Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.033
|
čitano: 12.509.693
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
Hornet_93 kaže...

nakon 2011. vrijeme je za povratak na android 

tri mobitela oko kojih mozgam su LG G5, Nexus 6P i HTC 10.

sva tri mogu nabaviti po skoro istim cijenama, razlika je 200 kn između najjeftinijeg i najskupljeg. trenutno me najviše vuče nexus, radi stock androida i budućih nadogradnji i koliko vidim po fotkama - kamera je više nego dobra.

jel ima netko kakav savjet?

G5 je definitivno ispred Nexusa, za HTC 10 nisam siguran.

13 godina
Pomoć pri odabiru mobitela

Nexus/HTC 10 (zavisi koji ti se više svidja) G5 pokraj ova 2 ne bi ni uzimao u obzir 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Hornet_93 kaže...

nakon 2011. vrijeme je za povratak na android 

tri mobitela oko kojih mozgam su LG G5, Nexus 6P i HTC 10.

sva tri mogu nabaviti po skoro istim cijenama, razlika je 200 kn između najjeftinijeg i najskupljeg. trenutno me najviše vuče nexus, radi stock androida i budućih nadogradnji i koliko vidim po fotkama - kamera je više nego dobra.

jel ima netko kakav savjet?

Htc ili 6P...
Mozda bi ja prije isao na 6P... 

Uglavnom, tesko je pogrijesiti sa i jednim od navedenih...

Ali Lg ne bi nakon debakla sa g4 koji je po meni uzas zivi... a opet, nakon g2 koji je bio booom... i g3 koji je dosta dobar bio... nezz... 

Uglavnom, 6p ili htc... :D

Galaxy S2, S2 Advance, S3, S3 Mini, S4, S4 Mini, A7. Zopo ZP998. Oppo Find 5. Meizu Mx4 PRO, M1 Note. Lg G3 D855. ZTE Blade 3. Xiaomi MI3, MI4, MiNote, MI5, RNote3 MTK, RNote3pro SD, Redmi3PRO
14 godina
neaktivan

Poštovanje, zamolio bih cijenjene kolege za savjet u vezi odabira mobitela. Budžet iznosi 1.000Kn dopuštene tolerancije od maksimalno 10% na tu cijenu, dakle 1.100Kn maksimalno. Telefon mora obavezno biti novi iz dućana tu u RH, dakle mobiteli tipa Xiaomi Redmi 3S ili Redmi 3 Note nažalost otpadaju jer prelaze raspoloživi budžet, a izvana ne mogu naručiti. Način plaćanja je plaćanje na rate (po mogućnosti bez kamata - preferirano), i to obavezno u dućanu gdje se može fizički doći i kupiti, webshopovi ne dolaze u obzir; dakle dućani tipa links, technomarket, santa domenica, bili bi poželjni. U obzir dolaze i simpa paketi. Mobitel može biti i Kinez, dapače, samo bi bilo dobo da ne bude baš neko zadnje dno dna. Obavezno mora imati dobar i relativno glasan zvučnik, microSD proširenje, što jači WiFi signal i što bolju bateriju, po mogućnosti izmjenjivu. To je ovako odokativno što bih želio pa Vas molim za savjet u vezi odabira. Hvala unaprijed.

Hvala Bogu koji je ovom forumu podario Arendelle koja nasmijava i uveseljava sve vlastitim postovima; Bože, vrati nam Vladu da nastavi gdje je stao i sreći te zadovoljstvu neće biti kraja :).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

nexus naručen, je stariji od navedenih, slabiji proc - al osigurane nadogradnje i stock android su presudili. trebao bi stić za max 7 radnih dana.

What could possibly go wrong?

3 0 hvala 0
13 godina

Odlična odluka. Da sad kupujem mobitel bez obzira na cijenu, uzeo bi 6P. Amoled, dobra baterija, stereo speaker, kamera je klasa za sebe + vjerojatno ce bit bolja kad dobije sve nadogradnje od novog pixela.

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.10.2016 17:14 (mrbean).
8 godina
neaktivan
Pozdrav, trebao bi savjet, naime gledam po njusci xperi z2 ide i ispod 1300kn, pa me zanima da li je to dobra kupovina, ili ima nesto bolje novo....
Eto svaki savjet je dobrodosao
Hvala

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Caesar et Brutus kaže...

Poštovanje, zamolio bih cijenjene kolege za savjet u vezi odabira mobitela. Budžet iznosi 1.000Kn dopuštene tolerancije od maksimalno 10% na tu cijenu, dakle 1.100Kn maksimalno. Telefon mora obavezno biti novi iz dućana tu u RH, dakle mobiteli tipa Xiaomi Redmi 3S ili Redmi 3 Note nažalost otpadaju jer prelaze raspoloživi budžet, a izvana ne mogu naručiti. Način plaćanja je plaćanje na rate (po mogućnosti bez kamata - preferirano), i to obavezno u dućanu gdje se može fizički doći i kupiti, webshopovi ne dolaze u obzir; dakle dućani tipa links, technomarket, santa domenica, bili bi poželjni. U obzir dolaze i simpa paketi. Mobitel može biti i Kinez, dapače, samo bi bilo dobo da ne bude baš neko zadnje dno dna. Obavezno mora imati dobar i relativno glasan zvučnik, microSD proširenje, što jači WiFi signal i što bolju bateriju, po mogućnosti izmjenjivu. To je ovako odokativno što bih želio pa Vas molim za savjet u vezi odabira. Hvala unaprijed.

https://neutrinomobile.hr/xiaomi-redmi-3s-dual-sim-black-2-16gb-lte-eng-meni.html

Kaj ovo ne ulazi u budzet?

10 godina
Otkud si narucio? Ako ti nije tlaka da mi das stranicu da malo pregledam cijene drugih mobova. Kakva je shema sa garancijom i dostavom? Tnx
14 godina

1 0 hvala 1
14 godina

Do 2000kn? Pretpostavljam da je Mi5 dobar izbor?

Koja je razlika između 32 i 64gb modela?

Brzina CPU, ali i brzina memorije?

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Edge kaže...
Caesar et Brutus kaže...

https://neutrinomobile.hr/xiaomi-redmi-3s-dual-sim-black-2-16gb-lte-eng-meni.html

Kaj ovo ne ulazi u budzet?

Nažalost ne jer mi je trgovina nedostupna. Inače hvala na preporuci, rado bih tako nešto jer baš ispunjava sve moje potrebe.

Hvala Bogu koji je ovom forumu podario Arendelle koja nasmijava i uveseljava sve vlastitim postovima; Bože, vrati nam Vladu da nastavi gdje je stao i sreći te zadovoljstvu neće biti kraja :).
13 godina
neaktivan

Tražim smartphone do 1800kn, Android ili Windows. Isključivo trgovine, Njuškalo ne dolazi u obzir. Hvala. :)

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Tražim smartphone do 1800kn, Android ili Windows. Isključivo trgovine, Njuškalo ne dolazi u obzir. Hvala. :)

0 0 hvala 0
9 godina
A za kaj ti misli sluziti, samo razgovori net, jel bitnija dugotrajnost baterije ili dobra kamera?

1 0 hvala 0
15 godina
Simpzon kaže...

Samsung galaxy j5 2016

Who bolan cares
13 godina
neaktivan

A ono, mob je u biti za punicu. :D Treba joj za Viber, WhatsApp, razgovore i da kamera bude donekle okej. 

9 godina
Ak je samo za viber i whatsapp onda ce joj svaki android vec s gigom rama bit dobar, preporucio bi rado i xiaomija, redmi 3/3s ali posto je vjerojatno starija osoba koja nema bas iskustva s informatikom onda bi joj bio problem namjestit za obavijesti...
11 godina
neaktivan
Caesar et Brutus kaže...

https://www.hgshop.hr/artikl.aspx?pid=34435   To ti je HG Spot.  Ovo naručivanje sa stranice ne znam kako funkcionira, ali ako ima plaćanje pouzećem, možda ti i to odgovara.

Uglavnom, osobno vidio i isprobao, radi izvrsno, i to verzija s duplo manje RAM-a. Ovaj može samo bolje. A još je i "marka". Jedina mana je što mislim da je slaba (ili nikakva?) podrška custom rom-ova, pa ako te to ne smeta (ili provjeri).

Ovako mi se čini da ispunjava sve tvoje uvjete.

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.10.2016 16:06 (Yo Momma).
9 godina

Pozdrav!

Tražim sebi novi mobitel do 200 € (moze malo vise).

Najvažnije mi je da baterija izdrzi minimalno 1-2 dana jaceg koristenja i dobra kamera.

Malo sam gledao i zapikirao sam si Xiaomi Redmi 3s Prime.

E sad.. Odgovara mi po svemu, a posebno po bateriji, ali jedna stvar me brine. Kazu da su im kamere loše... (srednja zalost)

Zna li netko jel to stvarno tako? Jer mi treba dobra kamera za posao.

I ima li kakav slican uredjaj sa odlicnom baterijom i solidnom kamerom za te novce?

Hvala!

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.10.2016 18:45 (Neuk).

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Imam lg g5 ali bih da ga malo promjenim.Koji bi uzela u tom ranfu da ima dobru bateriiju i kameru?Govorili su mi Iphone 7,lumiu 950 xl ili xperiu xz.Sta vi mislite?

Operativni sistem mi ne igra neku ulogu

0 0 hvala 0
16 godina

Od ta 3 samo XZ, iPhone osobno preskacem, Lumia za prekrizit zbog podrske i same platforme.

Danas sam se malo duze igrao sa XZ i mob je ludilo, Z5 pored njega izgleda kao skart koji je prije 3 godine izasao(bez uvrede svima, imao sam ga dugo, a Lumiu koristim kao sluzbeni mob jos uvijek)

If you try and don't succeed, cheat. Repeat until caught. Then lie.
Poruka je uređivana zadnji put pet 14.10.2016 23:20 (MENIT).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Posto ovdje nigdje nema xz sem kod momka gdje nema garancije navodno jer kao sluzbeno se predstavlja 17.10  bojim se dati te pare a ne dobiti garanciju.Mada kaze da je telefon nov.I niko ga nema da cujem misljenja

0 0 hvala 0
16 godina

Pa onda odi u Tcentar i trazi da ti ga pokazu ako vec nije izlozen na pultu i igraj se s njim malo, cisto da dobis feeling moba. U sve centre su dosli izlozbeni.

If you try and don't succeed, cheat. Repeat until caught. Then lie.
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Sto se igranja tice znam da ce mi se svidjeti ali ipak je to kupovanje macka u vreci jer nema garancije.To me odbija od njega a i ne zna se iskustvo korisnika jer ga niko jos nema

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Besana kaže...

Sto se igranja tice znam da ce mi se svidjeti ali ipak je to kupovanje macka u vreci jer nema garancije.To me odbija od njega a i ne zna se iskustvo korisnika jer ga niko jos nema

Kaj ces bezveze kesirat toliko love na nesto kaj nema garanciju, pricekaj tjedan-dva i kupit s garancijom.

12 godina

Pozdrav. Trenutno imam Z1 Compact koji mi je lijepo trajao (3 godine) ali ga zelim zamijeniti novim. Znaci flagship neki, gledao sam s7 edge zbog baterije koja mi je jako bitna ali samo ako ga mogu nac za oko 5k kuna. Ne zelim sonyev opet kupit. Imate li alternativu za oko 5k kuna?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Molim savjet, traži se dual sim mobitel za cca 3000kn, +/- nešto sitno, obavezno dostupan kod nas u dućanu.
Da nije puno veći od 5", memorija 3/32, može i manje od 32, ali onda mora imati zaseban utor za SD karticu. 3GB+ obavezno jer ga ne mislim mijenjati tako skoro. Igranje nula bodova, općenito snažan procesor nije nužan, ali zato tražim što bolju bateriju i kameru u tom cjenovnom razredu.
Trenutno imam SD615 i ok mi je, ali ne bi išao na slabiji SOC.
Može, ali i ne mora biti kinez :)
Xiaomi Mi5, jel to još uvijek dobar izbor obzirom na uvjete?
Malo me smeta nedostatak LTE banda 800MHz jer sam eto baš u takvom "ruralnom" kraju, ali nije presudno :)

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
Moj prijedlog bi bio Huawei Honor 8 ili P9...
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

P9 mi je preskup, preko 4k kn je svugdje.

Honor 8 kao slabiji brat bi već mogao proći iako ne vidim neke koristi od duple kamere.

Zanimljiv odabir, svakako treba uzeti u obzir.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice