Leeco le max 2

poruka: 12
|
čitano: 6.491
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
Leeco le max 2

Evo da otvorim i ovu temu mozda mozemo nesto rjesit zajednicki i pomoc oko potpore. Dosta sam citao ova 3 dana i svega se naslusao, svakakvih oprecnih stvari ima koje su vjerojatno dosta tocne, al neke su mozda i suvisne.

Ulazak u FASTBOOT -> volume DOWN+power (nije potrebno preko adb-a ulazit u fastboot).

Ulazak u RECOVERY -> volume UP + power

Gasenje moba -> drzanje power buttona dugo (ili swipeat put dolje kad se ponudi opcija)

Znaci dosad sam bio na romovima

Cuoco (stigao s telefonom)

Originalni kineski 17s

Originalni kineski 15s

Originalni indijski 15s

Originalni indijski 16s (trenutno sam na ovom).

Malo je bilo "zeznuto" stavit originalni rom nakon cuoco-a jer on brise TWRP, pa sam sljedece pute samo ukucavao originalni preko TWRP-a.

Najzadovoljniji sam bio s originalnim kineskim 17s, iako naravno, sve sam ih koristio jako malo s obzirom da tel imam 3 dana sve skupa. Al dosta stvari ima na tom kineskom sto mi je visak tako da sam njega makao, pogotovo jer sam nasao da tvrtka za indijsko trziste daje originalni rom s engleskim suceljem i Googleplaystore, sto je vise nego dovoljno. I dalje se moze koristit ako neko hoce originalne leeco aplikacije, al nekako sumnjam da cu to koristit, vidjet cemo.

Problemi s indijcem.

Problem je bio kad se ide rootat baci enkriptiranu particiju (trazi pass). Pass nije leakan pa samim time i rootanje zahtjeva brisanje itditd. To mi nije odgovaralo pa sam trazio po netu. E sad, neki kazu "maknut sve zastite s telefona", znaci nema password, fingerprint, pattern itd. Neki su cak otisli toliko daleko da su rekli da se svi certifikati trebaju izbrisat. Negdje sam procitao da se iskoristi "default_password" ili "standard_password". E ovo zadnje mi je pomoglo ali na cudan nacin sto nisam siguran kako, ali upalilo je 2 puta (kad sam rootao indijski 15s i 16s). Znaci ulogirao sam se u TWRP, pita me za pass, upisem "standard_password", NE PRIHVATI PASSWORD. E, sad rebootam sistem iz twrp-a te kad se digne ugasim tel potpuno. Kad ga ponovno palim, ulazim u Recovery i BAM, ne pita me sifru i sve je otkriptirano. Zvuci glupo, al evo, 2 puta zaredom na isti nacin sam rootao indijski 15 i 16 (znaci nisam nista wipeao u TWRP-u). Ne volim kad mi nesto zvuci glupo jer nisam navikao stvari rjesavat da neznam tocno zasto/kako, al za sad ovo radi na ovaj nacin.

Nakon sto sam ga rootao mogu brisat sistemske aplikacije koje mi ne trebaju. Izbrisao sam jednu al joj je shortcut ostao na ekranu i nemogu ga maknut, to jos moram nac kako. Ako netko zna, slobodno napisite.

Jos jedan problem, barem na ovom 16s, mob non stop hvata 3g, a siguran sam da tu gdje sam ima 4g signal. Ovo je ili nesto lose namjesteno po defaultu ili nevalja nesto s romom, to jos moram istrazit. Ako neko ima ideje, takodjer moze pomoc.

Indijci takodjer daju iz nekog razloga manji antutu. Mjerio mi je 106000, a navodno ide do 120k max, a na kineskom do 140, sto mi se cini velika razlika.

Osobno za sad mi se 15s cini najoptimalniji. Ima sve prednosti indijskog jer je stock, engleski i nema toliko bloatwarea, a s druge strane mi se cini bolji sto se tice responsea (na fingerprint) i tipkice u odnosu na 16, iako u changelogu 16ice pise da je popravljen response na fingerprint. Pokusat cu jos par puta kalibrirat fingerprint pa cemo vidjet.

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.10.2016 23:31 (sandokan111).

0 0 hvala 0
10 godina
Leeco le max 2

Ovo s 3g/4g jos trebam testirat jer sad sam mjenjao kartice (ova koja na drugom mogu hvata 4g) al kako su kuci non stop na wifi u biti ne znas pravu brzinu, pa sam malo iskljucio wifi i testirao i u biti bolje brzine dobijem na ovom mobu (na obe kartice) nego na tom drugom koji cak i hvata 4g. Stovise, ova kartica koja ne hvata 4g koja je na drugoj mrezi ima bolje brzine na oba moba nego kartica koja navodno hvata 4g. Tako da cu to jos testirat malo kad budem u gradu itd, gdje ima 4g s dobrim signalom.

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Re: Leeco le max 2

Naručio sam Le Pro 3,  4GB - 32GB

Vidjet ćemo kad dođe kakav je mob.

11 godina
neaktivan
Leeco le max 2

Ajde stavi usporedbu s nekim telefonom kojeg si do sad imao. Do sad sam bila minimalno zadnjih 7 godina na samsungu s kojim sam bila vise nego zadovoljna sve do s6 kojem je baterija bila katastrofa radi os-a. Tu sam se odlucila za prelazak na xiaomi i nisam pozalila. Prije par dana sam naletila na recenziju le max 2 i bas mi se cini zanimljiv pa me zanima kakav je u usporedbi s nekim drugim.

Za 3g/4g provjeri u postavkama da li imas preferred network type, mozda ti je 4g iskljucen

0 0 hvala 0
10 godina
Leeco le max 2

Postavljen je 4G, tu nema straha. Do sad mi vecinom hvata H+ i brzina je nekih 15/5 mbita. Nije da se zalim al cisto mi je ovak cudno da tu pokazuje stalno 3g na jednoj kartici, a 4g na drugoj a brzine jos losije na ovoj 4g :). Taj 4g je zenin tako da kad budemo prolazili jos raznoraznim rutama cu bacit koji speedtest cisto da vidim.

Usporedbe s ostalim mobitelima bas nemogu obavit jer nije da sam ih mjenjao puno. Zadnji je bio toliko star (2g) da je vjerojatno irelevantna usporedba koliko je zastario u odnosu na ove sad.

Ovaj za sad leti, al to nisam ni sumnjao. Vise me zanimao aparat i zvuk koji je za sad izvrstan i stvarno nemam zamjerke. Zeni kamera ima 16 megapiksela koji su uzasni u usporedbi s ovim. Prvi put imam otisak prsta na mobu pa nemogu rec koliko je dobar/losiji u odnosu na ostale, al zna nekad ne uhvatit iz prve. Neznam jel to uobicajeno ili ne, al opcenito citam taj otisak je sjeban u ovisnosti koji OS imas. Na cuoco je sve samo ne radio kako spada. Na ovom indijskom romu mob se biljezi kao x821.

Narucio sam jos i neko zastitno staklo pa cemo vidjet koliko to utjece na odziv.

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.10.2016 2:18 (sandokan111).

1 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
Leeco le max 2

Mora bit vrh, ja sam imao LeTv Le 1S i u usporedbi sa HTC One M8 mogu reći da je bolji (možda osim kamere), a sad čekam novog Le 3 PRO, nikako isčekat...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Leeco le max 2

Jel neko probao neki od ovih zadnjih official ROMova (5.9.023S ili 5.9.026S)? Ja sam trenutno na 5.8.016S international ali me muci sto ta verzija ne podrzava prebacivanje mobilnog interneta na SIM2, nego mogu koristiti samo sa SIM1.

0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan
Leeco le max 2

Pozdrav ekipi. Novi sam i nadam se dobroj suradnji.  Imam problem tj. savjet , pitanje!? Nedavno sam kupio LeEco Le 2 Pro X626 4GB RAM 64GB ROM 5.5" . Korisnik sam T-mobile mreže i odlučio sam preći na Bonbon. Od njih ću dobiti njihovu SIM karticu s brojem. Ali (ovo "ali" uvijek j..e stvar) svi moji kontakti su na T-mobile SIM kartici. Kako to prebaciti u mob. Prije sam imao SONY i bez problema sam prabacivao sa SIM u mob i obrnuto. Ali kako to sad napraviti. Prekopao sam mob, ali ne nalazim riješenje. Možda netko ima iskustva pa nek pomogne. Hvala !

0 0 hvala 0
11 godina
@gasso
Izvini, ne znam odgovor na tvoje pitanje ali sam te mislio upitati da li je le max 2 glomazan mobitel? Kako si ti zadovoljan?
17 godina
Mora biti u imeniku izvesti kontakte u vcard, a mozes i sinkronizirati sa googlom, pogledaj postavke u gmailu pa kasnije dok ubacis karticu opet napravis sinkronizaciju.
Edit: imas ovdje rješenje ako ne radi sinkronizacija sa googlom
https://forum.xda-developers.com/le-max-2/help/synchronization-contacts-phone-to-t3493914/page2
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
7 godina
neaktivan

Meni je mob dobar i zadovoljava sve moje skromne kriterije. Što se tiče veličine sve ti je to subjektivno. Meni je taman radi čestih primanja slika i videa od unuka. A i vid mi nije više ko u mladića, pa sam zato trebao barem 5".

7 godina
neaktivan

Ma sve sam ja to odrađivao u prethodnom mobu Sony M4 Aqua ali ovdje ne mogu nigdje pronaći kako to isprebacivati.Doduše jučer sam izvadio SIM i uključio mob bez nje i imam kontakte. Znači prebačeni su u int. memo moba. Vidit ću kako to sve funkcionira kad dobijem novu SIM.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice