Evo da otvorim i ovu temu mozda mozemo nesto rjesit zajednicki i pomoc oko potpore. Dosta sam citao ova 3 dana i svega se naslusao, svakakvih oprecnih stvari ima koje su vjerojatno dosta tocne, al neke su mozda i suvisne.
Ulazak u FASTBOOT -> volume DOWN+power (nije potrebno preko adb-a ulazit u fastboot).
Ulazak u RECOVERY -> volume UP + power
Gasenje moba -> drzanje power buttona dugo (ili swipeat put dolje kad se ponudi opcija)
Znaci dosad sam bio na romovima
Cuoco (stigao s telefonom)
Originalni kineski 17s
Originalni kineski 15s
Originalni indijski 15s
Originalni indijski 16s (trenutno sam na ovom).
Malo je bilo "zeznuto" stavit originalni rom nakon cuoco-a jer on brise TWRP, pa sam sljedece pute samo ukucavao originalni preko TWRP-a.
Najzadovoljniji sam bio s originalnim kineskim 17s, iako naravno, sve sam ih koristio jako malo s obzirom da tel imam 3 dana sve skupa. Al dosta stvari ima na tom kineskom sto mi je visak tako da sam njega makao, pogotovo jer sam nasao da tvrtka za indijsko trziste daje originalni rom s engleskim suceljem i Googleplaystore, sto je vise nego dovoljno. I dalje se moze koristit ako neko hoce originalne leeco aplikacije, al nekako sumnjam da cu to koristit, vidjet cemo.
Problemi s indijcem.
Problem je bio kad se ide rootat baci enkriptiranu particiju (trazi pass). Pass nije leakan pa samim time i rootanje zahtjeva brisanje itditd. To mi nije odgovaralo pa sam trazio po netu. E sad, neki kazu "maknut sve zastite s telefona", znaci nema password, fingerprint, pattern itd. Neki su cak otisli toliko daleko da su rekli da se svi certifikati trebaju izbrisat. Negdje sam procitao da se iskoristi "default_password" ili "standard_password". E ovo zadnje mi je pomoglo ali na cudan nacin sto nisam siguran kako, ali upalilo je 2 puta (kad sam rootao indijski 15s i 16s). Znaci ulogirao sam se u TWRP, pita me za pass, upisem "standard_password", NE PRIHVATI PASSWORD. E, sad rebootam sistem iz twrp-a te kad se digne ugasim tel potpuno. Kad ga ponovno palim, ulazim u Recovery i BAM, ne pita me sifru i sve je otkriptirano. Zvuci glupo, al evo, 2 puta zaredom na isti nacin sam rootao indijski 15 i 16 (znaci nisam nista wipeao u TWRP-u). Ne volim kad mi nesto zvuci glupo jer nisam navikao stvari rjesavat da neznam tocno zasto/kako, al za sad ovo radi na ovaj nacin.
Nakon sto sam ga rootao mogu brisat sistemske aplikacije koje mi ne trebaju. Izbrisao sam jednu al joj je shortcut ostao na ekranu i nemogu ga maknut, to jos moram nac kako. Ako netko zna, slobodno napisite.
Jos jedan problem, barem na ovom 16s, mob non stop hvata 3g, a siguran sam da tu gdje sam ima 4g signal. Ovo je ili nesto lose namjesteno po defaultu ili nevalja nesto s romom, to jos moram istrazit. Ako neko ima ideje, takodjer moze pomoc.
Indijci takodjer daju iz nekog razloga manji antutu. Mjerio mi je 106000, a navodno ide do 120k max, a na kineskom do 140, sto mi se cini velika razlika.
Osobno za sad mi se 15s cini najoptimalniji. Ima sve prednosti indijskog jer je stock, engleski i nema toliko bloatwarea, a s druge strane mi se cini bolji sto se tice responsea (na fingerprint) i tipkice u odnosu na 16, iako u changelogu 16ice pise da je popravljen response na fingerprint. Pokusat cu jos par puta kalibrirat fingerprint pa cemo vidjet.