- moraš biti 100% siguran da znaš što radiš (i kako točno to treba napraviti), ako nisi siguran ili nagađaš što treba uraditi lako se možeš naći u problemima ili nešto napraviti krivo
Napomena: unlock bootladera ti treba samo ako želiš stavljati ROM baziran na custom (dakle 'non-stock') kernelu ('stock' kernel je onaj koji isporučuje Sony u svojim službenim frimware-ima), a za unlock bootladera moraš biti u mogućnosti otključati ga, što je uglavnom slučaj sa uređajima koji nisu kupljeni kod telekom providera zaključani na njihovu mrežu, ali obrati pažnju na to da nepovrtano gubiš DRM ključeve, koji su potrebni određenim preinstaliranim aplikacijama (što ti uglavnom nije toliko bitno), i mogućnost OTA (Over The Air) updatea (službenih update-a OS-a), što je dobro dok imaš custom ROM, ali loše ako se naknadno odlučiš zalockati bootloader (zbog prodaje uređaja).
nisam siguran da znam sto radim jer sam totalno zbunjen.
ovo drugo ne kuzim, znaci ako izađe jb onda ga sluzbeno necu moc stavit? i ako ga stavim dal gubim root i sve ostalo?
ima li tko volje objasnit mi cemu sto sluzi i sto prvo moram radit: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2107775 iz ovog linka, cilj mi je stavit na xperiu custom rom. Dosad se jos nisam susretao sa tim i nemam blage veze oko toga.
EDIT: sad sam dosta toga procitao na xda i zbunjen sam, sto prvo moram radit?
I nemoj da te bude trta. Sony-a je teško nepovratno zbrickat
Iz većine situacija ga možeš vratit ulaskom u fastboot/flashmode, vraćanjem na štok kernel i kretanjem ispočetka
May The Source be with you...
trta me jer se nikad nisam susretao sa tim, samo sa iphone jb i ostalo... znaci ako sam dobro skuzio, prvo stavljam CWM Recovery Installation pa ga rootam pa flashtool pa unlocking bootloader i onda custom rom.
I'm sooooo fuc*ing confused!