Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 39.195
|
čitano: 11.754.629
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
7 godina
Pomoć pri odabiru mobitela

Pozdrav,

Sto se nudi novo do 500€ da valja. Nezahtjevni korisnik, ne igram igrice i rijetko slikam.

0 0 hvala 0
4 godine
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
Iscodisco22 kaže...

Pozdrav,

Sto se nudi novo do 500€ da valja. Nezahtjevni korisnik, ne igram igrice i rijetko slikam.

U neke trgovine su vec dosli novi Xiaomi Redmi Note 14 verzije vec od 220€ pa do 430€ za pro + model, ocigledno opet po 100ti put teski best buy!

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.1.2025 15:30 (Boris grozni).
15 godina
Redmi Note linija već odavno nije best buy. Za 400-500€ u trgovini kupuje se Honor 200 Pro, Pixel 8a, Xiaomi 14T, S24FE, OnePlus Nord 4....
Moj PC  
3 0 hvala 0
4 godine
vepar kaže...
Redmi Note linija već odavno nije best buy. Za 400-500€ u trgovini kupuje se Honor 200 Pro, Pixel 8a, Xiaomi 14T, S24FE, OnePlus Nord 4....

Evo zguglao na nabavi sve nabrojano je preko 550+€, pixel je na 420+ no i s 128gb, 14t je losiji mob od Note14 itd itd! Mozda si ti gledao cijene u Bangladešu

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.1.2025 16:09 (Boris grozni).
15 godina
Boris grozni kaže...
vepar kaže...

Evo zguglao na nabavi sve nabrojano je preko 550+€, pixel je na 420+ no i s 128gb, 14t je losiji mob od Note14 itd itd! Mozda si ti gledao cijene u Bangladešu

Gdje ti živiš?

15 godina
Boris grozni kaže...
vepar kaže...

Xiaomi 14t 467 eura

https://www.ronis.hr/xiaomi-14t-12256gb-5g-green-eu/905826/product/?

Honor 200 Pro u Mobileshopu s Eu jamstvom 457 eura

https://www.mobileshop.eu/hr/huawei/mobiteli/honor-200-pro-5g-dual-sim-512gb-12gb-ram/?

Pixel 8a 516 eura 256 GB

https://www.cybershop.hr/Google-Pixel-8a-256GB-Handy-100061012?

Za S24 Fe je točno, preskup je, a Nord 4 je oko 440 eura.

Xiaomi 14T u odnosu na Redmi Note 14 Pro+ ima jači SoC, bolje kamere + telefoto sa Leica potpisom. Dolazi s daleko bržom UFS 4.0 memorijom, selfie kamera ima 4k snimanje videa u odnosu na 1080p kod Redmija. I uz to još ima dužu softversku podršku. Jedina prednost tog Redmija je u bržem punjenju i punjaču u kutiji.

5 godina
Boris grozni kaže...
Iscodisco22 kaže...

Pozdrav,

U neke trgovine su vec dosli novi Xiaomi Redmi Note 14 verzije vec od 220€ pa do 430€ za pro + model, ocigledno opet po 100ti put teski best buy!

Redmi Note više nije što je bio. Nekada je bio stvarno dobra kupovina. Sada to više nije. Razlike među serijama su jako male, a cijene sve više (osim 4G modelima).

6 godina
zelenapaprika kaže...
Stric_Jura kaže...

inače, niej problem Samsung s slabih 25W punjačima, nego kaj ima lažnjaka, koji se prodaju pod originale i jedva se skopča razlika na printu onih sitnih specki, zlatnožuti ispis s donje strane (gdje su terminali utikača), pod povećalom se vidi lošiji ispis...

mi smo kupili za sl. Sammyje i cca 40% je već pregorjelo (i meni) - sad sam na poslu stavio original Samsunga 45 W, a doma Xiaomijevci 67/100 W

Za one koji ne znaju prepoznati te lažne punjače i ne usude se gledati po raznim trgovinama svega i svačega, neka ih kupuju kod domaćih telekoma u njihovim trgovinama. Neka košta koji euro više, ali barem nećete kupiti smeće.

Nije baš tako!

Punjač kupljen u ondašnjem Vip-u došao sa virusom! Punjač za Samsung kupljen u Samsung dućanu za 25€ riknuo nakon 6 mjeseci! Punjač sa Alija za 3 $ puni već godinama! Punjač sa Temu, 3 €,  isto standard 3, puni već godinu dana. Preko kabla od 80 centi. 

13 godina
Kako misliš punjač došao s virusom?🤔👀😂
7 mjeseci
darkborg kaže...

Lupeta, ne obazirat se.

Nemo nemo kaže...

Punjač sa Alija za 3 $ puni već godinama!

I? To znači da su svi super kvalitetni jer tvoj primjerak traje par godina?

Ta smeća može samo lud čovjek spajat u utičnicu, to nema nikakve certifikate, provjere i sigurnosne komponente u sebi, to je no name drlog bez porijekla i općenito takvu neprovjerenu elektroniku ne treba spajat ni u kući ni u autu.

5 godina
Nemo nemo kaže...
zelenapaprika kaže...
Stric_Jura kaže...

inače, niej problem Samsung s slabih 25W punjačima, nego kaj ima lažnjaka, koji se prodaju pod originale i jedva se skopča razlika na printu onih sitnih specki, zlatnožuti ispis s donje strane (gdje su terminali utikača), pod povećalom se vidi lošiji ispis...

mi smo kupili za sl. Sammyje i cca 40% je već pregorjelo (i meni) - sad sam na poslu stavio original Samsunga 45 W, a doma Xiaomijevci 67/100 W

Za one koji ne znaju prepoznati te lažne punjače i ne usude se gledati po raznim trgovinama svega i svačega, neka ih kupuju kod domaćih telekoma u njihovim trgovinama. Neka košta koji euro više, ali barem nećete kupiti smeće.

Nije baš tako!

Punjač kupljen u ondašnjem Vip-u došao sa virusom! Punjač za Samsung kupljen u Samsung dućanu za 25€ riknuo nakon 6 mjeseci! Punjač sa Alija za 3 $ puni već godinama! Punjač sa Temu, 3 €,  isto standard 3, puni već godinu dana. Preko kabla od 80 centi. 

Punjač za 3 EUR-a ne bih kupio NIKADA. Zbog straha od požara. Imam kabel s Ali Expressa za 2-3 EUR-a s onim displayom kolikom snagom puni i ne razumije se s punjačem, pa propušta neku bijedu od struje - isti je kupio onaj Mislav Bušić pred mjesec, dva kada se hvalio koje je sve stvari kupio s Temua i isto je popušio. Imaš video o tome na YouTubeu. Uglavnom, bačen novac. S druge strane, 2023. sam kupio kabel (punjenje + podaci) u Tele2 i uredno ga spario s dodatnim punjačem i sve radi (brzo punjenje). Jer ni punjač ni kabel nisu neko smeće. Čuvajte se jeftinog smeća.

https://www.slashgear.com/1759828/are-all-usb-c-cables-same-different-types-buying-guide/

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.1.2025 19:53 (zelenapaprika).
15 godina
Iscodisco22 kaže...

Pozdrav,

Oppo Reno 12

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.1.2025 10:37 (Memphis).
2 mjeseca
Trenutno izlazi honor magic lite običan i pro . Tako da sačekaj da dođu u trgovine zato što uvijek na nove bude neka promocija neki pokloni ili popusti tele/tmobile...
15 godina

Već su došli ali će biti "skupi" sad na početku jer će im cijena poslje past. Ali zato Magic 6 lite koji je odličan telefon može dobit za đabalesku.

0 0 hvala 0
5 godina
zelenapaprika kaže...
...

Punjač za 3 EUR-a ne bih kupio NIKADA. Zbog straha od požara. Imam kabel s Ali Expressa za 2-3 EUR-a s onim displayom kolikom snagom puni i ne razumije se s punjačem, pa propušta neku bijedu od struje - isti je kupio onaj Mislav Bušić pred mjesec, dva kada se hvalio koje je sve stvari kupio s Temua i isto je popušio. Imaš video o tome na YouTubeu. Uglavnom, bačen novac. S druge strane, 2023. sam kupio kabel (punjenje + podaci) u Tele2 i uredno ga spario s dodatnim punjačem i sve radi (brzo punjenje). Jer ni punjač ni kabel nisu neko smeće. Čuvajte se jeftinog smeća.

Ja sam kupio par kablova sa temu i svi su dosli extra kvalitetni i podrzavaju ili 65W ili 120W punjenje sto me je iskreno iznenadilo. Kostali su svi ispod 3 eur i to 2m....

Sa alija sam kupio isto nekoliko i svi su u smecu odavno vec....

5 godina
Posmatrač kaže...
zelenapaprika kaže...
...

Ja sam kupio par kablova sa temu i svi su dosli extra kvalitetni i podrzavaju ili 65W ili 120W punjenje sto me je iskreno iznenadilo. Kostali su svi ispod 3 eur i to 2m....

Sa alija sam kupio isto nekoliko i svi su u smecu odavno vec....

Sretno.

15 godina
Ako niste znali donešen je novi zakon prema kojem maksimalno punjnje ne smije biti vece od 100w u EU.
Poruka je uređivana zadnji put ned 19.1.2025 13:52 (Memphis).

0 0 hvala 0
5 godina
Memphis kaže...
Ako niste znali donešen je novi zakon prema kojem maksimalno punjnje ne smije biti vece od 100w u EU.

Link? Mada preko 100W i ne pravi nekakvu razliku.... Meni recimo na 120W napuni sa 20 na 100 za max 10 minuta. Dok operem zube i obucem se ujutro vec je odavno na 100%.....

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.1.2025 13:55 (Posmatrač).
6 godina
darkborg kaže...

Da li si ikad vidio virus na mobitelu? Kad mobitel "oživi" i počne sam tražiti mrežu, spoji se i počne skidati svašta, recimo? Sad zamisli da  se to dogodi kad spojiš punjač! 

I onda nije kriv punjač, kupljen u VIP - u nego !?

6 godina

Ta smeća može samo lud čovjek spajat u utičnicu, to nema nikakve certifikate, provjere i sigurnosne komponente u sebi, to je no name drlog bez porijekla i općenito takvu neprovjerenu elektroniku ne treba spajat ni u kući ni u autu.

Sva elektronika koja mi je došla i sa Alija i sa Temu ima sve naljepnice "certifikate" EU kompatibilnost ... kao i kablovi, punjači iz trgovine. Neki su mi došli i u istom maloprodajnom pakiranju u kojem su i u trgovini. Samo u trgovini koštaju 3x više.

Ne treba sve stavljati u isti koš. Smeće se može kupiti i za velike novce. Cijena nije jedino mjerilo. To što mi u Europi nismo nikad čuli za neke kineske marke, ne znači da one ne valjaju.

8 godina

Hajmo ljudi ako može koji savjet šta je dobro za uzeti polovno do nekih 200 eura max. Nisam od onih koji sebi mogu opravdati kupvinu mobitela od 500-600 ili više eurića. Nisam ni nešto previše zahtjevan... Dovoljno da antutu benchmark ima preko 300000 i to je za mene dovoljno. Interne memorije nikada dosta najviše zbpg fotki. Naime gledao bih najviše nekakav polovan flagship ili sličan uređaj koji ima odličnu kameru. Volim fotkati i volim imati mobitel sa dobrom kamerom. Dosad sam uviejk to gledao pa mi je i sada to glavni kriterij. 

Razmišljao sam mobitelima u anketi... naravno svjestan sam da su neki podosta stari i polovni ali svjesno idem u tom pravcu.

Alternativa od novijih mi je možda Redmi Note 13 Pro...

E sada šta od svega toga ima najbolju kameru i šta je generalno najpametnije uzeti u 2025 godini da se može i dalje koristiti kao glavni mobitel , zanimaju me vaša mipljenja.

Hvala lipa 

0 Honor 70
3 Honor 90
2 Xiaomi 12 pro
0 Xiaomi 12T
0 Samsung Galaxy Note 10
0 Huawei P30 Pro

0 0 hvala 0
15 godina
Neuk kaže...

Hajmo ljudi ako može koji savjet šta je dobro za uzeti polovno do nekih 200 eura max. Nisam od onih koji sebi mogu opravdati kupvinu mobitela od 500-600 ili više eurića. Nisam ni nešto previše zahtjevan... Dovoljno da antutu benchmark ima preko 300000 i to je za mene dovoljno. Interne memorije nikada dosta najviše zbpg fotki. Naime gledao bih najviše nekakav polovan flagship ili sličan uređaj koji ima odličnu kameru. Volim fotkati i volim imati mobitel sa dobrom kamerom. Dosad sam uviejk to gledao pa mi je i sada to glavni kriterij. 

Razmišljao sam mobitelima u anketi... naravno svjestan sam da su neki podosta stari i polovni ali svjesno idem u tom pravcu.

E sada šta od svega toga ima najbolju kameru i šta je generalno najpametnije uzeti u 2025 godini da se može i dalje koristiti kao glavni mobitel , zanimaju me vaša mipljenja.

Hvala lipa 

Za 200 eur na oglasniku nađeš Xiaomi 13T ako ti je bitna kamera. Možeš kupiti i S22, ali slaba baterija. Možda upecaš i neki Pixel 6a za tu lovu....

4 godine
Neuk kaže...

Hvala lipa 

Pogledaj si neke izlozbene primjerke, nedavno je bio xiaomi 13pro za 180€
https://www.nabava.net/mobiteli?q=izlo%C5%BEbeni

5 godina
Posmatrač kaže...
Memphis kaže...

Link? Mada preko 100W i ne pravi nekakvu razliku.... Meni recimo na 120W napuni sa 20 na 100 za max 10 minuta. Dok operem zube i obucem se ujutro vec je odavno na 100%.....

100W od sada. Ako imaš 120W od ranije i ako je roba koja je trenutno na skladištu sa 120W (npr. u Elipsu imaš popuste na Xiaomi mobitele, neki imaju punjače 120W), onda to nitko ne može zabraniti. I da dodam, mada za to nemam potvrdu, vidjet ćemo kako će za neka druga tržišta mobiteli biti drugačijji (već jesu u Kini, Redmi Note 14 serija - veća baterija, druga kamera...), a za EU će biti što mora biti.

Regardless of their manufacturer, all new mobile phones, tablets, digital cameras, headphones and headsets, handheld videogame consoles and portable speakers, e-readers, keyboards, mice, portable navigation systems, earbuds and laptops that are rechargeable via a wired cable, operating with a power delivery of up to 100 Watts, will have to be equipped with a USB Type-C port.

All devices that support fast charging will now have the same charging speed, allowing users to charge their devices at the same speed with any compatible charger.

https://www.europarl.europa.eu/news/en/press-room/20220930IPR41928/long-awaited-common-charger-for-mobile-devices-will-be-a-reality-in-2024

Eksplicitno ne piše - ne smije biti više od 100W, ali ovi do 100W moraju imati USB-C.

Laptopi još imaju vremena do travnja 2026.

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.1.2025 20:17 (zelenapaprika).
7 mjeseci
Nemo nemo kaže...

Sva elektronika koja mi je došla i sa Alija i sa Temu ima sve naljepnice "certifikate" EU kompatibilnost ...

Kao da je problem naljepit bilo kakvu naljepnicu, o jbt... ako punjač košta 3 dolara onda je smeće i tu svaka rasprava prestaje.

Nemo nemo kaže...

To što mi u Europi nismo nikad čuli za neke kineske marke, ne znači da one ne valjaju.

Čuli smo za ugreen, baseus, orico itd... ti brendovi ne koštaju 3 dolara.

Ne miješaj provjerene kineske marke i no name proizvode, a ti si kupio no name kineza koji se može zapaliti svaki čas.

5 godina
Nemo nemo kaže...
darkborg kaže...

Da li si ikad vidio virus na mobitelu? Kad mobitel "oživi" i počne sam tražiti mrežu, spoji se i počne skidati svašta, recimo? Sad zamisli da  se to dogodi kad spojiš punjač! 

I onda nije kriv punjač, kupljen u VIP - u nego !?

Ovako. Jedino što je bilo problematično i za što sam čuo ili o tome pročitao je USB kabel s ugrađenim hardverom koji je radio svinjarije.

https://www.pcworld.com/article/2557422/how-to-know-if-a-usb-cable-is-hiding-malicious-hacker-hardware.html

Nešto se valjda može napraviti s ovim https://www.amazon.com/Afterplug-Anti-Hacking-Juice-Jacking-Case-Friendly-Charge-Only/dp/B0CYSYKTB5

Isto tako, ne preporuča se punjenje mobitela samo putem kabla na javnim mjestima (https://www.cnbc.com/2023/04/10/fbi-says-you-shouldnt-use-public-phone-charging-stations.html).

Ali za punjač, nisam čuo.

Drugo, mobitel nikada ne "spava" tj. nije isključen, osim ako mu ne izvadiš bateriju (https://www.quora.com/Is-your-cellphone-really-off-when-it-is-turned-off-or-out-of-battery). Kao i poneki laptop (ASUS ROG Strix), pa ti crpi bateriju dok ne pogasiš neke stvari u njemu jer te treći, četvrti dan dočeka prazna baterija, premda je prije gašenja bila puna.

A što se tebi dogodilo, a tko zna...

5 godina
Nemo nemo kaže...

Sva elektronika koja mi je došla i sa Alija i sa Temu ima sve naljepnice "certifikate" EU kompatibilnost ... kao i kablovi, punjači iz trgovine. Neki su mi došli i u istom maloprodajnom pakiranju u kojem su i u trgovini. Samo u trgovini koštaju 3x više.

Ne treba sve stavljati u isti koš. Smeće se može kupiti i za velike novce. Cijena nije jedino mjerilo. To što mi u Europi nismo nikad čuli za neke kineske marke, ne znači da one ne valjaju.

Puno toga se već dugo proizvodi u Kini. Ključno pitanje je kontrola kvalitete. Jedan telekom ne može prodavati neprovjereno smeće. I naše trgovine sigurno paze što prodaju dodatno uz mobitele. Ali ako ti sam odabereš neki noname ili lažnjak s nekog online dućana, a tko zna...

https://www.mobilefun.co.uk/blog/2018/11/how-to-spot-a-fake-phone-charger/

https://www.circuitcompliance.com/how-to-spot-if-your-phone-charger-is-fake/

https://www.intelligentliving.co/how-to-identify-a-fake-phone-charger/

https://www.righto.com/2012/03/inside-cheap-phone-charger-and-why-you.html

14 godina

Pozdrav svima. Trebao bih jedan savjet. Naime, godinu dana koristim S23+, zadovoljan sam, ali igrom slučaja imam mogućnost uzeti novi mobitel. Razmišljam o S24+ modelu ili Ultri, ma da mi je Ultra iskreno prevelik uređaj. 
Što mi preporučate? Pričekati da bude nova serija predstavljena pa da onda S24 seriji padne cijena ili neki drugi model? Gledam čak i Xiaomi 14 Ultra, dosta recenzija piše pozitivno o njemu. Hvala svima na pomoći

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. Steve Jobs: 1955 - 2011 David Bowie 1947-2016
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
S24+ ti je korak unazad u odnosu na 23+. Tak da ostani na tome kaj imaš.

2 1 hvala 1
10 godina
alen4430 kaže...

Pozdrav svima. Trebao bih jedan savjet. Naime, godinu dana koristim S23+, zadovoljan sam, ali igrom slučaja imam mogućnost uzeti novi mobitel. Razmišljam o S24+ modelu ili Ultri, ma da mi je Ultra iskreno prevelik uređaj. 
Što mi preporučate? Pričekati da bude nova serija predstavljena pa da onda S24 seriji padne cijena ili neki drugi model? Gledam čak i Xiaomi 14 Ultra, dosta recenzija piše pozitivno o njemu. Hvala svima na pomoći

s24+ nema smisla gledat pored s23+

14 ultra da

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice