Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.023
|
čitano: 12.507.112
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Pomoć pri odabiru mobitela

Kupujem supruzi mobitel do cca. 300 eura.

Bitna joj je kamera i ekran.

Da li je bolje kupiti Redni Note 12Pro ili Honor Magic 5 Lite  ili nešto preporučuje bolje po toj cijeni.

Hvala.

0 0 hvala 0
11 godina
Re: Pomoć pri odabiru mobitela

Preporuka za S23U, imam ga vec neko vrijeme i mobitel je praktički bez mane a baterija i SOT cudo.

Nisam jos nikada imao mobitel koji ne treba dopunjavati tokom dana.

Fluidan i brz je, ne grije se, ekran odlican, jedina mana losija vidljivost kroz polarizirane suncane...na iPhone 14 PRO nisam imao taj problem.

10 godina

Imam Samsung s10 lite (snapdragon) i nikad nisam dao toliku cifru za mobitel, ali pomalo rikava i ozbiljno razmišljam o s23 ultra (upravo radi procesora). Čini mi se kao perfect mob. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.8.2023 15:03 (hardcoree).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Sta bi se isplatilo kupit preko njuskala do negdje 300e?  Gledam samsung s21+  i huawei p40pro.

0 0 hvala 0
15 godina

Pozdrav ekipa, sogor i sogorica imaju priliku produziti ugovore u A1 i ovih 5 telefona im se nudi, ali nisam ni sam pametan sto izabrati. Izbor mi nekako pada na prva 3 sa popisa, ali nisam siguran koji je najbolji za omjer uloženo dobiveno.

Bitna im je baterija, kamera i da barem naredne 2-4 godine radi bez problema.

5 Samsung Galaxy A54
    12 Motorola Edge 40
    4 Honor 90
    1 Xiaomi 13 lite
    0 Magic 5 lite
    Moj PC  
    0 0 hvala 0
    10 godina

Honor 90 i edge 40 su klasa iznad a54

Moj PC  
    4 0 hvala 0
    14 godina

Bok svima,

tražim mobitel do nekih 130 € koji bi većinom služio za gledanje YT videa, WhatsApp, surfanje, snimanje pokoje fotke/videa i slično. Po mogućnosti da nema bug-ove i radi bez trzanja i lagova.

Istraživanjem sam došao do sljedećih mobitela:

- Xiaomi Redmi 10

- Xiaomi Redmi 10C

- Xiaomi Redmi 12C

- Samsung Galaxy A13

Zasada mi je favorit Redmi 10C jer tehnološki i po performansama izgleda nešto bolje od ostalih (SnapDragon 680 SoC, UFS Storage 2.2). S druge strane, Samsung A13 i Redmi 10 imaju 1080p ekran i veći PPI, što je vjerojatno plus kod čitanja teksta, ali minus kod performansi jer SoC mora obrađivati više piksela. Gledao sam i Samsung A04s, ali mi se činio inferiornijim naspram A13 pa ga ovdje nisam niti stavio u listu.

Ima li itko hand-on iskustva s ovim mobitelima ili preporuku za neki drugi model?

Unaprijed hvala!

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.8.2023 17:05 (Igor Volkin).

0 0 hvala 0
    9 godina
    Igor Volkin kaže...

Bok svima,

tražim mobitel do nekih 130 € koji bi većinom služio za gledanje YT videa, WhatsApp, surfanje, snimanje pokoje fotke/videa i slično. Po mogućnosti da nema bug-ove i radi bez trzanja i lagova.

- Xiaomi Redmi 10

- Xiaomi Redmi 10C

- Xiaomi Redmi 12C

- Samsung Galaxy A13

Zasada mi je favorit Redmi 10C jer tehnološki i po performansama izgleda nešto bolje od ostalih (SnapDragon 680 SoC, UFS Storage 2.2). S druge strane, Samsung A13 i Redmi 10 imaju 1080p ekran i veći PPI, što je vjerojatno plus kod čitanja teksta, ali minus kod performansi jer SoC mora obrađivati više piksela. Gledao sam i Samsung A04s, ali mi se činio inferiornijim naspram A13 pa ga ovdje nisam niti stavio u listu.

Ima li itko hand-on iskustva s ovim mobitelima ili preporuku za neki drugi model?

Unaprijed hvala!

Nemoj kupovati te jeftine modele sa 32GB memorije, nemaš mjesta ni za 3 aplikacije. Kupio sam majci neki jeftini redmi i nikad više. Instaliraš wapp i još par aplikacija i stalno ti javlja da nemaš više memorije.

Barem 64GB... Ja da kupujem sebi za 130€ mob sigurno bih uzeo nešto polovno ali da baterija nije skroz degradirala.

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.8.2023 17:48 (It'sMe932).
    10 godina

Barem 128*

Moj PC  
    1 0 hvala 0
    14 godina

Ovi modeli koje sam naveo su većinom 4/64, tj 4 GB RAM-a i 64 GB prostora, s time da mogu ubaciti i memorijsku karticu ukoliko storage dođe do limita.

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.8.2023 19:12 (Igor Volkin).

0 0 hvala 0
    15 godina
    Redmi 12c 4/128 u Ronisu 118€ za keš... Sasvim solidan izbor.
    Moj PC  
    3 0 hvala 0
    6 godina
    Igor Volkin kaže...

Ovi modeli koje sam naveo su većinom 4/64, tj 4 GB RAM-a i 64 GB prostora, s time da mogu ubaciti i memorijsku karticu ukoliko storage dođe do limita.

Zaboravi na SD karticu. Vjerovatno ne mozes na nju instalirati aplikacije a i za sve ostalo je prespora.

13 godina
    Samsung A54 na e-kupi za 352€ + gratis punjač i maskica

2 0 hvala 1
    14 godina
    Igor Volkin kaže...

Bok svima,

- Xiaomi Redmi 10

- Xiaomi Redmi 10C

- Xiaomi Redmi 12C

- Samsung Galaxy A13

Unaprijed hvala!

Izgleda da ću odustati od spomenutih mobitela jer imaju virtualni proximity sensor, umjesto pravog, i navodno da tu dolazi do puno problema.

Također, ovi Redmi mobiteli navodno imaju puno greškica i glitcheva u sučelju i radu.

Ima li preporuka za mobitel do 150 € koji ima solidan FHD ekran (1080p), relativno noviji Android (čisto da izbjegnem komplikacije koje su česte kod nadogradnji), normalan proximity senzor, audio jack za sluske, sd card slot za eventualno proširenje kapaciteta, fingerprint senzor (po mogućnosti bočni ili na ekranu), da radi relativno glatko i bez glitcheva?

17 godina

Pogledaj si ponudu Realme uređaja. Dobro i glatko android sučelje, ima dobre specke. Još samo da nađeš dobru cijenu.

1 0 hvala 0
    15 godina
    Motorola G32 4/128 159€ u Neutrinu.

Ima FHD, 3,5mm, pravi proximity i micro SD...
    Moj PC  
    1 0 hvala 0
    14 godina
    vepar kaže...
    Motorola G32 4/128 159€ u Neutrinu.

Ima FHD, 3,5mm, pravi proximity i micro SD...

Gledao sam taj model i još nekoliko Motorola G modela. Imaju čišći Android od drugih proizvođača i većinu stvari koje želim, međutim zavirio sam u službeni support forum i ljudi prijavljuju gadne bugove i probleme, osobito nakon služebnih Android nadogradnji. Zato sam otpisao sve te modele, nažalost...

14 godina
    Korny1603987 kaže...

Pogledaj si ponudu Realme uređaja. Dobro i glatko android sučelje, ima dobre specke. Još samo da nađeš dobru cijenu.

Luknuo malo, zasad našao par modela koji imaju stariji Android i ljudi se isto žale na probleme nakon updatea na noviji. Budem još istražio.

10 godina

A mozda je stvar u tome sto si ogranicen na budžet od 150 eura? Postoje kompromisi na uredajima 3x te cijene, a di nece bit pri ovoj cijeni. 

Moj PC  
    5 0 hvala 1
    11 godina

Za 150e na njuskalu nades mi10 ili mi10t ili poco x3 pro. 

Taj rang se ne isplati u ducanu. 

Moj PC  
    4 0 hvala 0
    14 godina
    perix231 kaže...

A mozda je stvar u tome sto si ogranicen na budžet od 150 eura? Postoje kompromisi na uredajima 3x te cijene, a di nece bit pri ovoj cijeni. 

Razumljivo mi je da će uređaj imati slabiji hardver u ovom jeftinijem cjenovnom rangu, ali sam uređaj i njegove funkcije moraju ispravno funkcionirati, što izgleda da nije slučaj.

10 godina

Trebalo bi, ali si stvarno malo previše snizio budžet. Probaj ušparati još nešto eura pa će se naći nešto. 

P.s. bugovi po forumima se prijavljuju i na duplo skupljim uređajima. 

Neka Motorola g72 bi bio neki minimum po meni. 

3 0 hvala 0
    17 godina

Moj realme 8 je koštao 1300 kuna kada sam ga kupio pred kraj 2021. Uređaj je i više nego dobar. 200 eura mora biti dovoljno za neki normalni kineski mobitel dovoljne kvalitete.

0 0 hvala 0
    10 godina

Cijene svega, ali svega, su porasle u zadnjih godinu dana. Realme 8 je bio super za te pare, ali trenutno za taj novac nema tako solidnih uređaja i vrijeme je da se sa time ljudi pomire ili kupe neko smeće. 

Motorola g72 je koliko? 230 eura. Znači pričamo o 30 eura više. 

225kn. Toliko natočiš benza u auto. Toliko ubiješ na 2/3 marende na poslu. Toliko je par kava.

I onda je problem izdvojiti toliko više za kupiti solidan uređaj koji ćeš koristiti svakodnevno godinu/dvije/tri u odnosu na neki poluproizvod?

Da se razumijemo, i ja bi volio da ima super telefona za 150/200 eura, da su nam cijene svega "normalne" ili bar plaće skočile sukladno sa ostalim cijenama, ali eto, živimo u Hrvatskoj. Platiš više za ok mob ili kupiš smeće pa se zajebavaš svaki dan sa trzanjem. Nema treće.  

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.8.2023 21:20 (hardcoree).

9 0 hvala 1
    5 godina
    neaktivan

Pozdrav,

tražim neki mob za ženu budući da je njezin Xiaomi 10T Pro pri izdisaju.. Tražimo nešto do 600 eura, najbitnija stavka joj je kamera, a malo manje bitnija baterija. 

Imate li neku preporuku? Gledao sam, na tradingshenzhen-u se može naći OnePlus 11 za manje od 600 eura. To mi je jedna od opcija.. Pixel 7a? Xiaomi 12T?

Tnx!

0 0 hvala 0
    13 godina

0 0 hvala 0
    16 godina

Ima ko strpljenja?

zanima me konkretno ovaj mob: https://tradingshenzhen.com/en/xiaomi-12-12x-xiaomi-12-pro/xiaomi-12-pro-12gb256gb

ne razumijem se u ništa, pretpostavljam da trebam odabrati:

XIAOMI.EU Firmware (unlocked) = Saftynet Passed + OTA Updates + Widevine Level 1

Pošto mob nije iz EU skladista, šalju ga u HR? i dal ima još kakvih davanja tipa carina porez i sl?

Trebam li jos nesto znati, normalno takav mob radi u HR?

Hvala, ne znam di da potrazim odgovore o Tradingshenzhen

Moj PC  
    0 0 hvala 0
    2 godine
    protjeran
    ivanec kaže...

Ima ko strpljenja?

zanima me konkretno ovaj mob: https://tradingshenzhen.com/en/xiaomi-12-12x-xiaomi-12-pro/xiaomi-12-pro-12gb256gb

ne razumijem se u ništa, pretpostavljam da trebam odabrati:

XIAOMI.EU Firmware (unlocked) = Saftynet Passed + OTA Updates + Widevine Level 1

Pošto mob nije iz EU skladista, šalju ga u HR? i dal ima još kakvih davanja tipa carina porez i sl?

Trebam li jos nesto znati, normalno takav mob radi u HR?

Hvala, ne znam di da potrazim odgovore o Tradingshenzhen

Nemam pojma o carini, porezima i sl. Ima tu ljudi koji to prate na dnevnoj bazi, pa će ti pomoći.

Ako je taj mobitel namijenjen kineskom tržištu, onda uvijek postoji mogućnost da neće podržavati neke frekvencije na kojima rade hrvatske mobilne mreže.

Na linku koji si dao imaš veliku gumb "compatibility assistant", pa odabereš državu i mobilne mreže. HT i A1 koriste B20 tj 800 MHz, a taj compatibility assistant kaže da ovaj mobitel to ne podržava. Ta je frekvencija dosta važna izvan većih gradova, a i na njihovim rubovima, pa ti razmisli isplati li se kupovati takav mobitel. To je stvarno samo tvoja odluka.

2 godine
    neaktivan

Kakva su vam iskustva sa kupnjom rabljenih ili neotvorenih mobitela preko njuška? Gledam si S23 i vidim razno razne zalagaonice i švercere pa mi nije jasno kako daju neraspakirane kupljene kod operatera za tu cijenu, di je caka? Netko valjda mora platiti pretplatu a što ako ne plati?

0 0 hvala 0
    2 godine
    neaktivan

Pozdrav, moze prijedlozi do 300 eura, dobra baterija, neki ok procesor s minimalno 128 gb/4 gb, ok kamera, neka pouzdanost u radu, ok hvatanje signala i podrsci za bar 3 g... uvjet je da je dostupno u ducanima u Zgu ili u dostavi za max 3 dana. 

Gledala sam motorolu g72

Motorolu g53

Xiaomi redmi 12c

Mozda jos neki prijedlog? 

Pretpostavljam da je motorola g72 najbolja, no ako gledam sto jeftinije, ima li kakav izbor ovakvih karakteristika do 1500 kn?

0 0 hvala 0
    E-mail:
    Lozinka:

vrh stranice