- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ne priznajem. Fali 640x480 rezolucija.
Zar ne bi DX12 trebao profitirati od dodatnih jezgri?
Već i vrabci na grani znaju da je malo takvih igara za sad koje koriste više jezgri efektivno ako uopće. A sa druge strane opet je bitno koju su grafičku koristili u benchevima, ako je Nvidia nista ne znači, jer AMD RX grafe pometu Nvidiju u DX12 naslovima. Skok sa DX11 na DX12 sa AMD karticom vs Nvidia već je prozvakana tema i rezultati su očiti.
Već i vrabci na grani znaju da je malo takvih igara za sad koje koriste više jezgri efektivno ako uopće. A sa druge strane opet je bitno koju su grafičku koristili u benchevima, ako je Nvidia nista ne znači, jer AMD RX grafe pometu Nvidiju u DX12 naslovima. Skok sa DX11 na DX12 sa AMD karticom vs Nvidia već je prozvakana tema i rezultati su očiti.
Ne znam bas da AMD ima nesto da prozvace Titana makar bio DX22 u pitanju...
Ma nemoj, daj mi jednu igru u kojoj bilo koja AMD grafa pobjedi gtx 1080 ili TXP sa kojima se vecinom i testira
Ne baš...u multiplayeru sa 50+ igrača CPU na 1080p najviše dolazi do izražaja. To je jedan od razloga zašto su odabrali Titan X jer će kroz 3-4 godine taj rang performansi postati "financijski dostupniji", a ja ne planiram mijenjat proc svake godine.
DX12 je još uvijek strgan na BF1 (bio je i Mantle) i na dosta drugih igara, framedropovi su užasni.
Ovo sve navedeno je bitno ljudima sa 144Hz monitorima...ostali mogu zanemariti.
S obzirom da je ovako rasturio, ja ću otkupit vaše 6600K, Z170 ploče i seriju 900 GPU ako tko prodaje kod prelaska na Ryzen.
Koliko nudiš, 500kn po procu?
Šta se dogodilo ?
Ovdje ljudi nikako da skuže da postoji i drugi svijet van gaminga i fps-a u igrama. E stari, e vidi ovo, ovaj ima 113fps a onaj drugi 131. Hahaha ovaj sa 113 je teško sranje hahaha.
Jbt. kad uđem na ovu temu imam osjećaj da sama dječurlija piše postove.
Ovdje ljudi nikako da skuže da postoji i drugi svijet van gaminga i fps-a u igrama. E stari, e vidi ovo, ovaj ima 113fps a onaj drugi 131. Hahaha ovaj sa 113 je teško sranje hahaha.
Sve sami "PRO" gameri. Ono, ima 144Hz monitor i dobiva 131 FPS - pise na forumu kak je igra lose optimizirana i trza :)
Sve sami "PRO" gameri. Ono, ima 144Hz monitor i dobiva 131 FPS - pise na forumu kak je igra lose optimizirana i trza :)
i još miš i tastatura svaka po 1000 kuna....
i onda im dođe neki prekaljeni veteran, sa mišem na kuglicu i ps2 tikovnicom, i sve ih pomete...
dx 12 u bf1 ne radi , možda jednog dana poprave ali ne vjerujem
Ako cemo realno, ovo je malo bolja situacija nego 2011./2012. Malo je bolji launch,dosta dobro u renderu i slicno. Ali za igre (sto je realno vecina i cekala) i nije baš, 1800X vs puno jeftiniji 7700k... 7700k vodi. Isto ce biti i sa quad modelima, jedino što je vrlo pozitivno u svemu tome su cijene.
Koje si ti to trule gljive jeo, pa 2011 godine FX-8150 vs Phenom II X6 1100T je izgledao ovako šta je sad ovo kakvo je to smeče niži IPC od Phenom II???.Dajte ljudi vratite se u realnost, AMD za 400-500dolara ponudi 8 Core proc performansi kao Intel proc za 1100dolara i još niste zadovoljni.
http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-ryzen-cpu/224306.aspx?page=1&jumpto=4645762&sort=asc&view=flat
Najači Ryzen usporedi(bolje nemoj past češ u komu) sa prijašnjim najačim AMD procem, dakle realno FX-8370 to je to. Onaj FX-9000/5ghz model bolje da zaboravimo to nema nikakvog smisla.
Kao što sam napisal prije skoro dva mjeseca, najači Ryzen je očekivano performansama osjetno više nego 2X i7 2600K.
http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-zen-cpu/224306.aspx?page=27&jumpto=5248353&sort=asc&view=flat
Dakle tu je sve jasno več odavno, i opet na kraju istaknimo RyzenR5 seriju(R5 1600X je rezerviran za i7 7700K) modele to če pregazit sve Intel i5/i3 procove=nema klokanja Locked by Intel.
http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-ryzen-cpu/224306.aspx?page=126&jumpto=5317868&sort=asc&view=flat
Šta se dogodilo ?
A niš posebno. Konačno i AMD ima nekaj konkretno za prodat (jasno, ako će uspjet isporučit tražene količine). Ukratko, tehnološki su stigli tu negdje do Intela, a cijenom uletili u prazan prostor koji su ovi ostavili zbog svoje fak-ju-pej-mi politike. Ali ja vjerujem u AMD, već će si oni naći načina da si propucaju nogu.
Jedino je amd sam sebi skocio u zeludac jer tko ce uzimati 50% skuplji 1800x, ako se jeftiniji 1700 kloka jednako ili bolje, a nema nikakvih drugih konkretnih razlika
Šta se dogodilo ?
A niš posebno. Konačno i AMD ima nekaj konkretno za prodat (jasno, ako će uspjet isporučit tražene količine). Ukratko, tehnološki su stigli tu negdje do Intela, a cijenom uletili u prazan prostor koji su ovi ostavili zbog svoje fak-ju-pej-mi politike. Ali ja vjerujem u AMD, već će si oni naći načina da si propucaju nogu.
To se govorilo i za buldozer
http://www.bug.hr/forum/post/procesori-mbo/amd-ryzen-cpu/5323779.aspx
DX12 i višejezgrenost općenito nemaju takvu vezu. Kad govorimo o višejezgrenim procesorima u kontekstu DX12/Vulkan, govorimo o korištenju više jezgara za grafičke potrebe, a kad govorimo o višejezgrenosti i igrama općenito, uključujemo sve operacije vezane za igru. Ovo s BF1 je neobična anomalija i vrlo čudno, baš me zanima zašto, jer se GTA5 ponaša bitno bolje na Ryzenu, a pouzdano je jedna od igara koja koristi više jezgara (nedavno smo već pričali da ovo podebljano sve manje vrijedi jer 40% igara iz nedavnog testa koristi 6 i 8 jezgara procesora pa neke čak i HT).
Ako cemo realno, ovo je malo bolja situacija nego 2011./2012. Malo je bolji launch,dosta dobro u renderu i slicno. Ali za igre (sto je realno vecina i cekala) i nije baš, 1800X vs puno jeftiniji 7700k... 7700k vodi. Isto ce biti i sa quad modelima, jedino što je vrlo pozitivno u svemu tome su cijene.
Koje si ti to trule gljive jeo, pa 2011 godine FX-8150 vs Phenom II X6 1100T je izgledao ovako šta je sad ovo kakvo je to smeče niži IPC od Phenom II???.Dajte ljudi vratite se u realnost, AMD za 400-500dolara ponudi 8 Core proc performansi kao Intel proc za 1100dolara i još niste zadovoljni.
Ja sam govorio za igre, jer vecina ljudi i ceka ryzen za igre. I 1800X je malo slabiji od 7700k koji je masu jeftiniji, tako da što se toga tice taman da ima 90 jezgri nije bitno.
Zadovoljan sam sa novim Ryzenom. Ali za igre je i dalje Intel bolji buy.
Dajte ljudi vratite se u realnost, AMD za 400-500dolara ponudi 8 Core proc performansi kao Intel proc za 1100dolara i još niste zadovoljni.
Ocekivali ljudi za 329$ koliko kosta R7 1700 izgleda da radi na 5ghz, malo li je sto je tri puta jeftiniji od intela nije dosta mora vise
Najjaci su mi genijalci koji gledaju gaming bench na procu koji nije prcenstveno za igranje, za te zajebancije cete dobiti jeftine 4c/8t i 4c/4t koji ce pomesti polovno trziste.
Ryzen 7 serija nije za gaming, tu ce najvise dobiti ljudi kojima treba sirova snaga, developeri, coderi, video itd itd cuj gaming performanse gledati 8c/16t procesora

Pa da ipak mislim da sam odličnu stranu izabrao i ne kajem se ni sekunde jer sam od početka znao da Amd neće baš tako puno dati što se tiče gejminga.U svakom slučaju hvala im što su Intel bar malo uzdrmali zbog cijena i da ih primoran da spusti cijenu.Moj sljedeći cpu će biti i7 7700K, nadam se da će još kojih modela biti u ovoj seriji naravno 4C/8T ili 6C/12T sa nekom prihvatljivom cijenom.Koji imaju bar malo bolji preformans od navedenog.
Ne mogu vjerovati da se ovo događa !!!

Previše puta sam cuo to "za profesionalnu uporabu, uh da treba i meni za profesionalnu uporabu"... Profesionalna uporaba = Benchanje i edit 2 videa mjesecno max. To su isto govorili i za i7, Titan X, 16gb rama... itd. Svi žešći profesionalci.
Ako je R7 malo iza i7 po gamingu, zašto nebi ocekivao istu pricu i sa R5 vs i5?
Trenutno imam doma FX8320 clockan na 4GHz s dobrim hlađenjem, bio je i na 4.5GHz s super temperaturama ali sam vratio nazad na 4 jer će ga koristiti stari i mlađi buraz a to njima ne igra nikakvu ulogu. Što se tiče budućnosti, možda već na zimu složim sebi Ryzen platformu s 1700(x), dobrom (Asus) matičnom, rami i Asus GTX1060 i ništa više od toga mi ne treba. Za vegu budemo isto vidjeli, al' za 2k gaming mislim da je to naj-budget gaming pc. Nikad nisam išao davati svoje pare za high-end gaming jer mi to ne treba, a ovo će dobro vrtjeti stabilnih 60fps te do 100+ vjerujem.
Moj sljedeći cpu će biti i7 7700K
Ma nemoj biti lud i bacati novce bezveze.
Ostavi to što imaš i uloži novce u jači GPU.
Moj sljedeći cpu će biti i7 7700K
Pa već ga imaš.