oke...hvala idem sad probat pa ti javim!!
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Imam jedan problem što se rootanja tiče. Isključio sam fast boot u opcijama, stavio update.zip na karticu, startao mob držeći vol+ i power i ušao u onaj izbornik, međutim kad odaberem update from sd dobijem error da ne može naći sd karticu. pokušao sam 4 različite kartice i na svima je isto. Jel ima netko riješenje
probaj formatirat karticu ali nisam ti siguran da če ti 100% radit!!
EDIT:neče se uopče instlirat!
probaj formatirat karticu ali nisam ti siguran da če ti 100% radit!!
Nakon što sam ju formatirao sa SDFormatterom kopirao sam update na nju i za divno čudo prepozno ju je, ali sad se javlja novi problem "E:failed to verify whole-file signature" "E:siganture verification failed" Installation aborted
Baš me neće rootanje kineza :/
čekaj kaj ti nejde rootat mob ili instalirat onaj offcial ROM?
edit: pa gledaj stavi taj update u memorijsku kad formatiratš!
onda volume + i power zajedno!
i odeš dolje update from zip i to ti TO!!!!!
uspio sam iz točno 17-og pokušaja, cijelo sam vrijeme pokušavao s drugim memorijskim karticama i nisam uspio, odlučio se na drastičan potez; uzeo sestrinu karticu iz mobitela i sve prošlo od prve.
EDIT: slijedio sve upute za instalaciju CyanogenMod-7.2.0 benru89 v3.0 ROM-a, međutim kad odem instal zip from SD card samo mi stoji ona sličica na ekranu i čini mi se da se ne dešava ništa, stoji tako već 5 minuta. Jel to normalno?
uspio sam iz točno 17-og pokušaja, cijelo sam vrijeme pokušavao s drugim memorijskim karticama i nisam uspio, odlučio se na drastičan potez; uzeo sestrinu karticu iz mobitela i sve prošlo od prve.
EDIT: slijedio sve upute za instalaciju CyanogenMod-7.2.0 benru89 v3.0 ROM-a, međutim kad odem instal zip from SD card samo mi stoji ona sličica na ekranu i čini mi se da se ne dešava ništa, stoji tako već 5 minuta. Jel to normalno?
Nakon instalacije CWM 5.0.2.6 i 5.0.2.7 nisam mogao staviti cutom rom, našao sam stariji CWM 4.0.1.4 i sve upalilo od prve. Neka testiranje romova počne :)
pozdrav zanima me zasto mi na antutu benchmark score padne kada stavim kernel 864mhz od fundowskog?
radim sve po uputama i dobijem kontra efekt,inace svaka pohvala fundowskom rom je super!
e jel neko zna koji programi se korist da napravim ROM??
evo ja sam jednog našao lika koji ima tutorail ali sada neznam ako to valja jer piše da je samo za HTC!!
http://theunlockr.com/2010/03/26/how-to-create-your-own-custom-rom-for-android-part-1-setting-up-the-kitchen/
radi neko na ICS-u? valjda ga bude neko uskoro napravil
Da, baš bi bilo super da se javi neki 4.x ROM za naš mobitel.
Dosta pratim razvoj ROM-ova na forumu, i u usporedbi sa GT540, U8650 je napredniji. Za GT540 postoji i ICS, ali njihovi ROM-ovi su (po osobnom iskustvu) nestabilniji. Svaki kojega sam probao je nestabilan i nekolicina funkcija ne radi, za razliku od naših ROM-ova.
Svaka čast, samo nastavite! Mislim da govorim u ime svih korisnika ovog mobitela, imate našu punu podršku i poštovanje.
:)
e jel neko zna koji programi se korist da napravim ROM??
evo ja sam jednog našao lika koji ima tutorail ali sada neznam ako to valja jer piše da je samo za HTC!!
http://theunlockr.com/2010/03/26/how-to-create-your-own-custom-rom-for-android-part-1-setting-up-the-kitchen/
Evo i mene zamina, dali može netko od vas koji radite ROM-ove, da nam malo objasnite, bar osnovno, da nas uputite, ja sam pito već prije, pa mi niko ništa nije odg.
I jel mi može neko reći dal se može na OS win 7, radit ROM, ili se treba imat Linux?
Fkt, bi htio napravit nkj za sebe, i sve vas ostale :)
EDIT
Stavit ću sutra link za download teme, ako nekog zanima.
pozz svima ...
malo mi se neda citati ovih 40-ak dosadanjih stranica pa ako mi netko moze pomoc kako da narihtam na mobitelu ono okretanje tipkovnice kad pisem poruke i kad sam na netu jer gledam na youtube da ima to sve i da radi ali ja nikako da uspijem narihtati to i kod seba a bez toga je jako tesko pisati poruke....
inace mobitel imam 10-ak dana i sve mi je ok a pogotovo sam zadovoljan baterijom... :D
hvala :)
pozz svima ...
malo mi se neda citati ovih 40-ak dosadanjih stranica pa ako mi netko moze pomoc kako da narihtam na mobitelu ono okretanje tipkovnice kad pisem poruke i kad sam na netu jer gledam na youtube da ima to sve i da radi ali ja nikako da uspijem narihtati to i kod seba a bez toga je jako tesko pisati poruke....
inace mobitel imam 10-ak dana i sve mi je ok a pogotovo sam zadovoljan baterijom... :D
hvala :)
postavke - prikaz - Automatski zakreni zaslon
e hvala puno :)
moze li mi netko reci kako ubaciti kernel 864 mhz?
i da znam da ima upute za to ali ne pomazu bas,score mi je losiji a ne bolji!
moze li mi netko reci kako ubaciti kernel 864 mhz?
i da znam da ima upute za to ali ne pomazu bas,score mi je losiji a ne bolji!
Zašto misliš da će score biti bolji ako staviš 864? Isto ti je i sa 780. 780 je bolji za igre, ništa drugo. Ostani na originalnom, moja preporuka.
Jel ima ko problema s ROM-om od andrijav, ja sam ga instaliro jedno pet puta, i uvjek mi fali mapa DATOTEKE, i nemogu nikako do memorijske, ni bilo ćega.
Dok na cyanogenovom ROM-u mi sve radi, za sad sam rješio problem tako što sam instaliro file manager s marketa, al ako neko ima takav problem ili zna rješenje nek javi, hvala :)
Skini ovo (http://www.mediafire.com/?84bak5jc6h0aqy7) i stavi na sd zatim udi u recovery i idi na instal zip from sd card....ne triba nista brisat ni data ni cache!
EDIT: Huawei Backup app http://www.mediafire.com/?84bak5jc6h0aqy7
Oke, hvala ti :)
EDIT
E jel bi mogo samo još stavi update za sig.disk(allbackup.apk) ?
Neznam jel prava tema no može l ise namjestiti da za slikanje mobitel koristi onu tipku za pojačavanje?
Proba sam skoro sve romove. Svaki mi je dobar i los po sebi. Trenutno sam najzadovoljniji sa fundovskijevim romom al 4.0verzija mu je nestabilna rusi se i nakon rr sve proradi al mobitel napravi factory reset xD pa sve proradi. Neka doradi tu 4.0 verziju i to je rom na kojem ostajem za vijeke vjekova osim ako ne izade ICS- android za nas mob... A warov rom mi se cini da cak bolje klizi al bateriju mi izgori u roku keks za moje potrebe govorim o najnovijem sa updatovima ;) tako da mi se neisplati ga punit svaki dan. Ovi novi cyan je skart nema usb notifikaciju nemozete mob spojit na komp i prebacivat podatke nema marketa. Glasnoca je ostala ista u slusalici mozda malo glasniji al zato kada spojite slusalice to je druga prica mob je jaci ajmee. Rom od andrijev OK klasicni CHINARELI uz dosta dobre updatove..
Sve u svemu AWAR,Fundowsky,andrijav ROMOVI su ok Premda ja bacam na FUNDOWSKY jer sam se bas nasa u njegovom romu i vizualno je lip :P
neradi download link za cust
Molim vas pomozite imam problema sa instalacijom custom roma.
Dakle, napravio sam sve što treba, prvo root onda custom recovery i onda instalacija roma i sve je išlo glatko bez poteškoća. Onda sam rebbotao i išao upaliti rom, ali kad se pali otvori mi početni android zaslon za nove korisnike(onaj dodirni robota na zaslonu i imam mogucnosti za promjenit jezik i jos nesto) i onda se ugasi a svijetle samo pomoćne tipke ispod tipkovnice (home,task,back,search). Neznam što da radim probao sa puno puta ali bez uspjeha. Nadam se da ćete moći pomoći!
Proba sam skoro sve romove. Svaki mi je dobar i los po sebi.
Također sam isprobao skoro sve i mogu reći da mi je najbolje legao Sonic CyanogenMod. I kod tog roma kao i kod benru89 Cyan-a se javlja onaj problem tihog zvuka u slušalici (možda zato što je baziran na njemu) ali i za to ima riješenje. Klik
Molim vas pomozite imam problema sa instalacijom custom roma.
Dakle, napravio sam sve što treba, prvo root onda custom recovery i onda instalacija roma i sve je išlo glatko bez poteškoća. Onda sam rebbotao i išao upaliti rom, ali kad se pali otvori mi početni android zaslon za nove korisnike(onaj dodirni robota na zaslonu i imam mogucnosti za promjenit jezik i jos nesto) i onda se ugasi a svijetle samo pomoćne tipke ispod tipkovnice (home,task,back,search). Neznam što da radim probao sa puno puta ali bez uspjeha. Nadam se da ćete moći pomoći!
Jesi probao neki drugi rom?
Ako baš ništa ne pomaže onda bar recite mogu li vratiti na staro kako je i bilo?
Ako baš ništa ne pomaže onda bar recite mogu li vratiti na staro kako je i bilo?
Ako ti ni jedan rom ne radi, tj ako ti bude tako isto onda skini tele2 stock rom (imaš u prvom postu u temi) i stavi njega. Prebaciš ga na SD (napraviš folder dload i rom ubaciš tamo), ugasiš mob, baterija van na 5 sec, upališ mob držeći vol+,vol- i power tipku i trebao bi početi stavljati novi rom. Samo poslije toga ti mob više nije rootan, čisto informativno :)
Ovi novi cyan je skart nema usb notifikaciju nemozete mob spojit na komp i prebacivat podatke nema marketa. Glasnoca je ostala ista u slusalici mozda malo glasniji al zato kada spojite slusalice to je druga prica mob je jaci ajmee.
Zadnji 7.2 rc1 je čist, Ima posebni download fix za slušalicu, Ima zip za flashat gappse, i radi usb file transfer, očito nešto ne radiš kako treba.
Ovi novi cyan je skart nema usb notifikaciju nemozete mob spojit na komp i prebacivat podatke nema marketa. Glasnoca je ostala ista u slusalici mozda malo glasniji al zato kada spojite slusalice to je druga prica mob je jaci ajmee.
Zadnji 7.2 rc1 je čist, Ima posebni download fix za slušalicu, Ima zip za flashat gappse, i radi usb file transfer, očito nešto ne radiš kako treba.
Necu reci nista na ovo ruganje nego cu samo spomeniti da sam prosa sve romove koji su na bug forumu,
SVAKI MI JE UREDNO RADIO samo ovaj zadnji nije cyan. A slusaj ti meni objasni koji je kur++ gapps?? GET APPLICATION jedino mi na to baca aka MARKET?
Meni slusu i ne triba fixat meni je ona dovoljna premda je tisa a transfer mi nije radio niti notificationa nicega.
Ne znam za tebe, ali ja sam u zadnja 4 dana flashao 3 u8650 sa ROM-ovima iz prvog posta ove teme (većinom je na njima ostao Sonic cyan ili benru89 cyan) i nikakvih problema osim onog sa tihim zvukom u slušalici nema (a za to ima fix). USB radi normalno, DSP radi normalno, OC radi normalno... Sve radi kako treba