WindowsPhone - Općenito

poruka: 19.924
|
čitano: 3.045.161
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
WindowsPhone - Općenito

Stiglo ažuriranje za Here Maps za win10 mobile, i važna obavijest da od 30.06.2016. Here maps više ne bude radio na win10 i da se umjesto nje koristi windows karta.

2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
18 godina
WindowsPhone - Općenito

Ma da? A ja sam prije malo vise od pola godine govorio da ce Here u potpunosti prestati radit na WP.. Neki nisu vjerovali.

Nazalost WP kao da je mrtva platforma. MS je ocito u velikim problemima da osigura stabilnu platformu i privuci nove developere te zadrzati postojece..

Moj PC  
2 0 hvala 0
18 godina
WindowsPhone - Općenito

A šta će se to desiti sa W10M 30.6.2016.? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
WindowsPhone - Općenito

Ljudi moji kakve veze ima Here s W10M? Here je i poslije prodaje odjela mobitela Microsoftu ostao u vlasništvu Nokie (ako se ne varam) i kasnije je prodan Njemačkim proizvođačima automobila (Mercedes, BMW, Audi...) i logično je bilo za očekivat da se ovo dogodi.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Moj PC  
5 0 hvala 1
12 godina
Re: WindowsPhone - Općenito

Šteta, taman se nekako priviknuo na njih, a ništa, vračam se na crekani copilot.

14 godina
odjavljen
Kako da dodam hrvatski glas u Windows mape, kao u HERE Drive+?

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
jaZey kaže...

Šteta, taman se nekako priviknuo na njih, a ništa, vračam se na crekani copilot.

LOL pa imaš Karte aplikaciju na W10M koja i dalje koristi Here karte...

11 godina
neaktivan
Dex.pwn kaže...

promjeni jezik telefona u hrvatski... aplikacija automatski koristi jezik koji ti je postavljen na telefonu

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.3.2016 18:20 (dadn).
17 godina
Silwncer kaže...

Stigao novi W10M flagship koji košta samo $149 .

Imam Lumiu 625 jos malo pa ce biti 2 i po godine i mislio sam uskoro nesto novo nabaviti. Buduci da ne zelim za mobitel davati neke bijesne novce malo sam sada proguglao i odlucio se za ovog kineza i na banggoodu napravio preorder. Pa cemo vidjeti da li ce UMi zaista omoguciti W10 na taj aparat ili cu morati nazad na android :) A bas me zanima i kakva je kvaliteta aparata. Po specifikacijama zvuci dobro za te novce. Mislim... za 1000 kuna necu propasti, znao sam u zivotu i vece pare spizditi na gluposti :) Javim dojmove kada ga dobijem. Valjda ce biti do kraja 4. mjeseca da ne moram slucaj otvarati :)

13 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

ajmo se pripremiti na odlagak here drive iz wp,koji bude sličan njemu sa hrvatskom navigacijom i offline,meni je ovaj here drive+ super ali čitam da uskoro odlazi

dajac
Moj PC  
0 1 hvala 0
11 godina
neaktivan
dajac59 kaže...

ajmo se pripremiti na odlagak here drive iz wp,koji bude sličan njemu sa hrvatskom navigacijom i offline,meni je ovaj here drive+ super ali čitam da uskoro odlazi

1. to što odlazi ne znači da ga nećeš moći koristiti ili ga reinstalirati preko biblioteke... samo znači da ga novi korisnici neće imati nit ćeš ga moći naći traženjem... 

2. a tu ti je i Karte aplikacija za W10M koja ima glasovnu navigaciju pa tako rekuć i nije veliki gubitak ako se izgubi Here Drive...

shvatite ljudi da ne gubite skidanje i ažuriranje izvanmrežnih karti od Here-a... to će i dalje raditi...

a na kraju možda bude kao i kod drugih aplikacija za kojima su ljudi plakali i rezali žile (čitaj prijetili da će otići na android). Here možda samo ipak napravi novu univerzalnu aplikaciju za Windows 10 uređaje i s te strane je logično da napušta podršku za 8.1 verziju na W10M...

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.3.2016 19:07 (dadn).
10 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

Evo još jednog linka

http://www.windowscentral.com/microsoft-will-continue-use-here-maps-data

Vidjet ćemo što će biti nakon 30.6.U tekstu se spominje i kako bi možda tog datuma Microsoft mogao napraviti jedan veći update svoje aplikacije Karte, pa možda gubitak Here Drivea ni ne bi bio tako velik..

0 0 hvala 0
13 godina
Microsoft bi trebao sad nekako reagirat, bilo novcano bilo na koji drugi nacin da vrate here mape nazad,sjest popricat sa developerima,popit koju,steta da najbolja besplatna navigacija ode sa platforme tako lako,nekad nativna aplikacija sad je vise nece biti

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
dadn kaže...
Dex.pwn kaže...

promjeni jezik telefona u hrvatski... aplikacija automatski koristi jezik koji ti je postavljen na telefonu

Malo glupo al ajd. Koristiti ću engleski onda.

11 godina
neaktivan
tony89 kaže...
Microsoft bi trebao sad nekako reagirat, bilo novcano bilo na koji drugi nacin da vrate here mape nazad,sjest popricat sa developerima,popit koju,steta da najbolja besplatna navigacija ode sa platforme tako lako,nekad nativna aplikacija sad je vise nece biti

microsoft i više nego dobro se brine za svoje developere i to mu se izgleda obija o glavu... bolje zarađuju (nego na drugim platformama), plus u dosta država Microsoft pokriva troškove poreza i dosta drugog... izgleda da bi morao malo ih više pritisnuti i biti zločesta maćeha...

16 godina
WindowsPhone - Općenito

Koliko plača oko Here mapa i Drive +.

Čitate li vi sve postove od početka do kraja ili samo ono što želite pročiati? Kada Here maps "odu" (tko zna što će biti, možda i ostanu, tj. dođe univerzalna aplikacij), i dalje ostaje aplikacije Karte, koji je blago okrljašteni Here maps i Drive + u jednome, koristiti će i dalje karte koje će im oni dostavljati, sukladno tome i ostale funkcionalnosti će raditi, poput informacija o zakrčenosti prometnica, itd, itb.

Stvarno mi na svaku vijest zvučite k'o jato kokoši kad pas zalaje, odmah svi juriš i kokodakanje.

Moj PC  
6 0 hvala 1
12 godina
dadn kaže...
jaZey kaže...

LOL pa imaš Karte aplikaciju na W10M koja i dalje koristi Here karte...

Karte su poluproizvod, samo basic opcije, ti ih koristi ako su ti toliko drage, meni nisu ni vrijedne spomena

11 godina
neaktivan
jaZey kaže...

Karte su poluproizvod, samo basic opcije, ti ih koristi ako su ti toliko drage, meni nisu ni vrijedne spomena

pa plati onda Navigon 629 kn pa ćeš imati "puni" proizvod... ma da svi velika gospoda... imate besplatnu navigaciju i odmah se dižu nosevi kad nešto ne paše... 

12 godina
odjavljen
WindowsPhone - Općenito

GMaps+ su ok. 

Podrži podsticanje developing aplikacija na Windows 10 : http://wishapplist.com/en
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Ja se slazem gore s kolegom JaZey...
Iako nisam koristio ni W10, pa tako ni karte - cekam vec nekoliko mjeseci final verziju, jel... + svaki build kad skupim hrabrosti stavit, isplivaju nrke musice i problemi koji me ostave na kakvom-takvom 8.1...

Manje bitno to, slazem se s kolegom da nije lijepo!
Sad vi odmag govorite sta ce nam here, imamo xy alternativu?!
Zaboravljate da je nekad Here bio WP-only i da je utjecao na prodaju lumia... Tad ste to stavljali kao velike prednosti nad androdiom i iOSom.. Sad pak kad M$ tone i isti (citaj i bolji) Here je dosao na konkurenciju, a za WP se gasi, sad su price da "sta ce nam to"; "plati xy ako zelis bolje"...

Zasto bi placao sad i 10 kn ( a ne 80+$) za nesto sto smo imali vrh ponude potpuno besplatno?
Ili zasto koristite razne alternative? Ako nemozete realno sagledat situaciju, onda malo razmislite..
Ispada da sve aplikacije koje koristimo su alternative.. Nista officialno nemamo kao kod konkurencije, a iskreno, nevjerujem po pitanju privatnosti nekim devolperima....

P.s.- molim bez komentara da ako mi se ne svida da prodem na konkurenciju bla bla.. Uz WP sam od WP7, i jos se nadam cudu.. Al opet, realno gledam situaciju i taman kad neke dobre vjesti dodu, ponadsm se i onda evo opet nest ovako... Sramota za takvog diva.
11 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

ljudi pazite, pa ništa ne gubite posebno... Microsoft će nadalje poboljšavati same Windows Karte

http://mspoweruser.com/windows-maps-getting-big-update-improved-driving-mode-soon/

i dalje ćete primate izvanmrežne karte od Here-a...

shvaćate li da sam Here sa novim vlasnikom ništa ne bi poboljšavao na W10M i da bi u ovakvom trenutnom stanju bilo to generalno s*anje? kako bi to bilo dobro za W10M???? ovo je najbolja situacija koja se mogla dogoditi... Microsoft se riješava bugovitih i nesređenih Here aplikacija i dalje će sam svoju sređivati i poboljšavati a karte od Here-a će i dalje ćete dobivati...

ne zaboravi onu izreku: nekad je nogom u dupe korak naprijed...

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.3.2016 22:55 (dadn).
Moj PC  
2 0 hvala 1
16 godina
Sta im znaci ono na zivoj plocici sta izbacuje "pronadite svoj auto na karti". Govorim o win karti.

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
kran kaže...
Sta im znaci ono na zivoj plocici sta izbacuje "pronadite svoj auto na karti". Govorim o win karti.

npr kad negdje parkiraš da ne zaboraviš gdje je auto (da ne moraš više ženu ili punicu ostaviti da sjedi na krovu auta)

u aplikaciji otvori menu, favoriti

i tu imaš opciju automobil. 

13 godina
WindowsPhone - Općenito

Prekjučer sam skupio hrabrost pa instalirao W10 release preview na Lumiu 640XL. Iskreno, po postovima na internetu očekivao sam da će mi mob raditi ko černobilski reaktor minutu prije preopterećenja kad ono OK. Ipak, vidi se da sustav trenutno nije optimiziran do kraja i nema brzinu 8.1 ali smatram da će biti pun pogodak kad ga napokon ispeglaju do kraja.

Od negativnih stvari na koje sam ja naletio spomenut će nepoznat error prilikom ažuriranja equilizera, nemogućnost pronalaska opcija glance screena (ona da namjestim da radi stalno, zaviri...) i čini mi se da su slike malo slabije kvalitete jer moraš koristiti Microsoft kameru umjesto Lumia kamere koja nije podržana u desetci. Ostalo koliko sam ja vidio kao noob je ok. Jutros sam mob vratio na osmicu i veselim se službenom izlasku desetke.

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
struja1911 kaže...

Od negativnih stvari na koje sam ja naletio spomenut će nepoznat error prilikom ažuriranja equilizera, nemogućnost pronalaska opcija glance screena (ona da namjestim da radi stalno, zaviri...) i čini mi se da su slike malo slabije kvalitete jer moraš koristiti Microsoft kameru umjesto Lumia kamere koja nije podržana u desetci. Ostalo koliko sam ja vidio kao noob je ok. Jutros sam mob vratio na osmicu i veselim se službenom izlasku desetke.

strpljenja malo jer ne proradi odmah sve isti čas već se mora sve u pozadini ažurirati i sjesti na svoje mjesto... isto tako ne zaboravi napraviti hard reset ako nisi nakon nadogradnje.

glance čak na W10 ima više opcija na 640 u usporedbi sa 8.1, samo moraš biti stpljiv da se sve nadogradi

slike nisu ništa slabije kvalitete zbog windows kamere...

13 godina
dadn kaže...
struja1911 kaže...

strpljenja malo jer ne proradi odmah sve isti čas već se mora sve u pozadini ažurirati i sjesti na svoje mjesto... isto tako ne zaboravi napraviti hard reset ako nisi nakon nadogradnje.

glance čak na W10 ima više opcija na 640 u usporedbi sa 8.1, samo moraš biti stpljiv da se sve nadogradi

slike nisu ništa slabije kvalitete zbog windows kamere...

Nakon instalacije desetke sam odmah napravio hard reset i pustio sve aplikacije da se ažuriraju, ažuriralo ih se 19 ali equalizer nije htio. Nakon toga provjerio opet ažuriranja softvera i pokazalo mi da postoji novo ažuriranje (.164 mislim), instalirao i taj ali bez hard reseta i nakon toga opet provjerio aplikacije i opet mi nudi equalizer al neće al nema veze, sve ostalo od Trgovine do Outlooka radi stabilno i nisam dobio ni jedno rušenje nijedne aplikacije u dva dana korištenja tako da sam sasvim zadovoljan.

Ali u pravu si, treba se malo strpiti jer prvih desetak minuta vidiš da mob nekako štuca al onda kad sve legne na svoje mjesto radi super.

Možeš li mi reći gdje si našao izbornik za glance screen? Jer ja sam ga tražio u postavkama al ga nisam uspio naći.

I sad mi palo na pamet da prilikom prebacivanja aplikacija sa mobitela na SD karticu nije bilo opcije "odaberi jednu/sve" (kao na 8.1), nego je potrebno prebacivati jednu po jednu aplikaciju što mi je malo čudno. Također, prilikom pregleda povijesti skinutih aplikacija u Trgovini neke od njih su umjesto normalnih slova bile napisane nekim čudnim (arapskim valjda) "hijeroglifima" Sad gledam na 8.1 i sve je ok.

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.3.2016 15:11 (struja1911).
11 godina
odjavljen

3 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

sve onda super a ja netrebam nikome prijetiti da odlazim na android,moj mobitel to nemože i da hoće,heheheheh

dajac
11 godina
neaktivan
WindowsPhone - Općenito

Nemogu vjerovat da je i naš t scom konačno u svijetskoj žiži zbivanja

http://mspoweruser.com/windows-10-mobile-reportedly-coming-tomorrow/

SIVE LUBANJE SILOM
Moj PC  
4 1 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice