Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.033
|
čitano: 12.509.847
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
cshadow kaže...

Molim savjet, traži se dual sim mobitel za cca 3000kn, +/- nešto sitno, obavezno dostupan kod nas u dućanu.
Da nije puno veći od 5", memorija 3/32, može i manje od 32, ali onda mora imati zaseban utor za SD karticu. 3GB+ obavezno jer ga ne mislim mijenjati tako skoro. Igranje nula bodova, općenito snažan procesor nije nužan, ali zato tražim što bolju bateriju i kameru u tom cjenovnom razredu.
Trenutno imam SD615 i ok mi je, ali ne bi išao na slabiji SOC.
Može, ali i ne mora biti kinez :)
Xiaomi Mi5, jel to još uvijek dobar izbor obzirom na uvjete?
Malo me smeta nedostatak LTE banda 800MHz jer sam eto baš u takvom "ruralnom" kraju, ali nije presudno :)

Uzmi Xiaomi mi5 ako ga nadjes po toj cijeni, dalje nemas kaj puno gledati. Flagshipi od "brandova" su debelo iznad budjeta, posebice ako jos kupujes u trgovini.

Eventualno se isplati pogledati Samsung A5 2016 i Huawei Honor linija, ali da biram definitivno bi uzeo mi5.

9 godina
Pomoć pri odabiru mobitela

Pozdrav opet.

Pitao sam već za prijedlog mobitela do cirka 200€ (+50), za sada mi se čini Redmi 3s Prime najbolji. Ako ima netko kakav pametan prijedlog neka slobodno kaže, neću se naljutiti :-P 

Evo, vidio sam u međuvremenu Xiaomi Mi5, pa me zanima je li moguće da je ovoliko jeftin? Kakva je fora? Mialio sam da se kreće oko 300-400$ ali ovo je ispod svake cijene.

Ako netko zna je li ovo stvarno bio bih mu zahvalan.

http://www.geekbuying.com/item/Xiaomi-Mi5-5-2inch-FHD-Android-6-0-OS-3GB-32GB-4G-LTE-Smartphone-64-Bit-Qualcomm-Snapdragon-820-Quad-Core-Type-C---White-363112.html

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Neuk kaže...

Pozdrav!

Tražim sebi novi mobitel do 200 € (moze malo vise).

Najvažnije mi je da baterija izdrzi minimalno 1-2 dana jaceg koristenja i dobra kamera.

Malo sam gledao i zapikirao sam si Xiaomi Redmi 3s Prime.

E sad.. Odgovara mi po svemu, a posebno po bateriji, ali jedna stvar me brine. Kazu da su im kamere loše... (srednja zalost)

Zna li netko jel to stvarno tako? Jer mi treba dobra kamera za posao.

I ima li kakav slican uredjaj sa odlicnom baterijom i solidnom kamerom za te novce?

Hvala!

Tko god kaže da je ta kamera loša, nije vidio istinski loše kamere na mobitelima. Dakle nije vrhunska, ali da je loša je pretjerivanje. A "srednja žalost" u današnjim terminima znači upravo to - srednja kvaliteta, znači još uvijek vrlo upotrebljivo, osobito ako se ponekad sjetiš upotrijebiti HDR a ne samo okidati na automatskim postavkama. Ne vrhunski, ali nikako ne loše.  Ne znam kakav je to posao koji spominješ, ali ne mogu zamisliti da ti ne bude dobra za te svrhe. Za obiteljske fotke i dokumentiranje djetinjstva potomaka u svim uvjetima osvjetljenja uzeo bih nešto vrhunsko. Za posao ne. Za posao za koji nije dobra ta kamera, nije dobra nijedna, nego ti treba topčider SLR.

14 godina
cshadow kaže...

P9 mi je preskup, preko 4k kn je svugdje.

Honor 8 kao slabiji brat bi već mogao proći iako ne vidim neke koristi od duple kamere.

Zanimljiv odabir, svakako treba uzeti u obzir.

Nije ništa slabiji od P9. Druga kamera pomaže u uvjetima slabijeg svijetla. Ima odličnu kameru, pogledaj nekoliko yt recenzija. Po meni se isplati dati malo više za njega

14 godina
protjeran

Kolege forumasi molio bih malu pomoc...

Da li je Htc One8 jos uvijek solidna polovna kupnja ako je starosti do dvije godine? Mozda se se ipak protegnut 200 ili 300 kn vise pa ici na Redmi 3s ili nesto drugo novo?

Sto se tice ostalog izbora gledam nesto polovno s tim da iz igre ispadaju svi modeli iznad 5.2 inca, dakle do te velicine je max sto idem...Imao sam huawei y300, huawei p7, huawei p8 lite, 2x g3, g2 i sada bi nesto drugo probao (osim iphone-a jer na njega nisam navikao i nebi da se navikavam)....

Od samsunga nisam gledao nista jer mislim da u tom rangu (900-1100 kn) i nema neki pametan izbor osim ako ne naletim na s5, a to je malo teze...Nisam skeptican prema polovnim uredajima tako da moze slobodno i par drugih prijedloga...

Mobitel bi se koristio za klasicne stvari i eventualno nekada malo vise slikanja i surfanja u vise tabova, baterija pozeljno da drzi sto duze, ali nije toliko bitno kao ni sve ostalo...

Zahvaljujem unaprijed...

11 Redmi 3s-1250 kn NOV
0 Htc m8- cca 1000 kn, 2 god. st
0 Sony Z2- cca 1100 kn, 2 g. st
1 Nesto od Samsunga polovno
1 Nesto od drugih marki polovno
0 Nesto drugo novo
TL-za zahvalu klikni hvala // WoT nick: tomo53nja
Poruka je uređivana zadnji put pon 17.10.2016 9:48 (Tomo53nja).
17 godina
Ja bih se odlucio za redmi 3s, ako vec ides na starije gledaj neki gdje mozes lagano bateriju zamijeniti jer nakon 2 god je sigurno vec dobro pao kapacitet, da ne kazem da je taj htc katastrofa ako nesto ode na njemu, sanse da ga otvoris bez da nesto shebes su jako male.
https://www.ifixit.com/Teardown/HTC+One+(M8)+Teardown/23615
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
9 godina

Pozdrav, treba mi uređaj s Androidom za max 250kn s njuškala, koristila bi ga starija osoba kojoj trebaju samo pozivi, poruke i ponekad kamera. Trenutno koristi HTC Wildfire koji polako umire...

Imate li kakvu preporuku što da gledam?

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.10.2016 15:57 (It'sMe932).

0 1 hvala 0
17 godina
odjavljen
It'sMe932 kaže...

Pozdrav, treba mi uređaj s Androidom za max 250kn s njuškala, koristila bi ga starija osoba kojoj trebaju samo pozivi, poruke i ponekad kamera. Trenutno koristi HTC Wildfire koji polako umire...

Imate li kakvu preporuku što da gledam?

Cemu onda Android?

Kupi neku dummy Nokiu, zaboravi na Android u tom cjenovnom rangu, i ako postoji bit ce samo problema s tim.

16 godina

..

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.10.2016 17:02 (ivan7).

0 0 hvala 0
16 godina

Isplati li se dat 2100 kn za novi lg g4 h818 ili ima neki bolji oko te cijene?

0 0 hvala 0
13 godina
Edge kaže...
cshadow kaže...

Molim savjet, traži se dual sim mobitel za cca 3000kn, +/- nešto sitno, obavezno dostupan kod nas u dućanu.
Da nije puno veći od 5", memorija 3/32, može i manje od 32, ali onda mora imati zaseban utor za SD karticu. 3GB+ obavezno jer ga ne mislim mijenjati tako skoro. Igranje nula bodova, općenito snažan procesor nije nužan, ali zato tražim što bolju bateriju i kameru u tom cjenovnom razredu.
Trenutno imam SD615 i ok mi je, ali ne bi išao na slabiji SOC.
Može, ali i ne mora biti kinez :)
Xiaomi Mi5, jel to još uvijek dobar izbor obzirom na uvjete?
Malo me smeta nedostatak LTE banda 800MHz jer sam eto baš u takvom "ruralnom" kraju, ali nije presudno :)

Uzmi Xiaomi mi5 ako ga nadjes po toj cijeni, dalje nemas kaj puno gledati. Flagshipi od "brandova" su debelo iznad budjeta, posebice ako jos kupujes u trgovini.

Eventualno se isplati pogledati Samsung A5 2016 i Huawei Honor linija, ali da biram definitivno bi uzeo mi5.

Ne znam kakve su kamera na Mi5 vs Honor 8, teško to procijeniti po reviewovima na netu, ali u prilog Honoru ide garancija kod nas, dok za Xiaomi svi nešto muljaju, kod jednih je 1g, kod drugih 2g, ovisi o dućanu. U slučaju nekog problema pitanje je što bi bilo. Iako mi se Mi5 više sviđa, ali nakon 2 xiaomija, nekako sam pristran po tom pitanju :) Procesorski mi svejedno, sad se dvoumim između baterije (bolji mi5) i kamere (možda bolji H8).

14 godina
neaktivan

Evo, i ja bih molio pomoć u odabiru mobitela. Nekako sam si smislio da cijena bude maksimalno do 3500 kn, android, 3 ili 4 Gb rama, veličine ekrana 5.2 do 5.7, solidne kamere. Već sam se gotovo odlučio za LG G4, no predomislio sam se nakon što sam na drugom forumu vidio dosta korisnika koji se žale na trajanje baterije i nekakve probleme s matičnim pločama. Trenutno koristim već gotovo 4 g. Samsung S4, tako da mi je vjerojatno sve što mi predložite bolje od toga. Unaprijed hvala. Zaboravih napomenuti da bi kupio bih u nekoj trgovini u HR.

0 0 hvala 0
15 godina

Tko traži novi mobitel do 1200 kn. sa dvogodišnjom garancijom neka ne traži više jer ovo je momentalno najbolja ponuda koju možete dobiti do te love...

https://neutrinomobile.hr/ulefone-metal-3-16gb-black-dual-lte.html

Some people are so poor... all they have is money!
Moj PC  
0 5 hvala 0
13 godina

Može preporuka nekih EU webshop-ova s dobrim cijenama...?

Hvala!

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
andi.cro kaže...

Tko traži novi mobitel do 1200 kn. sa dvogodišnjom garancijom neka ne traži više jer ovo je momentalno najbolja ponuda koju možete dobiti do te love...

Neutrino - ne.

Ujebfone - ne.

1200 kn za to?? - hebeno ne.

Ajmo dalje.

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.10.2016 12:55 (Yo Momma).
13 godina

Što molim te fali neutrinu... Imaju najviše modela, serviser im je u većini slučajeva agram, te imaju najpovoljnije cijene od ostalih.

encore, imaš u istom neutrinu G5 za te pare

Hearthstone: Maks0806#2960 LoL EUNE: Maks0806
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.10.2016 3:42 (maks0806).
11 godina
neaktivan
maks0806 kaže...

Što molim te fali neutrinu... Imaju najviše modela, serviser im je u većini slučajeva agram, te imaju najpovoljnije cijene od ostalih.

encore, imaš u istom neutrinu G5 za te pare

Evo kratki rezime samo za tebe. Mogu oni imat sve modele ovog svijeta kad im je ponašanje i usluga govno i može im serviser biti dragi bog na speed dialu kad se prave blesavi u situacijama koje su potpuno čiste (znači mobitel ne radi, bez ikakvog vidljivog vanjskog oštećenja). Zatim, u "novom" paketu nalazi se očito rabljen mobitel koji je netko vratio, pa su ga oni odlučili prodati pod novo. Onda, mobiteli im znaju imati romove koji su neki čudnovati, nightly build, skuhani, neslužbeni romovi, što priznaju tek kad vide da se kupac kuži bolje od njih. Uglavnom sve skupa usluga, profesionalnost za kenjac i teški muljatori koji valjda računaju da će sjebavat random penziće koji im navrate u šop i od toga živjet. Trebaš još? Imaš na prethodnim stranicama.

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.10.2016 10:41 (Yo Momma).
13 godina
Meni je također čudno kad pregledavam njihovu ponudu što uz pojedine modele piše: povrat od kupca,oštećen mobitel,izložbeni primjerak....i sad kad ga naručiš pitanje je što ćeš dobiti.
O Matijeviću jesi li pri piću?!Kud će boca nego da se joca.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

To si imao iz osobnog iskustva ili?

Vraćanje telefona sa servisau takvm stanju nije do njih nego servisa, i iskustva su pretežno pozitivna. 

Kupio osobno 3 telefona tamo, frendovi isto. Meni jedan otišao, zamjenili novim, sve 5. Bio ljubazan s njima, oni samnom, te ću ih i dalje svima preporučiti.

Čovjek gleda G4, dok za te novce ima G5, i neće uzeti jer eto ti imaš negativna iskustva od tisuće ljudi :D

Hearthstone: Maks0806#2960 LoL EUNE: Maks0806
16 godina
Ja sam eto prije par dana odlucio u neutriona kupiti nexus 6p po nesto povoljnijoj cijeni. Kad sam ga naruci i platio shvatio da je koristen "Povrat od kupca".
Nazvao ih nakon par sati, rekao da nisam primjetio da je koristen te da bi odusta (ponudili mi zelim li novi uz nadoplatu, na sto sam odbio jer sam ima povoljniju ponudu)

- Rekli nema problema i prekinuli narudzbu a povrat dobio uroku 24h.

Predhodno sam ih kontaktira (preko fejsa) u vezi dostave, garancije i slicno. Svaki odgovor sam dobio u roku par minuta.

Znaci jedno pozitivno iskustvo od mene sto se tice komunikacije :)
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Yo Momma kaže...
andi.cro kaže...

Neutrino - ne.

Ujebfone - ne.

1200 kn za to?? - hebeno ne.

Ajmo dalje.

Zašto NE za Ulefone?

A koji bi ti uzeo do te love sa 24mj.garancijom i takvim hardwerajom?

17 godina
Zato sta za tu lovu mozes uzeti mob koji je provjeren, i sam sam prije isao na neprovjerene marke j sve je to isti klinac, super hardwer na papiru a u stvarnosti dosta toga shebano. Ako ces eksperimentirati uzmi, nemas sta izgubiti posto imas garanciju 24mj, ali ja bih osobno isao na redmi3 za tu lovu
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
12 godina
neaktivan

Ima li boljeg moba od redmi 3s do 1200kn? klik
Ima li netko taj mob i kakva su iskustva?
Hvala.

01101100011101010110101101100001
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
luka123456780 kaže...

Hvala.

Dosta ljudi ovdje ga ima:

http://www.bug.hr/forum/topic/mobiteli/xiaomi-redmi-3/234775.aspx

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
16 godina
luka123456780 kaže...

Hvala.

Kako to da ima ENG meni, a nema HR.

16 godina

Što mislite o ovome mobitelu, da li je bolji ili lošiji od Redmi 3s ? Po cijeni su jednaki.

https://neutrinomobile.hr/lenovo-k5-a6020-lte-dual-gold-4463.html

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.10.2016 19:07 (kran).

0 0 hvala 0
15 godina

Xiaomi MI 4C  ili 3X ???

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Pozdrav,

pisao sam već ovdje nedavno, u međuvremenu sam pronašao na njuškalu Galaxy S5-ica za 1500-1400 kn pa me zanima vrijedi li riskirati s tim ili ići na Moto G3 iz neutrina?

9 Novi - Motorola Moto G3 (2015)
3 Njuskalo - Galaxy S5

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Patrick_cro kaže...
Zato sta za tu lovu mozes uzeti mob koji je provjeren, i sam sam prije isao na neprovjerene marke j sve je to isti klinac, super hardwer na papiru a u stvarnosti dosta toga shebano. Ako ces eksperimentirati uzmi, nemas sta izgubiti posto imas garanciju 24mj, ali ja bih osobno isao na redmi3 za tu lovu

Upravo tako. Isto sam imao iskustva s raznim poštanskim markama, jer kao zašto ne? Isti procesori, megaherci, gigabajti, megapikseli... tko je lud da da više para za istu stvar? Kad tamo, korisničko iskustvo gola kita. Softver bezvezan, svako malo ruši se neki ključni app u pozadini (naravno nešto od gappsa), host datoteka editira se sama od sebe ili barem od strane svake jebene sićušne aplikacije koju instaliraš iz storea pa onda ne možeš pristupit svom google accountu, nakon dovoljnog broja rušenja preostaje ti samo factory reset. Mobitel u običnoj upotrebi nije toliko fluidan kao neka od poznatijih marki s potpuno istim ili čak znatno slabijim hardverom, u igrama da ne govorimo. S kamerom si možeš guzicu obrisat, ili slikat istu za privatne potrebe jer je jasnoća i kvaliteta slike ionako kontraindicirana.

Naravno, drugi rom ne postoji ni od proizvođača ni od xda zajednice jer je stvar nerasprostranjena, ili vrlo vjerojatno, prodaje se samo na izoliranom tržištu (Hrvatska, Vijetnam, India). Folije, caseovi (osobito malo bolji-ljepši) - nepostojeći.

Ko što kaže kolega, uzmi, cijena koju ćeš platiti niska je za edukaciju koju ćeš dobiti. Inače, za tu lovu je bolje uzeti doslovno bilo što od mainstream marki (tu spada osim zna se čega i Xiaomi, i Huawei, pa i Lenovo, Acer... one Plus, iako je on malo skuplji)

13 godina
neaktivan

Pozdrav za ekipu.

Planiram kupovinu novoga smartphonea. Budžet je između 2000 do maksimalno 2500 kuna.

Bitna mi je kamera (point and shoot), kvalitetan ekran, brz procesor i minimalno 2 GB rama (ako je moguće 3 GB) i minimalno 32 GB memorije ili 16 uz microSD. Ekran od 5 pa do 5,5 inča.

Kupovina je moguća sa svih strana (internet, HR trgovine i njuškalo).

Što sam malo gledao oglase za navedeni iznos bi se mogao kupiti skoro novi ili novi Samsung S6 i Xiaomi mi 5, naravno da ima još telefona ali za sada sam ova dva izdvojio.

Koji je bolji od navedenih i što biste mi još preporučili da pogledam?

Sada imam Sony Z3 i kupio bih nešto bolje koje bi koristio minimalno dvije godine.

Navalite  s prijedlozima ;-)

Unaprijed se svima zahvaljujem.

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice