- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pa, s obzirom na razvoj globalnopolitičke i energetske situacije, zar to nije dobar potez?
Mene ovdje nije apasolutno ništ' jasno
!
U zadnjih godinu dana, možda sam malo i pogriješio u mjesecima ali tu smo, rečeno je da HEP više neće otkupljivati strujne viškove kod kooperanata, taman tamo negdje kada istječe "onaj rok od 5 godina" kada su realno isplative!
Ako su prestali sa otkupom viška, što nam sa ovom ponudom žele poručiti, koju porati posluku?!?!
Da možda nemaju insajdersku povlaštenu informaciju da se mora cijela kugla zemaljska resetirati na kameno doba, pokrivena radioaktivnim oblakom?!?!
ATJ Lučko
Mene ovdje nije apasolutno ništ' jasno
!
U zadnjih godinu dana, možda sam malo i pogriješio u mjesecima ali tu smo, rečeno je da HEP više neće otkupljivati strujne viškove kod kooperanata, taman tamo negdje kada istječe "onaj rok od 5 godina" kada su realno isplative!
Ako su prestali sa otkupom viška, što nam sa ovom ponudom žele poručiti, koju porati posluku?!?!
Da možda nemaju insajdersku povlaštenu informaciju da se mora cijela kugla zemaljska resetirati na kameno doba, pokrivena radioaktivnim oblakom?!?!
Mislim da to čak više nije niti insajderska informacija. 
Na žalost, neće niti solari baš dobro funkcionirati u uvjetima globalne nuklearne zime/zamračenja. 
Ali kako neki hiperoptimistički zaključuju; bar ćemo tako riješiti problem globalnog zatopljenja 
Velike tradicionalne fosilne idustrije (kapitalizam) očito su te koje nisu spremne za zastoj u Hormuzu. I zato im se do jaja tresu gaće od tih alternativnih sunčanica i vjetromlatilica.
ma ništa od toga, pa ne budi naivan. znaš kako siledžije funkcioniraju? kad im pokažeš zube postanu ti "najbolji" prijatelji. 
ma ništa od toga, pa ne budi naivan. znaš kako siledžije funkcioniraju? kad im pokažeš zube postanu ti "najbolji" prijatelji. 
Hebiga...opet TACO...a ja se poveselio...nafta up...zlato down...i onda sva lova u zlaju...sad čekamo da prođe ovih 15 dana...alah akbar
"Sufinancirat će se troškovi nastali od 1. siječnja ove godine na dalje."
Ovo više nije tako od ove godine.
Prihvatljivi i opravdani troškovi po Pozivu su isključivo troškovi:
• ugradnje sustava OIE i baterijskog sustava nastali od dana objave Poziva,
• predujma za ugradnju sustava OIE i baterijskog sustava nastali i plaćeni najranije 1. siječnja 2026. godine,
• trošak opremanja obračunskog mjernog mjesta HEP ODS-a koji je nastao i plaćen najranije 1. siječnja 2026. godine.
Sustavi OIE i baterijski sustavi koji su u cijelosti plaćeni prije objave Poziva nisu prihvatljivi za sufinanciranje.
Vrijeme nastanka troška utvrđuje se datumom izdavanja računa i drugom dokumentacijom.
Vrijeme plaćanja troška utvrđuje se datumom na potvrdi o plaćanju i drugom dokumentacijom.
Navedeno je također spomenuto i u indikativnom rasporedu sufinanciranja FZOEU za ovu godinu, odnosno dostupno na https://www.fzoeu.hr/hr/ministarstvo-i-fond-objavili-ovogodisnji-indikativni-plan-javnih-poziva-vrijedan-1-58-milijardi-eura/10485