Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.318.295
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
protjeran
Chat tema ljubitelja hardvera

Kakav all arounder 

14 godina

Ima li kakvih novosti za coffelake maticne, kada bi trebale u prodaju?

17 godina
odjavljen
Re: Chat tema ljubitelja hardvera
gogo17792 kaže...

Ima li kakvih novosti za coffelake maticne, kada bi trebale u prodaju?

Nope.
9 godina
neaktivan

ocekuje se povecanje cijena od 20% tokom 2018, za chipove  

14 godina
protjeran
Čitatelj kaže...

i3 ima vecu kolicinu max FPS-a, Ryzen 3 ima veci broj min FPS-a.

Dakle ne postoji univerzalni odgovor, sve je na tebi.

S obzirom na OC mogucnosti, ja bih uzeo AMD, jer se dobije za manje ipak nesto vise,

plus mogucnost nadogradnje procesora kroz 2+ godine, sto je kod Intela nemoguce.

Po meni se isplati dodati 35€ i kupiti Ryzen 5 1400 u startu, jer je povoljniji od i3 8350K s kojim se takmici.

Odgovorit cu ovdje da ne bi pokupio karton u ryzen temi.

To da 1200 daje bolje minimume su teske gluposti, test iz videa je napravljen na prastari nacin gdje se na grafu prikazao najmanji zabiljezeni fps koji je nebitan u cijeloj prici, Kad gledamo 1% i 0.1% min fps i3 ne zaostaje, bas u protivnom daje jos bolje rezultate, to se barem moze naci na cijelim internetima.

O nadogranji sam pricao vec u ryzen temi, pitanje kako ce se ryzen+ klokat na starim plocama, a mozes i intel nadograditi kad uzmes z plocu, ionako ce jos proci najmanje 2 generacija dok ryzen sustigne coffee lejk po pitanju gaminga.

Taj 8350k koji spominjes je u 99% igara bolji od bilo kojeg ryzena, a naspram ryzena 1400 je sajns fiksn.

Cansee 

Bolje ti se ovdje raspitivati koji proc uzeti, u ryzen temi ce ti i za 144hz gaming ryzena preporuciti. 

17 godina
Lucidius kaže...

AMD masterchef 

Da ga proba tako na tvome karboniziralo bi meso instant.

kradem mine iz minskog polja
16 godina

U potrazi sam za posebnim komadom hardvera,pa mi na forumu nema bolje teme za pitat od one gdje su svi hardware entuzijasti ;) .

Tražim micro-ATX matičnu za coffe lake procesore,mora imati onaj Q-code prikaz na matičnoj. Trenutna matična iz MOJ PC ima tu mogućnost,te mi je u mnogo navrata smanjila vrijeme dijagnostike. Zna li netko za neku dobru,treba biti OK jer će bit i OC procesora. 

13 godina
protjeran
izvone kaže...

U potrazi sam za posebnim komadom hardvera,pa mi na forumu nema bolje teme za pitat od one gdje su svi hardware entuzijasti ;) .

Tražim micro-ATX matičnu za coffe lake procesore,mora imati onaj Q-code prikaz na matičnoj. Trenutna matična iz MOJ PC ima tu mogućnost,te mi je u mnogo navrata smanjila vrijeme dijagnostike. Zna li netko za neku dobru,treba biti OK jer će bit i OC procesora. 

kojeg procesora?, inace na forumu za naj best mega oc plocu slovi ona govnasta MSI z370-A Pro, ima q code ali bez brojki(znaci 4 ledice za boot,cpu,ram,gpu).lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
10 godina
protjeran

Thermaltake X COMFORT AIR professional gaming chair  poceli smo dobivati ventove i u stolicama, nadam se skorašnjem izletu na vodu, ako imaju vodeni kreveti mogu i stolci 

9 godina
protjeran
Lucidius kaže...

Thermaltake X COMFORT AIR professional gaming chair  poceli smo dobivati ventove i u stolicama, nadam se skorašnjem izletu na vodu, ako imaju vodeni kreveti mogu i stolci 

Luci, ovo je taman za tebe dok se znojiš ispred kompa, da ti hladi jajca dok čekaš hoće li grafa proći bench na 2025Mhz 

16 godina
Stjepanj kaže... 

kojeg procesora?, inace na forumu za naj best mega oc plocu slovi ona govnasta MSI z370-A Pro, ima q code ali bez brojki(znaci 4 ledice za boot,cpu,ram,gpu).lp

Još sam u dilemi,mislim da će mi biti 8600 dosta,8700 mi se čini malo tu mač. Planiram ugraditi u novo NZXT H400i kućište,pa bi mi morala biti microATX ploča

EDIT: ova tvoja mi ne dolazi u obzir što zbog izgleda (open case,white case,kaki matična), što zbog toga što nema USB-C.

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.2.2018 21:36 (izvone).
10 godina
protjeran
17 godina
odjavljen

Dugo nisam vidio gluplji bug. 

Nope.
10 godina
protjeran

Šta ces, kriza 

16 godina
protjeran

Sad cu pored 7980xe riga morat slozit jos jedan 7960 rig...

9 godina
protjeran
ansha kaže...

Sad cu pored 7980xe riga morat slozit jos jedan 7960 rig...

nema druge 

12 godina
odjavljen
izvone kaže...
Stjepanj kaže... 

Još sam u dilemi,mislim da će mi biti 8600 dosta,8700 mi se čini malo tu mač. Planiram ugraditi u novo NZXT H400i kućište,pa bi mi morala biti microATX ploča

EDIT: ova tvoja mi ne dolazi u obzir što zbog izgleda (open case,white case,kaki matična), što zbog toga što nema USB-C.

Evo gledam, izgleda da nećeš lako pronać z370 mini/mikro itx matičnu sa debug ledom kod nas.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
16 godina
eywa33 kaže...

Evo gledam, izgleda da nećeš lako pronać z370 mini/mikro itx matičnu sa debug ledom kod nas.

Neka je i vani, DE bi bio optimalan ,no moze i bilo koja druga zemlja,samo da ima debug led,u protivnom cu bit primoren ici na atx i h700i kuciste.

12 godina
odjavljen
izvone kaže...

Neka je i vani, DE bi bio optimalan ,no moze i bilo koja druga zemlja,samo da ima debug led,u protivnom cu bit primoren ici na atx i h700i kuciste.

Ma odma na h700i :)

Male konfe su fora, al veće kućište ti masu olakšava sa kablovima i lakše je slagat unutra masu. Ako će ti bit na stolu i nećeš puno premještat, ne vidim razlog za mini/mikro. 

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
16 godina

bit će na stolu,kraj monitora. Trenutno kućište mi je malo glomazno. Ima odlične karakteristike,prima puno radijatora i diskova,uzeo sam ju jer sam planirao EKWB custom loop. Na kraju tada nije bilo dovoljno financija,sada imam druge planove,pa sam gledao dosta manje kućište (da stane kraken x62). Al sve mi se čini da idem na h700i.

9 godina
neaktivan

Šta se događa s nabava.net? Masa firmi se više ne oglašava tamo i fali im pola proizvoda onih trgovina koje se još oglašavaju. Jel postoji neka alternativa nabavi? Ono jeftinje.hr više-manje ima samo uzi-shop.

12 godina
neaktivan
8 godina
protjeran

Ima li udara na preformanse?

16 godina
Paolo Maldini kaže...

Ima li udara na preformanse?

Možda ovoga puta udari i po igrama

It is always darkest just before the dawn.
12 godina
neaktivan

Vjerujem da nema jer samo ispravlja bugove prvog patcha

Battlelog: D3lBoy-00
16 godina

Ima netko kakav kaby ili skylake i5 povoljno? Jel' postoji kakva trznica na forumu sad kad nema mali oglasa vise?? Trazim ali ne nalazim nista, koliko se sjecam to je bilo obecano kad je novi sajt stigao zar ne?

13 godina
mrsmith kaže...

koliko se sjecam to je bilo obecano kad je novi sajt stigao zar ne?

Obećanje ludom radovanje 

BTW imas na njuskalu jednog i5 6400 sa garancijom za 900kn, spusti jos 50-100kn i uzmi

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.2.2018 14:04 (ibme74).
16 godina
ibme74 kaže...
mrsmith kaže...

koliko se sjecam to je bilo obecano kad je novi sajt stigao zar ne?

Obećanje ludom radovanje 

BTW imas na njuskalu jednog i5 6400 sa garancijom za 900kn, spusti jos 50-100kn i uzmi

Ma gledam da :) nasao u Rijeci decko prodaje i5 7500 za 999 pa spustio na 900. To mi je za ovaj HTPC s privjeskom kojeg zena koristi za PUBG kad igramo zajedno ali u velikim gradovima fps pada zbog dvije jezgrice a grafa (gtx1060) ne prelazi 70% usage.. pa rekoh idem to zamijenit. Btw imati cu privjesak viska ako nekome fali za kljuceve

10 godina
protjeran

Puno je to, u ducanu imas novi i3 8100 za tu lovu...

17 godina
A jeftinih ploca za coffee lake nece biti prije 3mj tak da badava mu taj i3 kad ga nema na stanju staviti.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice