Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.282.204
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: AMD Ryzen CPU
lovranac kaže...

možda je Rambox bio producent (u glavnoj ulozi Jim Keller)

Moj dio je prilično sitan, ja sam samo doniral farbu s kojom su Zenirali jedra na brodovima i to je to.

http://imgur.com/gallery/rGo3GFu

9 godina
protjeran
Mladen kaže...

Uuuu, ovo je grdo ako nije fake, znaci popisao se po 5960x na stock-u 

Mislim da cu ja polako sa ovim svojim na Njuškalo dok jos ekipa grize na i5-ice i slicne stvari 

13 godina
neaktivan
AMD Ryzen CPU

"Prodajem z170 matičnu za 500kn, i5 6600k se dobije gratis"

14 godina

Kod Ryzena je sada samo bitno koliko dobro će se moći clockati ovaj početni 8c16t model. Ako se ne clocka nešto drastično niže od top modela onda će to bit šou i pogreb za ove i7 X99 modele. Naravno, mislim na pravo ručno clockanje s poštenim hlađenjem a ne automatik.

13 godina
Mladen kaže...

brutala ako je istinito 
s ovim padaju u vodu svi high end inteli koji kostaju ko grcka - tak im i treba sto su nas 8g jebali u mozak sa istim procesorima

nego sto je sa AMDom i laptopima? na toj fronti nemaju nista vec duze vrijeme

svaki novi laptop dolazi sa intelima

17 godina
AMD Ryzen CPU

Laički, meni ono klasificiranje na 65 i 95W izgleda kao razgraničenje ... kod 65W modela će možda postojati neko ograničenje oc-a kako bi temperatura ostala u nekim okvirima.

Npr. za gotove konfe, gdje "proizvođač" ipak mora pružiti i neku garanciju/support ili pak za usere koje ne zanima oc. Za nas "normalne", tu je 95W verzija :)

17 godina
neaktivan
AMD Ryzen CPU

Shit just got serious-  Ryzen 

http://imgur.com/a/2H4mq

http://imgur.com/gallery/F7wcf 

Ako sam ja dobro razumio Alva "lucky noob" Jonathan je  OC šampion? 

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
12 godina
itomic009 kaže...

Kod Ryzena je sada samo bitno koliko dobro će se moći clockati ovaj početni 8c16t model. Ako se ne clocka nešto drastično niže od top modela onda će to bit šou i pogreb za ove i7 X99 modele. Naravno, mislim na pravo ručno clockanje s poštenim hlađenjem a ne automatik.

ja sam cijelo vrijeme sumnjičav prema tome, no u svakom slučaju je to dobro za korisnika

npr., kad sam uzimao sadašnji i5, jednostavno nisam imao love za k-proc i z-ploču, dok će se kod rajzena takva dilema završiti na nešto slabijem modelu kod kojeg ćeš opet imati mogućnost klokati ga kad skupiš love za pošteni hladnjak

pa čak i ako to bude dosta manja mogućnost kloka kod jeftnijih verzija u odnosu na x-modele, opet je to nenadjebivo u odnosu na intelove non-k modele kod kojih se veseliš kad sve četiri jezgre kucaju na obećanoj brzini (bez onog kurvanjskog spuštanja kloka po minus 100mhz za svaku sljedeću jezgru)

13 godina
Mladen kaže...

Laički, meni ono klasificiranje na 65 i 95W izgleda kao razgraničenje ... kod 65W modela će možda postojati neko ograničenje oc-a kako bi temperatura ostala u nekim okvirima.

Npr. za gotove konfe, gdje "proizvođač" ipak mora pružiti i neku garanciju/support ili pak za usere koje ne zanima oc. Za nas "normalne", tu je 95W verzija :)

Kontam da ce ti 65w imati najmanji stock takt tipa 3.2ghz i bez turba 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
13 godina
neaktivan
AMD Ryzen CPU
Bene docet, qui bene distinguit.
17 godina
AMD Ryzen CPU

1700x (1537 Cinebench) seems to be -15% performance of 6950X (1790 Cinebench) at 25% of its price.
1700x 70%+ performance over 7700k (920 Cinebench) at only 50$ more (15% price increase).

lol sto ce tek biti sa 1800x nice job AMD. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.2.2017 13:07 (4mal).
13 godina
4mal kaže...

3.8ghz za 0.7V sta ce tek biti kad ga pocnes clockati  

koliko mjesta ima 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
13 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

Dajem đabe s pedigreom i svim papirima i5 6600k u dobre ruke, mazen i pazen, hranjen samo najboljom strujom! Postenom vlasniku dajem i plocu gratis samo ako obeca da ga nece prodavati i uzeti pitbulla ryzena ili neku slicnu pasminu lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.2.2017 13:28 (Stjepanj).
17 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU

Po svemu ovome ukupno, Ryzen je mrvicu više od Broadwell-E level perf. S time da je hladniji i manje troši za puno, puno manje love na 8-core razini pa će ići bolje u overclocku... teoretski.

Jako dobro AMD. Jako dobro! Sad da Vega bude kao 1080Ti u DX11 i na konju su.

prodajem jednu od mašina
13 godina
chaselol kaže...
4mal kaže...

3.8ghz za 0.7V sta ce tek biti kad ga pocnes clockati  

koliko mjesta ima 

koliko citam, 0.7V prikazuje zato sto se koristila starija verzija CPU-Z koja nije jos imala podrsku za ryzen tako da su neke stvari prikazane netocno (kao tih 0.7V)

13 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

Ako je bio u idle-u nema razloga biti netocno, moj 6600k na 4.8ghz radi ispod 1v, problem je load😎lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
14 godina
Mladen kaže...

Ako ovo nije fake, overclockom na 4.5GHZ, možda malo deblje i Ansha poklanja PC.

Inače ja kupujem kad izađe isto 8 core model, pa mi lijepo upakiraj PC :P

17 godina
zoharbizo kaže...

Ako ovo nije fake, overclockom na 4.5GHZ, možda malo deblje i Ansha poklanja PC.

Inače ja kupujem kad izađe isto 8 core model, pa mi lijepo upakiraj PC :P

Ovih 3.5GHz na CPU-Z zvuči malo predobro, vjerojatnije mi izgleda da je bio neki oc ali je screenshot napravljen nakon što je Cinebench završio, ili se pak CPU-Z još ne snalazi sa XFR-om.

14 godina
AMD Ryzen CPU

Mogle bi to vrlo biti perfomanse 3.5-3.7GHZ što je itekako dobro, za mene, za ansha nikako dobro :DD

16 godina

U Intelu nema razloga za brigu. KLIK

16 godina
Stjepanj kaže...

Dajem đabe s pedigreom i svim papirima i5 6600k u dobre ruke, mazen i pazen, hranjen samo najboljom strujom!

Postenom vlasniku dajem i plocu gratis samo ako obeca da ga nece prodavati i uzeti pitbulla ryzena ili neku slicnu pasminu lp

Eto, davaj ovamo proc+ploču. Svečano obećajem da neću prodati taj setup niti ću kupit Ryzena

(Ne, nisam Intel fanboy, samo nemam love za bilo kakav upgrade sljedećih..... nemam pojma koliko godina, al' sigurno barem 5.

U tom slučaju poklanjam FX6300+GA-970A-DS3P+Corsair XMS 2x4 GB DDR3 1600 MHz nekome kome je potrebito)

Tigar Krezumica
17 godina
emerik kaže...

Dobro su to složili ... najbolje mi je ono kako broj jezgri nije bitan, a onda za 6950X opale $1700 :)

17 godina
Mladen kaže...
emerik kaže...

Dobro su to složili ... najbolje mi je ono kako broj jezgri nije bitan, a onda za 6950X opale $1700 :)

Taj 10 Core zelenaš nije problem, jer njegov udio prodaje je tolko mizeran da je potpuno zanemariv to sigurno.

Procesori do 600 dolara su glavna meta, to je ono kaj je AMD ciljal i tu je usput uloženo-dobiveno pregažen 8 Core i7 6900K.

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.2.2017 14:29 (rambox).
12 godina
Tonči kaže...

.....Sad da Vega bude kao 1080Ti u DX11 i na konju su.

kak da ne, taj film nebuš gledal , fučkaj ga

pa nije im gosn keller slagal vegu, kaj drugo 

13 godina
AMD Ryzen CPU

Treba viditi službene rezultate tek!

Vrlina je ponašati se kao gospodin, u pobjedi i porazu.

coffe,coffe,coffe.....
16 godina
AMD Ryzen CPU
17 godina
AMD Ryzen CPU
-->-->--@
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.2.2017 15:49 (Jebodiah).
17 godina
odjavljen
rambox kaže...
Mladen kaže...
emerik kaže...

Taj 10 Core zelenaš nije problem, jer njegov udio prodaje je tolko mizeran da je potpuno zanemariv to sigurno.

Procesori do 600 dolara su glavna meta, to je ono kaj je AMD ciljal i tu je usput uloženo-dobiveno pregažen 8 Core i7 6900K.

Glavna meta su i $1100 5960X i 6900K. :) Srezani za 50% za bolje perf.

metallic kaže...

Misliš? 

Russian Nvidia Fanboy Lost His Head in Argument, Murdered AMD Fanboy Friend

prodajem jednu od mašina
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.2.2017 15:48 (Tonči).
16 godina
AMD Ryzen CPU

prodat će sve zalihe ryzena u prvih 5 sekundi, ma dok kažeš sex

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.2.2017 16:01 (dery).
13 godina
Tonči kaže...
metallic kaže...

Misliš? 

Russian Nvidia Fanboy Lost His Head in Argument, Murdered AMD Fanboy Friend

O.K. opet ludi rusi, nešto su previše popili i miksali s nekakvim supstancama.

Trebao sam ublažiti izjavu, npr. budi dostojanstven u pobjedi i porazu.

Konkretno ovaj uspjeh AMD-a nam treba svima, bar osobno tako mislim, nadam se da će više ljudi to nekako shvatiti.

Ako AMD i pobjedi, ostaje im još puno truda i rada, a ne sprdati se s Intelom. Tada im je bolje da se fokusiraju na GPU-e.

Također ne kužim ekipu koja "bocka" korisnike Intela, jer oni su kupili proc koji su tada htjeli tj. imali na raspolaganju, i dobili najviše za svoj novac u tom trenu, a performanse neće nikada magično ispariti.

Fanbojska sranja kvare doživljaj za korisnike bilo kojeg tabora.

coffe,coffe,coffe.....
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice