"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.496
|
čitano: 6.516.957
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
13 godina
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
Patrick_cro kaže...

Ne kažem ja da mobitel ne valja ali da je savršen daleko od toga i ima bugova i to dosta  Link i ima rješenja tih bugova na tom forumu. A ti i dalje hvali da je sve savršeno na njemu.

Sta pokusavas ti s tim konstantnim pljuvanjem? Koji je tvoj cilj i sto mislis da ces postici? Sta mislis da ne znam ja za te bugove i da ne znaju ostali korisnici? I unatoc svemu tome mobitel i dalje savrseno radi za nekog nezahtjevnog korisnika kojem je bitna stabilnost bez FC-a, brz uređaj, dobra fotografija, dva sim-a i trajanje baterije od dva dana.. Kad mobitel postane neupotrebljiv od silnih nerješenih bugova i problema onda ga necu hvaliti.. Svi korisnici koji zele koristiti sms banking i editiranje slika preko predinstalirane MIUI aplikacije, slike preko 960*xx rezolucije, nek ne kupuju navedeni mob, eto tu ima bug, MIUI developeri rade na tome, Patrick_troll ce vas obavjestiti kad to bude riješeno.. Pa de molim te.. 

MTK je davno prozvakana tema i nije problem u chipsetu nego u samoj GPS anteni.. Druga stvar, nađi mi jedan smartphone koji nema bugova, koji perfektno fluidno radi, nema laga prilikom ulaska u galeriju, imenik, itd i baterija mu traje 2+ dana.. NEMA TAKVOGA! Sve do jednog smartphona ima neki bug, i problem, i uvijek ekipa developera radi na tome da se problemi riješe sto je brze moguce.. 

Tjedan dana koristim Xiaomi MI3 koji je njihov flagship model i neko logikom vođen on bi trebao raditi 300% bez greske, pa i on ima bugova, i sta sad? Jel to znaci da je telefon los? Baterija mu traje 2 dana bez beda, 5-6 sati SOT-a bez beda, bez gasenja data veze itd svih ostalih rigoroznih nacina ustede baterije, plus antutu bez beda izvaljuje 36k..

Pa eno nema ni posteno mjesec dana kako se Samsung Galaxy S5 pojavio u prodaji pa vec ima bugova i on, galerija laga, hakiran mu citac otiska prsta, problmi s pregrijavanjem i neznam ni ja kakve sve gluposti.. Mislim da je bilo kakva rasprava dalje bespotrebna, jer sve ostalo ce samo biti trolanje i offtopic.. 

Znanstvenici kazu: ''Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi..'' E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
Poruka je uređivana zadnji put sub 19.4.2014 17:53 (majdo).
11 godina
neaktivan
damirica_00 kaže...

a gle sad,kamera..ona je zadovoljna sa 8 mp,a mislim da joj je 13 več plafon

Najbolji izbor po meni je za 1500 kuna xiaomi mi2s na talijanskoj stranici xiaomishop.it. On ti nema kineski chip nego qualcomm snapdragon 600, npr. taj procesor je u samsung galaxy s4. Tu ne plaćaš pdv jer je iz EU i dobiješ ga doma kroz par dana. Ekran je 4.3 incha, kamera 8 megapixela. Uglavnom ludilo mob za te novce.

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.4.2014 18:29 (seadriver).
15 godina
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

sta kazte na ovo  . nemam para ovo je iz Spanjolske znaci nema carine ? 

Evo nesto o mobu sa y

Meni se svida. samo da je brz, skype,fejs, zvat itjt 

Nadam se da sam pomogao, ako jesam prst gore
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
seadriver kaže...
damirica_00 kaže...

a gle sad,kamera..ona je zadovoljna sa 8 mp,a mislim da joj je 13 več plafon

Najbolji izbor po meni je za 1500 kuna xiaomi mi2s na talijanskoj stranici xiaomishop.it. On ti nema kineski chip nego qualcomm snapdragon 600, npr. taj procesor je u samsung galaxy s4. Tu ne plaćaš pdv jer je iz EU i dobiješ ga doma kroz par dana. Ekran je 4.3 incha, kamera 8 megapixela. Uglavnom ludilo mob za te novce.

Krivo, plaćaš PDV, ali talijanski (22%). EU je faktor samo zbog carine, koje svejedno nema kod mobitela

13 godina
Montezano kaže...
seadriver kaže...

Krivo, plaćaš PDV, ali talijanski (22%). EU je faktor samo zbog carine, koje svejedno nema kod mobitela

Nije krivo, dobro je rekao, ne placa se PDV nasoj drzavi.. PDV ti je uracunat vec u cijenu, nema veze ciji je, tj. u kojoj drzavi clanici je placen, jer u poštanskom prometu na robu zajednice nema dodatnih troskova.. Carine na mobilne telefone nema odakle god da stize.. PDV zapravo samo placas kod uvoza mobitela s non-EU trzista..

Znanstvenici kazu: ''Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi..'' E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
Poruka je uređivana zadnji put sub 19.4.2014 19:50 (majdo).
15 godina
majdo kaže...
Montezano kaže...
seadriver kaže...

Nije krivo, dobro je rekao, ne placa se PDV nasoj drzavi.. PDV ti je uracunat vec u cijenu, nema veze ciji je, tj. u kojoj drzavi clanici je placen, jer u poštanskom prometu na robu zajednice nema dodatnih troskova.. Carine na mobilne telefone nema odakle god da stize.. PDV zapravo samo placas kod uvoza mobitela s non-EU trzista..

Tako je, plaća se samo dostava.

13 godina
majdo kaže...
Montezano kaže...
seadriver kaže...

Pa da, uračunat je u cijenu, znači da ga plaćaš :) Dok nismo bili u EU, imao bi pravo na povrat. A normalno da nećeš platit dupli PDV. Samo ne znam po kojem je tečaju 239€ 1500 kn

11 godina
neaktivan

Kad se registriraš na stranicu druga je cijena

12 godina

http://www.efox-shop.com/

site iz njemačke... po tome, nece mi naplatiti PDV, jel tako?

jel ima netko iskustava?

ZOPO zp998 je za 250€ pa me zanima dal je netko bilosto vec tamo kupovao... HVALA!

Kovačić
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Jel ima netko iskustva sa doogee D130 moon , naime kupio bih ga u chipoteci za 680kn, al me trta baterije :( ?!

Hitno mi je ..

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
bodija kaže...

Danyel i Patrick cro možete dati ruku jedan drugome. Ti Danyel si prije kojih par mjeseci pljuco po kineskim mobitelima da si na kraju bio suspendiran na neko vrijeme, a sada je INew V3 najbolji mobitel jedino mu baterija malo smanjuje reijting. Taj mobitel je po tvom skromnom mišljenju u rangu sa flagshipom...

Patrick cro ...nemoj molim te pričati više o GPS-u, jer je to prožvakana tema i ako imaš itimalo razuma mogao si zaključiti čitajući raznorazne forume da ja najveći problem u samoj anteni. Pojedinci kao ti i dotična osoba samo zbunjujete potencijalne kupce tih istih mobitela....

Nisam pljucao, nego sam govorio svoje mišljenje i iskustva. To što tebi osobno ne pašu ljudi koji se "usude" reći svoje mišljenje, to je drugi par postola.

inew V3 sam opisao (imaš ovdje negdje) do u detalje ali i dalje govorim isto, pošto ga imam i koristim, uvlas isto zbog čega sam i bio suspendiran. A da ne govorim kakve sam poruke, psovke zbog mojih osvrta dobivao na PP od preprodavača kineskih mobitela... Baterija V3 jako loša, plastika loša, ekran može i bolje - no za tih 1000kn je vrlo dobar omjer uloženo/dobiveno. I od početka tvrdim isto - ima dobrih kineza no u globalu gledajući još nisu dovoljno blizu kvalitete renomiranih brendova (koji su, btw, jako precijenjeni). Jedini ozbiljniji problem kod kineza je garancija. Dakle, ne vidim da se išta promijenilo u mom obraćanju, samo nije valjda da si shvatio da ja nisam nikakav "hejter" već otvoreni kritičar koji nema nikakvog interesa da laže (poput nekih ovdje)?

Ne slažem se sa tvojim mišljenjem, ali ću do kraja života braniti tvoje pravo da ga kažeš. - V. (Iz Hrvatske, s ljubavlju)
Poruka je uređivana zadnji put ned 20.4.2014 7:24 (Danyel).
13 godina
neaktivan
Danyel kaže...
bodija kaže...

Danyel i Patrick cro možete dati ruku jedan drugome. Ti Danyel si prije kojih par mjeseci pljuco po kineskim mobitelima da si na kraju bio suspendiran na neko vrijeme, a sada je INew V3 najbolji mobitel jedino mu baterija malo smanjuje reijting. Taj mobitel je po tvom skromnom mišljenju u rangu sa flagshipom...

Patrick cro ...nemoj molim te pričati više o GPS-u, jer je to prožvakana tema i ako imaš itimalo razuma mogao si zaključiti čitajući raznorazne forume da ja najveći problem u samoj anteni. Pojedinci kao ti i dotična osoba samo zbunjujete potencijalne kupce tih istih mobitela....

Nisam pljucao, nego sam govorio svoje mišljenje i iskustva. To što tebi osobno ne pašu ljudi koji se "usude" reći svoje mišljenje, to je drugi par postola.

inew V3 sam opisao (imaš ovdje negdje) do u detalje ali i dalje govorim isto, pošto ga imam i koristim, uvlas isto zbog čega sam i bio suspendiran. A da ne govorim kakve sam poruke, psovke zbog mojih osvrta dobivao na PP od preprodavača kineskih mobitela... Baterija V3 jako loša, plastika loša, ekran može i bolje - no za tih 1000kn je vrlo dobar omjer uloženo/dobiveno. I od početka tvrdim isto - ima dobrih kineza no u globalu gledajući još nisu dovoljno blizu kvalitete renomiranih brendova (koji su, btw, jako precijenjeni). Jedini ozbiljniji problem kod kineza je garancija. Dakle, ne vidim da se išta promijenilo u mom obraćanju, samo nije valjda da si shvatio da ja nisam nikakav "hejter" već otvoreni kritičar koji nema nikakvog interesa da laže (poput nekih ovdje)?

Danyel u potpunosti se slazem sa tobom, imao sam Cubota GT99 prije 7-8 mj i vise,kada je bio jedan od novijih kineza, sve je to super,super je cijena za te performanse,ali za korisnike koji vole ne imati problema bolje je potrositi nekoliko novaca vise i uzeti nesto konkretno. Coolpad f1 je danas best buy,ali ako gledamo to da ako dodamo 500kn mozemo uzeti rabljeni note 2 s garancijom onda neznam o cemu pricamo,imamo pouzdani telefon sa redovitim updateovima i svime,te lakse ga je opet kasnije prodati. Kinezi su odlicni za pare do 1000kn,ali sve ono iznad se ne isplati toliko jer mozemo uzeti neki brandirani telefon u odlicnom stanju,rabljen i s garancijom. To je moje misljenje :) Istotako frend imao MI2s odlican telefon,s odlicnom kamerom i svacim,ali neznam.. Ipak brand je brand kao i sve nazalost.. Zasad imam Note 2 , vidio sam neke klonove,sve je to super za tu lovu,ali ako zelimo nesto konkretno nazalost nije to jos u tom rangu. Ali opet cu rec, kinezi do 200€ s pdvon ODLICNA STVAR! 

Prodaja kineskih ANDROID mobitela | KONTAKT :https://www.facebook.com/el.dd10 ;
16 godina
Bash kaže...

Danyel u potpunosti se slazem sa tobom, imao sam Cubota GT99 prije 7-8 mj i vise,kada je bio jedan od novijih kineza, sve je to super,super je cijena za te performanse,ali za korisnike koji vole ne imati problema bolje je potrositi nekoliko novaca vise i uzeti nesto konkretno. Coolpad f1 je danas best buy,ali ako gledamo to da ako dodamo 500kn mozemo uzeti rabljeni note 2 s garancijom onda neznam o cemu pricamo,imamo pouzdani telefon sa redovitim updateovima i svime,te lakse ga je opet kasnije prodati. Kinezi su odlicni za pare do 1000kn,ali sve ono iznad se ne isplati toliko jer mozemo uzeti neki brandirani telefon u odlicnom stanju,rabljen i s garancijom. To je moje misljenje :) Istotako frend imao MI2s odlican telefon,s odlicnom kamerom i svacim,ali neznam.. Ipak brand je brand kao i sve nazalost.. Zasad imam Note 2 , vidio sam neke klonove,sve je to super za tu lovu,ali ako zelimo nesto konkretno nazalost nije to jos u tom rangu. Ali opet cu rec, kinezi do 200€ s pdvon ODLICNA STVAR! 

Zbog takvih ko ti danas galaxy s5 i košta 5500 kn. Zato kaj je "brend brend" i kad se stavi na stol na kavici da se možemo hvaliti..

[M|C] jokaCRO ingame
Poruka je uređivana zadnji put ned 20.4.2014 12:42 (XXX-Man).
17 godina

Sretan Uskrs svima koji slave.

--------------------------------------

U redu je da svatko ima svoje mišljenje, meni ne smeta ako netko misli da su kineski mobiteli smeće, ali ovo nije tema za to, otovrite posebnu temu pa tamo o tome pišite, ovo bi trebala biti tema o obabiru i raspravi, a ne tema protiv kineskih mobitela.

Mene osobno više ne zanima niti Samsung, LG, Sony niti bilo koji drugi brand, zanimaju me isključivo kineski mobiteli (ali ne znači da se to neće promijeniti).

Nadolatiti 500 kn za Note 2? Pa onda mogu nadoplatiti i bilo koji drugi iznos za bilo koji drugi mobitel, dajte shvatiti da to nije tema rasprave.

NEO N002 mi je treći po redu kineski mobitel (do sad sam imao Cubot GT99, a poslije njega AMOI A862w), mobitel nije savršen ali za $70 je i više nego i dobar, i sljedeći mobitel će mi biti kineski, bez obzira što ću možda moći nadoplatiti određeni iznos pa kupiti bolji, brand mobitel.

Eto, to je moje mišljenje (a znate što kažu za mišljenja {#} )

Moj PC  
7 0 hvala 0
14 godina

Evo ja čekam svoj THL T11, po recenzijama mi se čini yeben {#}

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina

Očekujemo i tvoju recenziju kad stigne.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Eyekool kaže...

Očekujemo i tvoju recenziju kad stigne.

Može! {#}

16 godina
David87 kaže...

Evo ja čekam svoj THL T11, po recenzijama mi se čini yeben {#}

Također! uhvatio sam ga na PRCfrog-u za 209 dolara, poslan mi je bio već sljedeći dan, a sad kad stigne stigne.. Naviše se nadam da je baterija dobra i stvarnog kapaciteta od 2750 mah

[M|C] jokaCRO ingame
13 godina
neaktivan
red_bull kaže...

Zbog takvih ko ti danas galaxy s5 i košta 5500 kn. Zato kaj je "brend brend" i kad se stavi na stol na kavici da se možemo hvaliti..

To uopce nije to,nego relano gledajuci stabilniji su,imaju bolju podrsku pri kvarovima i te stvari,dok kupnja kineza je pomalo rizik jer nemamo potrebnu podrsku jos nazalost. Sada sam upravo narucio stricu Coolpad f1 i znam da je odlican telefon,napisat cu i recenziju kad bude stigao. 1015,20 kn dealsprime.com 

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.4.2014 12:38 (XXX-Man).
16 godina
neaktivan

Meni je iNew V3 odlicna nadogradnja sa s3 mini, od ekrana, performansi, dizajna, cijene i vise ne mislim kupovati ove nase mobitele jer su mi kinezi zanimljiviji, a i jeftiniji...kad se sjetim da sam za arc dao 2000kn plus pretplata 2god 150kn, a sad 1000kn, a mob je zvijer, sad planiram imati inew bar do jeseni pa uzeti neki octa core 2gb...

Mjera čovjekova stvarna karaktera je ono što bi učinio kada za to nitko ne bi saznao...
Moj PC  
3 1 hvala 0
12 godina
neaktivan
"Kineski" S4 GREŠKA

Bok dali mi netko tu može pomoći vezano za kopiju s4 I9500?

Znači mobitel se pali i napise ono standardno koji je model ali ne ide dalje od toga

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
17 godina

Imas review tog moba tu na forumu, potrazi malo. Jedino mi se ne svida sta nema gorilla glasa. Do sad mi je proslo 6 kineza kroz ruke i sljedeci ce bit definitivno neki sa gorilla glasom iz eu radi garancije.

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Poruka je uređivana zadnji put ned 20.4.2014 14:29 (Patrick_cro).
13 godina
neaktivan

Jel dobio netko mozda Coolpada ? Ako da je probao neki custom rom mozda ? Ne svidja mi se nimalo ovaj stock :/

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Bash kaže...
red_bull kaže...

To uopce nije to,nego relano gledajuci stabilniji su,imaju bolju podrsku pri kvarovima i te stvari,dok kupnja kineza je pomalo rizik jer nemamo potrebnu podrsku jos nazalost. 

Svi telefoni koje smo/su naručili mi koji pratimo Forum su također od etabliranih kineskih proizvođa koji su nepoznati kod nas. Isto tako za te telefone večinom postoji neka podrška u obliku updatea, softwarea, modova isl. To što ga moraš slati nazad u Kinu na popravak ako nešto vrisne pa čekaš malo duže svi mi znamo i pomirili smo se s time. A kvare se i Samsung i Sony i ostali brand name proizvođači koji su zastupljeni na našem tržištu. I njih možeš čekati nekoliko tjedana ovisno o kvaru, tako da je sve to tu negdje. A onaj tko se misli hvaliti sa mobom od xyz tisuća kuna neka malo bolje razmisli kako će potrošiti svoj novac jer ljudi oko mene imaju i Iphone 5, Xperiu Z1, Samsung S4, S4 mini, HTC One i svi oni škicaju mog kineza za 866kn i češkaju se.

13 godina
neaktivan

Pozdrav svima 

Ja sam dosad uzimao najmanje 5 kineza najzadovoljniji sam bio sa THL W100 kojeg sam vec koristio 8 mjeseci bez ikakve mane. Osim sto ne mogu ubacit Kitkat al nebitno.  Od ostalih sam probao haipai a9500, haipai p6s, jiake 12 il tako nesto te lenovo a780 mislim tako se zvao. 

Sad kontam da uzmem telefon koji ima 5 incha ekran, 2gb ram memorije, octa core procesor i gorilla glass. Pikirao sam thl t11 , sad ne znam jel ko uzimao njeg i sta mislite o njemu, ima li kakva recenzija o njemu ? 

Osim toga gledo sam neke druge modele isto sa 5 inch 2gb ram, octa core al nijedan nema gorilla glass, da li uopce trebamo gorilla, i sta je sa kamerom jel kod svakog kineza ista po dani extra slika po noci 0 .

Za kraj moram dodat da sam primijetio da jeftinije moze se proc ako uzmamo u AUD nego USD, nekad i do 20€ , sa koje stranice se moze narucivat u AUD, geekbuying ima AUD i opcijama al kad idem checkout USD prebaci automatski.

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.4.2014 18:46 (reufjaha).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Damir1908 kaže...

sta kazte na ovo  . nemam para ovo je iz Spanjolske znaci nema carine ? 

Evo nesto o mobu sa y

Meni se svida. samo da je brz, skype,fejs, zvat itjt 

Sta niko nije probao ovaj ? :S 

Nadam se da sam pomogao, ako jesam prst gore
13 godina
neaktivan

Moje licno misljenje je da dodas nekih 30-40 € ako mozes i uzmes neki octa core od thl il cubot, a za 138 $ koliko kosta taj sto si postavio ovdje mozes dobit thl w100s koji je dosta bolji od ovog  nepoznatog da kazemo nikakvog branda. 

R.J
Poruka je uređivana zadnji put ned 20.4.2014 19:19 (reufjaha).
11 godina
neaktivan

Poštovanje ekipo evo da kažem da sam vlasnik već četiri dana iOceana X7 HD i mogu reči da sam super zadovoljan sa mobitelom jedino falinku koju sam mu našao je fotokanje , slike slikane pod blicom su zaista loše kvalitete pa me zanima da li se može sa nećim to srediti ili je  jednostavno to tako , ako se moram pomiriti da mu je fotkanje jedina loša strana  opet dobro bitno mi je da je mob na netu  turbo brz, navigacija radi super, aplikacije otvara brzo, u ruci lijepo leži sve skupa za novce koje sam dao odlično,još ako se fotkanje može sredit super ako ne opet dobro.

0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice