Sony Xperia Z

poruka: 3.343
|
čitano: 992.016
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Re: Sony Xperia Z

hvala, na trudu, ali meni kao totalnom noobu prekomplicirano, cekam one click root poput kingoapp-a.

so we agree? i wont tell anyone if you dont.
15 godina
odjavljen
qwxy kaže...

hvala, na trudu, ali meni kao totalnom noobu prekomplicirano, cekam one click root poput kingoapp-a.

Nažalost neće biti one klick roota na 4.3 verziji, a i na Kitkat-u sumnjam, stock bez root-a ili downgrade + root, recovery i flashanje 4.3 i kernela

*Sony Xperia Z1 Compact*
14 godina
Sony Xperia Z

Oneclick root za 4.3 i bilo što više neće biti ili ako hoće će biti za dugo vremena.

Skini i instaliraj Flashtool odavde (ili negdje drugdje, nije bitno, bitno da je Flashtool).

Kod instalacije će te pitati koji (adb) driveri (za koje uređaje)  ti trebaju - odaberi Xperiu Z i ako hoćeš još neke (možda imaš i neki stariji Sony) i instaliraj.

Rekao si da si na 4.3, dakle trebamo natrag na 4.2, to se flasha preko ovoga Flashtoola. Skini ovaj firmware i stavi ga u mapu "firmwares" tamo gdje ti je Flashtool instaliran.

Uđeš u Flashtool i spojiš mobitel u flashmodu (ugasiš mobitel i prilikom spajanja usb kablom držiš volume down tipku) i onda u desnom kutu klikneš na onu munju i odabereš "Flashmode" i "ok". Tu bi ti sad trebao pokazati onaj .ftf koji si stavio u mapu firmwares. Odabereš taj .ftf (firmware), staviš da sve wipe-a (najbolje je uvijek raditi čistu instalaciju) i klikneš "Flash". Sad se .ftf instalira na mob, trebalo bi trajati par minuta, ako je sve dobro će to napisati u logu.

Sad kad imaš 4.2 treba ga rootati i instalirati recovery.

Za root pratiš ovu temu. Kao što piše - skineš zip s linka, raspakiraš ga i na klik na batch file. Sve ostalo će ti pisat na monitoru.

Obavezno pazi da ti je "USB debugging" (Settings > Developer options) i "Unknown sources" (Settings > Security) u postavkama mobitela omogućeni.

Recovery - skinešovo, raspakiraš i klik na install batch file. Kad instalira recovery će se uređaj bootati u njega i u recoveryu ideš na "Reboot system now" da bi se instalicija završila.

Također vrijedi isto za Usb debuggin i Unknown sources kao i za root. Originalna tema

Sad trebamo natrag na 4.3

Skineš4.3 zip i staviš ga na SD karticu i skinešstripped kernel i ubaciš ga u onu "firmwares" mapu.

Bootaš mobitel u recovery (kad ti dođe onaj Sony logo brzo klikaš volume down ili up tipku - ja ti preporučam volume up jer mi se PhilZ recovery čini malo jednostavnijim za korištenje).

Prvo napravi nandroid backup u recoveryu - Backup and restore > Backup to sdcard1 (preporučam ti da backupiraš na vanjsku karticu).

Sad ide instalacija zipa - prvo napraviš Factory Reset - Wipe data/Factroy reset. Sad ideš na Install zip, nađeš onaj gore 4.3 zip na SD kartici, odabereš ga i instaliraš. Kad je instalacije gotova ne rebootaš mobitel, nego ga ugasiš - Power options > Power off

I sad u Flashtoolu flashaš onaj Stripped kernal kao kak si flashal 4.2 (držiš vol down tipku dok stavljaš usb, flashmode, odabereš stipped kernel samo ovaj put nemoraš wipeati ništa i flashaš).

Upališ mob i uživaš u neograničenom korištenju

Eh šta volim ovaj režim... Sunce sija, a ja ležim...

5 0 hvala 3
11 godina
neaktivan

probam za vikend, ne stignem radnim danima, hvala

edit:

kako je za custom romove? samo umjesto tog 4.3 skinem neki drugi i njega stavim da li onda opet trebam u flashtoolu taj stripped kernel flashat ili? 

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.5.2014 17:35 (qwxy).
15 godina
odjavljen
Sony Xperia Z

To možeš ako ti je bootloader otključan, a njega možeš otključati samo ako ti to operater dopušta, uglavnom uđi u dialer,utipkaj kod *#*#7378423#*#*, odi u service info-configuration

i pod rooting status, ako ti je bootloader unlock allowed YES, onda možeš otključati, u suprotnom ne

*Sony Xperia Z1 Compact*

0 0 hvala 0
14 godina
Sony Xperia Z

Neces trebati flashati taj stripped kernel, flashati ces kernel od tog Roma (ako je Rom baziran na custom, a ne stock kernelu) i morat ces flashati zip datoteku od Roma preko recoverya.

Ovo sto je kolega rekao stoji za Romove s custom kernelom, ali ti imas i odlicnih Romova s stock kernelom koji ne zahtijevaju otkljucavanje BL-a (eXistenZ mi pada na pamet kojeg koristim).

Ja nisam otkljucaovao BL jer sam misljenja da mi custom kerneli nisu potrebni, a u slucaju nekog kvara na mobu garancije (istina, moze se i relockati Bl i tak vratiti garancija)

0 0 hvala 0
14 godina
Sony Xperia Z

Već sam bio ovo pitao, al nisam uspio riješit, evo danas je 6. u mjesecu a ja sam već potrošio 500mb interneta, u onom korištenju podataka pokazuje mi Chrome i Facebook oko 100mb da su potrošili, aj to je okej jer sam to i koristio, al ne razumijem ovo 93mb Operacijski sustav android i 113mb neke uklonjene aplikacije, kako bi mogao smanjiti tu potršnju nekako jer imam 1gb brzoga i brzo će mi otići ovako

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Sony Xperia Z

ako je rootan mob onda skini android firewall, i tamo oznacis samo određene stvari koje zelis da imaju pristup internetu

LoLEUNE main: matija1991, smurf: nameless1991

0 0 hvala 0
14 godina

A nije rootan,  nemam sad baš vremena za to, ima nešto za ne rootane? 

16 godina
Sony Xperia Z

Dakle kitkat ne podrzava slobodno pisanje/brisanje po sd kartici. Tj. onemogućili su to za sve osim valjda osnovnih aplikacija tipa kamere i sl. Svinjarija od strane googlea

Potpis!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Sony Xperia Z

Ekipa trebam mišljenje,dobio sam u ponudu Z za moju Z1 Compact,stara par mjeseci,10/10 stanje bijele boje,full bundle,garancija i 700kn za tu moju compacticu što mislite?

evilmage007@gmail.com skype evilmage007
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ja bi to uzo da se mene pita :D

15 godina
odjavljen
Sony Xperia Z

Imao sam Z prije Z1 Compact, nije neka razlika, jedino u kameri i bateriji, ali Z je bila stroj 

*Sony Xperia Z1 Compact*

2 1 hvala 1
14 godina
Sony Xperia Z

E a sad pitanje pošto meni mob je mal mal pa u rukama,kako baterija na Z drži? meni je danas moja compactica 13H i 49M na bateriji i na 29% mi je baterija,no tu je uključen 4G,wi-fi hot spot je bio cca 3h uključen,facebook,messenger,viber,skype konstantno otvorene APP.

evilmage007@gmail.com skype evilmage007
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Sony Xperia Z

Meni je prosjek bio 12/16h na bateriji + 5h on screen-a

Najbolji rez mi je 2dana + 5h on screen-a ili pak 18h + 5 40h on screena

*Sony Xperia Z1 Compact*

0 2 hvala 1
13 godina
Sony Xperia Z

Imam jedan problem,prije par tjedana mobitel (xperia z) mi je zablokirao kad sam htio otvoriti sms,pritom se zagrijao i zgasio.Nakon toga se resetirao i kad bi se digao os i usao do toga da upises pin ponovo bi se zbleso i tako u nedogled (a pri tome je kuhao ko lud).Vec sam vidio servis,al sam se sjetio kako uci u safe mode (gdje je uredzaj radio normalno).Napravio sam ajmo rec neki backup dokumenata,imenika i napravio factory reset.
Nakon toga mob je proradio(sada jos uvjek sljaka ok).Poslije se jos dvaput smrzo dok sam bio na netu al je nakon toga usao u mob normalno,samo sto se poceo grijat(nije neka toplinu da mos pec jaja na njemu,nego tolko da me zivcira).Dok je u standby-u sve ok al kad ga koristim temperatura dode do nekih 23-26 C,a kad sam na netu(3g ili edge) doslepa do 32-33C (slika ispod).Bitno je za napomenuti da se prije nije grijao jedino dok sam nekaj zahtjevnije haklao.
Pa bih molio ako netko od vas koji koriste xperiu z zna koja je normalna temperatura za rad moba i dali bi se trebao zabrinjavat ??Pa da ga dam na servis dok jos imam garanciju.
Unaprijed HVALA

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.5.2014 13:40 (Frk).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Sony Xperia Z

Može li mi netko reći da li ima negdje za kupiti zastitna folija sa logom SONY, na ebay-u ili negdje drugdje? Pretrazio sam sve, ali ne mogu pronaći pa ako možda netko zna..
Unaprijed hvala! :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
kolak17 kaže...

Može li mi netko reći da li ima negdje za kupiti zastitna folija sa logom SONY, na ebay-u ili negdje drugdje? Pretrazio sam sve, ali ne mogu pronaći pa ako možda netko zna..
Unaprijed hvala! :D

Izvoli OEM prednji:

http://www.witrigs.com/oem-front-screen-explosion-proof-film-replacement-parts-for-sony-xperia-z

OEM zadnji:
http://www.witrigs.com/oem-battery-cover-explosion-proof-film-replacement-parts-for-sony-xperia-z

Potvrđeno je na XDA (par ljudi naručilo) da je orginal i da dolazi sa Sony logom 

*Sony Xperia Z1 Compact*
13 godina
Sony Xperia Z

Šta ne da je nemoguće stavit tu foliju bez posebne opreme?

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.5.2014 7:41 (maks0806).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Sony Xperia Z

imate li vi problema sa http://forum.xda-developers.com/xperia-z/development/rom-existenz-v5-0-0-ultra-edition-10-4-t2349656 danas istaliro i previse bagova random rebot ceste.google gaps force close google search force close itd

atila2602

0 0 hvala 0
14 godina
Sony Xperia Z

Ja sam imao nekih problemčića s Xperia tipkovnicom i Play storeom, ali nova čista instalacija je sve popravila, sad raki ko švicarski sat

0 0 hvala 0
16 godina

i ja sam tako mislio posle nove instalacije radio bez greske i odma opet ja da ga testiram odem da ga restartam i bootlop,evo citam na xda dosta ljudi ima problema sa novom v7.0 sad kontam probat http://forum.xda-developers.com/xperia-z/development/rom-t2535296 ...ako ima neko neki prijedlog za stabilan rom za daily driver nek da link

atila2602
14 godina
Sony Xperia Z

Daja javi dojmove s ovom KK-u, ja asm čak razmišljao neki dan otključat BL ako Sonyev KK neće biti nešto, pa se na dobri stari AOSP vratiti.

Dali fm radio radi na custom kernelu?

0 0 hvala 0
16 godina
Sony Xperia Z

evo vec jedan dan koristim i zadovoljan sam stabilan brz....mislim da bi trebo fm radio radit na costum kernelu pozz

atila2602

0 0 hvala 1
14 godina
Sony Xperia Z

Zna netko dal otključavanje BL-a preko Flashtoola poništava garanciju ili ne?

Ovdje piše da garancija ostaje http://www.theandroidsoul.com/unlock-bootloader-sony-xperia-z/

You can unlock the bootloader on your device using a program called Flashtool. Getting the bootloader unlocked through flashtool is painless and very quick compared to Sony’s offical way of doing it. And on a plus note you also save yourself from letting Sony know that you tried to unlock your device’s bootloader (which voids warranty)

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Sony Xperia Z

prvo moraš rootati mobitel pomoću root-a za LB (locked bootloader), onda koristi tool za backup TA particije (DRM kljuceva): 
http://forum.xda-developers.com/xperia-z/orig-development/tutorial-backup-ta-partition-to-drm-t2234627

Kada to napraviš zatraži kod za unlock od Sony-a, te samo pomoću flashtoola otključaš (moraš imati stock ROM), nemoraš koristiti komande iz CMD-a za fastboot, samo uđes u flashtool i koristis BLU tipku i pratis upute!

Inace ti Sony cak priznaje garanciju i sa zakljucanim bootloaderom bez DRM kljuceva, ali spremi ih za svaki slucaj jer je to posao od 5min 

*Sony Xperia Z1 Compact*

1 0 hvala 1
11 godina
neaktivan

Veliko hvala,

sinoć sam pratio tvoj tutorial i stvarno sve sam uspio isprve, unatoč tome što sam mislio da ću zaj*bati par puta ali nisam.

s obzirom sam imao 10.3.1.a.2.67 firmware morao sam pratiti ovaj link umjesto tvog.

za instaliranje adb drivera morao sam pratiti ovaj link, jer inače nisam mogao.

i preskočio sam nandroid backup.

usput sam naučio razliku između deodexed i odexed romova,

ma sve u svemu uspio sam i zahvaljujem se još jednom.

14 godina
Sony Xperia Z

Super, mogao si i onaj link za root pratiti, ja isto stavim .267, ali mi je u bookmarkovima onaj pa samo s njim derem {#}, al bitno da ti je uspjelo

Ja sam jučer stavio Beanstalk ROM i Firekernel s njim, za sad su dojmovi jako dobri, 30-35min SOT mi je popala 10% baterije, kaj znači da bi uz još malo finog štimanja mogao doći i do 5h SOT (na stock 4.3 sam imao 3.5h, znao bi izvuči i 4 ali jako teško). Malo mi fali Sonyeva kamera i fm radio, ali se to nadoknadi finijim radom i tom duljem trajanju batke.

Btw: procurio je prije par tjedana Sony KK - http://forum.xda-developers.com/xperia-z/development/z-leak-sony-kitkat-firmware-10-5-0-227-t2731303

Jel netko probao možda? Ja sam mislio, ali nemam vremena za to baš sad

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Sony Xperia Z

Da li se meni samo cini ili Xperia Z ima ocajan ekran, kad uporedim sa svojim starim S3 i sa trenutnom G2, TFT ekran je cist promasaj za ovakav tel.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Fabolous kaže...

Da li se meni samo cini ili Xperia Z ima ocajan ekran, kad uporedim sa svojim starim S3 i sa trenutnom G2, TFT ekran je cist promasaj za ovakav tel.

Ovisno koji je: 

http://forum.xda-developers.com/xperia-z/general/check-display-manufacturer-t2182432

Ako je JDC onda je poprilično dobar, ako je Sharp, nije ni čudo da je katastrofa

https://www.dropbox.com/sh/t8qz92y1ive1xx5/p_2dI0miAL# 

*Sony Xperia Z1 Compact*
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice