Kakav vam je GIMP

poruka: 4
|
čitano: 3.181
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
Kakav vam je GIMP

Pošto:

• Open Source Software - podržavam jako, i donacijama
  • Plaćeni Software - podržavam ako daje veliku vrijednost za novac - npr Davinci Resolve Studio, Cubase, i ajd.... Windows.
  • Software sa modelom pretplate - mrzim iz dna duše - Photoshop, Premier, Office 365...

tako sam prihvatio GIMP kao alternativu Photoshopu za relativno jednostavne fotomontaže koje ponekad napravim, obično humoristične.

Kakva su vaša iskustva sa istim? Photoshop nisam koristio jedno 10 godina, pa više ni ne znam koliko je bolji.

Moj PC  
2 0 hvala 0
4 godine
Re: Kakav vam je GIMP
S Photoshopom se 10 slicnih programa zajedno nemogu mjeriti s istim.
Gimp sam koristio za astrofotografiju i za niš drugo.
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
Kakav vam je GIMP

Radije koristi Affinity, puno ljudi prelazi na njega jer nudi sličnu funkcionalnost i ne košta ruku i nogu. Gimp je super ali je ljudima koji nisu navikli na njega dosta neintuitivan. Photoshop, zajedno s ostalom Adobe kramom, srećom polako gubi na popularnosti.

Ne ide mi u glavu kako netko kraj svog softvera koji se nudi odabire plaćati Adobe. Jedini komad Adobe softvera koji mogu preporučit je Lightroom Classic.

Edit: možeš probat Photopeu kao nekakvu alternativu Photoshopu. Radi u browseru i za jednostavnije stvari je super.

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.8.2024 15:53 (TibzzX).
Moj PC  
2 0 hvala 1
7 godina
odjavljen
Kakav vam je GIMP

da li postoji neki program koji je slican ' photoscape-u ' ? kad ga zelim skinuti windows javlja da je nepozeljna app, a to mi je tako lak program bio za nabrzaka sredit fotku. 

trenutno koristim u webu 'ipiccy' i meh mi je. 

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice