Ateisti pametniji? zaključana tema

poruka: 377
|
čitano: 70.345
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
odjavljen
RE: Ateisti pametniji?
Ige kaže...
Mentalist kaže...

Ljudi kroz Boga objašnjavaju smisao svog postojanja, ako te nitko nije namjerno stvorio, i nema života poslije smrti onda je sve ovo beznačajno i odmah se možeš ubit.

Namjerno ili nenamjerno su te stvorili tvoji tata i mama. Boldano uopće ne želim komentrati.

17 godina
neaktivan
Ateisti pametniji?

Objašnjavam potrebu ljudi za vjerovanje u Boga. Naravno da je puno ljepše mislit da nakon smrti ideš u raj, nego da jednostavno ne postojiš.

Prodajem USB 2.0 Flash drive 16GB KINGSTON DataTraveler 102 nove, zapakirane s jamstvom 5 godina za 180kn, novi su 270kn.
17 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

Ne znam zasto su se cudili sto si prezivio kad ti metak nije presjekao aortu. A to gdje je stao je stvar iskljucivo fizike.

A ovaj zadnji komentar je potpuno pogresno zakljucivanje - "da nije vjerovao danas ne bi bio tu". Sto bi bilo kad bi bilo... Da ga je pogazio auto, danas ne bi bio tu. Da nije pao iz aviona s visine, danas ne bi bio tu. Da... To sto je danas tu nema nuzno veze s icim sto je dosad radio. Da nije usao u avion, ne bi ni mogao pasti iz njega. I ne bi na HRT-u bilo rijeci o njemu.

Žuto - fizika je kad te puška pogodi sa metar udaljenosti, je baš

Zeleno- pao je sa autobusom u rijeku Bosnu; imao je nesreću sa vlakom; udarilo ga je drugo auto i on je preživio, a auto eksplodiralo; skočio je iz aviona za stjuardesom nakon što su se otvorila štražnja vrata i usisala nju. On je pao na plast stijena u selu, a ona zapela na nekom drvetu u šumi. Oni su bili jedini preživjeli jer se avion srušio i eksplodirao.

Eto ti malo vjerovatno

Jesam moćan PUNIM
16 godina
odjavljen

I to je dokaz božjeg postojanja?

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
17 godina
moderator
maniak kaže...
mbaksa kaže...

Ne znam zasto su se cudili sto si prezivio kad ti metak nije presjekao aortu. A to gdje je stao je stvar iskljucivo fizike.

A ovaj zadnji komentar je potpuno pogresno zakljucivanje - "da nije vjerovao danas ne bi bio tu". Sto bi bilo kad bi bilo... Da ga je pogazio auto, danas ne bi bio tu. Da nije pao iz aviona s visine, danas ne bi bio tu. Da... To sto je danas tu nema nuzno veze s icim sto je dosad radio. Da nije usao u avion, ne bi ni mogao pasti iz njega. I ne bi na HRT-u bilo rijeci o njemu.

Žuto - fizika je kad te puška pogodi sa metar udaljenosti, je baš

Je bas... Sto?

maniak kaže...
Zeleno- pao je sa autobusom u rijeku Bosnu; imao je nesreću sa vlakom; udarilo ga je drugo auto i on je preživio, a auto eksplodiralo; skočio je iz aviona za stjuardesom nakon što su se otvorila štražnja vrata i usisala nju. On je pao na plast stijena u selu, a ona zapela na nekom drvetu u šumi. Oni su bili jedini preživjeli jer se avion srušio i eksplodirao.

Eto ti malo vjerovatno

I? Kakav je to inace avion bio - koliko putnika?

Dogadjaju se nesrece, mnogim ljudima i vise nesreca tijekom zivota. Jesi li provjerio koliko nesreca se dogodilo drugim ljudima koji su dobili na lotu?

17 godina
maniak kaže...
... pao je sa autobusom u rijeku Bosnu; imao je nesreću sa vlakom; udarilo ga je drugo auto i on je preživio, a auto eksplodiralo; skočio je iz aviona za stjuardesom nakon što su se otvorila štražnja vrata i usisala nju. On je pao na plast stijena u selu, a ona zapela na nekom drvetu u šumi. Oni su bili jedini preživjeli jer se avion srušio i eksplodirao.

OK, sad sam 100% siguran da Bog postoj i da voli sve ljude. Osim onih nekoliko desetaka iz aviona koje je pobio. Ali inače, sve ostale voli. Dobro, jest da je priuštio tom nesretniku muke nad mukama, ail ga je i opskrbio s par milijuna kuna (valjda službena valuta u raju?), tako da je sve sjelo na svoje mjesto...

Gledam te!
Poruka je uređivana zadnji put uto 9.3.2010 16:24 (Veliki Brat).
17 godina
moderator
Psiho246 kaže...
mbaksa kaže...
Ige kaže...

Bilo kakva rasprava o religijama je bespotrebna, i idu mi na živce ljudi koji imaju potrebu dokazivat drugima da su oni u pravu, a nitko ne zna zapravo što postoji, a što ne.

Meni idu na zivce ljudi koji bez dokaza tvrde da nesto postoji. Namigiva

A ti imas dokaze koji tvrde suprotno? O.O

Ja nista ne tvrdim da bih morao imati dokaze. Isto kao sto ne moram imati dokaze za to sto ne vjerujem da oko Sunca rotira cajnik.

Veliki Brat kaže...
maniak kaže...
... pao je sa autobusom u rijeku Bosnu; imao je nesreću sa vlakom; udarilo ga je drugo auto i on je preživio, a auto eksplodiralo; skočio je iz aviona za stjuardesom nakon što su se otvorila štražnja vrata i usisala nju. On je pao na plast stijena u selu, a ona zapela na nekom drvetu u šumi. Oni su bili jedini preživjeli jer se avion srušio i eksplodirao.

OK, sad sam 100% siguran da Bog postoj i da voli sve ljude. Osim onih nekoliko desetaka iz aviona koje je pobio. Ali inače, sve ostale voli. Dobro, jest da je priuštio tom nesretniku muke nad mukama, ail ga je i opskrbio s par milijuna kuna (valjda službena valuta u raju?), tako da je sve sjelo na svoje mjesto...

Da Bog i mene tako njeguje, i ja bih postao vjernik. Smijeh Mora da je taj tip stvarno bio nesto posebno kad je usao na Bogovu zlatnu listu...

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.3.2010 16:26 (mbaksa).
17 godina
mbaksa kaže...

Da Bog i mene tako njeguje, i ja bih postao vjernik. Smijeh Mora da je taj tip stvarno bio nesto posebno kad je usao na Bogovu zlatnu listu...

Da, ne znam što mi je draže - ispasti iz aviona (koji kasnije eksplodira) sa stjuardesom, doživjeti sudar u automobilu (koji također kasnije eksplodira), pasti busom u rijeku (jel' i bus kasnije eksplodirao?) ili ono četvrto. Smijeh

Ako je to dokaz Božje ljubavi, hvala lijepo, ali ja ostajem ponizan nevjernik i ne treba mi daljnjih božjih dokaza Njegova postojanja.

Gledam te!
17 godina
neaktivan
Ateisti pametniji?

Rasprava izmedju vjernika i onih koji ne vjeruju je gubljenje vremena. Jedan drugome tvrdi nesto sto ovaj ne je*e ni 2%,i tako u krug.

Vejst of tajm.

17 godina

Upravo tako! Zato svi skupa i visimo ovdje kada nemamo nešto pametnije za raditi. Bar se družimo Smijeh

Gledam te!
17 godina
moderator
VirtUoso kaže...

Rasprava izmedju vjernika i onih koji ne vjeruju je gubljenje vremena. Jedan drugome tvrdi nesto sto ovaj ne je*e ni 2%,i tako u krug.

Vejst of tajm.

Maloprije sam objasnio da nije tako. Ne tvrdi jedan drugome nesto, nego teisti tvrde nesto sto za sto nemaju dokaze. Pa je sasvim razumljivo da im oni drugi ne vjeruju. Ateisti bi isto tako mogli tvrditi da oko Sunca rotira cajnik pa im teisti ne bi vjerovali. No ateisti tako nesto ne tvrde - jer se vode razumom - nema dokaza koji bi potkrijepili takvu tvrdnju.

17 godina
neaktivan
Ateisti pametniji?

Zapravo, ja tvrdim da oko Sunca rotira cajnik.

17 godina
moderator
DigiMagic kaže...

Zapravo, ja tvrdim da oko Sunca rotira cajnik.

Na temelju cega?

15 godina
odjavljen
Veliki Brat kaže...
maniak kaže...
...

Zanimljivo je da su putnici u gotovo svakom autobusu koji strada na neki način baš hodočasnici u neko od svetišta i sl. Znači da ih bog jako voli ili ih možda smatra grešnicima koji zavrijeđuju kaznu.

17 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

Na temelju cega?

Opcenito je poznato da Zemlja rotira oko Sunca, a na Zemlji postoji bar jedan cajnik -> i taj cajnik takoder rotira oko Sunca (ok, ne bas po savrsenoj kruznici, ali mozemo reci da "rotira" prilicno dobro opisuje njegovu putanju).

Edit: nisam mislio ovime ista osporiti, samo mi se ucinilo zanimljivim za istaknuti.

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.3.2010 17:14 (DigiMagic).
16 godina
Ateisti pametniji?

Bog više ne sudjeluje,mi određujemo kako će nam bit.Sada djeluje javal,tj.zlo u ljudima je glavni pokretac svega.

Ovce moje mirujte u toru eto mene stižem na motoru
15 godina
odjavljen
DigiMagic kaže...
mbaksa kaže...

Na temelju cega?

Opcenito je poznato da Zemlja rotira oko Sunca, a na Zemlji postoji bar jedan cajnik -> i taj cajnik takoder rotira oko Sunca (ok, ne bas po savrsenoj kruznici, ali mozemo reci da "rotira" prilicno dobro opisuje njegovu putanju).

Super, idemo sad svi jednu foru na tu temu... Zemlja rotira oko Sunca, Sunce oko centra naše galaktike. Sad čekam nekoga sa razvijenim smislom za sranja o logici pa da nam objasni bi li onda Zemlja mogla biti čajnik.

Opet se udaljavamo od teme...

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.3.2010 17:15 (Danijel14).
17 godina
moderator
DigiMagic kaže...
mbaksa kaže...

Na temelju cega?

Edit: nisam mislio ovime ista osporiti, samo mi se ucinilo zanimljivim za istaknuti.

OK, zanimljvo jest, no time si otisao u off-topic, odnosno promasio poantu. A i taj cajnik na Zemlji ima neku "cudnu" putanju - on se prvo rotira oko Zemljine osi, pa tek onda skupa sa Zemljom oko Sunca. Namigiva Pa je upitno moze li se reci da cajnikkao takav rotira oko Sunca.

17 godina
mbaksa kaže...
DigiMagic kaže...
mbaksa kaže...

Na temelju cega?

OK, zanimljvo jest, no time si otisao u off-topic, odnosno promasio poantu. A i taj cajnik na Zemlji ima neku "cudnu" putanju - on se prvo rotira oko Zemljine osi, pa tek onda skupa sa Zemljom oko Sunca. Namigiva Pa je upitno moze li se reci da cajnikkao takav rotira oko Sunca.

Ne samo to - Zemlja i ostali planeti rotiraju oko Sunca, čajnik ne. Čajnik je vezan uz Zemlju, ne uz Sunce. Ako bi nekakav čudnovati događaj izbacio Zemlju iz njene  putanje oko Sunca, čajnik ne bi imao nikakve šanse nastaviti na svojoj putanji oko Sunca, jer ju niti nema... Isto vrijedi i za Mjesec (zbog čega se, uostalom, i kategorizira kao mjesec, a ne kao planet).

Gledam te!
16 godina
odjavljen
Ateisti pametniji?

@Stimulans: Jako dobro rečeno.

Niti su atesti pametniji niti su vjernici pametniji, ali je definitivno osoba koja razmišlja o vjeri i "traži" vjeru pametnija od osobe koja se apsolutno priklanja nekoj religiji. Ne treba baš biti nešto posebno inteligentan za shvatit da je 99,9999% današnjih religija "zagađeno" dodatcima koji nemaju veze s Bogom, već isključivo sa svijetovnim i donosi nekomu korist ili je iskaz nečije frustracije.

Što se samog postojanja boga (malo slovo je da istaknem općenitost pojma, a ne da uvrijedim Boga - katoličku personifikaciju boga):

Po meni bi definicija boga glasila: "bog je entitet kojeg mi ljudi ne možemo pojmiti, a aktivno ili pasivno ima utjecaj na naš život". Mislim da po toj definiciji bog gotovo sigurno postoji.

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.
Poruka je uređivana zadnji put uto 9.3.2010 18:33 (MrBlc).
15 godina
neaktivan
maniak kaže...
mbaksa kaže...

...pao je sa autobusom u rijeku Bosnu; imao je nesreću sa vlakom; udarilo ga je drugo auto i on je preživio, a auto eksplodiralo; skočio je iz aviona za stjuardesom nakon što su se otvorila štražnja vrata i usisala nju. On je pao na plast stijena u selu, a ona zapela na nekom drvetu u šumi. Oni su bili jedini preživjeli jer se avion srušio i eksplodirao.

Eto ti malo vjerovatno

Čovječe, ovaj je tip jači od Chucka Norrisa i Stevena Seagala zajedno! Smijeh

17 godina
neaktivan
Mentalist kaže...

Ajmo prvo, kako je Bog nastao:

"u početku bog stvori nebo i zemlju"...Namigiva

Ende Neu
17 godina
M_dipl. kaže...
mbaksa kaže...

Vidiš, meni idu na živce oni koji bez dokaza tvrde da nešto ne postoji.

Čekaj malo... Ne želiš valjda reći da bi ljudi trebali dokazivati što sve NE postoji na ovom svijetu, jer u suprotnom postoji?! Čini mi se da si malo obrnuo stvari...

Gledam te!
17 godina
neaktivan
Ateisti pametniji?

Pretpostavljam da većina vas ateista da se desi potres i zatrpa zgradu, među kojima je i, recimo, vaše dijete vi biste rekli odmah da je mrtvo jer nema dokaza da je živo. Isto tako vi ne vjerujete u ljubav jer u to treba vjerovati - vi to ne možete jer trebate dokaze za ljubav. Čovjek nema dušu, on je kao životinja jer - to ne možete dokazati. Svijet će biti bolji, naša djeca će imati bolju budućnost - po vama neće jer nema dokaza.

Toliko od mene, više se u raspravu neću uplitat, vi samo tvrdite da Bog ne postoji, mene to ne dira ni u mali prst, to što ste ljubomorni jer nas nešto drži u životu, u najgorim trenutcima je vaša greška i zbog toga će te vjerovatno, svjesno ili nesvjesno požaliti.

mbaksa sad me fino citiraj i reci nešto "pametno" kako bi "dokazao" suprotno od ovoga što sam ja napisao i još nekoliko članova to samo potvrdite dok vjernike molim da se povuku iz teme, nek oni jednostavno nijekaju Boga, imam ja i pametnijeg posla.

L.P.

Jesam moćan PUNIM
17 godina
M_dipl. kaže...
Veliki Brat kaže...
M_dipl. kaže...
mbaksa kaže...

Vidiš, meni idu na živce oni koji bez dokaza tvrde da nešto ne postoji.

Čekaj malo... Ne želiš valjda reći da bi ljudi trebali dokazivati što sve NE postoji na ovom svijetu, jer u suprotnom postoji?! Čini mi se da si malo obrnuo stvari...

Da, upravo to tvrdim. Sve za što se tvrdi da postoji, u skladu sa metodološkim obrascom mbakse, mora biti dokazano. Po istom principu, logički i teorijski, sve za što se tvrdi da ne postoji, mora de facto biti dokazano kao nepostojeće, inače je samo pretpostavka. Da sad ne ulazim u čisto ontološke i jezičke argumente zašto uvijek postoji nešto što se može izgovoriti i pomisliti, pa makar kao pojam, to je sad nevažno ovdje.

Iako na prvu loptu zvuči jako znanstveno i gotovo kao da ima smisla što govoriš - zapravo mi se čini da briješ (nimalo znanstveno od mene, čisto onako ofrlje - ljudski).

Naime, ako nešto već ne postoji - onda prvo treba netko tvrditi da to nešto postoji, te zatim to isto (pokušati) dokazati. Ako uspije dokazati da postoji, onda je sve sređeno.

No, dok se ne dokaže da to nešto zaista postoji, dotle je to isto nešto samo ideja i otvorena mogućnost. Tek u slučaju takve nedokazane mogućnosti, ako netko želi, može dokazivati da to nešto ne postoji i time definitivno pobiti prvotnu tvrdnju (da to postoji), čime to nešto prestaje uopće biti mogućnost.

I sad, kad to savimo u kontekst tvoje gornje izjave da ti idu na živce oni koji bez dokaza tvrde da nešto ne postoji, onda je podrazumijevani kontekst da ti je prihvatljiva tvrdnja (bez dokaza) kako nešto postoji, dok tvrdnja kako nešto ne postoji (bez dokaza) nije. A taj stav mi se čini prilično apsurdan. Mislim, kvragu, čak i matematičari dokazuju zašto zbroj dva i dva je četiri, ali se ne trude dokazivati kako beskonačno drugih kombinacija brojki to nije.

Od svega ovoga odvajam pitanje ima li ili nema boga, osobno smatram da se takve stvari ne dokazuju (jednostavno zato što to nema smisla, sve da je i znanstveno moguće) i da svatko ima pravo na svoj izbor i stav u tom smislu, jednako kao i da ga smije izraziti (pa u skladu s time i ja izražavam svoj).

I na kraju, čini mi se očitim da imaš nekakav pik na mbaksu zbog kojeg radiš to što radiš, ali iskreno - mislim da pretjeruješ...

Gledam te!
17 godina
maniak kaže...

Pretpostavljam da većina vas ateista da se desi potres i zatrpa zgradu, među kojima je i, recimo, vaše dijete vi biste rekli odmah da je mrtvo jer nema dokaza da je živo.

Krivo pretpostavljaš - ako ne znaš što je s djetetom, onda nemaš dokaza niti za jednu niti za drugu tvrdnju. I zato i kopaš, da si dokažeš da je živo i da je dobro da si ga spasio, ili da si pak dokažeš da je mrtvo i da si učinio sve u svojoj moći da ga spasiš.

maniak kaže...

Isto tako vi ne vjerujete u ljubav jer u to treba vjerovati - vi to ne možete jer trebate dokaze za ljubav. Čovjek nema dušu, on je kao životinja jer - to ne možete dokazati. Svijet će biti bolji, naša djeca će imati bolju budućnost - po vama neće jer nema dokaza.

Opet krivo - sama riječ ateizam ti govori da se odnosi na vjerovanje u jednog boga, ne na vjerovanje u ljubav. Da, čovjek je kao životnja, osim što je samosvjestan (dakle - nije životinja). Kako se ateizam kosi s boljom budućnošću, nemam pojma, samo znam da vjernici vjeruju u Sudnji dan i zagrobni život, a ateisti ne. Dakle, što se vjernika tiče, svijet ionako nije bitan (bio on bolji ili ne), što se ateista tiče, svijet je onakav kakvim ga izgradiš, a ja se trudim da bude što bolji. Kakav će na kraju ispasti, ne znam. No, to ne znači da se sad odmah idem ubiti :D

maniak kaže...
Toliko od mene, više se u raspravu neću uplitat, vi samo tvrdite da Bog ne postoji, mene to ne dira ni u mali prst, to što ste ljubomorni jer nas nešto drži u životu, u najgorim trenutcima je vaša greška i zbog toga će te vjerovatno, svjesno ili nesvjesno požaliti.

Odlično, onda ne moram očekivati tvoj odgovor na ovaj post.

Žao mi je samo što, kao i svaki drugi pravi vjernik (pretpostavljam kršćanin katolik), automatski uz neistomišljenike vežeš pojmove kao što su ljubomora i grijeh te se, u najboljoj maniri Kristovog učenja, prijetiš da ćemo nešto požaliti. Joj, ne, čekaj... Pa Krist je rekao okreni drugi obraz. Ma što ja znam, ja sam ateist.

maniak kaže...
mbaksa sad me fino citiraj i reci nešto "pametno" kako bi "dokazao" suprotno od ovoga što sam ja napisao i još nekoliko članova to samo potvrdite dok vjernike molim da se povuku iz teme, nek oni jednostavno nijekaju Boga, imam ja i pametnijeg posla.

L.P.

Evo, olakšavam mbaksi posao, pa sam ovu sitnicu obavio za njega.

No ipak vjerujem (kako je to moguće, pa to je oksimoron - ateist koji nešto vjeruje, nemoguće!?) da ostali vjernici nisu tako lako uvredljivi kao ti.

Gledam te!
Poruka je uređivana zadnji put uto 9.3.2010 20:30 (Veliki Brat).
15 godina
neaktivan
Ateisti pametniji?

čovječe je se tema raširila

ja virujem use i moje kljuse

Society leans ever heavily on computers, if you have the power to take out computers you can take out society.
17 godina
neaktivan
MrBlc kaže...

Po meni bi definicija boga glasila: "bog je entitet kojeg mi ljudi ne možemo pojmiti, a aktivno ili pasivno ima utjecaj na naš život". Mislim da po toj definiciji bog gotovo sigurno postoji.

Ako ga ne možemo pojmiti, može li se uopće zvati entitetom? "Nepojmljivo" je vrlo teška riječ... mislim da bi u ovom slučaju morao dobro definirati glagol "postojanje" i riječ "entitet", jer je čovjeku poznato samo "pojmljivo" (iz očitih razloga).

maniak kaže...

Pretpostavljam da većina vas ateista da se desi potres i zatrpa zgradu, među kojima je i, recimo, vaše dijete vi biste rekli odmah da je mrtvo jer nema dokaza da je živo.

Dakle, iz "ne vjerujem u nasumičnu priču" (a za svakog pripadnika religije x, svaka religija različita od x je nasumična priča), slijedi "vjerujem da sve što može poći po krivu, polazi po krivu"?

Krajnje mi je nejasan taj zaključak, pa bih molio pojašnjenje.

maniak kaže...

Isto tako vi ne vjerujete u ljubav jer u to treba vjerovati - vi to ne možete jer trebate dokaze za ljubav.

Nevezano uz ovo, imam snažan dojam da ovako shvaćaš stvari: "ako netko ne vjeruje u nešto nedokazano, ne vjeruje u išta nedokazano." (primjer koji će ti pokazati da si u krivu je većina ljudi, koja vjeruje da je stvarnost "stvarna"; također većina ljudi vjeruje u logiku razmišljanja, npr. "ako je A, onda je A")

(nije mi posve jasno što si htio reći s ljubavi, pa u to neću dublje ulaziti)

maniak kaže...

Čovjek nema dušu

Tko to tvrdi? Pojam ateist nema izravne veze s dušom. Duša kao takva ne zahtijeva božanstva. (osobno ne vjerujem u dušu - ali ne znači da kad bih vjerovao, da bi postojala kontradikcija).

maniak kaže...

on je kao životinja jer

Čovjek jest životinja. :)

No ako smatraš da su razlike tolike da se ne može nazvati životinjom, svejedno mi je nejasno kako si zaključio da životinje nemaju dušu.

maniak kaže...

to ne možete dokazati.

Kako znaš?

maniak kaže...

Svijet će biti bolji, naša djeca će imati bolju budućnost - po vama neće jer nema dokaza.

Auh, sve dublje iskazuješ elementarno nepoznavanje logike. :D

Dakle, ako za nešto nema dokaza, to je nužno neistinito? Recimo da neznam postoji li Sunce (a da Sunce postoji) (jer ga, recimo, nikad nisam vidio). I da pretpostavim da postoji. Nemam dokaza - dakle nužno ne postoji? To je logika kakvu si predstavio u ovoj rečenici.

The candle flame gutters. Its little pool of light trembles. Darkness gathers. The demons begin to stir.
16 godina
protjeran
Ige kaže...
Mentalist kaže...

Ljudi kroz Boga objašnjavaju smisao svog postojanja, ako te nitko nije namjerno stvorio, i nema života poslije smrti onda je sve ovo beznačajno i odmah se možeš ubit.

Ako trebas netkog da objasni smisao tvog postojanja, onda ne trebas ni postojati.

Smisao zivota je u zivljenju (neki ce shvatiti).

a.k.a dr. House, ali to je ime bilo zauzeto....
16 godina
neaktivan
M_dipl. kaže...

Po istom principu, logički i teorijski, sve za što se tvrdi da ne postoji, mora de facto biti dokazano kao nepostojeće, inače je samo pretpostavka.

Pa zapravo, ne treba biti dokazano. Postoji nešto što se zove okamova britva (occam's razer) u teoriji znanosti i logici, koja se vrlo lako može primjeniti na ovo područje.

maniak kaže...

Izrazito u kršćanskom duhu.. Gorjet' ćete u paklu vi nevjernici, vidjeti ćete vi svoga boga..

Nego, ja tvrdim da nema jedan bog, ima ih više. Da ne idem na indijska božanstva, ima ih i ovdje dovoljno. Od gromovnika na dalje. A koliko mi je pozato, crkva nikada nije uspjela iskorijeniti do kraja paganske običaje, pa je više njih prihvatila. Od farbanja jaja na dalje. Što kaže biblija o tome? A glavni paganski običaji odnosili su se na promjene godišnjih doba, a isti se i dan danas slave samo u drukčijoj formi i još ovakvi vjernici vjeruju da je podloga u bibliji.. Da ih sad pojedinačno ne navodim, vjerojatno će se katolici uvrijediti.

I što ćeš sad? Koliko si tolerantan prema drugačijim vjerovanjima?

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice