WindowsPhone - Općenito

poruka: 19.924
|
čitano: 3.043.824
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
protjeran
Re: WindowsPhone - Općenito
merio kaže...
Pa prije par stranica sam napisao da mi mail, tocnije slanje grupnih mailova predstavlja velik problem, no kako tada i sada cu biti napadnut sa strane fanboyeva. Uz sve to jednostavno ne radi mi fluidno kao i 8.1. Da napravio sam hard reset, ali to jednostavno nije to kao na 8.1. Konstantno mi je svakih par dana na lockscreenu kao i na weather tileu pokazivao farenheite iako je namjesteno na celzijuse(jako cudno). Reload aplikacija prilikom multitaskinga, edge radi puno losije nego explorer.. Itd. Jednostavno 8.1 mi radi bolje i stabilnije te kad vec imam izbor zasto da si ne olaksam... Jos jednom ponavljam da nisam ni android/windows, fanboy/hejter, samo zelim da mi mobitel radi onako kako ja zamislim. A to trenutno dobijem sa 8.1

THX,na odgovoru..reklo bi se djecje bolesti OS-eva..Ja sam probao android,jos prije koju godinu,i nes mi ne lezi,jednostavno ne lezi..WP mi oke,nema toliko Eye Candyja,ali opet ima drugih bedova..i na kraju,dobro si rekao..samo da radi cestito ono za sto je napravljen..

14 godina
WindowsPhone - Općenito

Ja sam nakon isprobavanja insider 10 na 925 vratio se na 8.1, isto preporod. Ne znam kako nekome tko koristi desetku na sličnim starijim uređajima to može biti ok.

2 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
WindowsPhone - Općenito

Kai što je rečeno : 430,435, 535, 540, 635 (1GB), 640, 640 XL, 735, 830, 930, 1520 . Za ostale ne lumia ne znam. Sljedeći put staviti posljednji .164 ili redstone ako može i uraditi hard reset. Ja imam 630 in vse dela super 😉

Pa dobro šta sad da se radi ehehehehe heheheheh
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
WindowsPhone - Općenito

Jel ima kakvih novosti o Messenger i Instagram ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Silwncer kaže...

Jel ima kakvih novosti o Messenger i Instagram ?

Što je s Messengerom?

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.4.2016 22:26 (kizo2703).
16 godina
WindowsPhone - Općenito

TuneIn ponovo u Trgovini.

Reality is wrong. Dreams are for real.

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

Radi li kome sinkronizacija boja sa Win10 (desktopom)? Prije mi je radilo ali zbog nekih bugova sam morao napraviti tvornički reset i sad više to ne šljaka. Konkretnije, hoću imati ovu boju:

skroz zadnja - svijetlo plava skroz zadnja - svijetlo plava
 na Win 10m kao accent, ali od reseta ju više nemam ponuđenu.

pr0n lesbians Y U NO EXIST IRL?! ლ(ಠ益ಠლ)
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.4.2016 22:43 (AA-d00d).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
WindowsPhone - Općenito

Kizo ne taj messenger, nego ovaj novi što izrađuju.

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
WindowsPhone - Općenito

Viber u izradi :)

Moj PC  
4 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

Neznam koliko od vas koristi twitter ali fakat sad izgleda onako sa tamnom temom na w10m ...**beno ,ako će tako messenger,viber i ostalo bit ce tu još svega

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
protjeran
WindowsPhone - Općenito

Malo (puno) o stanju u MS-u, Winsima i ostalim servisima, must read.

https://i.4cdn.org/g/1459284781440.png

HTC Hero-iPhone 3GS-Nexus S-Nexus 7-Htc 8S-iPhone 4-Galaxy S2-HTC Sensation-Lumia 625-N8-Dell Venue 8-Z1 Compact-m2 note-One M8-z1 compact-Blackberry 9900-Z1 Compact
Moj PC  
5 0 hvala 1
14 godina
odjavljen

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
EZY-E kaže...

Malo (puno) o stanju u MS-u, Winsima i ostalim servisima, must read.

https://i.4cdn.org/g/1459284781440.png

Jel mi možeš prepričati u dvije rečenice? Hvala :)

18 godina
WindowsPhone - Općenito

Meni liči na kompilaciju gluposti. Osoba X koja prvi put u životu programira Univerzalnu/Modern aplikaciju i nije se baš snašla iz prve objašnjava osobama Y i Z koje to isto tako nikad nisu radile kako je to sve jako teško i komplikovano i neintuitivno.

Posle toga ide klasično pro***avanje kako je MS glup, potkrepljeno sa par svima poznatih činjenica (npr to da MS želi da Windows pretvori u servis i da je W10 možda poslednji pravi veliki novi release - što znamo jer je, koliko se sećam, i MS sam pričao o tome) i ponekom anegdotom ("sećate se ono kad je MS izbacio loš update i shebao SQL Server na 3 dana...").

Moj PC  
2 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

nije neka važna vijest no neoficijelni Mixcloud client dobio je W10 verziju

https://www.microsoft.com/hr-hr/store/apps/mixcloud-for-windows-phone/9nblgggxwb0s

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Silwncer kaže...
Dex.pwn kaže...
thebatman kaže...
Ekipa, na zalost nikako se naviknuti na wp, tako da sam odlucio svoju lumiu 930 staru 3 dana prodati. 
Ako je netko zainteresiran PP

Nećeš ni pokušat, u tome je problem. Cijena?

Ma pusti ga, nije Windows Mobile za svakoga :)

Ova fraza nije Win Mobile za svakoga mi je totalna glupost. Tipa pristajem na sve samo da budem drukčiji i cool.

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.4.2016 12:18 (CroDexter).
9 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

Poz svima u temi...

Koristim WP od dana kad je izašao WP8, i uvijek sam bio prezadovoljan. Do W10. Koristim trenutno Lumiu 930, koja, nadograđena na W10 ima velike šanse da izleti kroz prozor.

Dakle:

a) događa li se kome da se tipka '@' ponaša kao paste funkcija?

b) radi li vam alarm? Kod mene je radio prva 3 dana, od tad već dva tjedna mrtav, samo mi baci notifikaciju kao da je propušten

c) sa kalendarom ista stvar kao i sa alarmima

d) baterija prije izdržala 2 dana, sada jedva 1

e) daleko sporije nego wp8.1

f) mail app se zblesira dok hoću poslati neku fotku (izgleda da pokušava kompresirati foto, ali mu baš ne ide)

g) koja je svrha onih malih prozorčića sa slikama kontakata? WP8 rješenje je bilo daleko ugodnije.

h) Funkcija 'telefon' je KATASTROFA. Zna se srušiti. Pogotovo dok se prebacujem sa 'povijest' na 'tipkovnica'. Javljanje na poziv je loše izvedeno.

i) App za fotografije je daleko funkcionalniji od prijašnjeg, ali isto toliko gluplji i nestabilniji.

Sad da idem cjepidlačiti ponestalo bi mi slova u latiničnoj abecedi. Da, napravio sam hard rest, da, na ispravnoj je verziji os-a. Sad, možda, kažem možda, postoji mogućnost da se ne vole custom t-mobile firmware i novi os. Jbg. Ali do neke nove promjene, na bolje, čim uhvatim vremena ode W10 sa moje Lumie. Živio WP8.1. Barem radi alarm. Da ne zaspim na posao.

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.4.2016 12:37 (DB14).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Silwncer kaže...

Kizo ne taj messenger, nego ovaj novi što izrađuju.

Ako ga razvijaju kao Instagram, načekat ćeš se.

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
11 godina
neaktivan
DB14 kaže...

Poz svima u temi...

Koristim WP od dana kad je izašao WP8, i uvijek sam bio prezadovoljan. Do W10. Koristim trenutno Lumiu 930, koja, nadograđena na W10 ima velike šanse da izleti kroz prozor.

Dakle:

a) događa li se kome da se tipka '@' ponaša kao paste funkcija?

b) radi li vam alarm? Kod mene je radio prva 3 dana, od tad već dva tjedna mrtav, samo mi baci notifikaciju kao da je propušten

c) sa kalendarom ista stvar kao i sa alarmima

d) baterija prije izdržala 2 dana, sada jedva 1

e) daleko sporije nego wp8.1

f) mail app se zblesira dok hoću poslati neku fotku (izgleda da pokušava kompresirati foto, ali mu baš ne ide)

g) koja je svrha onih malih prozorčića sa slikama kontakata? WP8 rješenje je bilo daleko ugodnije.

h) Funkcija 'telefon' je KATASTROFA. Zna se srušiti. Pogotovo dok se prebacujem sa 'povijest' na 'tipkovnica'. Javljanje na poziv je loše izvedeno.

i) App za fotografije je daleko funkcionalniji od prijašnjeg, ali isto toliko gluplji i nestabilniji.

Sad da idem cjepidlačiti ponestalo bi mi slova u latiničnoj abecedi. Da, napravio sam hard rest, da, na ispravnoj je verziji os-a. Sad, možda, kažem možda, postoji mogućnost da se ne vole custom t-mobile firmware i novi os. Jbg. Ali do neke nove promjene, na bolje, čim uhvatim vremena ode W10 sa moje Lumie. Živio WP8.1. Barem radi alarm. Da ne zaspim na posao.

a. to je mali bug, tj. više problem krivog formatiranja forma za unos podataka pa naša tipkovnica krivo pretpostavlja da treba raditi paste.. jednostavno prebaci na eng tipkovnicu npr sa space tipkom kad ti radi taj problem

b. rade alarmi, ali ja više volim koristiti Realarm aplikaciju

c. nisam imao problema

d. realno ima više procesa i opcija u pozadini i očekivati da baterija traje isto ili bolje. uspjeh je ako traje približno isto. ima nekih stvari sa kojima možeš malo poboljašrati trajanje baterije ali generalno, dan-dan i pol je za očekivati...

e. ne radi sporije, tj ne smije raditi sporije... ako nisi napravio hard reset i čisto dignuo sistem bez backupa obavezno to napravi.. možda ti popravi i bateriju (no vidio sam kasnije d si napravio ali ne smiješ dizati stari backup jer onda ti je uzaludno što si radio hard reset kad opet vraćaš stari backup postavki...)

za sve ovo ostalo nikakvih nestabilnosti nisam imao...  probano na više različitih lumia uređaja, no uvijek može biti nekih problema kod nekih uređaja i softvera. to što noe imaš isti build desetke ne znači da imaš isti software kao i drugi jer i na istom modelu imaš različite softvere, svaki operater ili retail build je malo drugačiji... 

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.4.2016 13:09 (dadn).
14 godina
neaktivan
lazicki88 kaže...

Neznam koliko od vas koristi twitter ali fakat sad izgleda onako sa tamnom temom na w10m ...**beno ,ako će tako messenger,viber i ostalo bit ce tu još svega

Ja dosta koristim Twitter i isto mi se jako sviđa samo da srede bugove i vrate pivote u app. Također trebaju još dodati funkcije za anketu i umetanje gif-ova. Na dobrom su putu samo sad trebaju nastaviti ažurirati app :D 

www.windowsnovosti.com || WoT: zemo323
18 godina
WindowsPhone - Općenito

U ovoj temi se više ljudi žalilo na alarm, mada sam mislio da su to sredili (počelo je da se pojavljuje od nekog određenog beta builda).

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

Ako nekoga zanima, imam nekoliko wp telefona (bivši iz firme) kojih se rješavam. Sve info na pp.

Dostupni modeli:

lumia 930
lumia 930

lumia 925
lumia 925
lumia 925

lumia 630

lumia 520
lumia 520

0 0 hvala 0
18 godina
WindowsPhone - Općenito

Ja od zadnjeg javljanja ne nalazim nikakve probleme na 640. Ona priča sa uploadom slika na onedrive izgleda ovako. Da, poslat će on slike na onedrive,ali ponekad započne slanje tek kad pokrenem onedrive app i tada kreće za cca 10-15 sekundi.

Primjetio sam jednu zanimljivost oko baterije. Prije sam bio sumnjičav oko priča "treba baterija da se slegne kada se pokreće novi OS, makar dan-dva".  Istina.

Prvu noć - 9 sati mirovanja = 7%

Drugu noć - 9 sati mirovanja = 5%

Nakon trećeg dana - 9 sati mirovanja = 4%

1% = 2 sata preko noći .  Wifi, jedan mail, Nextgen reader, Tweetium ,Whatsapp, Viber, Line, Skype, Forecast. (poprilično sam pogasio one opcije "šalji podatke MS-u o korištenju bla-bla")

Kuriozitet je taj da imam Moto G (treća generacija sa MM 6.0) sa identičnom baterijom i sličnim aplikacijama. Rezultat je isti 1% = 2 sata.

Što se tiče gore spomenutog...isto koristim Realarm i uvidio sam jednom taj problem @=paste. Nakon restarta problem nestao. Ostalo sve 5.

expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na Bol-u.. WindowsPhone die hard fanboy koji ne napušta brod.
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.4.2016 16:57 (torrente).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
WindowsPhone - Općenito

Imam problem s Viberom na L630 WPX(Release kanal). Naime, tokom aktivacije stigne kod(6237), ukucam taj kod i kaže Viber da ne valja. Reinstaliro sam ga više puta i opet isto, opet mi isti kod pošalje.

0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
WindowsPhone - Općenito

Počinjem s programiranjem aplikacija (projekt počinje u junu službeno) : Phoenix Browser (baziran na Microsoft Edge Chakra HTML /JS engine koji je opensource), univerzalan i nadam se da ću moći uspjeti savladati XAML i C#, imam 80 lekcija. Prvo ću napraviti koncept u XAML pa Alpha, Beta, RC1,RC2 (ovisi ), i na kraju publish, tako će biti svaka aplikacija.  Nijedna aplikacija neće ugledati store dok se sve ne ispolira, a sve aplikacije će biti jedinstvene (moj design). Također imam u planu Envelope (free e-mail kijent sa antispam nadam se), Zipper kao file archiver, uPeer za torrent, DocScanner za dokument skener ali koji automatski ima mogućnost pretvaranja slike u Word / PDF , treba puno truda i vježbe. Prvo ću otpočeti s HelloWorld programima, 80 je lekcija, pa sretno mi bilo. Imam puno toga u planu ali cilj mi je da napravim širi izbor aplikacija pogotovo browser što će biti prvi projekt. Feedback će se slušati i na forumu (Bug i moj), Store itd. Ime će biti Apps Workshop , a za račun ću vidjeti preko Dreamspark. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.4.2016 20:36 (Silwncer).
Moj PC  
6 1 hvala 0
14 godina
odjavljen
WindowsPhone - Općenito

Imam problem s kamerom na 640 XL(zadnji na Slowu). Uslikam fotku, app se kreša i nekad ne spremi fotku. Dali ima neka zamjenska app za fotkanje a da je dobra na Windowsu 10?

0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
Dex.pwn kaže...

Imam problem s kamerom na 640 XL(zadnji na Slowu). Uslikam fotku, app se kreša i nekad ne spremi fotku. Dali ima neka zamjenska app za fotkanje a da je dobra na Windowsu 10?

Camera360 Sight. 

11 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

OneShot

ako hoćeš instaliraj Lumia Cameru. ako ti nije dostupna preko sysAppPusher, skini odavde appx instalacijsku 

uključi opciju za razvojne inženjere u postavkama

stavi appx na telefon (ili SD) i pokreni fajlu preko eksplorera za datoteke

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.4.2016 20:52 (dadn).
Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
odjavljen
WindowsPhone - Općenito

stigao update za kameru.

Moj PC  
3 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

Koliko vidim sada Microsfot Kamera ima animaciju kad se prebacuje sa foto na video. btw. je li itko testirao digitalnu video stabilizaciju? 

edit: Ovo nikad nisam doživio, mobitel se zablokirao i nakon par minuta mi pokazao ovakav ekran. Lumia 920.

www.windowsnovosti.com || WoT: zemo323
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.4.2016 9:20 (majstorSZ).
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice