Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.023
|
čitano: 12.506.969
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Pomoć pri odabiru mobitela

Za koji mobitel bi realno mogao mjenjati svoju Xperiu Z staru malo vise od godinu dana, preferiram neku od lumia?

0 0 hvala 0
13 godina
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
EchoOne kaže...

Da Xperia radi brze, pa i M8 to je istina. S5 tu i tamo zasteka, al nije to nista drasticno i sigurno ne ko sto steka onaj tamo u tcomu.

Radi sasvim oke, samo jbg ljudi su prevelike picajzle na ovom forumu i sve zavisi od korisnika do korisnika.

Doma imam jedan S5 i imam samo pozitivna iskustva i nakon 4 mjeseca sto je u uporabi.. Sad ako patis na mikrolag i slicno, s5 ce te razocarat, ako ne, onda se nemas sta sekirat. Samo nemoj gasit aplikacije koje stalno koristis (pozivi, sms, wa, fb....) i tjt radit ce super.

Mos pogledat i moju recenziju ako te vise zanima i kako je meni radio na testu..

Ovisi što spada pod mikrolag (?). Ako je to trzanje pri listanju slika ili listanju stranica, onda me smeta i to jako. Sada sam malo detaljnije proučavao Sony i vidio sam da će oni izdavati novi flagship svakih 6 mjeseci pa ne znam što će biti s mogučnostima nadogradnje softvera. Također gledao sam Nexus 5, ali on mi (nažalost) otpada jer ga ni u T-comu ni u Vipu nema. Jako je čudno što neki ljudi Touchwiz ne mogu prehvaliti kako je bolji u odnosu na S4, dok ga drugi istom mjerom "blate"

13 godina
neaktivan

Statistika je majka svih zaje... Jel..

U tom slučaju nemoj uzet S5 jer ce nakon 200 skrolanja sigurno koji put biti da nije apsolutno glatko...

Probaj sa Sonyem ili M8 oni su nesto fluidniji..

13 godina
lllnuclearlll kaže...

Sestra uzima nešto do 1300kn.

Preporučio sam joj XIAOMI Redmi 1S. Dali je to OK izbor ili ima nešto bolje za te pare kod nas?

http://mob.hr/xiaomi-redmi-1s-recenzija/

http://www.gsmarena.com/xiaomi_hongmi_1s-6373.php

Naručivanja neka iz kine ne igraju ulogu, treba joj hitno telefon koji može kupiti sutra, s garancijom i kupljen kod nas... Također mora biti Android.

xiaomi redmi ne, asus zenfone 5 u tom cjenovnom rangu je apsolutni best buy telefon sto postoji na trzistu

kupis ga preko neta, dobijes garanciju tako da uzivaj ;)

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
12 godina
neaktivan

Koji mobitel da uzmem HTC one mini 2, xperia z2, nexus 5?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
kukuriža kaže...

Lol?

One Mini 2 skroz van, ne vidim uopće zašto to gledati.

A između ova dva Z2.

14 godina
odjavljen
Z2
14 godina
neaktivan

Ajmo savjet, mala pomoč.

Nije da sad imam dilemu (da razbijam glavu jer moram naći mobitel), nego samo mišljenjatražim, tko je što koristio.

Imao samo HTC M7, spletom okolnosti mogu dobiti novi uređaj.

Pratim i volim sve od dizajna, baterije, softver, launcher, zvuk, veličine...

Što prije moram se odlučit

NEXUS 5

HTC M8

HTC M7

HTC ONE REMIX

HTC E8

Neki lošiji, neki bolji, tražim produktivnot, koristim mob u kojem god pogledu mogu. Hvala svima na potencijalnom savjetu :)

0 0 hvala 0
14 godina
Netko sam ja kaže...

Ajmo savjet, mala pomoč.

Nije da sad imam dilemu (da razbijam glavu jer moram naći mobitel), nego samo mišljenjatražim, tko je što koristio.

NEXUS 5

HTC M8

HTC M7

HTC ONE REMIX

HTC E8

Neki lošiji, neki bolji, tražim produktivnot, koristim mob u kojem god pogledu mogu. Hvala svima na potencijalnom savjetu :)

Od ovih M8 ili Nexus 5. Od trenutno dostupnih high end-ova imas jos i Z2, S5 I G3, ali ne znam dali to oni ulaze u izbor.

iPhone 4-iPhone 4s-Nokia N9-Iphone 4s-Sony Xperia S-iPhone 4s-HTC 8x-iPhone 5-Galaxy s3- HTC One- iPhone5 - HTC One-iPhone 4s-Sony Xperia Z-Google Nexus 5 i iPhone 5s - Nexus 5 - Nexus 5 i iPhone 5s
13 godina
Netko sam ja kaže...

Ajmo savjet, mala pomoč.

NEXUS 5

HTC M8

HTC M7

HTC ONE REMIX

HTC E8

Nexus 5 bez razmisljanja.
Zasto?

UVIJEK ces imati najnoviju verziju androida na telefonu, za njih se siba update prvo! 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
16 godina
kukuriža kaže...

One mini 2 je midrange uređaj u rangu moto g, a što se tiče odabira između flagshipova, tu ti zapravo nitko ne može pomoći.

Bitno je samo što je tebi osobno važno kod mobitela (kamera, ekran, ui...), u svakom slučaju pogledaj par klipova i recenzija za oba uređaja i po mogućnosti ih oba isprobaj prije kupovine.

13 godina

Nexus 5 bez razmišljanja?

Hmm ne. Em ga nema kod nas sa garancijom za kupiti, ako ima 16gb verzija u svijetu medija i smartsonu sto je premalo memorije i mnogima je stock dosadan. Niti ima widgeta baš niti previše opcija. 

Htc je obecao da ce i m7 dovesti na android L ASAP te mislim da ce i m8 imati jos dosta supporta. K tome sense mi je bolji puno, bolja baterija, prosiriva memorija, bolji ekran, zvuk i zvucnici, izrada.

Nije baš bez razmišljanja bolji zar ne? ;)

Moj PC  
0 2 hvala 0
14 godina
Sto nema Nexusa kod nas? U svijetu medija ima i 16 i 32gb s najnormalnijom garancijom.
iPhone 4-iPhone 4s-Nokia N9-Iphone 4s-Sony Xperia S-iPhone 4s-HTC 8x-iPhone 5-Galaxy s3- HTC One- iPhone5 - HTC One-iPhone 4s-Sony Xperia Z-Google Nexus 5 i iPhone 5s - Nexus 5 - Nexus 5 i iPhone 5s
14 godina
odjavljen
Ja sam zvao Agramservis i rekli su da servisiraju moj Nexus iz Mobicity-a jer ima EU jamstvo, neznam zasto nebi ovaj iz svijetmedija
14 godina
neaktivan

Ma da, sve se svodi na to da uzimam M8 ili Nexus. Valjda nema smisla da opet uzmem M7? Ne jel' tako, iako je suitabilna.
Stvar je u tome da je meni M8 super, odličan. Ako kažem da je glomazan, i Nexus dođe na isto. ovamo mi žao M8 uzeti, jer ima kameru, koju ja neću dobro iskoristiti (te sve kamere), dok ima puno bolju bateriju, memoriju, procesor od nexus-a. S druge strane Nexus nekako kompkatniji, Google je to i ima wirelles charcing, jako pristojnu kameru (sto mi mozdai  nije toliko bitno). Valjda ne gubim ništa niti jednim, pa eto kako bude.
Glavno je to, što ovaj bolje drži bateriju M8. Ovo je sad plafon i miran sam 5-6 godina nadam se :)

Gledao sam recenzije, dilema više-manje uvijek ostaje ista... 

Sad sam naletio i na M8 mini, solidan kompromis...ako netko ima kakav preporuku final izmedu ova tri, hvala unaprijed :)

Evo novi edit:

opako se spremam uzet M8 mini, ako ne njega jedino nexus...M8 original otpada.. :)

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.9.2014 2:46 (Netko sam ja).

0 0 hvala 0
13 godina

A nema smisla pored nexusa uzeti m8 mini

Svijet medija jamstvo je za servisere u svijetu medija. Ne u agramservisu kao ostali. 

Opet ne vidim smisao uzimati nexus 5 za 3k+kn u svijetu medija kad se za 3k na oglasima prodaju novi s5 m8 i g3... Tu mi i propada poanta nexusa-dobar mob za male pare.

Btw samo sam se osvrnuo na komentar gore da bez razmisljanja nexus 5... Osim sta ce dobiti jedan update vise od onea ne vidim druge prednosti a kamoli da bez razmisljanja odem na njega umjesto ostalih flagshipa :)

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

Ja bih išao na M8 ili Z2. Oba su jako dobre izrade, od vrhunskih materijala, Z2 ima vrhunsku bateriju i meni leži u ruci bolje nego M8 i ima UI je najbliže stocku, tj. jako je light skin. Iako ja uvijek imam Nova Launcher zbog nekih stvari. 

Z2 ima bolju kameru, a M8 bolji ekran.

Nexus ja osobno nebi uzimao jer je od plastike, meni jako presudno. 

A M8 će dobiti Android L ASAP 

0 0 hvala 0
13 godina

Necu samo komentirat z3 haha. Ne mogu to nazvati ni z2s a kamoli z3. Naprave mob jako dobar, napokon sa postenim ekranom super specsima i onda za pol godine izdaju istu stvar xD

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Evo još danas i trebam se skontat.
Nexus otpada, HTC s boljim specs i dizajnom bjezi, boljom baterijom.
Fazon je samo onaj ili mini. Možda je malo glupa poredba, ali kompaktan manji telefon mi nije mrsko nosat, koji je jako dobar i ima sve uklopljeno. Jedino što me odvlači od M8 što je možda glomazan, jel' netko zna, sad poslije M7, valjda ne bi trebao biti? 

0 0 hvala 0
13 godina

Meni na kraju ništa nije jasno što ti je ostalo u odabiru...

Odbacujes nexus zbog specsa a one mini ne? Koji je btw duplo slabiji... Logike li

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
maks0806 kaže...

A nema smisla pored nexusa uzeti m8 mini

Svijet medija jamstvo je za servisere u svijetu medija. Ne u agramservisu kao ostali. 

Opet ne vidim smisao uzimati nexus 5 za 3k+kn u svijetu medija kad se za 3k na oglasima prodaju novi s5 m8 i g3... Tu mi i propada poanta nexusa-dobar mob za male pare.

Btw samo sam se osvrnuo na komentar gore da bez razmisljanja nexus 5... Osim sta ce dobiti jedan update vise od onea ne vidim druge prednosti a kamoli da bez razmisljanja odem na njega umjesto ostalih flagshipa :)

Ne mozes tako usporedivat cijene s trgovinom i njuskalom jer je N5 onda opet jefntiji na njuskalu, a M8 npr. ni nema za kupi 32GB. Inace Svijet Medija je jedan od boljih ducana i nisam cuo za neke probleme s njim, samo pozitivna iskustva za sad. Takoder bih se slozio s ovim komentarom da je Nexus 5 bez razmisljanja bolji od M8. Imam N5 i meni osobno taj mobitel najbolji lezi, ali objektivno gledajuci M8 je bolji u prakticki svim pogledima (osim sto je puno glomazniji).

Netko sam ja kaže...

Evo još danas i trebam se skontat.
Nexus otpada, HTC s boljim specs i dizajnom bjezi, boljom baterijom.
Fazon je samo onaj ili mini. Možda je malo glupa poredba, ali kompaktan manji telefon mi nije mrsko nosat, koji je jako dobar i ima sve uklopljeno. Jedino što me odvlači od M8 što je možda glomazan, jel' netko zna, sad poslije M7, valjda ne bi trebao biti? 

Posto vidim da ti smeta sto je M8 poprilicno glomozan moram ti napomenut da su svi flagshipi podjednaki po velicini. Jesi li razmisljao da pricekas Z3 mini? Jedini pravi mini flagship uredaj od Androida.

14 godina
neaktivan

Taj Z3  sam vidio, ali uređaj moram sad nabavit, sad mi se nudi, kasnije ništa. Z3  zvuči odlično, mislim da je super potez.
M8 sam stavio ispred Nexus-a, jer su veličinom isti, jednak im je ekran, htc ima za koji mm veće rubove, i HTC ima za 300 MAh jaču bateriju.
Dizajn mi igra ulogu, vjerojato izgleda da me HTC vuće, ali i Nexus mi odličan, s onom kamerom nazad i svime. Ubija me glomaznost koji god da bude. Ovdje je prednost na M8...

Što se tiče mini modela, to je moj idealni telefon, osim što ima 1 GB RAMa. Ne znam sam što to uradiše, da je je 1.2 bilo bi lakše gledat. Vjerojatno to ne bi ni trebalostvarat neki veliki problem, ali u neku ruku na dugoročno, ne znam šta mislit. 16 GB interne (taman), memory kartica, veličina, baterija kažu da je izdržljiva, što je malo klimavo jer je 2110...
Možda i ja serem, mini model 4.5 inca, a ova dva gore su 5. To je opet tu negdje po veličini...

Nek' se poruči M8, možda ga ne bude, pa dobijem mini onda. 

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

kratko pitanje

huawei ascend p7 ili xiaomi mi3?

12 Huawei ascend p7
10 Xiaomi mi3

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Kratko i jasno, Mi3
14 godina
odjavljen
Netko sam ja kaže...

Taj Z3  sam vidio, ali uređaj moram sad nabavit, sad mi se nudi, kasnije ništa. Z3  zvuči odlično, mislim da je super potez.
M8 sam stavio ispred Nexus-a, jer su veličinom isti, jednak im je ekran, htc ima za koji mm veće rubove, i HTC ima za 300 MAh jaču bateriju.
Dizajn mi igra ulogu, vjerojato izgleda da me HTC vuće, ali i Nexus mi odličan, s onom kamerom nazad i svime. Ubija me glomaznost koji god da bude. Ovdje je prednost na M8...

Što se tiče mini modela, to je moj idealni telefon, osim što ima 1 GB RAMa. Ne znam sam što to uradiše, da je je 1.2 bilo bi lakše gledat. Vjerojatno to ne bi ni trebalostvarat neki veliki problem, ali u neku ruku na dugoročno, ne znam šta mislit. 16 GB interne (taman), memory kartica, veličina, baterija kažu da je izdržljiva, što je malo klimavo jer je 2110...
Možda i ja serem, mini model 4.5 inca, a ova dva gore su 5. To je opet tu negdje po veličini...

Nek' se poruči M8, možda ga ne bude, pa dobijem mini onda. 

Ma kakav Z3, isti vrag ko Z2 (čak i slabija baterija lol), a skuplji je...

A ako želiš mali, a iznimno snažan mob onda Sony Xperia Z1 Compact.

13 godina
neaktivan

Iliiiii..... Z3 compact :)

14 godina
odjavljen
EchoOne kaže...

Kad dođe ;)

Ali je Z3 Compact veći.

13 godina
neaktivan
Deawood kaže...
EchoOne kaže...

Kad dođe ;)

Ali je Z3 Compact veći.

Učini mi se da je već došo u T-com al su kao samo prednarudžbe... Al ako neće ovaj tjedan, oće idući...

A i dalje je još uvijek mini :D

14 godina
odjavljen
Z3 Compact je istih dimenzija ko Z1C, a veci ekran.. odlicne performanse i baterija, mob je stvarno perverzija
14 godina
odjavljen
MARKOZD15 kaže...
Z3 Compact je istih dimenzija ko Z1C, a veci ekran.. odlicne performanse i baterija, mob je stvarno perverzija

Lol fakat, Z3C je tanji i ima veći bateriju, ko bi rekao :D

Više nego odlično onda...

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice