitati. Ak baš dio ne razumijem vratim pa poslušam ponovno. Slušam već skoro 2 godine od kad sam otkrio Audible.

Stavi ti ovaj drugi serijal na čekanje i počni s ExForce! :) Ja ga slušam već sigurno godinu i nešto i imam još 4 knjige do kraja. :)

Ne slušam ništa, samo čitam na Kindleu. Probao sam slušati Wheel of Time, ali nije baš išlo, nisam dobro razumio, a i glasovi su bili dosadni. 

Trenutno čitam Riyria sagu, to je fantasy i to odličan, pročitao sam prvo četiri knjige prequela (Riyria Chronicles) i sad čitam glavnu priču Riyria Reveletions. Chronicles ima četiri knjige, a Revelations šest, upravo sam na petoj od Reveletionsa. Vrhunski mi je, baš uživam. 

Nakon toga sam mislio čitati Cradle od Willa Wighta, to je progression fantasy sa elementima SF-a. Inače baš sam za to čuo da su vrhunski odradili audio knjige. 

Jesu knjige na tom audibleu uključene u cijenu pretplate ili moraš to dodatno plaćati?

12 godina
Fantastika i SF (knjige)

Imaš mjesečnu pretplatu i sad ovisno koji stupanj uzmeš toliko dobivaš bodova. Ja imam osnovnu i mjesečno dobijem 1 bod koji onda zamjeniš za jednu knjigu koju hoćeš. Isplati se jer su pojedinačno knjige skuplje. Pogledaj malo.

10 godina
Fantastika i SF (knjige)

Završio sam Riyira Chronicles i Riyria Revelations od pisca Michael J. Sullivan pa da bacim konačne dojmove. Dakle ukupno ima 4 knjige Chroniclesa i 6 knjiga Revelationsa. Revelations su zapravo glavna radnja i prvi su izašli, a Chronicles su prequeli. Osobno preporučujem da se čita kronološki, dakle prvo Chronicles pa onda Revelations.

Počeo sam čitati krajem travnja, dakle dva mjeseca i još koji dan mi je trebalo, što znači da me je stvarno vuklo. Ni u jednom trenutku se nisam silio da nastavim čitati, stalno sam htio čitati i tražio vrijeme da to radim, ostajao dokasno budan itd. To već govori jako puno.

Prvo što mi je jako odgovaralo je dva glavna lika, Hadrian i Royce i njihov međusobni odnos. Super je kemija, super se upotpunjuju, da je radnja bila i slabija oni bi je spasili. Svi likovi su mi bilo stvarno dobri, baš mi je i stvarno bilo žao kad se dogodila pokoja smrt.

Glavna priča mi je bila vrhunska, od samog uvoda pa kroz cijeli zaplet i sve do samog kraja. Kraj mi je bio jednom rječju - savršen. Ne znam kad sam toliko bio zadovoljan sa načinom kako se sve zaključilo i kako sve izgleda za budućnost toga svijeta. Pisac je fenomenalno bacao razne tragove kroz sve knjige i indicije što bi moglo biti i baš je kvalitetno dozirao. Kad imaš osjećaj da neko vrijeme nisi dobio info o loreu odjednom ga evo na 3 stranice. Baš sam jednu vrlo bitnu stvar i sam zaključio prije nego što je otkrivena. Mislim nije da trebaš biti Sherlock Holmes da se to zaključi, ali sam ipak bio zadovoljan sa sobom kako sam pokupio tragove za to.

Moram reći da mi je strašno dobro odgovaralo što nema nikakvog Dark one, Šejtana, Saurona, Sotone ili kako god hoćete. Baš se nekad treba i odmoriti od tih stvari. Dakle nema onog klasičnog antagonista koji je iskonsko zlo, već u svijetu postoji nekoliko struja utjecaja koje pokušavaju manipulirati svime. 

Humor mi je isto bio odličan, sviđao mi se općenito način komunikacije. Također moram reći da je vrlo lako čitati na engleskom, nisam ni razmišljao o tome. Dok sam sa ponekom knjigama drugih pisaca i znao imati poteškoća, ovdje sam čitao kao da je na hrvatskom.

Knjige nemaju nikakvih fillera, jednostavno sve treba biti tamo gdje je, ništa nije viška, ne opterećuje nas pisac sa nebitnim glupim stvarima i sa pretjeranim opisima stvari koje nisu zanimljive. Također ne opisuje istu stvar pedeset puta, kao što je to radio Robert Jordan u WoT-u. Odlično je bilo i to što se jasno vidi gdje je glavna radnja i pisac se baš fokusira na to, dakle imamo npr poglavlje od 35 minuta tamo gdje je glavna radnja i onda ide 10 minuta poglavlje koje se događa na nekom dvoru u pozadini, i onda se tako izmjenjuju. Što je nešto fantastično i odmah sam to primjetio, jer bude mi zlo kada se nešto super događa i onda stane poglavlje i onda imaš 48 minuta poglavlja sa nekim drugim likovima koji te ne zanimaju toliko.

Svaka čast za MJS-a, imao sam poneku kritiku dok nije došlo do samog kraja, jer sam mislio da neke stvari neće razjasniti i neke stvari su mi djelovale pomalo bezveze, dok nisam vidio kako se sve razvilo, tada je sinjor Sullivan sve rasturio.

Ovo mi je možda i najbolji fantasy koji sam pročitao ako se izuzme LOTR, ili barem u top 3. Apsolutno sve preporuke. Čista uživancija svih deset knjiga.

I jučer skužim da je pisac napisao serijal First Empire koji se događa u istom tom svijetu, a radnja je 3000 godina ranije, tu ima 6 knjiga, i isto tako Rise and Fall (tri knjige, treća izlazi za tjedan dana) koji se događa oko 1000 godina prije ove glavne radnje tako da se odmah sada bacam na to. Prvo na First Empire.

14 godina

Baš je i mene nekako ulovilo čitanje zadnjih mjesec dana. Uzeo sam sa Znanje.hr one tri Abercrombieve koje su mi falile i počeo sa "Junacima". Vjerojatno ću do kraja mjeseca riješiti sve tri pa ću vidjeti što dalje. Možda čekiram tog Sullivana. Ali imam i Game of Thrones boxset hrvatski na polici već jedno vrijeme kojeg bih mogao ponovno pročitati, a nikako da počnem. 

10 godina
Hexfire kaže...

Baš je i mene nekako ulovilo čitanje zadnjih mjesec dana. Uzeo sam sa Znanje.hr one tri Abercrombieve koje su mi falile i počeo sa "Junacima". Vjerojatno ću do kraja mjeseca riješiti sve tri pa ću vidjeti što dalje. Možda čekiram tog Sullivana. Ali imam i Game of Thrones boxset hrvatski na polici već jedno vrijeme kojeg bih mogao ponovno pročitati, a nikako da počnem. 

Svakako dovrši Abercrombiea, tu nema pametovanja jer je odličan. A nakon toga biraj kako želiš, Igra prijestolja, odnosno Pjesma leda i vatre je vrhunska kad se čita ponovno, puno više detalja uočiš. Samo što sam si ja recimo odlučio da neću više trošiti vrijeme na te stvari koje se nikad neće završiti. 

A sa Sullivanom isto ne možeš fulati, eto sve sam napisao iznad. 

Ma ima izbora koliko ti srce hoće, baš ima kvalitetnog i fantasya i SF-a, a tko čita na engleskom nema mu granice. I najčešće je većina toga puno kvalitetnija od serija i filmova koje danas izlaze, tak da se meni zapravo više ni ne da gledat ništa, samo čitam. 

S tim da bi Riyria mogla biti vrhunska ekranizacija, ali vrhunska, to da uzme HBO i napravi kako spada seriju bio bi novi GoT fenomen.

11 godina

slažem se sa svakom riječi...dakle engleski mi je bio apsolutno jednostavan i imerzivan za čitati.

čak si mislim d abih manje uživao u prevedenoj verziji.

meni osobno top 3 svih fantazija koje sam pročitao.

ako nisi za sljedeće ti preporučam još jednu od svojih top 3:

Brent Weeks Night angel trilogiju

Steam ID: Engineer ; Origin ID: DadEngineer
10 godina
MasterG kaže...

slažem se sa svakom riječi...dakle engleski mi je bio apsolutno jednostavan i imerzivan za čitati.

čak si mislim d abih manje uživao u prevedenoj verziji.

meni osobno top 3 svih fantazija koje sam pročitao.

ako nisi za sljedeće ti preporučam još jednu od svojih top 3:

Brent Weeks Night angel trilogiju

ma kao što sam već rekao kod Brent Weeksa me brine što sam više puta pročitao da ne zna baš napisati kraj, šta ti kažeš na to?

11 godina

a da sad sam se sjetio da si pisao o tome.

iskreno meni je kraj ostao u dobrom sjećanju u toj trilogiji....doduše dosta je prošlo od tada...možda bih danas drugačije reagirao  :)

10 godina
MasterG kaže...

iskreno meni je kraj ostao u dobrom sjećanju u toj trilogiji....doduše dosta je prošlo od tada...možda bih danas drugačije reagirao  :)

a tko zna, možda nekom sjedne bolje nekom lošije, tebi je možda bilo sve uredno odrađeno, možda bude i meni. Ali svakako to planiram pročitati jer sam stvarno na više strana čuo da je odlično, i još pogotovo ako kažeš da je u top 3. Znači Riyria, Lightbringer, i koji ti je treći u top 3?

13 godina
Fantastika i SF (knjige)

Posto sam vec procitao vecinu spomenutih naslova u citavom topicu, i opcenito vise manje sve sto se cijeni u Fantasy zanru, sve teze mi je naci nesto novo a zanimljivo... dodatni problem sto izbjegavam zenske autore :P 

Naletio na goodreadsu na ovo:

https://www.goodreads.com/book/show/54659324-dungeon-crawler-carl?ac=1&from_search=true&qid=nJWACuAz7N&rank=1

Zasad je super, zabavno, citko, bez praznog hoda. Javim dojmove kad procitam do kraja :)

Procitao zadnje btw Sons of the Black Sword, treci dio (Sullivan), koji je trebao biti zadnji, ali eto nije, zapravo se vrlo malo dogodilo sto je poprilicno iritantno, al it is what it is. Serijal mi je i dalje super sve u svemu.

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
10 godina
Minneyar kaže...

Posto sam vec procitao vecinu spomenutih naslova u citavom topicu, i opcenito vise manje sve sto se cijeni u Fantasy zanru, sve teze mi je naci nesto novo a zanimljivo... dodatni problem sto izbjegavam zenske autore :P 

Naletio na goodreadsu na ovo:

https://www.goodreads.com/book/show/54659324-dungeon-crawler-carl?ac=1&from_search=true&qid=nJWACuAz7N&rank=1

Zasad je super, zabavno, citko, bez praznog hoda. Javim dojmove kad procitam do kraja :)

Procitao zadnje btw Sons of the Black Sword, treci dio (Sullivan), koji je trebao biti zadnji, ali eto nije, zapravo se vrlo malo dogodilo sto je poprilicno iritantno, al it is what it is. Serijal mi je i dalje super sve u svemu.

Ne kužim ovo, to je napisao ovaj što je napisao Riyriu? jedino sam pronašao ovo: https://en.wikipedia.org/wiki/Son_of_the_Black_Sword

ne piše da je Sullivan

11 godina
Cansee kaže...
MasterG kaže...

a tko zna, možda nekom sjedne bolje nekom lošije, tebi je možda bilo sve uredno odrađeno, možda bude i meni. Ali svakako to planiram pročitati jer sam stvarno na više strana čuo da je odlično, i još pogotovo ako kažeš da je u top 3. Znači Riyria, Lightbringer, i koji ti je treći u top 3?

nope osobno nisam još pročitao lightbringer.

top3 (bez reda):

riyria cronicles

night angel

the balck magician

10 godina
MasterG kaže...
Cansee kaže...
MasterG kaže...

nope osobno nisam još pročitao lightbringer.

top3 (bez reda):

riyria cronicles

night angel

the balck magician

aha, ja sam pomiješao, mislio sam da lightbringera preporučaš, a zapravo night angela. I jedno i drugo je na popisu, doći će na red 

16 godina
loky4i4 kaže...

Baš sam neki dan dovršio Project Hail Mary. Uh kako dobra knjiga.

Sad idem na Martiana.

BTW, hvala Canseeu i Hexfireu za preporuku Abercrombie-a u uvijek aktualnoj Playstation 5 temi :-D. Odmah sam kupio za kindle The First Law.

Otkako sam kupio Kindle Scribe i iPad mini 6 čitam ko nikad u životu :-D

Samo da je više vremena...

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.7.2023 18:44 (Bitanga).
10 godina
Bitanga kaže...
loky4i4 kaže...

Baš sam neki dan dovršio Project Hail Mary. Uh kako dobra knjiga.

Sad idem na Martiana.

BTW, hvala Canseeu i Hexfireu za preporuku Abercrombie-a u uvijek aktualnoj Playstation 5 temi :-D. Odmah sam kupio za kindle The First Law.

Otkako sam kupio Kindle Scribe i iPad mini 6 čitam ko nikad u životu :-D

Samo da je više vremena...

Ja sam čitao i prije, ali nikad kao na Kindleu. Dakle to sam kupio u siječnju 2020., igrom slučaja taman prije covida. Mislim da sam od tada na tome pročitao 50-60 knjiga. Pa zapravo evo zadnjih 2 i pol mjeseca čitam tu Riyria sagu, sad sam na pola dvanaeste knjige. Možda je i više od 50-60. Ne prođe mi dan a da barem ne pročitam poglavlje ili dva, oko pola sata u krevetu prije spavanja. Sve i da idem u krevet kasnije tokom vikenda, tipa da legnem u dva ujutro svejedno čitam još pola sata. Također je strašno olakšalo čitanje engleskog, samo klik na riječ i izbaci objašnjenje riječi iz oxfordskog riječnika. Kindle mi je jedna od najboljih investicija ikad

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice