Sarkazam na nivou 
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Zato ja spustim detalje sve na high i bolje je. Al za to sve je kriv privjesak, al podnošljivo je... Još ak si nub i tek počeo igrat pubg, di ćeš bolje. :)
Da sad ne otvaram novu temu koju vjerovatno nitko nece procitati pa cu pitati ovdje, moze li netko objasniti adaptive voltage mode funkciju?
Ja osobno sam kod sebe za overclock koristio "offset mode" i ono sto sam ja shvatio je da pomocu offset funkcije dodajemo ili oduzimamo odredeni iznos napona na napon kojeg ploca automatski daje procesoru na nekoj frekvenciji, dobro u toj prici je sto ce osim frekvencije ovisno o potrebi padati i napon. Kod mene taj nacin funkcionira, ali kod prijatelja na z370 ploci smo naisli na probleme. Naime ploca automatski daje prevelik napon i potrebno je podosta napona skinuti offsetom i kad to napravimo sistem se ne zeli bootati, pretpostavljam da mu se previse snizi idle napon.
Zato sam malo citao o adaptive modu, konkretno ovdje, i vidim da se kod njega moze namjestiti maximalni napon koji ce ploca davati u full loadu. Taj dio price mi se svida, ali ne shvacam ovaj dio
Note that the Adaptive voltage target works on the Turbo ratios only. So, if you use a non-Turbo CPU ratio, the value in the Adaptive voltage setting box will not be applied.
Kakav je to non-turbo ratio? Da li se taj zadani napon u adaptive modeu odnosi samo za all core turbo frekvenciju sa kojom cpu dode tvornicki ili se moze postaviti i za rucno postavljene frekvencije?
Jos me zanima da li sam ovaj dio dobro shvatio
The major caveat of Adaptive Mode is that the minimum possible voltage for a given ratio is pre-programmed into the CPU. If you happen to have a very good CPU that can run at a lower voltage than the minimum adaptive voltage for a given ratio, there are only two ways to lower the value. The first method is to apply an offset. That’s why there is the option to apply an offset when in Adaptive mode.
Ono sto sam ja shavtio iz ovoga je da postoji minimalni napon kojeg ce ploca davati za neku frekvenciju, npr za 5.0Ghz ce davat minimalno 1.25v iako mi imamo zlatni primjerak procesora pa smo taj napon postavili na 1.2v. Taj minimalni napon ipak mozemo korigirati offsetom nakon sta izaberemo adaptive+offset mode?
Ma ja mrzim te adaptive/auto postavke kod bilo kakvog OC-a. Maknem turbo, postavim manual OC i manual offset za voltage i nema stabilnijeg kad pogodiš omjer 
Ma ja mrzim te adaptive/auto postavke kod bilo kakvog OC-a. Maknem turbo, postavim manual OC i manual offset za voltage i nema stabilnijeg kad pogodiš omjer 
Pa tak sam i ja, prvo sam rucno nasao stabilni napon za OC i onda ga isao pogodit offsetom. Problem je kaj kod frenda ploca daje puno previse napona za zeljenu frekvenciju i kad ga smanjimo offsetom nece bootat.
jos jedan dokaz da video nisi pogledao i to je to..
Lik cak spominje da je min fps do graficke kartice tj 780..
ne bih uopce komentirao nesto sto se ne spominje u videu a to je fucking glupih 60 fpsa kojih nema niti na vidiku..
Lik je prezentirao jednostavnu stvar a to je kao sto govori i na poceteku videa.
Dovoljan je i xeon od 7 dollara ako imas mid range grafu tipa gtx 970, gtx 780 ili gtx 1060 3gb i to je to...
Mislim realno gledano ako bas gledas tih 60 fpsa dovoljan ce biti bilo koji quad core s nekom pristojnom grafom a povecas rezu na 4k i nemas zime niti s puno slabijim procesorima ali to uopce nije poanta ovog videa.
A niti je poanta da se veli da je xeon "bolji" a i7 8700k je tu cisto da lik zaradi koju kunu vise..
Mogao je tako staviti i i5 8600k ili ryzena 7 1700x ali ovaj i7 8700k jednostavno nosi vise klikova...
simple as that..
radite opet znanstvenu fantastiku oko niceg.
Dakle, pogledao sam video no i dalje mi nije jasno što nije jasno ili što misliš da je netočno u tome što sam rekao?
Činjenica #1: nebitno je koja je grafička kartica u pitanju.
Činjenica #2: poanta videa je da je ovaj Xeon dovoljan s bilo kojom grafičkom karticom. Brža grafička kartica neće trebati brži procesor za preskočiti 60 fps.
Činjenica #2: poanta videa je da je ovaj Xeon dovoljan s bilo kojom grafičkom karticom. Brža grafička kartica neće trebati brži procesor za preskočiti 60 fps.
Jel itko ovdje ista zna iz vlastite prakse ili nam svo znanje dolazi od retardiranih jubito klipova? Iz vlastitog testiranja znam da ni puno jaci procesori od tog xeon-a nisu dovoljni za drzat 60fps u masu novih i podosta starih naslova.
Jel itko ovdje ista zna iz vlastite prakse ili nam svo znanje dolazi od retardiranih jubito klipova? Iz vlastitog testiranja znam da ni puno jaci procesori od tog xeon-a nisu dovoljni za drzat 60fps u masu novih i podosta starih naslova.
Wtf? Ja neznam o kakvim ti to procesorima pričaš sad, jel' neki prestari P4 u pitanju ili pak Athloni? Ovaj 4-core Xeon iz videa (pandan i5 750) je i više nego dovoljan za 60 fps u svim naslovima kojih se sjetiš - gotovo sam 100% siguran u to. Ispravi me ako postoji iznimka.
Možeš li mi navesti neku takvu igru? I procesor koji te muči?
Wtf? Ja neznam o kakvim ti to procesorima pričaš sad, jel' neki prestari P4 u pitanju ili pak Athloni? Ovaj 4-core Xeon iz videa (pandan i5 750) je i više nego dovoljan za 60 fps u svim naslovima kojih se sjetiš - gotovo sam 100% siguran u to. Ispravi me ako postoji iznimka.
Ne pada mi na pamet diskutirat s nekim ko ocito nema blagog pojma.
Vrlo moguće da nekog 980ki u kombu sa tim xeonom fps na witcheru 3 padne ispod 60, baš radi procesora. Na novom AC originsu, nema šanse da s tim procesorom izgura koliko može sa 8700k. Jednostavno nema šanse. Gotovo sigurno da će ona grafa koja daje 60fps-a na 99% loada sa 8700k, sa xeonom bit debelo ispod na Originsu, pa i Witcheru, pa i Battlefieldu MP. "debelo" ne znači 20fps-a, 5 je dovoljno za riganje ;) ... ekšli, i 60 je riganje, al nećemo sad o tome 
Vrlo moguće da nekog 980ki u kombu sa tim xeonom fps na witcheru 3 padne ispod 60, baš radi procesora. Na novom AC originsu, nema šanse da s tim procesorom izgura koliko može sa 8700k. Jednostavno nema šanse. Gotovo sigurno da će ona grafa koja daje 60fps-a na 99% loada sa 8700k, sa xeonom bit debelo ispod na Originsu, pa i Witcheru, pa i Battlefieldu MP. "debelo" ne znači 20fps-a, 5 je dovoljno za riganje ;) ... ekšli, i 60 je riganje, al nećemo sad o tome 
osim kad vidis pron na 60 fps @1080p :) haha. Onda velis daj mi to :)
Znači sa IPS bleeda opet se vračate na mjerenje zauzeča
Za to vrijeme ja ležim i igram se 
Znači sa IPS bleeda opet se vračate na mjerenje zauzeča
Za to vrijeme ja ležim i igram se 
Jedino što sam ja iz tvojijh postova skužio jest da ti u biti samo ležiš.
Pa nisam lud da sjedim i to besplatno 
Hahaha. :) Lukavo, ali ... FPS i opterećenje CPU-a i GPU-a nisu povezani niti je opterećenje koherentna metrika. Bez ikakvog problema možeš imati GPU na 100% i 60 FPS, a da ti je za to dovoljan G4560 kao i 8700K ili X3430.
Ono što se traži od CPU-a nije vezano za ono što se traži od GPU-a. 1080Ti može biti na 99% i davati 60 FPS-a, a da mu je za to dovoljan četverojezgreni X3430 jednako kao i 8700K. Razlika je samo u tome što će za isti posao 8700K-tki biti jako dosadno u odnosu na tog Xeona ili G4560.
Evo, mali test: 7980XE na 1,4GHz i 4 jezgre uključene + TITAN V, daje preko 60 FPS-a u Witcheru 3 u gradu. Ne stignem dalje testirati, ali kad uhvatim vremena...
Nasli ste Witcher za cpu test 
Testirajte Armu 3 kao pravi muskarci... sve ostalo je filozofiranje..
Nasli ste Witcher za cpu test 
Alo druže, šta pričaš. Pogle šta 8700k radi od 7700k koji je ista arhitektura! Isti IPC. Šta bi napravio od tog xeončića is kamenog doba?
U jednom trenutku imaš na 8700k 195fps, a 7700k daje 157. Halo! Nemaš pojma druže. Witcher 3 namaže cpu ko od šale.
edit: tek sad skužio da se još ovdje 8700k vrti na 4400mhz, a 7700k na 4500. Da su na istoj frekvi, razlike još više, kamoli da se lockaju sve na 4,7. Pa 7700k bi ispao smiješno jadan.
Jedan od besmislenijih testova. Novigrad nije ni 2% te igre i u globalu je beznačajan. 99% te igre je gpu bound.
Btw.
evo novi AIO za kupiti.
Cini se cool
https://www.teckknow.com/raijintek-orcus-rgb-orcus-core-one-water-coolers-now-available-purchase/
Jedan od besmislenijih testova. Novigrad nije ni 2% te igre i u globalu je beznačajan. 99% te igre je gpu bound.
Sad ćemo i dijelove igre komentirat? Jao. I uostalom ne pričaj gluposti, u gradovima provodiš masu vremena. Miljon questova, merchanta. I nije novigrad jedini veći, imaš toussant koji zapravo i jest ovdje u testu, ne Novigrad, nubčino. A imaš i miljon sela gdje imaš dosta ljudi odjednom na sceni. Isto cpu heavy. Da beznačajan. 
evo novi AIO za kupiti.
Cini se cool
šteta što je božić prošao, lijepo bi se uklopio
Sad ćemo i dijelove igre komentirat? Jao. I uostalom ne pričaj gluposti, u gradovima provodiš masu vremena. Miljon questova, merchanta. I nije novigrad jedini veći, imaš toussant koji zapravo i jest ovdje u testu, ne Novigrad, nubčino. A imaš i miljon sela gdje imaš dosta ljudi odjednom na sceni. Isto cpu heavy. Da beznačajan. 
Odigrao ja to odavno, ne moraš meni objašnavati i dobro znam kako igra radi i koje questove imaš. GPU bound naslov, pojedini CPU zahtjevni dijelovi nisu vrijedni spomena u odnsu a veličinu igre. Najbolje je imati sve TOP ali ako radiš kompromis daleko je važnija grafa od CPU-u u tom naslovu, my young padawan. Nemaju svi takvu opsesiju gaming perfekcijom poput tebe 
edit. npr kupiš cpu za 7$ i guštaš ko veliki. To je treba promovirati 
Btw.
evo novi AIO za kupiti.
Cini se cool
https://www.teckknow.com/raijintek-orcus-rgb-orcus-core-one-water-coolers-now-available-purchase/
Meni se bezveze cini, niakk ovo docekat a bas sam se ponadao da bi moglo sada n CES-u al figa KLIK, KLIK 2, KLIK 3 
Ne pada mi na pamet diskutirat s nekim ko ocito nema blagog pojma.
Nema problema - samo ti nastavi diskutirati sam sa sobom onda, to ti je najbolje društvo anyway.
Odigrao ja to odavno, ne moraš meni objašnavati i dobro znam kako igra radi i koje questove imaš. GPU bound naslov, pojedini CPU zahtjevni dijelovi nisu vrijedni spomena u odnsu a veličinu igre. Najbolje je imati sve TOP ali ako radiš kompromis daleko je važnija grafa od CPU-u u tom naslovu, my young padawan. Nemaju svi takvu opsesiju gaming perfekcijom poput tebe 
Ti meni pričaš, a proveo jedno 300sati u Witcheru, i evo upravo ga još igram, namodanog do ibera. Igra je cpu zahtjevna, a ti lupaj i dalje. Imaš test gore, imaš još po netu. Naravno da je grafa važnija u ovom naslovu, ali to ne znači da cpu svira k**cu. Ako si ćorav, okreni test opet i gledaj brojke. U gradovima si masu vremena, to što si ti odradio main quest line i zaveži ga tu, to je drugi par opanaka. Također, kad si u šumi, kad je 10ak vukova u blizini, miljon stabala, critova okolo, cpu je prilično nabijen. Moj ne doduše, al tvoj se privješćić dobro oznoji. 
što se tiče 7$ strojke, naravno da je super, u određenom scenariju odradi vrhunski posao. Za kežual pc gaming dušu dao. No... khm. jebiga. kako kome.
Vi ste stvarno ozbiljni oko tog drekeca od 7 dolara 
1. GTX 780 je u rangu danasnje gtx 1050ti
2. Lako je cherry pickat igre i pogotovo dijelove u igri gdje ces naci razlike minorne po skoro bilo koji CPU, pogotovo sa slabom grafom i onda raditi sumarume
3. snaga tog CPU-a je manja od danasnjih celerona

Zato sam ga i kupio, samo nek se znoji. Bilo bi žalosno da se ne znoji 
edit, ostalo recimo da ti vjerujem, ipak ti imaš popaljene sve moguće monitoringe ko pravi pro gamer, pa gledaš zauzeče kad te napadnu vukovi 

Zato sam ga i kupio, samo nek se znoji. Bilo bi žalosno da se ne znoji 
ja kad se sjetim kombinacije i3 4160(danasnji g4560) i gtx 960/970 padne mi mrak na oci, neznam kako se netko na tome moze igrati, frejmovi su letili na sve strane u ekran nemres gledati puca sve skupa s plastikom i mojim ocima! nedaj boze nikome!
lp