Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.045
|
čitano: 12.527.998
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Pomoć pri odabiru mobitela

tnx ljudi!

Ja bi najradije išao na Blackberry z30 ako ga uspijem naći povoljno (znam da im ima puno boljih po performansama po toj cijeni i da nema puno aplikacija, ali to mi zaista nije primarno)...

Zna li netko gdje ga se može naručiti ispod 341 eura (371 dolar) po koliko ga nude na njuškalu? Gdje god odem na ebay, amazon cijene su manje, ali ga ne dostavljaju u RH...

0 0 hvala 0
14 godina

Pozdrav!

Koji su najbolji mobiteli u cjenovnom rangu 500-750 kn?

Bilo bi dobro da ima sto veci battery time i da se moze kupiti u Hrvatskoj?

Koji bi bio najbolji polovni, a koji novi?

Hvala

Burek s mesom

0 0 hvala 0
13 godina

Ne budi lud uzimati to smece za te pare pored ostalih alternativa. Bb os je užas. Propada. App support je nikakav, i sam mob je meh po svemu.

Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
maks0806 kaže...

Ne budi lud uzimati to smece za te pare pored ostalih alternativa. Bb os je užas. Propada. App support je nikakav, i sam mob je meh po svemu.

Ma nije mi toliko do aplikacija, nikad do sad nisam koristio ništa osim najosnovnijih tipa gmail.

Ok mi izgleda, dobar je za pisanje poruka, mailova...

Ali svjestan sam da je to neracionalan izbor i da mogu dobiti dosta bolje po performansama za tu lovu...

13 godina

Ne samo po performansama... Brže, jednostavnije za koristiti, bolje izrade i bolje integracije maila i ostalog

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pozdrav. Imam na raspolaganju 1500-1600 kuna i nemogu više od toga. Mobitel mora biti iz dućana, a za sada što sam našao u tom cjenovnom rangu su mi u oko upali - Xiaomi Note 4G, Moto g (2014) - možda pošto me odbija 1gb rama no sa druge strane super su mi zvučnici koji su smješteni naprjed te česti updateovi. AKo ima kakvih prijedloga što je najbolje za te novce molim vas predložite? I molim vas nemojte predlagati wp pošto mi je jako odbojan. Hvala!

Bene docet, qui bene distinguit.
Poruka je uređivana zadnji put sub 28.3.2015 19:10 (molnyi).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Kroz tjedan ili dva kupujem novi mob, mislim se izmedu dva mobitela, pa bih vas molio za vase misljenje, fond je oko 2500 kn. 

Nabjitnije su mi dobre tehnicke karakteristike i funkcinalnost, izgled nije presudan.

(vlasnici ova dva modela mogu mi se javiti u inbox sa kojim savjetom, prednosti i mane)

Hvala!

1 1. LG G3, 32gb, 3gb ram
15 2. Sony Ericson Xperia Z3, 3gb
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.3.2015 14:10 (game789).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Kupujem Ženi mobitel. 

Najbitnija stvar joj je da kamera bude sto bolja.

Android mobitel

Novi iz ducana iz hrvatske (njuskalo ne dolazi u obzir)

Idealno bi bilo oko 4,5"

Cijena oko 1000-1200kn

Sta preporucujete?

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
game789 kaže...

Kroz tjedan ili dva kupujem novi mob, mislim se izmedu dva mobitela, pa bih vas molio za vase misljenje, fond je oko 2500 kn, (vlasnici ova dva modela mogu mi se javiti u inbox sa kojim savjetom, prednosti i mane). 

Najitnije su mi dobre tehnicke karakteristike i funkcinalnost, izgled nije presudan.

Hvala!

Ja sam glasao za Xperiu Z3, ali rekao bih da oba mobitela probaš uživo da možeš bolje procijeniti, jer to ipak spada pod stvar ukusa na kraju svega..

Imao sam G3, i to baš tu verziju 32/3Gb, predivan dizajn, iako je plastika izrađen je odlično.. puno bolje nego npr S5. Ekran je predivan, mogu ljudi svašta reći o njemu, nije savršen (bijela nije bijela, niti je crna crna), ali je užitak gledati taj ekran. Vidljivost na suncu je u redu, nije najbolja da te upozorim! Softver je ono što me natjeralo da ga zamijenim, imao sam ga do 20f verzije, radio je OK, ali trzanja i zastajkivanja u sučelju su bila svakodnevna. Navodno je 20H nadogradnja sredila memory leak, ubacila i memory managment sa Moto X ako se sjećam i svi se hvale da mob radi odlično. Kamera je vrhunska. Procesiranje fotki dosta slično kao na iPhone mobitelima, što je pohvalno, nije preagresivno niti premeko, dnevne fotke su odlične, noćne su isto super (pogotovo jer taj mob ima samo manual mode). Baterija mi je bila dobra, nisam imao problema da natučem 16/18/20h upotrebe sa non stop upaljenim Wifi/Data konekcijama, 4G, Auto sync/Brightness uz 4H on screen-a, zagrijavanja mobitela i bilo kakvo resetiranje nisam primjetio! Zvučnik je prilično glasan, ali zvuk nije kvalitetan.

Što se tiče Z3.. prepredivan dizajn (to je ionako subjektivno), vrhunska kvaliteta izrade (metalni obrub sa strane je odličan), dakle premium feel all over dok držiš mob. Ekran je dobar, ali po meni ima mana (netko tko se ne kuži neće ni skužiti razliku), prilično je plavkast i zasićen, baca na AMOLED, to će nekome pasati, nekome ne (meni ne, ipak mi iPhone, M8 i N5 imaju naj ekran, volim prirodan look). Vidljivost na suncu je odlična, među najboljima na tržištu. Softver na njemu je dosta jednostavan, kako Kitkat tako i Lollipop, dosta baca na stock android. Sve je jako jako fluidno i stabilno (jako pouzdan mobitel što se toga tiče). Kamera je među najboljima, na G3 je ipak malo bolja. Procesiranje slike je problem, promaši balans bijele u 90% slučajeva. Ako voliš štelati malo kameru, sigurno nećeš pogriješiti sa Z3, jer je senzor prilično sposoban. Slikati slike sa pokretom u Sports modu pod scenama je odlično + imaš tipku za kameru koja je dosta korisna. Baterija na ovom mobu je jednom riječju - FENOMENALNA. Sada imam M8 i punim ga dnevno dva puta. Ja sam korisnik koji brutalno koristi mob (sve popaljeno na njemu + 5h poziva dnevno).. Baterija na Z3 je dakle jedina baterija koja meni uspije izdržati od 8h ujutro do ponoć i ostane još 30%!! Dakle to sve govori koliko je baterija superiorna spram konkurencije. Među najboljima na tržištu! Ako ne i najbolja! Zvučnici (čitaj zvučnici, jer ima dva :D) su odlični, nisu glasni kao na G3, ali imaju odličan zvuk. Poslije M8 najbolji na tržištu.

Nadam se da će ti moje iskustvo pomoći, ako tražiš mob pun funkcija, jednostavnu a pouzdanu kameru, G3 ima pobjedu!

Ako tražiš kako softverski, tako baterijom pouzdan mobitel te vrhunsku izradu, Z3 je tvoj izbor!

P.S. da dodam, kvaliteta razgovora na Z3 je malo lošija nego na G3, ništa strašno. Ako ti to nešto znači..

12 godina
neaktivan

Dali je velika razlika izmedu lg g3 16gb(2gb rama) i 32gb(3gb rama)..? Imam priliku zamijeniti svoj s5 za lg g3 16gb pa sad neznam jer se to isplati?

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
zanimatelj kaže...

Dali je velika razlika izmedu lg g3 16gb(2gb rama) i 32gb(3gb rama)..? Imam priliku zamijeniti svoj s5 za lg g3 16gb pa sad neznam jer se to isplati?

Po meni je G3 bolji telefon, ja bih uzeo. Razlika nije prevelika! Meni bi više značila ta interna memorija nego više RAM-a

10 godina
neaktivan
Bozidar1 kaže...

Pozdrav svima!

Evo bliži se Uskrs, bit će popusta, zgodno vrijeme za kupiti mobitel. :)
Ovako:
Računam si do 1000 kn, što manje ako može, mogu i stariji mobiteli, ne mora uopće biti novi.

Bilo bi dobro da nije baš lomljiv i krhak, ali uvijek mogu kupiti neku dobru čvrstu zaštitu pa to i nije neki zahtjev.

Da je što manji, dobra baterija je bitna, da mu sve u vezi interneta dobro funkcionira(google maps npr...) jer kad otputujem negdje ne nosim laptop.

Da ima pristojnu kameru i zvučnik.

Nebi htio kineze...

Puno hvala :)

Pardon, ako netko ima vremena nešto predložiti?

Hvala

13 godina

Lg L90 s njuškala je zakon noviji mob za te pare!

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Bozidar1 kaže...
Bozidar1 kaže...

Pozdrav svima!

Ovako:
Računam si do 1000 kn, što manje ako može, mogu i stariji mobiteli, ne mora uopće biti novi.

Bilo bi dobro da nije baš lomljiv i krhak, ali uvijek mogu kupiti neku dobru čvrstu zaštitu pa to i nije neki zahtjev.

Da je što manji, dobra baterija je bitna, da mu sve u vezi interneta dobro funkcionira(google maps npr...) jer kad otputujem negdje ne nosim laptop.

Nebi htio kineze...

Hvala

maks0806 kaže...

Ok.
Mislio sam kupovat u dučanu. Predložite mi starije mobitele, sigurno ih ima super za 1000 kn(onda kad su se pojavili su koštali dosta više jel). I još uz to sad će sigurno bit Uskršnji popusti pa i to da uzmemo u obzir nekih 300 kn će im se cijena spustit. Mislim da se na taj način može nač nešta zbilja odlično.

Bio sam istraživao malo i čitao vaše postove, ali nemam pojma o mobitelima i šta je dobro, ima cijela hrpa toga pa pitam vas...

Hvala još jednom :)

13 godina

Ne ide to tako baš, stariji modeli se zamjene novima, a u dućanu nema ništa pametno za 1000kn niti će im nešto past cijena. Lumia 535 je ok mob za ispod 1k kn

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Bozidar1 kaže...
Bozidar1 kaže...
Bozidar1 kaže...

Pozdrav svima!

Ovako:

Nebi htio kineze...

Hvala

maks0806 kaže...

Ok.
Mislio sam kupovat u dučanu. Predložite mi starije mobitele, sigurno ih ima super za 1000 kn(onda kad su se pojavili su koštali dosta više jel). I još uz to sad će sigurno bit Uskršnji popusti pa i to da uzmemo u obzir nekih 300 kn će im se cijena spustit. Mislim da se na taj način može nač nešta zbilja odlično.

Bio sam istraživao malo i čitao vaše postove, ali nemam pojma o mobitelima i šta je dobro, ima cijela hrpa toga pa pitam vas...

Hvala još jednom :)

maks0806 kaže...

Ne ide to tako baš, stariji modeli se zamjene novima, a u dućanu nema ništa pametno za 1000kn niti će im nešto past cijena. Lumia 535 je ok mob za ispod 1k kn

Npr. Ovi mobiteli iz 2012/2013 godine.

Meni to sve izgleda isto:
http://www.gsmarena.com/nokia_lumia_520-5322.php

http://www.gsmarena.com/samsung_i8190_galaxy_s_iii_mini-5033.php

Slobodno me ispravi...

13 godina
neaktivan
molnyi kaže...

Pozdrav. Imam na raspolaganju 1500-1600 kuna i nemogu više od toga. Mobitel mora biti iz dućana, a za sada što sam našao u tom cjenovnom rangu su mi u oko upali - Xiaomi Note 4G, Moto g (2014) - možda pošto me odbija 1gb rama no sa druge strane super su mi zvučnici koji su smješteni naprjed te česti updateovi. AKo ima kakvih prijedloga što je najbolje za te novce molim vas predložite? I molim vas nemojte predlagati wp pošto mi je jako odbojan. Hvala!

Bump!

13 godina

Pa nema ti lumia 520 i s3 minija u ducanima. To je krama, pogotovo s3 mini. Uzmi 535 i uživaj!

@Kolega gore za mob od 1500kn. Asus zenfone 5 od 2 gb rama model. Ili imas galaxy s3 neo u smartsonu za 1500kn ako želiš bolju kameru i ima 1.5gb rama. Ako već misliš naručivati onda mislim da je taj asus najbolji izbor

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Ma ima:

http://www.se-mark.hr/detalji_proizvoda.f32e10b744b14ba0b9c2f9d542b420a9.mobitel-samsung-gt-i8190-galaxy-s-iii-mini-bijeli.aspx

https://www.hgshop.hr/artikl.aspx?pid=19362

Kad usporedim sa Lumia 535 na gsmarena malo su lošiji, ali da, imaju sličnu cijenu pa se baš i ne isplati.

Znači moj originalni zahtjev je bio da mobitelu radi dobro sve u vezi interneta i da ima dobru bateriju, i da se nemoram zezat sa updateovima dodao bih.

Dali se ta Lumia 535 uklapa u to?

Naravno softver verzija 5, a ne 3...ali čitao sam tu na forumu da se to skoro ni nemože nabavit?

Onaj LG L90 je skoro pa isti, ima bolju kameru...

Ma ima tolko tih mobitela nemam pojma šta uzet...

Thx

13 godina

S3 mini je krama stari moj. Ne možeš sve iz gsmarene isčitati jbg. Za internet i solidnu bateriju nemreš fulat sa 535. I ima skroz dobru kameru. Kupuješu dućanu, imaš 2 god jamstva i nemaš brige. Mislim da su softverski rješili problem, ispravite me ako griješim.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Ok, fala ti. Ako bude sreće možda bolje LG L90

https://www.smartson.hr/32189_mobitel_lg_l90_lgd410_bijeli

Mislim da sam isto pročitao ovdje da piše da se nemože softverski do kraja ispravit pa je bolje izbjegavat tu verziju, ali da, neka komentira netko tko sigurno zna.

13 godina
neaktivan

Evo kolega - 929 kune Nokia 535 iz dućana sa 24mj jamstva - https://neutrinomobile.hr/microsoft-nokia-lumia-535-blue.html

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Pozdrav. Planiram uzeti Motorolu Moto G 4G preko njuškala i naišao sam na oglas od prodavača zelja98. Čitam malo po forumu i vidim da su ljudi uglavnom zadovoljni, da je tip korektan i pošten. No, zanima me je li itko imao iskustva s reklamacijom, tj. da mora servisirati uređaj pod garancijom? Kako to funkcionira ako uzmem mobitel kod njega?

Come to the dark side, we have cookies.
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.3.2015 20:59 (crystal6).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Ako možeš tih 200 kn više od tvog budžeta, preporučam ti da uzmeš l90

Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
crystal6 kaže...

Pozdrav. Planiram uzeti Motorolu Moto G 4G preko njuškala i naišao sam na oglas od prodavača zelja98. Čitam malo po forumu i vidim da su ljudi uglavnom zadovoljni, da je tip korektan i pošten. No, zanima me je li itko imao iskustva s reklamacijom, tj. da mora servisirati uređaj pod garancijom? Kako to funkcionira ako uzmem mobitel kod njega?

Previse para za telefon sa 1gigom ram-a. Uzmi si zenfone 5 i zaboravi tu motorolu i taj komentar iznad je jos veci lol, skuplji telefon 1gb rama lolol

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.3.2015 23:28 (chaselol).
16 godina

krepo mi je galaxy s2 i trebam novi mob i prije mi se jako sviđao oneplus one al sad sam vidio xiaomi mi4 i sad nekako više želim njega ali nigdje ne mogu naći 64gb fdd lte verziju, da li je uopće ima? i slobodno nabacite još neki prijedlog za mobitel sličnih karakteristika al da nije samsung,htc i ostali jer tolko novaca nedam.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

zna li itko prodaju li se u kojem ducanu u zagrebu motorola mobiteli?

posebno me zanima motorola droid turbo

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ekipa hvala na pomoći, izbor je pao na zenfone - no sviđa mi se 6, šta mislite o njemu? Kakav je u usporedbi sa 5, ima li kakvih razlika osim u veličini ekrana? Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Zen 6 nema autofokus, sve ostalo je identicno + dosta jaca baterija.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
chaselol kaže...
crystal6 kaže...

Previse para za telefon sa 1gigom ram-a. Uzmi si zenfone 5 i zaboravi tu motorolu i taj komentar iznad je jos veci lol, skuplji telefon 1gb rama lolol

Inače ne igram igre, smartphone koristim isključivo za razgovore, poruke, surfanje youtube itd. Tako da sam mislio da je 1GB čisto dovoljno, a Moto G 4G će dobiti Android 5.0 koji bi trebao malo smanjiti potrošnju RAM-a, ne?

Come to the dark side, we have cookies.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice