Znam da vam se naslov teme cini slicnim mozda je nekad na ovom forumu rijesen ovaj problem ali nisam uspio naci,evo o cemu se radi,prije par sedmica sam cistio kompjuter kao i uvjek medjutim kada sam sve ponovo sastavio i ukljucio zvuk mi nije bio uredu,ok ugasim ja i ponovo provjerim sve kablove,slotove jel sve ok izgleda kao da jest(btw integrisana je zvucna)i sad provjerim ja dali mi cita zvucnike,ispostavi se da ne cita ali da cita neki digital I/O prvi put to vidim da mi cita vidjao sam prije da ima u opcijama od zvuka ali to mi nije trebalo a ocito je da ne radi i sad da pokusam rijesiti problem reinstaliram drivere medjutim opet isto,cak sam izbrisao potpuno zvucnu karticu iz device manager-a(windows 7 sistem) ali kada ponovo instaliram ista stvar,probao realtek program nista,update na bios probao nista,reinstall sistema nista,ponovno vadjenje svih komponenata iz razucanar i vracanje opet nista,vadjenje pojedini i vadjenje i tokom toga probavanje da se vrati zvuk nista pomoglo nije,tako da sam bez ideja ostao samo jos 2 stvari imaju za koje nisam siguran dali imaju veze,cmos baterija da se nesto nije zeznula ili da flesujem bios,pojma vise nemam,svaka pomoc dobrodosla.
Hvala i Pozdrav