Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava

poruka: 14.366
|
čitano: 6.500.241
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava
Prelose kaže...

Pozdrav dobio s2 za bozic,predobar mobitel,jaci od ip5 koji je mladi i to dosta,lijep,jedina mana po meni je da je previse krhak nakon wave 2,ugl sve pohvale

ali ima jedan problem ne razumijem se u rootanja no frend mi je stavio neki root pojma neam koji i od tad su mi pocela stekanj treba malo bise vremena da se sistem digne,tipkovnica nekad zasteka pa moram vadit bateriju pa ponovno palit,nekad se nece otklnucat pa zasteka pa opet vadit bateriju to mi pomalo ide na zivce kaj da napravim,kak da vratim na stare postavke? I htio bih stavit neki root al koji mi vi preporucite.

Budući da si novi i ako se želiš upustiti u root i Android vode, kolegi gore sam pisao što bi bilo poželjno, pa evo, da ne tipkam dvaput [link].

Ako samo želiš original OS (firmware), trebat će ti neki službeni firmware (ICS sa Sammobile) i Odin. Kada proučiš malo što je Odin (koji će ti trebati) i ostale đinđe-minđe, onda se upusti u rootanje i flashanje.

Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. || http://goo.gl/i6Hpi || http://goo.gl/Wqwat || http://goo.gl/w1hZn ||
13 godina
neaktivan

@sudy

Hahaha.

Vratio sam se na JellyBam v3.2.0 i stavio Siyah v5 vsync od 7.1.. Otišao sam  s njega jer je često trazio sim card pin.

Po savjetu jednog sa xda sam instalirao aplikaciju GetRIL i preko nje napravio da budu isti RIL i baseband i sada je ok (zasad).

Bliss nam je bacio teasera kada je stavio slike sa novog 4.2.1 koji izlazi.....DANAS (danas uključuje i noć po iGiu90) .

@Prelose. Ne daj drugim ljudima da ti rootaju itd. Problem nije zbog roota nego vjerojatno zbog roma ako ti je stavio. Imas li cwmr instliran?

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.1.2013 15:09 (kpavl).
14 godina
PC - stručnjak kaže...
Da rijesi se bez problema. Zamjene plocu.. Sam im napises da se nadogradivo putem kiesa i ugasio i ne radi vise ;).. Upravo tako je meni proslo i upravo vam sad to i pisem s moba koji bio brickan al totalka ..

Imas privatnu poruku, da ovdje ne pisem jer je malo OT. Vidim bio si na forumu a nisi odg.

13 godina
Prelose kaže...

Pozdrav dobio s2 za bozic,predobar mobitel,jaci od ip5 koji je mladi i to dosta,lijep,jedina mana po meni je da je previse krhak nakon wave 2,ugl sve pohvale

ali ima jedan problem ne razumijem se u rootanja no frend mi je stavio neki root pojma neam koji i od tad su mi pocela stekanj treba malo bise vremena da se sistem digne,tipkovnica nekad zasteka pa moram vadit bateriju pa ponovno palit,nekad se nece otklnucat pa zasteka pa opet vadit bateriju to mi pomalo ide na zivce kaj da napravim,kak da vratim na stare postavke? I htio bih stavit neki root al koji mi vi preporucite.

Dobrodosao u klub! Mogucnost da ce ti zastekat uvijek postoji, no to ovisi i do ROM-a i do kernela koji koristis. Najbolje bi ti bilo da malo prostudiras xda-developers.com i usvojis osnovnu nomenklaturu i funkcije. Malo se treba naviknuti, ali brzo to ide. :)

Eh da, stavih svoj prvi post na BOL forumu ovdje jer vec duze vrijeme pratim zbivanja hehe!

Trenutno imam (preporucujem):

Rootbox v3.4. - inace dolazim sa PA, ali bome D4 nije izbacio update vec duze vrijeme

Dorimanx 7.36. - Najbolji moguci kernel, po mome misljenju ofc. jer je svakome drugacije. Isprva sam bio na Siyahu koji je isto skratio sa updateevima, no cim sam vidio da je ovaj Siyah based, odmah sam ga flashao

NELP3 - nemam pojama, zasada je ok tako da ni nisam imao potrebe mijenjati ista.

Tema: LunarUI (definitivno najbolja tema za AOSP/AOKP/CM ROM-ove... pored moje) :D

EDIT:

Eh da, kako bi sto bolje izbjegli mogucnost brickanja, provjerite md5 checksum nakon sto skinete .zip nekog roma na PC.

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.1.2013 0:28 (Ramazor).
13 godina
neaktivan
Znam da postoji mogucnost no na cm 10.1 nightlies mi freeza dosta i launcher se crasha cesto. Defaultni kernel. Kakva ti je baterija, koliki screen time on?
13 godina

Od rootboxa imas stabilne verzije. Baterija mi ne moze biti bolja s obzirom da sam stalno na njemu i da je na 1.6 GHz...

13 godina
protjeran
Ramazor kaže...
Prelose kaže...

Dobrodosao u klub! Mogucnost da ce ti zastekat uvijek postoji, no to ovisi i do ROM-a i do kernela koji koristis. Najbolje bi ti bilo da malo prostudiras xda-developers.com i usvojis osnovnu nomenklaturu i funkcije. Malo se treba naviknuti, ali brzo to ide. :)

Eh da, stavih svoj prvi post na BOL forumu ovdje jer vec duze vrijeme pratim zbivanja hehe!

Trenutno imam (preporucujem):

Rootbox v3.4. - inace dolazim sa PA, ali bome D4 nije izbacio update vec duze vrijeme

Dorimanx 7.36. - Najbolji moguci kernel, po mome misljenju ofc. jer je svakome drugacije. Isprva sam bio na Siyahu koji je isto skratio sa updateevima, no cim sam vidio da je ovaj Siyah based, odmah sam ga flashao

NELP3 - nemam pojama, zasada je ok tako da ni nisam imao potrebe mijenjati ista.

Tema: LunarUI (definitivno najbolja tema za AOSP/AOKP/CM ROM-ove... pored moje) :D

EDIT:

Eh da, kako bi sto bolje izbjegli mogucnost brickanja, provjerite md5 checksum nakon sto skinete .zip nekog roma na PC.

bas sam htio napisat da sam naucio stavljat i pitat koji je najbolji room i to,stavio sam rootbox jb 4.2.1 i meni je to prereterdirano,zanima me kad ce doci official 4.1 za s2? htio bih da mi je sve kako je napravljeno tvornicki al da mogu clockat,mijenjat boju baterije izgled,onda kad udem u meni,lock screen,ugl sve bih htio da mogu promijenit al da budu tvornicke postavke,jel istina da pomocu romov-a baterija traje duze i ta srhanja?  

edit: je da mi je brzi mob to sam primjetio sa romom ali na antutu benchmark mi je score pao za 3500,sad je otrpilike 7500 a na stock je bio score 11500

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.1.2013 7:35 (Prelose).
13 godina
neaktivan
ovaj ce mjesec doci 4.1.2., kad doje samo uzmes neki launcher i mozes urediti izgled. Ako zelis mozes rootati i staviti kernel koji je dobar za bateriju. Baterija ovisi o romu no meni je i brzi i baterija dulje traje. Ne gledaj benchmarke.
17 godina
neaktivan
kpavl kaže...
jel zena ima nove drivere?

hahaha ta ti je dobra, da to ima bili bi na 3 konja ne na jednom :D
ma da znači svi usb stikovi i prijenosni hdd rade na kompu i driveri su klasika od xp nema nekih novijih tako da mi nije jasno znači on njega prepozna ali ne kao storage device nego neki MPT media portable device i taku ikonicu izbaci u onon tray-u kraj sata ali u my comp-u ga nema ni kao i9100 ni kao usb-a ni kao tog MPT ili bilo čega a kaže kad ga uštekam i ko fol ga prepozna da je portable media device redy to use... pa jel moguće da nitko nema xp i s2 da isproba da znam jel to samo do mene ili općenito do xp-a sp1 sp2 ili sp3....

od svih stvari koje sam izgubio, pamet mi najviše fali...
13 godina
neaktivan
obrisi samsung drivere, skini nove, instaliraj, ugasi net, ustekaj mob.
17 godina

moguce je da imas instalirane drajvere za neki drugi media uredjaj, npr mp3/mp4 player, mozda fotoaparat i sl.

mozda ti zbog toga i telefon vidi kao MPT.

uglavnom, najbolje reinstall kies koji vec sadrzi drivere za sgs2 i pokusaj ponovo. i mozda da probas telefon staviti u debug mode.

morrisoN
17 godina
neaktivan

ok budem probao kad dodem kuci pa javim kako je proslo!

hvala

od svih stvari koje sam izgubio, pamet mi najviše fali...
15 godina

Nova Omega V18 s najviše mogućnosti od svih LSJ_ROM-ova.

Izgleda zanimljivo....downloading.... 

Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. || http://goo.gl/i6Hpi || http://goo.gl/Wqwat || http://goo.gl/w1hZn ||
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Kada izadje stock ROM koji zelis, mozes staviti neke modove koji se nalaze u Themes & Apps podforumima za i9100. Makar ja mislim da ti je bolje imat CM/AOKP based jer omogucava vise personalizacije pomocu raznovrsnih tema koje se mogu naci na forumima i marketu, te preko opcija u Settings -> ROM Control/Rootbox Settings. Za overclock/undervolt itd. ti ovisi do kernela. Obicno se koristi aplikacija STweaks.

Screenshots: moja tema bazirana na DE:HR (neke slike su sa starije verzije) i moj primarni ROM na kojem koristim LunarUI.

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.1.2013 15:05 (Ramazor).
15 godina

p.s. zna netko što je s Kordyem?

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
Moj PC  
1 0 hvala 4
15 godina

Zanimljivo. Mislim da sa tom "8-jezgri-spikom" više pokušavaju probiti neke limite i zaintrigirati potrošače, omamaiti megalomane, kojima je "više-bolje", koji misle da će takav proc raditi puno bolje nego četverojezgreni... Ne bih htio da ispadne k'o da bitcham i spamam ti link i stvarno ti se unaprijed ispričavam ako to tako shvatiš, no mnogo bi me više veselilo da unveilaju neku bateriju koja će durat 3 dana (za početak) hard usage-a {#}

prepičkavanje staklenkom ajvara ljudi koji pišu komentare poput LOL - tribute to Bojko
16 godina
neaktivan

Pa baš ovo može dovest do 3 dana hard usagea. Spominje se da je uobičajeni rad na uređaju 70% štedljiviji nego sada (surfanje, pozivi, poruke...).

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
13 godina
neaktivan

Pozdrav, novi sam ovdje

Imam navedeni S2 sa android verzijom 4.0.4, a problem je u tome kad je nivo baterije 40-50 % mobitel se restarta minimalno 2 puta, a nekad i do 5-6puta. Zanima me ima li itko ovakav problem i kako ga rijesiti, updateom na 4.1.2 ili ??

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Ibrahim kaže...

Pozdrav, novi sam ovdje

Imam navedeni S2 sa android verzijom 4.0.4, a problem je u tome kad je nivo baterije 40-50 % mobitel se restarta minimalno 2 puta, a nekad i do 5-6puta. Zanima me ima li itko ovakav problem i kako ga rijesiti, updateom na 4.1.2 ili ??

Odi na xda forum bas sam vidio temu o problemu na 4.0.4 odi tamo probaj naci ili cu ja sutra naci pa stavit sve je dobro objasnjeno

14 godina
neaktivan

http://www.videobash.com/video_show/new-samsung-galaxy-s4-ultra-slim-505479?utm_source=facebook-irshad&utm_medium=PT&utm_campaign=facebook-irshad

malo pumpanje javnost photoshopom i ostalim budalastinama, ali eto cisto da podjelim s vama iako sam uvjeren da je fejk.. :D

Znanstvenici kazu: ''Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi..'' E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
Moj PC  
1 0 hvala 2
17 godina
odjavljen

@sudy

I am back :)

Galaxy SII I9100 + 2000mah battery || 21. stoljeće, vrijeme pametnih telefona i glupih ljudi.
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.1.2013 20:31 (Kordy).
15 godina
protjeran
majdo kaže...

http://www.videobash.com/video_show/new-samsung-galaxy-s4-ultra-slim-505479?utm_source=facebook-irshad&utm_medium=PT&utm_campaign=facebook-irshad

malo pumpanje javnost photoshopom i ostalim budalastinama, ali eto cisto da podjelim s vama iako sam uvjeren da je fejk.. :D

Ne da je fejk nego je žalosno koliko je loše napravljeno, obrati pozornost kako ga ''drži'' u ruci{#}

Nego jeli tko stavljao službeni 4.1.2? Ako može netko reći ukratko par riječi...

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.1.2013 21:40 (Volume).
13 godina
neaktivan
Kada je to izisao sluzbeni 4.1.2?
15 godina
protjeran
kpavl kaže...

Stvarno nemam pojma, nisam u zadnje vrijeme baš u toku ali vidim na sammobileu da ih ima

14 godina
neaktivan
Volume kaže...
kpavl kaže...

Stvarno nemam pojma, nisam u zadnje vrijeme baš u toku ali vidim na sammobileu da ih ima

Ma gdje ih ima? Ima samo za galaxy s 2 plus

Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
15 godina
protjeran
PC - stručnjak kaže...
Volume kaže...
kpavl kaže...

Ajme majko mene, kriva tema...{#}  

15 godina
Volume kaže...
PC - stručnjak kaže...
Volume kaže...
kpavl kaže...

Ajme majko mene, kriva tema...{#}  

#ffs lik nam napravio pomutnju.
Iš, iš! 

16 godina
neaktivan

Bas citam clanak o sgs2 plus, jedina razlika je u ramu, 8 spram 16 gigi

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
hd22sb kaže...

Bas citam clanak o sgs2 plus, jedina razlika je u ramu, 8 spram 16 gigi

Znači S II+ je zapravo downgrade-an :)

Da, ima 8 GB interne memorije i također će biti verzija s NFC-em (možda malo više nego što je to bilo sa S II) te dolazi s 4.1.2 out-of-the-box. Uređaj ne opravdava veću cijenu naspram S II (ako će uopče biti veća, možda samo prestanu proizvoditi S II a S II+ nastave prodavati po istoj cijeni).

Galaxy SII I9100 + 2000mah battery || 21. stoljeće, vrijeme pametnih telefona i glupih ljudi.
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.1.2013 8:25 (Kordy).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice