Evo da napravim malo štivo o dojmovima Gigabytovog top modela Gsmart Sierra S1.
Osnovni podaci:-podrška za dvije SIM kartice
-1.5Ghz četverojezgreni Mediatekov procesor
-Android 4.2 Jelly Bean
-5.0' HD TFT IPS LCD zaslon
-1GB RAM
-4 GB ROM
-13 Mp zadnja kamera
- 2 Mp prednja kamera
-Li-ion 2000 mAh Baterija
Mobitel i dodaci uz njega-u kutiji uz sam mobitel se nalazi punjač koji je načinjen od adaptera i usb kabla,tako da je punjenje i usb priključak riješen jednim udarcem.
Osim toga u kutiji se nalazi priručnik te 3.5 mm ušne slušalice.
Ne mogu se oteti dojmu da su mogli barem još jednu rezervnu litij-ionsku bateriju staviti unutra.
Zaslon:-zaslon je dijagonale pet inča što ga stavlja među najveće.Kvaliteta prikaza je na zavidnoj razini,boje su prirodne,pod bilo kojim kutem se jasno sve na zaslonu vidi,
,nisam neki stručnjak ali IPS matrica radi svoje.
Baterija:-trajanje baterije je uvelike određeno kojom vrstom posla se na mobitelu bavimo.Moje korištenje dotičnog mobitela se sada,u prvim danima,svodi na isprobavanje igara,
,čitanjem internetskih foruma,gledanje videa,uglavnom,mučim ga svime i svačime i maksimala koju dobijem takvim korištenjem je 20 sati,s time da je svjetlina zaslona stavljena na 50 posto.
Mislim da je to s obzirom na hardver koji kuca u mobitelu sasvim pristojno,iako da su stavili jaču bateriju ne bi bilo naodmet.
Kamera:-e da..tu se lome koplja.Nekima dobra,nekima vrlo loša.Meni osobno je u sredini.Snimanje videa i sama kvaliteta je vrlo dobra,fotografije su druga priča.U mračnim prostorijama bez nekih podešavanja opcija,fotografije su zrnaste ,dok po danu su slike poprilično dobre.Po forumima se vrti priča da će izaći odgovarajući softver kojim će kamera prodisati punim plućima.Vidjet ćemo.Meni osobno je kamera čisto ok,jer za slikanje kvalitetnijih slika,ipak je najbolje,
,koristiti fotoaparat kojima je i namjena da rade kvalitetu.
Dizajn:-oblik pravokutnika,sa aluminijskim okvirom,plastika u imitaciji brušenog aluminija,bez oštrih linija,malo vuče na dizajn iPhone-a,ukratko vrlo šik i primjereno današnjim modelima
Plus:.dizajn,hardverske mogućnosti,zaslon
Minus:kamera,(teško pronalaženje torbice za mobitel)
Evo ukratko to je mali osvrt na ovaj smartphone,sljedećih dana ću ako sam što zaboravio,dodati,a i ja sam sam bio u nedoumici između prestigia i gigabyta i presudilo je samo ime a i u prošlosti nisam imao baš dobrih iskustava sa prestigiom,no to je samo moj osobni problem i izbor a na vama je,ak kupujete ne preskupi smartphone,koja od ta dva uzeti,jer oba su za cijenu po kojoj se nude,odlični.