Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.283.110
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: AMD Ryzen CPU
war3_tft kaže...

Vidim malo je zamrlo ovdje pa je nekekao cudno.

E da, klik.

Kakve to ima veze sa ovom temom, eto tebi jedan žuti kartonček pa nema frke.

Iako za to znamo več od ranije, ovo je samo konačna potvrda ali oprez još traje NDA.

17 godina
rambox kaže...

Iako za to znamo več od ranije, ovo je samo konačna potvrda ali oprez još traje NDA. 

Jee a kaj to znači kaj je "unlocked", to je golub na grani. Viđao sam gomile AMDovih "black editiona" kroz ovih par godina od phenoma na dalje sa čijim 
se unlockom moreš slikati :) 
p.s.
nadam se da bude normalnih matičnih koje budu imale sve što chipset pruža a nebudu pune slika, rebara, oklopa, i božićnih svjetala. 
Mogu li ja na novom AM4 X370 čipsetu imati onda na full speckama recimo dvije nvidije u SLi, i recimo ovaj SSD za sistemski?

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
13 godina
protjeran
Steta sto se to nemoze reci za intel😎
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
13 godina
neaktivan
overhaul kaže...

Mogu li ja na novom AM4 X370 čipsetu imati onda na full speckama recimo dvije nvidije u SLi, i recimo ovaj SSD za sistemski?

Grafe će radit na x8 (možda x16?)+x8. Ako želiš x16 za obje grafe, platiš intelu za x99 proc sa 40pcie laneova.

EDIT: 16je za grafe, znači 8+8 u slučaju sli-a

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.2.2017 2:28 (_mark0_69).
17 godina
overhaul kaže...
rambox kaže...

Jee a kaj to znači kaj je "unlocked", to je golub na grani. Viđao sam gomile AMDovih "black editiona" kroz ovih par godina od phenoma na dalje sa čijim 
p.s.
nadam se da bude normalnih matičnih koje budu imale sve što chipset pruža a nebudu pune slika, rebara, oklopa, i božićnih svjetala. 

čemu to ako sam ja ovo samsung pm961 

platia manje od 800kn i ima bolje brzinu.

ima mana da treba ploča s m.2 utorom , al jbte nisu ni one više skupe

17 godina
odjavljen
dabar_solta_V2 kaže...
nicky.sl kaže...
ansha kaže...

Dokazi da su bench softwarei i revieweri naklonjeni intelu...

Dokazi, šta će ti dokazi ??? Ako AMD zaljubljenici tako kažu onda je to tako, ili možda zato što Intel uvijek pobjeđuje (barem dosad je a šta će dalje bit vrime će pokazat).

ne radi se o tome jeli intel ima bolji cpu ili ne, nego o tome da neke, nemam pojma koje stvari, rade drugaćije ili ćak bolje, na nekom neznam kojem intelu, samo zato jer je hardver id genuine intel... bar tako kažu , ko ima znanja i volje testirat to nek izvoli, vjerujem da ima tu bar nekakve istine jer se svako malo o tome prića... s druge strane prića se i o vanzemaljcima , truth is out there u oba slućaja.

Nisu to "neke stvari". I AMD može implementirati instrukcije koje ima Intel, npr. za vektore itd.

prodajem jednu od mašina
17 godina

di si ga kupio po toj cijeni 

17 godina
4mal kaže...

di si ga kupio po toj cijeni 

na nabavi visia, bilo u adm-a, ali samo jdan primjerka i onda ssam kontaktira centro.hr

bilo je 790-ak kuna, naravno 256gb ne 512

17 godina
overhaul kaže...
rambox kaže...

Pa nije ti ovo baš ciljana tema, kolko če se klokat Ryzen proc pusti sad to, ali i ptice na krovu znaju kaj je otključan CPU množitelj.

Ukratko prvi Phenomi su bili loši klokeri, a Phenom II ili Athlon II je sasvim druga priča.Dalje u povijest nema smisla iči, dost su ova tri primjera mojih procova od kojih niti jedan nema/nije imal otključan CPU množitelj.

- Athlon II X2 240/2.8ghz, 700mhz u visinu matična iz mojeg kompa, stock CPU napon bez ikakvih problema.Ide na 3.8ghz bez frke, ali na boljoj matičnoj ili znatno kvalitetnije naponsko rješenje koje je overvolta.Jeftina matična ploča, 4+1 naponska regulacija princip overvoltanja jači proc veči overvolt

-Athlon II X3 450=Phenom II X4 B50/3.2ghz, ja sam ga gurnul samo na 3.5ghz zato jer ovakve otključane procove nije pametno gazit, a inače i on ide na 3.8ghz bez frke ali onda TDP ode u nebo+sve isto ranije navedeno zeleno za matičnu ploču

- Phenom II X6 1055T/2.8ghz,može se kloknut na 4ghz bez frke ali samo na kvalitetnoj matičnoj ploči.Prvi vlasnik taj proc je nonstop držal na 3.8ghz, može i više ali realno nema potrebe ili ne biti pohlepan.Ja sam ga reda radi gurnul na 3.3ghz, opet stock CPU napon i tu nema problema, sve preko toga nema šanse na ovakvoj matičnoj ploči+proc od 125W TDP, dakle opet sve isto zeleno kaj drugo

Dok se ti opterečuješ sa Ryzen klokanjem, 95% jefitnijih Intel procova s time nema problema=Intel kaže marš ekipo nema klokanja.

Sad opet na Ryzen temu, Nizozemski PC dučan je izbacil cijene Ryzen procesora i najeftiniji model košta 120-130 eura.Za početak takve cijene su očekivane, pa eto najeftiniji Ryzen+klokanje kolko ide proc/kolko da matična ploča i to je to.

http://www.digitaltrends.com/computing/amd-ryzen-cpu-box-art-prices-speeds/

Tonči kaže...

Nisu to "neke stvari". I AMD može implementirati instrukcije koje ima Intel, npr. za vektore itd.

Treba to pojednostavit, s obzirom na međusobni ugovor ili dogovor Intel vs AMD, dvojac može slobodno prekopirat ili koristit sve CPU tehnikalije koje ima jedna ili druga strana.Još i dan danas ima dosta ljudi, koji eto misle da je klasičan SMT Hiperthreading Intel izmišljotina, a realno ak se nis zafrknul to je čista IBM izmišljotina.

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.2.2017 14:52 (rambox).
17 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU

9 godina
Tonči kaže...
....

ma neznam tocno cita sam clanak davno,uglavnom pisalo je dai amd i intel cpu odrađuje taj dio bez problema, samo sam program kad detektira da nije "genuine intel" radi u nekom ko compatibility modu koji je navodno par posto sporiji.  vjerovatno teorije zavjere ali tad mi je imalo smisla na naćin na koji je bilo objašnjeno. a i tih par posto ako i je to who cares.

14 godina
AMD Ryzen CPU

Pa ništa me nebi začudilo više, pritom mislim na post kolege iznad.

Sljedeći napredak koji ćemo vidjeti će biti sata iv plus PCIE 4.0, plus malo više jezgri radi daljnjeg smanjenja proizvodnoga procesa, IPC možda neznatno brži, zanemarivo.

Mislim da će realno gledajući cijenu i samu budućnost biti najisplativiji 6/12 Ryzen, X model, možda i Pro ovisno o clock sposobnostima, imali su dovoljno vremena da rasporede čipove ovisno o sposobnostima.

Mene zanima dali će koristiti ACC/UCC ili će doći neka nova alternativa unlockanju jezgara na AM4, dao bi se kladiti da će toga biti :DDD, možda ne odmah ali kroz skorije vrijeme sigurno.

17 godina
Makić kaže...
overhaul kaže...

čemu to ako sam ja ovo samsung pm961 

platia manje od 800kn i ima bolje brzinu.

ima mana da treba ploča s m.2 utorom , al jbte nisu ni one više skupe

A zato pitam - zanima me kako se konkretna AMD AM4 X370 ploča nosi sa iskoristivošću tih komponenata, a ne "ima ploča". Pa imam i ja intel ploče koje se ok s time nose, ali me zanima Ryzen.
Naravno, i kad dođemo na ssd od 512MB visokih preformansi, cijena je i za 961 opet preko 2000, nikakvih 800kn. No nebitna mi je cijena, zanima me dali X370 može preko chipseta pružiti ws karakteristike
koje daje intel sa npr. kaby lake procom i Z270 chipsetom. Evo gledam baš danas predstavljenu Gygabiteovu. Peku oči od led rasvjete, ali mimo toga, čini se da ima pokrivene sve nove standarde?
https://www.kitguru.net/components/motherboard/jon-martindale/gigabyte-shows-off-aorus-am4-motherboard-for-ryzen-cpus/

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
17 godina
odjavljen
dabar_solta_V2 kaže...
Tonči kaže...
....

ma neznam tocno cita sam clanak davno,uglavnom pisalo je dai amd i intel cpu odrađuje taj dio bez problema, samo sam program kad detektira da nije "genuine intel" radi u nekom ko compatibility modu koji je navodno par posto sporiji.  vjerovatno teorije zavjere ali tad mi je imalo smisla na naćin na koji je bilo objašnjeno. a i tih par posto ako i je to who cares.

Nikome tko piše bilo kakav softver, a nije plaćen od Intela da to radi, nije u interesu bilo što raditi sporije. Koji program? Zašto bi? Detektiraš instrukcije i prema njima kodiraš, uključuješ ili isključuješ nešto i kompajliraš.

Recimo, ovako izgleda detekcija mogućnosti kod mene:

CPU Vendor String: GenuineIntel

CPU Vendor:
AMD = No
Intel = Yes

OS Features:
64-bit = Yes
OS AVX = Yes
OS AVX512 = No

Hardware Features:
MMX = Yes
x64 = Yes
ABM = Yes
RDRAND = Yes
BMI1 = Yes
BMI2 = Yes
ADX = No
MPX = No
PREFETCHWT1 = No

SIMD: 128-bit
SSE = Yes
SSE2 = Yes
SSE3 = Yes
SSSE3 = Yes
SSE4a = No
SSE4.1 = Yes
SSE4.2 = Yes
AES-NI = Yes
SHA = No

SIMD: 256-bit
AVX = Yes
XOP = No
FMA3 = Yes
FMA4 = No
AVX2 = Yes

SIMD: 512-bit
AVX512-F = No
AVX512-CD = No
AVX512-PF = No
AVX512-ER = No
AVX512-VL = No
AVX512-BW = No
AVX512-DQ = No
AVX512-IFMA = No
AVX512-VBMI = No

Summary:
Safe to use AVX: Yes
Safe to use AVX512: No

prodajem jednu od mašina
17 godina
AMD Ryzen CPU
steam: mr. saxo™ | origin: saxomr | uplay: saxomr
13 godina
AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
17 godina
AMD Ryzen CPU

bolje da ali ekonomicno ne jer opet briju na te viskoke hladnjake radi zna se vec cega tj o cemu sam vec pricao.

9 godina
jel m2 ide s southbriđa na riži?
13 godina

znaci 12 USB type-a portova 

komp kupujem da mi traje bar 5g (CPU+mbo) i sad si gledam - za 2-3~g ce mi tih 12 usb type-a portova biti beskorisno bez adaptera

a dobis samo 1 type-c port

ne kontam, zast ne stave 6 type-c i 6 type-a portova? ne moraju ni bit svi usb3.1..

17 godina
odjavljen

Broj uređaja na USB-C-u je još malen, a USB-A port je masovno u upotrebi. To je problem. USB-C možeš daisy chainati s većinom uređaja, navika od Thunderbolta. A nitko od njih ne planira da ti ploča traje 3 godine i da mijenjaš sve uređaje, ali ne i ploču.

prodajem jednu od mašina
17 godina
dabar_solta_V2 kaže...
jel m2 ide s southbriđa na riži?

M.2 ide na 6GB SATA i na PCIe x4

Ako MB ima PCIw x4 /NVMe onda ide na ono trojstvo kako ih ja zovem CPU-RAM-PCIe,a po novom u to trojstvo ide i USB3.1 (tyoe C )

njih kontrolira mali chipich koji se nalazi u socketu CPU-a

Tu se moze ostvariti velike brzine citanja i pitanja

MB kaze da ima M.2 6GB SATA onda ide na Southbrudge i nije nista brzi ili sporiji od klasicne SATA sabirnice

koliko sam prije godinu dana gledao za moj novi PC a nisam kupio jer cekam AMD...

Intelovovi MB koliko sam vidio shemu u uputstvo .. kod MB-a koji nosi naznaku da M.2 ide na PCIe x4 da u biti ima switcher, pretoistavljam da se preko BIOS-a nastela i radi svoj posao...

AKo stavis na 6GB  SATA onda ti oni 1-2 SATA portuno iskljuceni

tako sam shvatio

vjerujem da u kod AMD x370 i ostali modeli isto radi switcher i preko BIOS-a saltati

zasad vidio da ima samo jedan M.2 utor.... pa me malo plasi ....volio bi 2-3,  inace sam prije godinu dana  napravio listu Intel MB koji imaju 2 ili 3 M.2 utora....ä sad kod AMD-a ne....vjerujem da ce doci... ipak je to novo ....

jod je rano o tome razmisljati ,,,, mali broj lanes i druge cimbvenike igra uloge o kolicini prikljucaka

nich böse gemeint!

--<--<--@
17 godina
odjavljen
Jebodiah kaže...

nich böse gemeint!

Shvatili smo do sada vec da si gastarbajter (ili barem wannabe)

Freak Show Inc.
13 godina
AMD Ryzen CPU

Ryzen 1600X CPU-Z Benchmark

Click me!

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
13 godina
chaselol kaže...

Click me!

lik pokrenuo benchmark dok mu u pozadini aktivan file transfer

nabijem sve te leakove na k

12 godina
chaselol kaže...

Click me!

Lipo, lipo, ako je to to razvaliće intel do temelja

neda mi se
17 godina
odjavljen
nicky.sl kaže...
chaselol kaže...

Click me!

AMD fanboy 

Freak Show Inc.
12 godina
Friday kaže...
nicky.sl kaže...
chaselol kaže...

Click me!

AMD fanboy 

Bože sačuvaj, šta reče. ne psuj u mojoj nazočnosti 

neda mi se
14 godina

Ja sad kad sam to vidio odvrtio na brzinu na mom i7 4.5Ghz i dobio ovo. Dakle, single core sam bolji ali core clock mi je visok a multi taj ima oko 50% bolje. Odgovara otprilike očekivanjima.

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.2.2017 11:44 (itomic009).
9 godina
AMD Ryzen CPU

intel fanboji već poćeli prozivat svakoga ko uopće pogleda zena da je amd fanboj...ćini mi se zadnja linija obrane good job amd.
ajmo sad svi na oglas brzo prodajte te i7 dok još vrijede šta.

sry na sprdacini moram malo

17 godina
odjavljen
dabar_solta_V2 kaže...

intel fanboji već poćeli prozivat svakoga ko uopće pogleda zena da je amd fanboj...ćini mi se zadnja linija obrane good job amd.
ajmo sad svi na oglas brzo prodajte te i7 dok još vrijede šta.

sry na sprdacini moram malo

Sta sad ne smijemo biti ni sarkasticni?

Freak Show Inc.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice