Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.206.906
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
CPU chat tema

Ti meni djeluješ kao fan Samuel Moresea 

16 godina
Re: CPU chat tema

ni približno jasan .. :) prije neki fufljavi inquisitor.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
odjavljen
war3_tft kaže...

Citajuci ovaj, ali i neke tvoje prijasnje komentare cini mi se da si ti najvise ogorcne zbog broja stazica, valjda zbog posla kojim se bavis. Niti 7700k nema vise stazica pa je svejedno jedan od najprodavanijih cpu-a na trzistu, ocito je sirotinji koja ga kupuje to dovoljno i i sretni su sto sad za iste novce tj 10-20$ razlike, ako gledamo launch cijene, moze dobiti 6/12 procesor koji ima performanse 8/16 procesora svoje konkurencije. Kad je bila rasprava o Vegi branio si situaciju sa cijenama tj cinjenicu da AMD nije povisio msrp vec da trgovci koriste situaciju i zbog velike potraznje i malih zaliha rade s cijenama prakticki sto zele, takva slicna situacija je sada i sa coffee-om i to ce se kroz kratko vrijeme stabilizirati, a ja senadam da ces sad isto tako stati u obranu intela.

Mozes ti pricati o tome da coffee nema znatno vece rezultate u gamingu, ali previse je rezultata na sve strane da bi se to povjerovalo, jedan obicni 8400 ima bolje performanse od icega sto konkurencija nudi dok jedan sirotinjski 8600k, koji ima neznatno visu cijenu od 6600k 4/4 govneta prije godinu dana, ce sve skupa jos brze i stabilnije odradivati u rasponu od 60hz pa na dalje, a cuo sam da cak radi i na IPS monitorima.

Nitko ne kaze da ne treba bit zahvalan AMD-u radi tih cijena, ja sam to u ovoj temi i sam rekao klik, ali zasto sutit na konstantno prcanje i nebuloze koje se ovdje serviraju iz cista mira, a pogotovo kad god se ukaze na nesto gdje je intel bolji. Bilo bi to sve skupa jos i jasno da s druge imamo nesto revolucionarno, a ne samo hrpetinu sporih jezgri sa broadwell level ipc-om... Evo da se i ja malo rugam kad je to normalna stvar ovdje. 

Mene ljuti broj stazica, da. Jako me ljuti. :pljuc: <u smjeru Intela> :) Fore o sirotinji su zafrkancija na jednog drugog forumaša koji stalno svima pokušava nabiti na nos da ima jako puno novca tj. to često ponavlja. :)

Što se cijena tiče, ne vidim vezu s Vegom - i7 uopće nema napumpanu cijenu od strane dobavljača niti je to bitan element priče.

Kad su performanse u pitanju, sve je crno na bijelome: Koliko vidim iz testova, 1800X/1920X je na jednoj jezgri na 4.0GHz i ima ~165-175 bodova na CR15 ST. To je za taj takt rezultat između Broadwella i Skylakea/Kabyja. Tako da su tu negdje. Prednost Intela je što tamo gdje Ryzeni hvataju 4GHz, Intel hvata 5GHz, a to je točno 25% brže. 

Što se tiče prcanja, a bože moj, to je ok u temi. :)

DaShip kaže...

1)Ima smisla za prosječnog potrošača da kupi i7 8700k i Z chipset (zbog overclocka)

2)Još čekam i da mi neko pokaže kako je Zen na nivou Broadwell-a što se tiče IPC-a. 

Meni se čini da jest: 1950X hvata 172 na 4.0GHz, prema testovima 7700K na 4.0GHz ima 175, dakle, Threadripper je nešto malo sporiji od Kaby Lakea i brži nego Broadwell-E s obzirom da istom za taj rezultat treba 4,4GHz. Definitivno je brži i od Haswella-E kojem za 176 treba 4.39GHz (upravo testirao).

Imaš li neke druge izvore?

Nope.
11 godina
neaktivan
ivanzu kaže...

Kakve veze ima intel sa optimizacijama, to se radi u game enginu, vecina igara je optimizirana za intel jer imaju vise trzista.

Ja još uvijek cekam da mi netko da ikakav dokaz da se igre "optimiziraju za intel"... To iskace u temama vec pre dugo kao da je činjenica. Ja uvijek tražim dokaze i nitko mi ih nikad ne dostavi 

BTW. Zašto su se svi nabrijali na pcie laneove, a vecina nas nema SLI/CF? I svi su protiv SLI/CF uvijek, osim kad su u pitanju laneovi, onda je to kljucno! Ahh forum..

Battlelog: D3lBoy-00
17 godina
Spiridon kaže...

Veliš Tonči, nestane li AMD... Pa više puta su kolege napisali da je AMD stoljećima u gubitku... Milijarde gubitka spominju... Nekim čudom oni i dalje posluju, kako, otkud ni Bog ne zna... Jesu li , možda, umjetno održani (poticaji države ili šta god već) da ne bi nastao monopol...

Eto, ako netko zna odgovor i voljan je iznijeti ga...

Ali vlasnik AMD-a je ....... INTEL !!!!!

16 godina
odjavljen
D3lBoy kaže...
ivanzu kaže...

Kakve veze ima intel sa optimizacijama, to se radi u game enginu, vecina igara je optimizirana za intel jer imaju vise trzista.

Ja još uvijek cekam da mi netko da ikakav dokaz da se igre "optimiziraju za intel"... To iskace u temama vec pre dugo kao da je činjenica. Ja uvijek tražim dokaze i nitko mi ih nikad ne dostavi 

BTW. Zašto su se svi nabrijali na pcie laneove, a vecina nas nema SLI/CF? I svi su protiv SLI/CF uvijek, osim kad su u pitanju laneovi, onda je to kljucno! Ahh forum..

Ponekad se optimiziraju. Ono za što se optimiziraju, u pravilu je toliko staro da to imaju i AMD i Intel.

Meni su PCIE stazice jako važne. :pljuc: Intel. Imaju tu još barem 3-4 forumaša kojima su važne.

Nope.
11 godina
neaktivan

Eto, vas par, iako po (gaming) benchmarkovima i nema nekog utjecaja. Što se tice optimizacije za intel, ja nikad cuo i nikad vidio išta o tome. Samo dežurni teoreticari zavjere, ignoriraju sve ostale faktore i krive placenu optimizaciju od strane intela. Glupost.

9 godina
Tonči kaže...
..

vrh 
ali ipak kazu da 16 laneova je dovoljno hah, a di su jos diskovi...

14 godina
CPU chat tema

Igre se ne optimiziraju samo za intel nego dev. si u dosta igri daju više truda da igre rade kako spada na Intelu dok AMD zapostave, dovoljan dokaz je da su neke igre imale manji FPS na Ryzenu prije nego što izbace neki update koji to riješi.

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.10.2017 23:02 (ivanzu).
11 godina
neaktivan

Nema dokaza opet. O ovoj zadnjoj teoriji također nisam cuo. Ryzen je sporiji u nekim igrama ugl. zbog clocka, a prije je FX bio puno sporiji iz znanih razloga, nikakvi devovi.

16 godina
odjavljen
D3lBoy kaže...

Eto, vas par, iako po (gaming) benchmarkovima i nema nekog utjecaja. Što se tice optimizacije za intel, ja nikad cuo i nikad vidio išta o tome. Samo dežurni teoreticari zavjere, ignoriraju sve ostale faktore i krive placenu optimizaciju od strane intela. Glupost.

Ima za SLI. Doduše, ja ne koristim SLI uopće za igre, nije ni spojen. Ionako pola igara ne radi kako treba s tim.

dabar_solta_V2 kaže...

ali ipak kazu da 16 laneova je dovoljno hah, a di su jos diskovi...

Pa da. Sad gledam s Threadripperom složiti ove:

https://www.asus.com/Motherboard-Accessory/HYPER-M-2-X16-CARD/

Diskovi su najsporiji dio računala, platforma za entuzijaste, ovdje za gejmere čije igre danas teže po 50-100GB, gdje su teksture za 4K ogromne... oni stave 16 stazica. Za jedan GPU. Nedopustivo. Da X299 ne spominjem sa svinjarijom oko VROC-a...

Nope.
16 godina
odjavljen
ivanzu kaže...

Igre se ne optimiziraju samo za intel nego dev. si u dosta igri daju više truda da igre rade kako spada na Intelu dok AMD zapostave, dovoljan dokaz je da su neke igre imale manji FPS na Ryzenu prije nego što izbace neki update koji to riješi.

Optimizirat ćeš tako da ćeš koristit eventualno SSE. AVX u pravilu nećeš, a kad hoćeš to neće biti AVX2 ni AVX-512. Ryzen i to ima riješeno, jer ima po jezgri 2x MUL/ADD.

A i ako optimiziraš, imaš jako fini dokument kako to napraviti da svi budu sretni.

Nope.
13 godina
Spiridon kaže...

Veliš Tonči, nestane li AMD... Pa više puta su kolege napisali da je AMD stoljećima u gubitku... Milijarde gubitka spominju... Nekim čudom oni i dalje posluju, kako, otkud ni Bog ne zna... Jesu li , možda, umjetno održani (poticaji države ili šta god već) da ne bi nastao monopol...

Eto, ako netko zna odgovor i voljan je iznijeti ga...

Kao i mnoge druga kompanije imaju minus i zive tako. Nista novo.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
13 godina
protjeran
CPU chat tema

i5 8600k 2k kn. Cak ih ima i na lageru.

16 godina
odjavljen
CPU chat tema

Evo jedan dosta tehnički dokument s razlozima zašto mi se sviđa AMD za mnogo toga i zašto će ispravno kodirana aplikacija biti i brža na Ryzenu, nego na Coreu: http://www.agner.org/optimize/blog/read.php?i=838

Ignorirajte što ne kužite, ali važno je ono u zaključcima: AMDneke stvari izvodi bolje, neke druge Intel, ali različiti su pristupi. Sav softver, a igre pogotovo, godinama kasne s upotrebom fancy mogućnosti.

Nope.
17 godina
ihush kaže...

, ostaje samo ovaj od wafera a tu je intel nekoliko puta profitabilniji, najtužnije, amd ne može preuzeti ugovore velikim kupcima/dobavljač cpua, jer nema dovoljne kapacitete za potrebe-isporuke, opteron.. na kapaljku. Pomirili su se time da su samo jeftinija alternativa, ništa se ne može brzo promijeniti jer gradnja nekog faba traje par godina..

Davna vremena kad se nije nazirao kraj Mooreu i kada je Intel zapravo velikim koracima poboljšavao tehnologiju izrade čipova. AMD je danas dizajner čipova, kao ARM. Intel se jednako bori s GF, Samsungom, TSMC-om. EUV 7nm GF 

As it turns out, all three leading foundries (GlobalFoundries, Samsung Foundry and TSMC) all intend to start using EUV for select layers with their 7 nm nodes. While ASML and other EUV vendors need to solve a number of issues with the technology, it looks like it will be two years down the road before it will be used for commercial ICs. Of course, certain slips are possible, but looks like 2019 will be the year when EUV will be here. In fact, keeping in mind that both TSMC and Samsung are already talking about their second-gen EUV technologies (which they call 5 and 6 nm) that will use more EUV layers, it looks like the foundries are confident of the ASML TwinScan NXE manufacturing tools (as well as of the Cymer light source, pellicles, photoresists, etc.) they are going to use.

https://www.eetimes.com/document.asp?doc_id=1330657

https://www.anandtech.com/show/11337/samsung-and-tsmc-roadmaps-12-nm-8-nm-and-6-nm-added

Nećemo dividende, hoćemo veće lopate!
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.10.2017 23:49 (hrvooje).
14 godina
CPU chat tema

@DaShip jesi li zadovoljan?

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.10.2017 0:07 (ivanzu).
13 godina

Stari bravo za tebe, ali neka si testirao radi ostalih citatelja. Jer neki forumasi samo trolaju u biti. Ne valja na takve trositi vrime.

coffe,coffe,coffe.....
16 godina
odjavljen
ivanzu kaže...

Matematički konzistentno s drugim Ryzenima; Doduše, zašto Threadripper ima u prosjeku 10 više.... hmm.

Nope.
8 godina
neaktivan
ivanzu kaže...

Cinebench? 

9 godina
Molim te da preporucis svaki test koji smatras valjalim, ja cu odradit sve na ryzenu na 4ghz a drugi ce odradit na 7700k i svemu ostalome sta nadjemo,za tebe cemo sve lipo stavit u jednu tablicu i obojat sarenin bojicama da je lakse svatit..
17 godina
odjavljen
CPU chat tema

Zakaj ga uvjeravate

13 godina
protjeran
Na forumu samo nasa Luce ima 7700k pa nista od testa😂😂👊lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
9 godina
Ima meni prika 7700k pa ga lako nagovorim da opali koji test ...
9 godina
Samo nikako da covjek napise koji test valja :)
16 godina
odjavljen
DaShip kaže...

Cinebench? 

Zašto imaš problem s Cinebenchom?

Nope.
13 godina
CPU chat tema

Promjenite ime teme u AMDvsINTEL.

13 godina
protjeran
CPU chat tema

Budem ja odvrtio kasnije cb na sky ako treba, mislim ipc je isti kao kaby, koja frekvencija? Jel ima tu veze brzina rama?

15 godina
protjeran
war3_tft kaže...

Budem ja odvrtio kasnije cb na sky ako treba, mislim ipc je isti kao kaby, koja frekvencija? Jel ima tu veze brzina rama?

Zanemarivo.

13 godina
protjeran
CPU chat tema

Evo ga cb 3.8 GHz single core.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice