Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.363.015
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran
Re: Chat tema ljubitelja hardvera
dery kaže...

zašto je onda on ugasio ht nije pametan

Pa ne znam u kojim mracnim dijelovima youtubea uspijes naci takav video. 

8 godina
protjeran
Chat tema ljubitelja hardvera

ht = t-com

bn = bnet

Brajanov život
13 godina
Gorstak79 kaže...

ht = t-com

bn = bnet

Ti se baš trudiš biti zabavan ali ti ne ide 

Rađe nam piše o gflopsima ili o tome kako stari phenom gura GTX1070 bez problema jer ima 6 jezgri, tu se ljudi tvojim "šalama" i nasmiju 

16 godina
protjeran
Patrick_cro kaže...
lav1000 kaže...

https://www.tomshardware.com/news/amd-vulnerability-patches-ecosystem-partners,36993.html

sto je ovo? riza nije rupicasta ko intel, nema zakrpi koje utjecu na perf?

Lol cts labs, naruceno sranje od intela. Imas o tome  temu na Gamernexusu

Lol, zato amd izbacuje patcheve jer je problem izmisljen? Tko je narucio istrazivanje je druga stvar, al vulnerabilityji postoje i amd je to potvrdio.

14 godina
protjeran
Pitali su neki kako izgledaju "hw strucnjaci" koje je lav opisao. Evo jedan savrseni primjer, jednom mu spomenes metan tj pogodis gdje najvise boli i krene monolog samo takav :)))
16 godina
protjeran
dery kaže...

Ajde lave kakav si ti gamer uzeo si zaključani  proc, slabašno je to.Usuđuješ se još hvalit zaključanom "kafom" sa dvije jezgre više pljuc pljuc.

Nego jedna slija 8700k sa i bez ht. Opterečenje jezgri.

Ta slika fino pokazuje ono sra sam vise puta objasnjavao, a to je da cpu usage sa ht/smt-om nema veze sa stvarnim stanjem. 

Da je ukupni usage od 55% realan, to bi znacilo da mozes izvuc jos >80% performansi iz njega, a poznato je da ht u idealnoj, savrsenoj situaciji daje max ~35% ekstra performansi. Dakle, stvarni cpu usage je minimalno 75% u situaciji na slici.

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.5.2018 9:20 (ansha).
16 godina
war3_tft kaže...
Pitali su neki kako izgledaju "hw strucnjaci" koje je lav opisao. Evo jedan savrseni primjer, jednom mu spomenes metan tj pogodis gdje najvise boli i krene monolog samo takav :)))

Reži me ako ovaj dečec ima više od 15 godina..... ma to na ignore odmah i gotovo.

It is always darkest just before the dawn.
9 godina
protjeran
mrsmith kaže...
war3_tft kaže...

Reži me ako ovaj dečec ima više od 15 godina..... ma to na ignore odmah i gotovo.

ma to jedan permaban i gotovo  jbt Luci koliko god blesav ponekad bio, nije nikad nikog preko PM napadao i vrijeđao

14 godina
protjeran
Znam ja dobro na koga se covjek referirao, ti i hw strucnjak fanu ste zapoceli gnojit temu svojim "znanjem", ja sam eto odgovorio tj dobro se nasmijao pa sam skupa s vama uletio u nepotrebni spam.

Ova slika sluzi cisto da ljudi vide sa kakvim se slucajom ovdje ima posla ;)
12 godina
ansha kaže...

...ono sra sam vise puta...

9 godina
protjeran

Funny nam je najsretniji kad mu gazda vikne:  Bring out the GIMP!!!!! 

14 godina

Čekamo rezultate Ryzen platforme...

14 godina
neaktivan
Strasno na sta lici ova tema zadnjih par stranica, jedno je zafrkancija ali ovo.... najcesci odgovor na ovaj moj post je: ako ti se ne svidja otidji. Pa zar vam nije neugodno s toliko godina se tako ponasati i vrijedjati?? Promijenite se zbog sebe, a ne zbog drugih koji vam to ukazuju. Tema bi trebala biti forumska birtija hardverasa kako neki govore da je, no ovo vise lici na skup iskompleksiranih skolaraca.
Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima
14 godina
mrsmith kaže...
funny games kaže...

Cini se da imamo homoseksualca na forumu...na slici brad pitt,pa cyber sex sa lavom i war...hahahahahah.bas sam sretan sta smo raznoliki sto potvrdjuje koliko smo napredovali kao forum.

To što nategnem nekog momčića kao što si ti tu i tamo ne znači odmah da sam homoseksualac

*Mic drop*

16 godina
9 godina
protjeran
  • intel da novi chipset da podržava nešto od ranije izdanih procesora...na prvu zvuči ko loše trolanje 
14 godina

Ali meni bi bila bolja vijest da z370 podržava nadolazeće 8 core intele.

16 godina

Zanimljivo. Zanima me kakvi će biti novi 8-core procevi. Evo i tonči se javio na videocardz kad ga nema na bugu :)

17 godina

ajnša

Evo onda možemo reči da je isto opterečenje i kod 6700k kad nadodamo onih 35%, znači zapravo je i kod njeg 100% ko kod svih intela ali oni usprkos tome dobro vrte to.

Šta ti misliš hoće li to ograničavat intela kod budučih bf igara?

sa dark weba izvukao test sa dark weba izvukao test
kradem mine iz minskog polja
16 godina
protjeran
dery kaže...

ajnša

Evo onda možemo reči da je isto opterečenje i kod 6700k kad nadodamo onih 35%, znači zapravo je i kod njeg 100% ko kod svih intela ali oni usprkos tome dobro vrte to.

Šta ti misliš hoće li to ograničavat intela kod budučih bf igara?

A nije opet racunica tako jednostavna al iz one slike prije je jasno da ne moze 6 jezgri bit na 100% a 6/12 na 55%. Ovisi i koliko efikasno igra koristi ht... Na ovoj slici je 4/4 cpu i na 200mhz nizem taktu ...

Dal ce ga sta ogranicavat? 

17 godina

da li će ga opterečenje gušit jer znamo da je svaki bf sve zahtjevniji

kradem mine iz minskog polja
9 godina
protjeran
dery kaže...

Naravno dery, novi BF 2018 ili BF5 kako će se već zvati, na 8700k klokanom na 5.2Ghz će raditi u rasponu 30-45fps, a tek onda će ryzen doći na svoje, pogotovo taj novi na 5Ghz, ima da razvali kavu ko beba zvečku 

OT

pitaš gluposti, tko može znati kakav će engine imati igra i kako će ona koristiti procesor.... naravno da je za pretpostaviti da će biti zahtjevna, da će tražiti neku kavicu ili r5/r7 kao preporučene sys req...

BF1 je izašao kad je najjači mainstream CPU bio 6700k, i on je i dalje pogoni kao što vidiš bez problema, a kave su to digle na višu razinu... eto na zadovoljavajuću razinu je došao i r7 2700x, pod uvjetom da je klokan do bola i sa ramom 16Gb od 2000kn ali eto i riža je tu sad solidna, tj. AMD je ponudio alternativu

16 godina
protjeran
dery kaže...

Pa ako ce moc koristit hrpu threadova i ako imas dovoljno brz gpu, 8 core kofi ce biti brzi od 6 corea.

16 godina
ansha kaže...
dery kaže...

Pa ako ce moc koristit hrpu threadova i ako imas dovoljno brz gpu, 8 core kofi ce biti brzi od 6 corea.

Sve mi se nekako čini da će 8core biti u razini 4.5-4.6Ghz max. uz normalne temp i bez drkanja po procesoru (fizičkog).

Bilo bi ludilo da se 8core moze dignut standardno na 5.0+Ghz

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.5.2018 13:27 (mrsmith).
14 godina
protjeran

Sad kad smo se na neko vrijeme rijesili smeca, ajmo na trenutak biti malo realni i pogledati sto se dogada na forumu, zbog cega je situacija ovdje zapravo ovakva kakva je. 

Postoji ekipica koja konstantno plasira teske gluposti, dezinformacije i nikako da se pomiri sa cinjenicama iz koje kakvih razloga. Pogledajmo danasnji nicim izazvan proljev:

Fanu kaže...

smjesno mi je da ce s ovim patchevima na kraju izbrisati sav napredak od po 5% izmedju 2-3-4-5-6-7 generacije intelovih core procesora, tj doci ce jos vise do izrazaja mizerni napredak izmedju svih tih refresha

nije da navijam za propast intela ali s ozbirom koliko su ilegalno kocili AMD godinama i kupcima servirali refresh do refresha sad im je to sve doslo na naplatu - kasni im 10nm proces i AMD ce ih prestici na trziste sa 7nm, muku muce sa izlaskom mainstream 8 jezgrenih procesora jer im se vec i 6 jezgreni  poprilicno zagrijavaju 

Fanu kaže...

da, intel je ilegalno placao HPu/Dellu (i tko zna kome jos) da koriste intelove procesore umjesto amdovih, i to godinama

Fanu kaže...

2700x je ispred 8700k u multithreaded aplikacijama tako da im nije dovoljan za borbu

a prosjecan korisnik ti nece iskesirati preko 4000kn za 8 jezgreni intel CPU i i preko 1700kn za maticnu koja ide s njim (+ jos dobro hladjenje za CPU)

Iz skorije proslosti na popis mogu dodati da je isti forumas uletio sa onom tomshardware tragikomedijom gdje je 2700x odnio nagradu za "overall best gaming cpu". Nakon sto ga se pitalo da malo argumentira nagradu, da potkrijepi sve skupa nekim testovima, grafovima, usporedbom cijena, bilo come, on je kukavicki izbjegavao odgovoriti te potaknuo spam u temi kako bi mogao prijaviti post gdje mu je postavljeno legitimno konstruktivno pitanje.

Covjek dode na forum radi neke konstruktivne rasprave ili da nauci nesto, ali nakon sto ovako nesto cita iz dana u dan i vidi da tome nema kraja jedino sta ostaje je sprdati se sa takvima tj svaki put im servirati porciju cinjenica jer ih to najvise boli. Naravno ista ta grupica sto gadi forum glupostima onda nas nekolicinu prozove trolovima kad im istina ne pase, licemjerje na najjace...

Znam da je vecina ovdje prokuzila njihovu ocajnu igru, al neka vide da im je slabo to sve skupa. 

16 godina
protjeran
mrsmith kaže...

Sve mi se nekako čini da će 8core biti u razini 4.5-4.6Ghz max. uz normalne temp i bez drkanja po procesoru (fizičkog).

Nema razloga da se znacajno slabije clocka, 7820x se clocka jednako kao i 7800x, 1800x kao i 1600x, 2700x kao i 2600x itd...

Ici ce na 5ghz sa delidom sigurno, ljudi clockaju 7980xe na 5ghz, to je 18 jezgri 

16 godina
ansha kaže...
mrsmith kaže...

Nema razloga da se znacajno slabije clocka, 7820x se clocka jednako kao i 7800x, 1800x kao i 1600x, 2700x kao i 2600x itd...

Ici ce na 5ghz sa delidom sigurno, ljudi clockaju 7980xe na 5ghz, to je 18 jezgri 

Nadam se da si u pravu :)

Vidio sam 7980xe na 4.9Ghz CB15 skor od 4800 da 

13 godina
neaktivan
ansha kaže...
mrsmith kaže...

sigurno ide na 5 GHz, i to bez delida

moj radi 24/7 na 4.6 GHz 1.215V all core, bez ikakvih problema

16 godina
protjeran
Timo kaže...

sigurno ide na 5 GHz, i to bez delida

moj radi 24/7 na 4.6 GHz 1.215V all core, bez ikakvih problema

Nema sanse bez delida, jedino za validaciju. Kolike su ti temperature? 

14 godina
Pod uvijetom da ti je škrinja podešena na duboko zamrzavanje.
Poruka je uređivana zadnji put pet 4.5.2018 14:16 (mislioc).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice