Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.362.931
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Chat tema ljubitelja hardvera
ansha kaže...
Timo kaže...

sigurno ide na 5 GHz, i to bez delida

moj radi 24/7 na 4.6 GHz 1.215V all core, bez ikakvih problema

Nema sanse bez delida, jedino za validaciju. Kolike su ti temperature? 

ma bude mogao 5GHz na 90C temp, sa nekim AIO sigurno, sto je u granicama tolerancije 

moje temperature su kod svih 18 jezgri, kada su na 100% i rade 5 sati neprestano 70C, to je bez AVX512 instrukcija

kada koristim AVX512 za odredene vektorske instrukcijske kalkulacije onda ide na 95C, pa ga moram spustiti na 4.3GHz sa 1.198V i onda je opet max 70C

14 godina
protjeran
mislioc kaže...

Ali meni bi bila bolja vijest da z370 podržava nadolazeće 8 core intele.

Pa u nekakvoj teoriji bi cak i trebale podrzavati. Slucaj kod prelaska sa z170/z270 na z370 je bio taj da su promijenili pinout na novom socketu tj neki pinovi koji su na z170/z270 bili "reserved" su na z370 dobili uloge radi boljeg power deliverija. 

Ako ce 6 core procesori ici na z390 znaci da ce one imati isti pinout kao i z370 pa bi prema toj teoriji i 8 core mogao ici na z370.

13 godina
neaktivan

Zapravo razlog za forsiranje novog čipseta je isključivo novac. Postoje biosi koji omogućavaju kavi da radi na z170 pločama bez obzira na "shit power delivery", no intel je htio zaradit više. Isto tako ih ništa ne sprječava da biosom ograniče 8 core samo na "novi" čipset, čak ako će i 6core radit na njemu.

14 godina
protjeran

Normalno da ih ne sprjecava, a to ce najvjerovatnije i napraviti. Citao sam u vezi tog power deliverija i testova na z170 plocama i navodno problem nije kad su procesori bili na stocku vec kad bi ih se oc-alo. Sve su to manje vise labave informacije pa je tesko donjeti neki konkretan zakljucak, al ovaj o vecoj zaradi uvijek najslasnije zvuci. 

9 godina
protjeran
war3_tft kaže...

Normalno da ih ne sprjecava, a to ce najvjerovatnije i napraviti. Citao sam u vezi tog power deliverija i testova na z170 plocama i navodno problem nije kad su procesori bili na stocku vec kad bi ih se oc-alo. Sve su to manje vise labave informacije pa je tesko donjeti neki konkretan zakljucak, al ovaj o vecoj zaradi uvijek najslasnije zvuci. 

bar ovdje na forumu se pojavila ta priča da je napravljen samo za asrockice i to samo za i3 8100, ajmo reći da radi pouzdano...

ja sam uvjeren da bi oni više para natukli da su pustili kavu na z170/z270 ili b i h starije chipsete da su mogli to napraviti a da pouzdano radi...

ali to sve ostaje u zoni naklapanja, te info nam jedino mogu potvrditi ekipa iz top100 intelovih managera, a oni niti obitavaju u ovakvim krugovima, niti smiju prema vani s takvim infomacijama 

11 godina
neaktivan
Chat tema ljubitelja hardvera

Kompove upalite, miseve u ruke i ajmooo benchat. 

Zdravija rasprava, zabavnije je. Sad se ne trebamo bojati pretjerivanja kao prije, bolje zastite. :D

17 godina
Ansha jesi ti uopce procitao te propuste? Jedna stvar je softwerska ranjivost a druga stvar je hardwerska i Intel je tu jace pogoden i perfomanse u profi radu idu i do 30% dolje. CCT labs je jedna obična glupost od Intela da odvrate paznju od sebe. Samo pogledaj video od gamernexusa pa ce ti bit jasno.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
16 godina
protjeran
Patrick_cro kaže...
Ansha jesi ti uopce procitao te propuste? Jedna stvar je softwerska ranjivost a druga stvar je hardwerska i Intel je tu jace pogoden i perfomanse u profi radu idu i do 30% dolje. CCT labs je jedna obična glupost od Intela da odvrate paznju od sebe. Samo pogledaj video od gamernexusa pa ce ti bit jasno.

U profi radu? Evo na rendering ne utjece uopce, photoshop isto, kakav crni profi rad? CCT labs je tu nebitan, propusti nisu izmisljeni nego su stvarni i amd ih mora krpit. 

12 godina
ansha kaže...
Patrick_cro kaže...

U profi radu? Evo na rendering ne utjece uopce, photoshop isto, kakav crni profi rad? CCT labs je tu nebitan, propusti nisu izmisljeni nego su stvarni i amd ih mora krpit. 

Nisi upoznat, u serverskom okruženju ima veliki pad performansi, a što se tiče sigurnosnih propusta kod Amd_a radi se o tom da je teško provedivo u praksi tj morao bi biti kod samog računala koliko sam čitao uglavnom sprdnja iz toga nastala i više se ni ne spominje, a firma koja je to plasirala stavili ključ u bravu.

16 godina
protjeran
gil kaže...

Nisi upoznat, u serverskom okruženju ima veliki pad performansi, a što se tiče sigurnosnih propusta kod Amd_a radi se o tom da je teško provedivo u praksi tj morao bi biti kod samog računala koliko sam čitao uglavnom sprdnja iz toga nastala i više se ni ne spominje, a firma koja je to plasirala stavili ključ u bravu.

Upoznat sam, stvar je u tome da kad se kaze profi, ne misli se na serversko nego workstation okruzenje, razno razne video, glazbene, 3d produkcije, mat/fiz simulacije itd. 

Na serversko okruzenje utjece jer su tamo storage performanse strasno bitne i na njih zakrpe utjecu podosta..

12 godina
ansha kaže...
gil kaže...

Upoznat sam, stvar je u tome da kad se kaze profi, ne misli se na serversko nego workstation okruzenje, razno razne video, glazbene, 3d produkcije, mat/fiz simulacije itd. 

Na serversko okruzenje utjece jer su tamo storage performanse strasno bitne i na njih zakrpe utjecu podosta..

A kako bi nazvali biznis okruženje?

Profi je nejasan pojam ili bi mogli staviti pod bizz tj zgrtanje para okruženje

14 godina

https://wccftech.com/amd-cpu-market-share-jumps-43-in-april-alone-steam-survey-shows/   

Moram pod hitno po Ryzena malo se osijećam demode s ovim Intelom!

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.5.2018 18:58 (mislioc).
16 godina
protjeran
gil kaže...

A kako bi nazvali biznis okruženje?

Profi je nejasan pojam ili bi mogli staviti pod bizz tj zgrtanje para okruženje

Mozemo mi sad pametovat oko semantike koliko ocemo, ja ti kazem sta je uobicajeno da se vodi pod profi primjenu, serveri su nesto drugo..

16 godina
odjavljen

Dok se vi prepirete i pretačete iz šupljeg u prazno, evo od mene par rezultata sa novom grafičkom i threadripperom. TR je na stocku, a RX580 sam na brzinu stavio na 1450/2150, nisam još testirao dokle može, ovo je radilo iz prve pa sam odvrtio par benchmarka.

Za cpuz i cinebench je TR bio na 4.1 ghz :)

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
14 godina
Jakovp kaže...

Dok se vi prepirete i pretačete iz šupljeg u prazno, evo od mene par rezultata sa novom grafičkom i threadripperom. TR je na stocku, a RX580 sam na brzinu stavio na 1450/2150, nisam još testirao dokle može, ovo je radilo iz prve pa sam odvrtio par benchmarka.

Za cpuz i cinebench je TR bio na 4.1 ghz :)

Single core performanse za glomazni otpad a i ostale jezgrice slabašne.

U prevodu puno nečega za ništa.

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.5.2018 22:44 (mislioc).
16 godina
odjavljen
mislioc kaže...

Single core performanse za glomazni otpad!

Tako je! Sva sreća da je to prestalo biti jako releventno tamo negdje prije desetak godina

18 godina
odjavljen

Kojeg je žanra taj 3d mark? RPG na poteze ili FPS za monitore sa puno herca?

16 godina
odjavljen

Mislim da bi se ova tema trebala preimenovati u "chat tema ljubitelja kočenja razvoja"

14 godina
protjeran
Jakovp kaže...
mislioc kaže...

Single core performanse za glomazni otpad!

Tako je! Sva sreća da je to prestalo biti jako releventno tamo negdje prije desetak godina

Dobra. To mozda u onom odronu od igre AOTS. 

18 godina
odjavljen

Nikada nisam shvaćao upotrebnu vrijednost 3D mark čamrka, eventualno kao neki prvi pokazatelj snage grafičke kartice. Daj benčaj neku konkretnu igru, bilo bi tri puta zanimljivije.

Ali pohvale za trud, da ne misliš da te namjerno zajebavam.

12 godina
Ova tema bi se trebala lockat.
14 godina
protjeran
Chico12 kaže...

Zakaj? Pa ovo je jedina tema gdje se moze reci istina bez da dobijes 12 prijava od butthurt tutleka...

17 godina
Septička delux.
ČVARCI = ČIPS OD SVINJE
14 godina
war3_tft kaže...
Chico12 kaže...

Zakaj? Pa ovo je jedina tema gdje se moze reci istina bez da dobijes 12 prijava od butthurt tutleka...

Imaš tamo onu AMD odron temu u kojoj samo biranim riječima možeš pričat o Ryzenu inače si završio raspravu sa 2 žuta i 3 crvena.

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.5.2018 22:35 (mislioc).
12 godina
Istina ili ne, nema fajde.
13 godina
neaktivan
XXX kaže...

Nikada nisam shvaćao upotrebnu vrijednost 3D mark čamrka, eventualno kao neki prvi pokazatelj snage grafičke kartice. Daj benčaj neku konkretnu igru, bilo bi tri puta zanimljivije.

Upravo tak kako si naveo pravi pokazatelj snage GPU, jer igre imaju svoga sponzora uvećini slučajeva je to nVidia normalna stvar jer ima više love a i bez toga AMD si nemože priuštiti da utuče toliko love kao nVidia ili Intel svake godine u razvoj GPU-a ili CPU-a njima je 1 decada potrebna za izbacivanje dobrog komada hardvera.

http://hwbot.org/signature/u135800.png
18 godina
odjavljen
mirzet1976 kaže...
XXX kaže...

Upravo tak kako si naveo pravi pokazatelj snage GPU, jer igre imaju svoga sponzora uvećini slučajeva je to nVidia normalna stvar jer ima više love a i bez toga AMD si nemože priuštiti da utuče toliko love kao nVidia ili Intel svake godine u razvoj GPU-a ili CPU-a njima je 1 decada potrebna za izbacivanje dobrog komada hardvera.

Nisam rekao pravi nego prvi...ono kad imaš enbargo na GPU testove pa neki Kinez objavi 3D mark rezultate, pa dobiješ neku osnovu. Daleko je to pokazazetlja prave GPU snage jer igre su ovako i onako optimizirane tj. neopzimizirane.

Ali ovdje smo pričali o precesoru i postanje 3D mark rezultata u svrhu gaming CPU snage mi je MEH.

18 godina
odjavljen
sokre kaže...
Septička delux.

Skim si, takav si

14 godina

Nažalost to je sve istina..nesmijes sve mane Ryzena navoditi u temi o Ryzenu,mislin ono stvarno glupost..ako kažes probleme s memorijon u prvoj seriji Ryzena i što je najgora stvar velike osjetljivosti Ryzena na brzinu memorije i letencije pa problemi su jos veci,svi odma napadaju ili jednostavno najnovije cinjenice u kojoj ne klokani Intell i5/i7 cpu je brži u igrama i to osjetno(ako ih klokas nema ryzena vise ni smisla uspoređivat) od nove genaracije Ryzena koja je klokona na 4,2/4,3 plus jako brze memorije...mislin umesto da sami navode mane da ljudi se ne zafrknu i kupe Ryzen 2600/2700 u koji ce ulupat vise para sveukupno a dobit  uglavnoma losije performanse u odnosu na i5 8400 a da ne govorim o 8600k klokanom na bar 4,7Ghz.

Ustvari takvim likovima bi trebalo dilit kartone jer neki ljudi ispastaju radi losije i skuplje kupovine nekih nadbudnih likova koji su opsjednuti firmon i koji im sigoro nece vratit pare radi krive preporuke jer oni imaju cak i gore procesore od ovih odrona od najjacih ryzena.

14 godina
Jakovp kaže...

Mislim da bi se ova tema trebala preimenovati u "chat tema ljubitelja kočenja razvoja"

Ako je razvoj nabit 32 slabašna threada sa 16 mlohavih jezgri onda smo najebali!

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.5.2018 22:46 (mislioc).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice