Hladnjak za i7 - 920

poruka: 96
|
čitano: 20.962
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
RE: Hladnjak za i7 - 920
Razer_Copperhead kaže...
emerik kaže...
Razer_Copperhead kaže...

Pokošao sam overklokirati CPU, ali mi OCCT izbaci s porukom ''Procesor prevruć''. Nisam dizao voltažu nego ga samo podigao na 3.2GHz.

Čekaj,i onda si ga vratio na staro?
 Da.
 I nećeš ga više pokušati clockati?
AC Milan
Poruka je uređivana zadnji put pet 12.6.2009 17:23 (emerik).
17 godina
neaktivan
autorov komentar
emerik kaže...
Razer_Copperhead kaže...
emerik kaže...
Razer_Copperhead kaže...

Pokošao sam overklokirati CPU, ali mi OCCT izbaci s porukom ''Procesor prevruć''. Nisam dizao voltažu nego ga samo podigao na 3.2GHz.

Čekaj,i onda si ga vratio na staro?
 Da.
 A moram vidjet kako ću riješiti to pregrijavanje jer sad ne mogu ga overklokirat ako se pregrijava.
Razer_Copperhead
16 godina
Razer_Copperhead kaže...
 A moram vidjet kako ću riješiti to pregrijavanje jer sad ne mogu ga overklokirat ako se pregrijava.
 Ali kak kad imaš Mugen 2.Jedan od najboljih zračnih coolera?Ne kužim?
AC Milan
16 godina
neaktivan
 Ali kak kad imaš Mugen 2.Jedan od najboljih zračnih coolera?Ne kužim?
 ovisi kako je podešen ventilator coolera,provjeri je li dobro postavljen cooler na matičnu,termovodljiva pasta itd.,testiraj stabilnost na stock taktu,OC-aj,nađi takt pri kojem je stabilan na testu od bar 2-3 sata,pa ga malo smanji i tako ostavi,pazi na temperature!
90% forumaša ima u potpisu nešto sa 90% ovoga i 10% onoga,ako si među 10% onih koji to nemaju stavi ovo u potpis.Ko zna da ne zna - najveći je
Poruka je uređivana zadnji put pet 12.6.2009 17:50 (pod009).
17 godina
neaktivan
Hladnjak za i7 - 920
autorov komentar

Na orginalnom taktu je stabilan. Provjerio sam s OCCT-om(1 sat) i s Intel Burn Test(12 prolaza). Zanima me kako ću tj. s kojim programom mogu zabilježiti max temperature CPU-a dok je pod opterećenjem i koje su normalne temperature ovog mog CPU-a?

@ emerik ni ja ne kužim.

Razer_Copperhead
Poruka je uređivana zadnji put pet 12.6.2009 18:05 (Razer_Copperhead).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Hladnjak za i7 - 920
autorov komentar

Kako da vidim da li mi je hladnjak dobro legao na CPU?

Razer_Copperhead

0 0 hvala 0
16 godina
Razer_Copperhead kaže...

Kako da vidim da li mi je hladnjak dobro legao na CPU?

Da,Scythe Mugen 2 je dosta teško staviti,pa poglej u ovu temu da li si dobro stavil.
AC Milan
16 godina
neaktivan
Razer_Copperhead kaže...

Na orginalnom taktu je stabilan. Provjerio sam s OCCT-om(1 sat) i s Intel Burn Test(12 prolaza). Zanima me kako ću tj. s kojim programom mogu zabilježiti max temperature CPU-a dok je pod opterećenjem i koje su normalne temperature ovog mog CPU-a?

@ emerik ni ja ne kužim.

Za to ti je najbolji Core temp.Provijeri kak ti stoji taj mugen 2 na procu.Isto tako pogledj na kojoj je Voltaži Vcore.Jer na Auto regulaciji(Gigabyte i Asus) napona zna staviti na 1,60v.
Ja sam koji jesam.
16 godina
microman kaže...
Razer_Copperhead kaže...

@ emerik ni ja ne kužim.

Za to ti je najbolji Core temp.Provijeri kak ti stoji taj mugen 2 na procu.Isto tako pogledj na kojoj je Voltaži Vcore.Jer na Auto regulaciji(Gigabyte i Asus) napona zna staviti na 1,60v.
 Tako je, onda ti on prikaze max temp i znas koja je mu je bila maximalna temp od proc-a.
krpelj sa bazukom :)
17 godina
neaktivan
Hladnjak za i7 - 920
autorov komentar

Hvala vam svima testirat ću i vidjeti to što ste rekli pa ću javit, a sada idem na kupanje i kad se vratim ću to sve vidjeti. Samo mi ne piše na tom core temp Vcore. Hvala još jednom. Cool

Razer_Copperhead
Poruka je uređivana zadnji put sub 13.6.2009 14:17 (Razer_Copperhead).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Hladnjak za i7 - 920
autorov komentar

Evo testirao sam CPU uz pomoć Intel Burn Test V2, a temperature sam nadgledao uz pomoć hw monitora. Da li su to u redu temperature?

Razer_Copperhead
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.12.2011 17:42 (Razer_Copperhead).

0 0 hvala 0
16 godina
Razer_Copperhead kaže...

Evo testirao sam CPU uz pomoć Intel Burn Test V2, a temperature sam nadgledao uz pomoć hw monitora. Da li su to u redu temperature?

Malo vrucje za load ali sam cuo da ovi i7 podnose velike temp tak da nema brige inace nece on ni bit nikad 70 stupnjeva
jer je to sinteticki test, u igrama ce biti manja temperatura.
Jel clokan proc?
otpor je uzaludan!
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.6.2009 21:27 (BORG).
17 godina
neaktivan
Hladnjak za i7 - 920
autorov komentar

Nije klokan(2.66GHz) jer mi je pisalo da je procesor prevruć na 3.2GHz bez podizanja voltaže.

Razer_Copperhead

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Razer_Copperhead kaže...

Nije klokan(2.66GHz) jer mi je pisalo da je procesor prevruć na 3.2GHz bez podizanja voltaže.

To nije dobro.Nema šanse da je mugen 2 u rangu sa Intelovim coolerom.Mislim da ti baš ne sijeda dobro na proc.Probaj ga malo bolje pričvrstiti(Stegnuti šrafe) i možda malo više termo paste.
Ja sam koji jesam.
17 godina
neaktivan
Hladnjak za i7 - 920
autorov komentar

Malo sam uspio sniziti temperature zategnuvši još malo vijke na hladnjaku i okrenuvši ventilator da ispuhuje zrak iz rebara hladnjaka.

Razer_Copperhead

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Razer_Copperhead kaže...

Malo sam uspio sniziti temperature zategnuvši još malo vijke na hladnjaku i okrenuvši ventilator da ispuhuje zrak iz rebara hladnjaka.

Ovo je OC-an ili je na stock taktovima?Ako je na stock imaš preveliki napon na Vcoreu jer ti proc troši pri opterečenju 150W što je previše i za Mugen2.
Pogledaj u BIOS-u koji ti je napon na Vcoreu i ako nije stavi ga na normal.
Ja sam koji jesam.
17 godina
neaktivan
Hladnjak za i7 - 920
autorov komentar

U BIOS-u stoji Vcore 1.289V, tmeperatura CPU-a 33 stupnja i nisam overklokirao CPU. Evo što kaže CPU-Z i Everest CPUID sad mi ništa nije jasno ovaj procesor bi trebao raditi 2.66 GHz, a on radi na većm taktu i u BIOS-u stoji 20x133 što daje 2660 MHz, a ovi programi mi govore da radi na 2.8 GHz. Kome vjerovati?

Razer_Copperhead
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.12.2011 17:43 (Razer_Copperhead).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Razer_Copperhead kaže...

U BIOS-u stoji Vcore 1.289V, tmeperatura CPU-a 33 stupnja i nisam overklokirao CPU. Evo i što kaže CPU-Z i Everest CPUID sad mi ništa nije jasno ovaj procesor bi trebao raditi 2.66 GHz, a on radi na većm taktu i u BIOS-u stoji 20x133 što daje 2660 MHz, a ovi programi mi govore da radi na 2.8 GHz. Kome vjerovati?

Znači voltaže su OK.Vidio sam da temperature gledaš sa Everestom.NEMOJ.Skini Core Temp jer on ti daje naj preciznije temperature.
Imaš vijerojatno uključen onaj automatski sustav za blagi OC.Tak da ti se vijerojatno sam automatski blago OC-a.
No isključivo vijeruj samo onom što ti BIOS kaže.
Ja sam koji jesam.
Poruka je uređivana zadnji put pon 15.6.2009 12:50 (microman).
17 godina
neaktivan
Hladnjak za i7 - 920
autorov komentar

Temperature gledam s HWMonitorom, a taj cor tem ne znam kako napravit da mi zapamti najvišu temperaturu? Everest sam pokušao već reinstalirati pa opet isto pokazuje kao i CPU-Z. A kako se zove taj sustav za blagi overkloking je li neki turbo nešto tako?

Razer_Copperhead

0 0 hvala 0
16 godina
Razer_Copperhead kaže...

Temperature gledam s HWMonitorom, a taj cor tem ne znam kako napravit da mi zapamti najvišu temperaturu? Everest sam pokušao već reinstalirati pa opet isto pokazuje kao i CPU-Z. A kako se zove taj sustav za blagi overkloking je li neki turbo nešto tako?

Kakav pa taj ima hladnjak kad ima temperature oko 25 stupnjeva maksimalno.
AC Milan
16 godina
neaktivan
Razer_Copperhead kaže...

Ma da tak nekak sa turbo.No uglavnom to je normalno tak da nemaš sa time brige.Mene više brine onih 150W potrošnje.Mislim da nebi na toliko maloj voltaži i stock frekvenciji smijelo prelazit 90W,a kamoli 150W.
Moj 65nm Q6600 troši 150W kad je na 3,6Ghz i sa 1,60v na Vcore-u.
Ja sam koji jesam.
16 godina
Razer_Copperhead kaže...

U BIOS-u stoji Vcore 1.289V, tmeperatura CPU-a 33 stupnja i nisam overklokirao CPU. Evo što kaže CPU-Z i Everest CPUID sad mi ništa nije jasno ovaj procesor bi trebao raditi 2.66 GHz, a on radi na većm taktu i u BIOS-u stoji 20x133 što daje 2660 MHz, a ovi programi mi govore da radi na 2.8 GHz. Kome vjerovati?

Ali ne kužim kak ti piše množitelj 21,a i7 920 ima množitelj 20?
AC Milan
17 godina
neaktivan
Hladnjak za i7 - 920
autorov komentar

Ne znam ni sam zato i pitam jer je i meni čudno. Nego kako napravit da mi tja core tem zapamti temperature pa da testiram i vidim koje su temperature s tim programom?

Razer_Copperhead

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
emerik kaže...
Razer_Copperhead kaže...

i7 ima taj neki turbo(dalje ne znam) koji automatski digne množitelj za jedan te tako blago OC-a proc.
Razer_Copperhead kaže...

Ne znam ni sam zato i pitam jer je i meni čudno. Nego kako napravit da mi tja core tem zapamti temperature pa da testiram i vidim koje su temperature s tim programom?

Ideš pod:tools
Zatim:Settings.
I staviš kvaćicu na:Show Delta to Tjunction max Temp.
Ja sam koji jesam.
16 godina
microman kaže...
 i7 ima taj neki turbo(dalje ne znam) koji automatski digne množitelj za jedan te tako blago OC-a proc.
Razer_Copperhead kaže...
 Ideš pod:tools
Zatim:Settings.
I staviš kvaćicu na:Show Delta to Tjunction max Temp.
 I ti imaš samo jednu zvijezdicu.
AC Milan
17 godina
neaktivan
Hladnjak za i7 - 920
autorov komentar

Evo Core Tem nije ništa overklokirano znači kao i do sada sve na standarnim postavkama (2.6 GHz) opterećeno s Intel Burn Testom.

Razer_Copperhead

0 0 hvala 0
16 godina
Razer_Copperhead kaže...

Evo Core Tem nije ništa overklokirano znači kao i do sada sve na standarnim postavkama (2.6 GHz) opterećeno s Intel Burn Testom.

Znači negde od 45-50 stupnjeva su temperature.
AC Milan
16 godina
neaktivan
Razer_Copperhead kaže...

E sad je ok.Možeš bez beda sa ovim naponom na 3,2Ghz.
Ja sam koji jesam.
17 godina
neaktivan
Hladnjak za i7 - 920
autorov komentar

Ali moram isključit onaj turbo?

Razer_Copperhead

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Razer_Copperhead kaže...

Ali moram isključit onaj turbo?

Jap.Sve što ima veze sa nadzorom taktova i potrošnje.I ako imaš u biosu ručnu kontrolu PCU sklopa stavi da ti max potrošnja bude na barem 200W.
Ja sam koji jesam.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice