Gigabyte Gsmart Sierra s1

poruka: 37
|
čitano: 10.646
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Evo da napravim malo štivo o dojmovima Gigabytovog top modela Gsmart Sierra S1.

Osnovni podaci:-podrška za dvije SIM kartice

-1.5Ghz četverojezgreni Mediatekov procesor

-Android 4.2 Jelly Bean

-5.0' HD TFT IPS LCD zaslon

-1GB RAM

-4 GB ROM

-13 Mp  zadnja kamera

- 2  Mp prednja kamera

-Li-ion 2000 mAh Baterija

Mobitel i dodaci uz njega-u kutiji uz sam mobitel se nalazi punjač koji je načinjen od adaptera i usb kabla,tako da je punjenje i usb priključak riješen jednim udarcem.

Osim toga u kutiji se nalazi priručnik te 3.5 mm ušne slušalice.

Ne mogu se oteti dojmu da su mogli barem još jednu rezervnu litij-ionsku bateriju staviti unutra.

Zaslon:-zaslon je dijagonale pet inča što ga stavlja među najveće.Kvaliteta prikaza je na zavidnoj razini,boje su prirodne,pod bilo kojim kutem se jasno sve na zaslonu vidi,

,nisam neki stručnjak ali IPS matrica radi svoje.

Baterija:-trajanje baterije je uvelike određeno kojom vrstom posla se na mobitelu bavimo.Moje korištenje dotičnog mobitela se sada,u prvim danima,svodi na isprobavanje igara,

,čitanjem internetskih foruma,gledanje videa,uglavnom,mučim ga svime i svačime i maksimala koju dobijem takvim korištenjem je 20 sati,s time da je svjetlina zaslona stavljena na 50 posto.

Mislim da je to s obzirom na hardver koji kuca u mobitelu sasvim pristojno,iako da su stavili jaču bateriju ne bi bilo naodmet.

Kamera:-e da..tu se lome koplja.Nekima dobra,nekima vrlo loša.Meni osobno je u sredini.Snimanje videa i sama kvaliteta je vrlo dobra,fotografije su druga priča.U mračnim prostorijama bez nekih podešavanja opcija,fotografije su zrnaste            ,dok po danu su slike poprilično dobre.Po forumima se vrti priča da će izaći odgovarajući softver kojim će kamera prodisati punim plućima.Vidjet ćemo.Meni osobno je kamera čisto ok,jer za slikanje kvalitetnijih slika,ipak je najbolje,

,koristiti fotoaparat kojima je i namjena da rade kvalitetu.

Dizajn:-oblik pravokutnika,sa aluminijskim okvirom,plastika u imitaciji brušenog aluminija,bez oštrih linija,malo vuče na dizajn iPhone-a,ukratko vrlo šik i primjereno današnjim modelima

Plus:.dizajn,hardverske mogućnosti,zaslon

Minus:kamera,(teško pronalaženje torbice za mobitel)

Evo ukratko to je mali osvrt na ovaj smartphone,sljedećih dana ću ako sam što zaboravio,dodati,a i ja sam sam bio u nedoumici između prestigia i gigabyta i presudilo je samo ime a i u prošlosti nisam imao baš dobrih iskustava sa prestigiom,no to je samo moj osobni problem i izbor a na vama je,ak kupujete ne preskupi smartphone,koja od ta dva uzeti,jer oba su za cijenu po kojoj se nude,odlični.

Biti ili ne biti pitanje je sada.
Poruka je uređivana zadnji put pon 21.10.2013 14:53 (Zizo).
Moj PC  
2 0 hvala 1
14 godina

Slike fotoaparata: 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Kamera je katastrofalna. Ravna jeftinom kinezu s 13Mpix kamerom...

Da su ostavili 8Mpix kameru koja je na Maya M1V2 ovaj uređaj bi bio zvjerka. Ovako je ipak Prestigio 5044 bolji izbor, iako ima malo slabiji procesor, no i cijena mu je manja.

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.10.2013 18:40 (lllnuclearlll).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Gigabyte Gsmart Sierra s1
A što mislite što je ovo nego prepakiran kinez,bolji su kinezi koje kupite iz kine nego ovi prepakirani za 2 puta veću cijenu
robimarko@gmail.com
14 godina
odjavljen
robimarko kaže...
A što mislite što je ovo nego prepakiran kinez,bolji su kinezi koje kupite iz kine nego ovi prepakirani za 2 puta veću cijenu

A šta će se desit ako krepa pa na reklamaciju? Onda si praktički go*no pojeo.

Iskreno i meni se sviđa to naručivanje iz kine, al nebi dao preko 600KN jer ako krepa onda se mogu j...

14 godina
E pa lijepo ga spakiraš i platiš 50kn za preporučenu sa trackingom i pošalješ.
Ja osobno imam 2 1080p kineza za 1400kn i super su,bez zamjerke.
robimarko@gmail.com
14 godina
odjavljen
robimarko kaže...
E pa lijepo ga spakiraš i platiš 50kn za preporučenu sa trackingom i pošalješ.
Ja osobno imam 2 1080p kineza za 1400kn i super su,bez zamjerke.

Koliko dugo se čeka otprilike?

Baš razmišljam da mi idući mob bude neki dobar kinez

Inače on topic, kamera je katastrofa, moj Gsmart Maya v2 pojede to čudo što se kamere tiče, neznam kako su tako softverski zeznuli stvar :/ 

14 godina
Pa ovisi o sreći na carini,ali otprilike 3-4 tjedna
robimarko@gmail.com
14 godina

Ni ja ne kuzim kak je kamera tak slaba,a inace kamera je orginalno sony-eva sa flashom,a mislim da sony ipak ne radi neki bullshit.Jedino ako je neki skart u pitanju.Ali opet,nije gigabyte neki tamo cherry ili zmlj firma pa se tako sroza sa imidzom pa makar to bio i pocetni start na trzistu smartphona.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ma softverski je problem s kamerom izgleda... Tako vele i na mob.hr u recenziji...

Sad jel to misle ispravit, vidjet ćemo. Javi ako bude kakav update koji popravlja kameru.

Što se tiče ostatka specifikacija mob je poprilično solidan...

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
lllnuclearlll kaže...

Ma softverski je problem s kamerom izgleda... Tako vele i na mob.hr u recenziji...

Sad jel to misle ispravit, vidjet ćemo. Javi ako bude kakav update koji popravlja kameru.

Što se tiče ostatka specifikacija mob je poprilično solidan...

Ove dane bum napisal upit direktno gigabytovom odjelu za telefoniju,pa bum prenijel odgovor koji bum dobil.

14 godina

Evo jučer poslao mail Gigabyte-u u smislu da li će izbaciti kakav softverski update za sierru da se popravi kvaliteta fotografija,danas stigao odgovor da im pobliže i jasnije objasnim što je sa slikama i sa samom kamerom problem,nisam im baš prvotno objasnio kakva je kvaliteta slika,pa sam to danas učinio.

U narednim danima odgovor stiže pa onda javim kaj bu od toga svega.

p.s.evo da ne bi bilo da lažem

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.10.2013 9:14 (Zizo).
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Pozdrav. Imam gigabyte sierru s1. Mogu reci da sam dosta zadovoljan sa mobitelom. Uspio sam ga rootati ali ne mogu nigdje naci clockwork recovery za njega. Dali uopće postoji? Unaprijed hvala na odgovoru

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Nadji negdje recovery za taj mediatek chipset
11 godina
neaktivan

Budem potrazio pa napisem kaj sam rjesio. Hvala na odgovoru

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Hvala rješio sam sve preko MtkDroidToolsa. Zanima me dali netko zna dali ima romova za taj uređaj i dali se može staviti gore bilo koji rom od kineskog mobitela koji ima isti procesor? Hvala

0 0 hvala 0
14 godina

Evo samo da javim da se najvjerojatnije sprema softverska ispravka kamere iako će noćne slike zbog slabog flasha ostati kratkih rukava.

p.s.inače moram reći da kaj se tiče Gigabyta i njihovog odgovaranja i zanimanja za dotični problem mogu reći samo pohvale.

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.10.2013 18:26 (Zizo).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
E super! Ako kamera iskoristi svoj puni potencijal (ipak je Sony-eva), onda ce mob biti odlicna kupnja za tu lovu
12 godina
neaktivan

Imam ovaj uređaj i iskreno me ne smeta softverski problem kamere ali čini mi se da ekran ima štekavi odaziv kada se polagano ide po njemu. To je užasno iritantno u igrama i web browsingu. Zna li itko kako da to riješim? Ili da kontaktiram njihov support?

Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

poz jel netko moza uspio ubaciti clockworkmod u sierru s1??

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ima recovery i neki lewa 5 rom na ruskom forumu 4pda ali ja recovery nemogu skinuti nikako.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Zanima me dali ovaj mob ima onu opsciju usb debugging jer ja nisam nigdje nasao u izborniku .Zna li itko sta o tome?

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.12.2013 19:33 (gibellini10).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Poštovanje , naime imam navedeni mobitel i več mi par dana nudi update 4.2.1 sierra_s1_v1.39.14@gsmart build  0.0.0#gsmart ,ali kad ga probam instalirati nejde nikako izbaziva instalation aborted.

Jel imao ko takav slučaj ili riješenje za moj...?

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
TheCar kaže...

Poštovanje , naime imam navedeni mobitel i več mi par dana nudi update 4.2.1 sierra_s1_v1.39.14@gsmart build  0.0.0#gsmart ,ali kad ga probam instalirati nejde nikako izbaziva instalation aborted.

Jel imao ko takav slučaj ili riješenje za moj...?

Skini ga sa official stranice i flashaj iz recovery-a

13 godina
neaktivan

Evo skini ga ovdije:http://www.gigabytecm.com/en/goodscontent.php?id=39&type=2

kad ga skines rapakiraj tako da ti ostane GBC_update.zip ,onda to kopiraj na memorijsku karticu u mobu.Iskljuci mob,i drzi tipku glasnoca + i power desetaka sekundi dok ne udes u recovery.Tamo imas ociju instal update zip i to potvrdis tipkom volume - i krenut ce update.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

evo probao sam i javlja status 7 error , mob je nov nikad prčkano po njemu niti po romu sve original

14 godina
odjavljen
TheCar kaže...

evo probao sam i javlja status 7 error , mob je nov nikad prčkano po njemu niti po romu sve original

Zip koji si skinuo, jesi ga raspakirao?

13 godina
neaktivan

Pa to i je za orginal update,na onoj stranici gdje je rom nize imas i upute sa slikama na englenskom pa malo pogledaj.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Ma raspakiram ja njega i ubacim u root dir sd kartice te ga iz recoverya nađem i pokrenem i izbaci erorr status 7

13 godina
neaktivan

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2302599

pogledaj ovdije,a po ovom sto pise izgleda da je problem u romu,pa ti ja predlazem da ga skines jos jednom i probas sa tim drugim.a mozes probati prije nego flesas ovaj drugi update, taj koji ti je sad u mobu vratiti na tvornicke postavke, pa onda flesati,tj,u recovery  najprije odaberi opciju clear data i factory reset i clear cash pa tek onda instal update zip

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.12.2013 23:25 (gibellini10).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice