Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.322.168
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Chat tema ljubitelja hardvera
Stjepanj kaže...
Da ali ovdje je rijec o vecoj rezoluciji pa se to onda poprilicno primjeti. Ali ak velis da nije za igranje onda si mogao uzeti i onaj duplo jeftiniji 4k od lg😎lp

Ma nisam rekao da "nije za igranje" nego da nije "primarno" za igranje :P Naravno da se budem igrao navukao sam se na 4K rezu u igrama i predivno izgleda. Od sad na dalje bjezim od LG-a kao vrag od tamjana...

It is always darkest just before the dawn.
17 godina
Chat tema ljubitelja hardvera

inace ovo Vam je monitor s mozda najnizim mogucim ukupnim lagom koji postoji..

Predator z35...

15 godina
mrsmith kaže...

navukao sam se na 4K rezu u igrama i predivno izgleda.

Još da imaš ekran prave veličine za 4k rezoluciju, gdje bi ti kraj bio.

17 godina
odjavljen
toxic kaže...

Predator z35...

VA panel to nikad neće biti, a i nije:

Nope.
16 godina
Valentin17 kaže...
mrsmith kaže...

navukao sam se na 4K rezu u igrama i predivno izgleda.

Još da imaš ekran prave veličine za 4k rezoluciju, gdje bi ti kraj bio.

Kako misliš prave veličine? 4k je savršeno na 27", ne vide se pikseli golim očima nego na par cm kad kamerom slikaš. Na 32" si već na dpi oko 130 i pikseli su očima primjetni. Nema šanse da bi 4K uzeo na većoj dijagonali jer je 160+ dpi doslovno wow - to je toliko oštro da je predivno gledati. A što se tiče windowsa staviš na 150% scale i bude savršeno čisto.

Ako ćeš se držati scalinga na 100% onda ništa više od 1440p ne moraš ni gledati na 27" ili pak 4K tek na 43". 4K na 150% scalinga je otprilike veličina površine kao nativnih 1440p na 27" ali toliko oštrije i čistije da se ne može objasniti riječima, jednostavno moraš vidjeti svojim očima da bi shvatio razliku :)

Stjepanj malo sam istraživao po panel numberu u ta dva monitora. LG 27UD69 kojeg vraćam koristi panel iz 05/2014. WR3, gdje navedeni Dell U2718Q ima noviju ediciju panela od 01/2017. WR5, iako su oba monitora releasani krajem 2017. godine / početkom 2018. Nadam se nekakvom napretku makar sitnom jer je LG manufacturer oba panela. Ako ne bude sreće, vraćam dok ne posere bolje

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.1.2018 13:29 (mrsmith).
17 godina
Tonči kaže...
toxic kaže...

Predator z35...

Ma okey. TN bla bla bla

govorim o boljim panelima.

http://www.tomshardware.com/reviews/acer-predator-z35-35-inch-g-sync-curved-monitor,4473-7.html

13 godina
Tonči kaže...
toxic kaže...

Dell U2715h iako nije gamerski, dobro se drži po toj tablici.

Jako sam zadovoljan!

coffe,coffe,coffe.....
17 godina
odjavljen
toxic kaže...
Tonči kaže...
toxic kaže...

Predator z35...

Ma okey. TN bla bla bla

govorim o boljim panelima.

http://www.tomshardware.com/reviews/acer-predator-z35-35-inch-g-sync-curved-monitor,4473-7.html

VA je, nije TN koliko vidim. I tih 22? Što je to? Vrlo čudno. Input i panel lag sve skupa su ispod toga debelo.

Vjerujem TFTCentralu jer kad god sam ih provjeravao, poklapali su mi se rezultati i imaju vrlo dobre recenzije. 22 je puno i previše, nema tog montiora niti profi IPS-ova s tako lošim lagom.

metallic kaže...
Tonči kaže...
toxic kaže...

Dell U2715h iako nije gamerski, dobro se drži po toj tablici.

Jako sam zadovoljan!

Oko 12ms je sasvim dobro.

Nope.
17 godina
Tonči kaže...

hah, pa ne budem citao umjesto tebe :)

inace ovo "TN bla bla bla" znaci da su tnci "najbrzi" ali na njih se nisam niti pozvao.

IPS, VA jedino dolaze u obzir..

10 godina
protjeran
mrsmith kaže...

Da... i imam i nemam. Možda imam sreće da sam to primjetio unutar roka za povrat jer navodno LG ne priznaje image retention / ghosting pod jamstvo - tako sam barem pročitao na netu, nisam 100% siguran da je istina. Uglavnom, monitor je na putu prodavaču a meni putuje ponovno Dell :) Mislim da će moji izleti sa LGjem završiti ovdje - Dellove imam zadnjih 15 godina i nikad ni jednog problema s njima nisam imao, tako da se nadam da će i ovaj biti u redu.

EDIT: Daleko od toga da LG nije imao super dobru sliku i jako lijep dizajn... ali brate mili kad mi se tako nešto desi u roku tjedan dana pa bacio bi ga kroz prozor.

Kakav te LG bozji spopao, pa taj tvoj nemozes ni namjestat po visini, to mi je odma okretanje glave za 180, ima slabiju građu i losiji stalak, da malo stresem stol ili lupim šakom od njega dok igram bi se prevrnuo...

Dell-ovi su sa razlogom skupi monitori i kad ga kupis barem znas sta imas, recimo taj Dell koji gledas je oko 1.5kg tezi od tog LG-a, tj oko 30%, ima brutalan stalak i mozes naginjat ekran koliko hoces prema naprijed i unazad i dok streses stol ili nesto nebude se ni pomaknuo, dosta monitora kada im nagnes ekran su jako osjetljivi i hoce se preokrenut. Također sama izrada na Dell-u je kao od kamena, to je ono sta gledam po prioritetima, a kvaliteta slike i prikaza je uvijek odlicna.

EDIT:

A i monitori od LG-a su skloni kvarovima 

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.1.2018 18:01 (Lucidius).
14 godina
protjeran
toxic kaže...
Tonči kaže...

inace ovo "TN bla bla bla" znaci da su tnci "najbrzi" ali na njih se nisam niti pozvao.

cek imao si onaj neki TN-ac s 10bitnom matricom?

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
14 godina
neaktivan

60 hz monitor .

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima
17 godina
odjavljen
Shockwave kaže...

60 hz monitor .

Pih...ak nisi bar na 50" onda se igraš na mobitelu bez obzira na herce Pa ne sjediš valjda za stolom

17 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...
toxic kaže...
Tonči kaže...

cek imao si onaj neki TN-ac s 10bitnom matricom?

TN su jako brzi i kvalitetom slike u igrama dobar TN kao 8-bitni (ne postoji 10-bitni) PG278Q, nema greške. Ne vidiš probleme. Nažalost, web s bijelom i drugim svijetlim pozadinama je nečitljiv na TN-u.

Nope.
17 godina
odjavljen

Nemam nikavih problema sa čitanjem na TN-u.

10 godina
protjeran
Tonči kaže...

TN su jako brzi i kvalitetom slike u igrama dobar TN kao 8-bitni (ne postoji 10-bitni) PG278Q, nema greške. Ne vidiš probleme. Nažalost, web s bijelom i drugim svijetlim pozadinama je nečitljiv na TN-u.

Hahaha, necitljiv, pa nema zavjesu preko ekrana 

14 godina
Ja imam 8 bitni TN I nije to baš tako loše kako se priča. Naravno uzeo sam ga jer jedino šta radim na konpu su igre.
17 godina
mislioc kaže...
Ja imam 8 bitni TN I nije to baš tako loše kako se priča. Naravno uzeo sam ga jer jedino šta radim na konpu su igre.

nije nikako loše.

ja sam s Tončijem putem pm poruka izmjeniovao mišljenja o mom monitoru koji je 10bit TN gdje je on meni dao neke clanke i upute da on zapravo ne postoji te da je to 8bit + frc.

Ono što je bilo kod mog monitora dok sam imao i AMD grafu i Nvidiu u postavkama sam bez problema odabrato 10bit iako je bio TN

Imao sam nekoliko televizora 8bit + fcr + jos jedan ips monitor i nikada ali nikada nisam mogoa odabrati u postavkama 10 bit već maks 8bit

I sada s ovim ekranom isto imam 8bit IPS.

BTW Tonči taj TN kojeg sam ja imao je nešto fenomenalno sto se tice kvalitete slike (makni na stranu kut gledanja)

Ali kada sam nabavio ovaj IPS kojeg sad imam i taj TN s "10bit" imao sam dojam da ovaj IPS nije baš bolji ali eto..

Ima jako dobrih TN monitora to je cinjenica.

17 godina
odjavljen

Ne znam koje su to fore sa nvidijom ali za moj utra jeftini 50" TV nudi 12 bita pa to i koristim

17 godina
odjavljen
TN gledan od dolje je meni fuj. Bočno je ok, ali vertikalno...
Ima ih dobrih i u igrama se ne vidi.
8bit+FRC daje 10-bit s malo ditheringa na nekim bojama (gradienti), ali 10-bit ti ne treba. sRGB je ok na 8-bita.
Vrlo je važno koji IPS imaš. Recimo, PG279Q je super IPS (najbolji brzi panel), ali je pored UP2715K smiješan.
Razlika u bojama, konzistentnosti itd. je značajna.
Nope.
16 godina
Tonči kaže...

Ja osobno nisam siguran da bi mogao izdržati na TN-u ikako više. Preko 10 godina koristim IPS monitore i kad god negdje vidim TN i mizerne kuteve gledanja / isprane boje slabo mi dođe.

17 godina
Tonči kaže...
Ima ih dobrih i u igrama se ne vidi.
8bit+FRC daje 10-bit s malo ditheringa na nekim bojama (gradienti), ali 10-bit ti ne treba. sRGB je ok na 8-bita.
Vrlo je važno koji IPS imaš. Recimo, PG279Q je super IPS (najbolji brzi panel), ali je pored UP2715K smiješan.
Razlika u bojama, konzistentnosti itd. je značajna.

To je tvoja teza ili ima negdje bilo gdje da se govori ovo boldano?

ja sam naisao samo na probleme kada sam trazio informacije o tom panelu...

Nemoj biti toliko subjektivan.

17 godina
odjavljen

Ne znam na što si ti naišao i gdje, ali imaš uredno testiran monitor:

http://www.tftcentral.co.uk/reviews/asus_rog_swift_pg279q.htm

Mjereno, izmjereno, sve jako uredno i profesionalno od ekipe koja se time bavi već jako dugo.

To su tehničke karakteristike, nisu "subjektivne" niti mogu biti.

Nope.
Poruka je uređivana zadnji put čet 25.1.2018 13:42 (Tonči).
17 godina
Tonči kaže...

Mjereno, izmjereno, sve jako uredno i profesionalno od ekipe koja se time bavi već jako dugo.

Cek i gdje ti vidis da je tamo najbolji? U gaming performansama?

Koliko vidim jedan dell u2515h kojeg sam takoder imao ga sije u kvaliteti prikaza boje/kontrasta i opcenito slike.

A vise od duplo je jeftiniji..

Citat

"The display was strong when it came to black depth and contrast ratio for an IPS-type panel. With a calibrated contrast ratio of 989:1 it was comparable to some of the better screens using this kind of panel technology. It was not quite as high as the Dell U2515H (1138:1) which holds the record for an IPS contrast ratio. The contrast ratio was better than the TN Film PG278Q by a reasonable amount as well which was pleasing. Of course none of these IPS screens can compete with VA panel types which can reach over 2000:1 easily, and even close to 5000:1 in the case of the 24" Eizo FG2421 shown here."

Onda default mjerenja:

The default setup of the TN Film based PG278Q was slightly better if you refer only to these measurements

A koliko citam taj panel se ne koristi samo na tom Asusu :(

dakle jako si subjektivne prirode to je cinjenica.

Drago mi je sto si pokazao da ga posjedujes.. Ne sumnjam da bi isto pricao i da si nabavio neki drugi komad monitora u tom cjenovnogm rangu.

Proglašavati ga najboljim je bedasto.. jer to nije.

17 godina
odjavljen
toxic kaže...
Tonči kaže...

Koliko vidim jedan dell u2515h kojeg sam takoder imao ga sije u kvaliteti prikaza boje/kontrasta i opcenito slike.

A vise od duplo je jeftiniji..

Citat

"The display was strong when it came to black depth and contrast ratio for an IPS-type panel. With a calibrated contrast ratio of 989:1 it was comparable to some of the better screens using this kind of panel technology. It was not quite as high as the Dell U2515H (1138:1) which holds the record for an IPS contrast ratio. The contrast ratio was better than the TN Film PG278Q by a reasonable amount as well which was pleasing. Of course none of these IPS screens can compete with VA panel types which can reach over 2000:1 easily, and even close to 5000:1 in the case of the 24" Eizo FG2421 shown here."

Onda default mjerenja:

The default setup of the TN Film based PG278Q was slightly better if you refer only to these measurements

Drago mi je sto si pokazao da ga posjedujes.. Ne sumnjam da bi isto pricao i da si nabavio neki drugi komad monitora u tom cjenovnogm rangu.

Nije mi jasno što tebi nije jasno?

Znaš li što znači riječ "brzi"? Paneli s frekvencijom osvježavanja, kao ovaj, koji nisu 60Hz. Tu ne ubrajam ni 75Hz, nego 100+.

2515H nije brzi panel. Ima ukupnu latenciju oko 14ms. Klasični IPS. 

Znaš li što je "default setup"? To je "kako podešen monitor dođe iz tvornice". To nikoga zapravo ne zanima, jer je sasvim irelevantno.

Nope.
17 godina
Tonči kaže...

Nije mi jasno što tebi nije jasno?

Znaš li što znači riječ "brzi"? Paneli s frekvencijom osvježavanja, kao ovaj, koji nisu 60Hz. Tu ne ubrajam ni 75Hz, nego 100+.

2515H nije brzi panel. Ima ukupnu latenciju oko 14ms. Klasični IPS. 

Znaš li što je "default setup"? To je "kako podešen monitor dođe iz tvornice". To nikoga zapravo ne zanima, jer je sasvim irelevantno.

Mislim linkao si stranicu koju sam na svoju zalost procitao i nisam nigdje nasao ovo sto ti govoris vec tu stavljaju kako su u nekim kategorijama drugi monitori u najmanju ruku jednaki ili bolji..

A najbolje od svega taj panel nije samo u tom Asusu :(

I veliš da nisi subjektivan?

btw monitor s istim ~ panelom : https://www.viewsonic.com/us/xg2703-gs.html

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.1.2018 15:21 (toxic).
12 godina
odjavljen
toxic kaže...

Lol, a šta nisi pejstao i zadnju rečenicu tog odlomka koja glasi:

"As a result, while the figures might suggest the PG278Q is better out of the box, in reality the image quality and stability are better from the IPS PG279Q."

I da, taj panel proizvodi au optronics i koristi se u par modela, i u ovom mom aceru između ostalog. No kad Tonči veli pg279q, veli zapravo AU optronics panel M270DAN02.3. Ipak je lakše napisat pg270q jelda?

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
17 godina
eywa33 kaže...
toxic kaže...

Lol, a šta nisi pejstao i zadnju rečenicu tog odlomka koja glasi:

"As a result, while the figures might suggest the PG278Q is better out of the box, in reality the image quality and stability are better from the IPS PG279Q."

I da, taj panel proizvodi au optronics i koristi se u par modela, i u ovom mom aceru između ostalog. No kad Tonči veli pg279q, veli zapravo AU optronics panel M270DAN02.3. Ipak je lakše napisat pg270q jelda?

Mogao je napisati panel koji se koristi u pq279q jelda? a ne pq279q je to i to zar ne ?

PS. Isprike Tonči.

u krivu sam bio.

pq ima svoj panel niti jedan drugi monitor ga nema...sad koji je od ovog koji se koristi na gore navedenom aceru i view sonicu bolji ne znam

Postoje razlike....

cak i pise tamo samo sam krivo gledao/citao

"The Asus ROG Swift PG279Q features an AU Optronics M270Q008 V0 AHVA (IPS-type) panel which is capable of producing 16.7 million colours with a true 8-bit colour depth. This is a new panel that we've not seen in any screen before. Early reports and some other reviews have wrongly stated that the screen is using the same M270DAN02.3 panel as the similarly spec'd Acer XB270HU and Asus MG279Q. That isn't right though, and isn't really logical given that this is a new borderless / frameless style panel as well."

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.1.2018 15:55 (toxic).
17 godina
odjavljen

Ok, pravit ću se da trolaš, jer drugo objašnjenje nema smisla. Kako ti je eywa gore napisao, zaboravio si napisati najbitniji dio usporedbe koju vadiš. Nemoj bit kao neke individue na ovom forumu.

Da, naravno da se većinom misli na panel, ali često ipak ne samo panel. Elektronika i backlight mogu biti drugačiji ovisno o modelu. Završna obrada i kontrola kvalitete također. Viewsonic nisam uopće dugo vidio, ali jedina dva monitora s tim panelom dugo su bili ovaj i Acerov, niže kvalitete obrade.

Nema veze sa subjektivnim.

toxic kaže...

Mislim linkao si stranicu koju sam na svoju zalost procitao i nisam nigdje nasao ovo sto ti govoris vec tu stavljaju kako su u nekim kategorijama drugi monitori u najmanju ruku jednaki ili bolji..

LOL. Svaki monitor u nekoj kategoriji ima boljeg oponenta. Kontrast, boje, gamut, brzina, kutevi, uniformnost... sve to ima svoje favorite.

IPS će uvijek imati najbolje boje, VA najbolji kontrast, TN brzinu... Kad kažem "najbolji brzi monitor" onda je to najbrži monitor koji ima jednostavno i superiorne druge karakteristike od eventualno bržih. TN PG278Q je zanemarivo brži, a ima znatno lošije kuteve gledanja i boje. VA Eizo je sa superiornim kontrastom, al' je spor kao prosječan IPS. 

Najbolji gejmerski monitori su danas monitori s panelom koji imaju Asus, Acer (i Viewsonic?), a od ta dva koja su dosad postojala, bolji je Asus jer je manje defektnih i bolje je kućište, stand itd.

Imaš i dva 21:9 - Asus i Acer s istim panelom i opet je bio bolji Asus, ali je i skuplji pa se često uzima Acer u verziji 2 koja je sad opet jednako dobra kao Asus (u pravilu).

Čak i ako nisu isti kao što tvrdiš gore, vrlo su slični to je sigurno. 

Nope.
Poruka je uređivana zadnji put čet 25.1.2018 15:59 (Tonči).
17 godina
Tonči kaže...

Ispravio sam se, procitaj moj editirani post.

Izgleda da u trenutku pisanje te recenzije je to bio jedinstveni panel, cak sam malo googlao i izgleda da ga samo taj Asus ima i niti jedna drugi monitor.

Acer i taj View sonic kojeg sam linkao imaju slican panel ali ocito nije isti..

Ja sam gledao svog Acera 21:9 i rivala Asusa 21:9, koristi bas isti panel skroz i Asus je bio bolji ukupno gledano ali ne zbog panela vec zbog nekih drugih stvari ako si mislio na ta dva 21:9 monitora.

Acer je fejlao s prvom verzijom x34 to ispravio s x34a a izdao je i novi x34p (kojeg nisam istrazivao i ne znam koji panel koristi ali je navodno bolji od prva dva)

Ja bih osobno kupio Asusa ali u trenutku moje naruzdbe dobio sam 1000kn bolju ponudu za ovog Acera pa je eto to igralo prevagu

dakle 8200 vs 9200 kn.

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.1.2018 16:04 (toxic).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice