Wireless router pomoć

poruka: 14
|
čitano: 2.496
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Wireless router pomoć

Ovako, ne znam kako da nazovem temu nego ovako, od ISP-a sam dobio wireless router (poodavno), koji se nalazi spojen direktno na stari računar gdje je signal fenomenalan, e sad, moja soba je pa jedno 6-7 metara dalje od routera (računajući i zidove koji smetaju) te moj wireless adapter hvata signal veoma loše. Spojio sam taj router ethernet kablom od nekih 15 metara kroz stan direktno na moj računar, e sad, ne znam kako da se onda spojim na net, tj kako da pristupim internetu, dosad sam samo morao otići na wireless u taskbaru i odabrati svoju mrežu te se spojiti preko wirelessa, a sad kad sam spojio kablovima, ne znam kako.

Ako može pomoć, žestoko mi zadnje 2 godine taj loš signal ide na živce.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Wireless router pomoć

Control panel > network> izaberes mreza i enable (ako nije vec to uradeno), to bi trebalo biti to. Par puta imao sam problema sa adapterom i uvek imam rezervni enternet kabel koji kad god spojim pc uvek sam registrira i sve je ok ...

Steam: morph_mkd
16 godina
neaktivan
Wireless router pomoć

Zaboravio sam napomenuti, windows 7 je, ne razumijem, gdje, šta enable? Ethernet kabal je spojen direktno s routerom u moj računar, i ne mogu nigdje, ama baš nigdje naći opciju da se konektujem na net kad isključim usb wireless adapter.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Instalirao si drivere za router? Moras to prvo uraditi pa onda ako ima neki problem control panel>network and internet i tu imas sve sto je potrebno ... Neznam sta bi moglo biti drugo ... btw zaboravi to enable mislio sam da imas xp ...

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.9.2012 23:56 (mOrPh).
16 godina
neaktivan
mOrPh kaže...

Instalirao si drivere za router? Moras to prvo uraditi pa onda ako ima neki problem control panel>network and internet i tu imas sve sto je potrebno ... Neznam sta bi moglo biti drugo ... btw zaboravi to enable mislio sam da imas xp ...

Hm, nisam drivere instalirao, vidiš to bi mogao biti problem, potražit ću ih sad, radi se o "BILLION" routeru.

Evo našao sam taj driver/firmware za taj model koji imam, u rar arhivi je došao jedan file pod nazivom "ras" i to je to, šta s njim?

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.9.2012 23:59 (BannedOnThisForum).
15 godina
neaktivan
Wireless router pomoć

Instaliraj drajvere od lan kartice.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
gogi321 kaže...

Nemojte me krivo shvatiti, ali, kako, mogu linkovi? Nemam neko znanje toga. Ugl evo skinuo sam driver za model routera koji imam kao što je kolega iznad rekao, ali u .rar arhivi je došao samo jedan file pod nazivom "ras" i ne znam što s njim.

14 godina
neaktivan
Wireless router pomoć

Mislio sam na lan karticu ... Mala greska ispravio me kolega ... Ne treba ti driver za router jer nije ti spojen sa usb-om nego direktno sa enternet kabel ... 

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.9.2012 0:03 (mOrPh).
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
mOrPh kaže...

Mislio sam na lan karticu ... Mala greska ispravio me kolega ... Ne treba ti driver za router jer nije ti spojen sa usb-om nego direktno sa enternet kabel ... 

Realtekove?

15 godina
neaktivan
BannedOnThisForum kaže...
gogi321 kaže...

Nemojte me krivo shvatiti, ali, kako, mogu linkovi? Nemam neko znanje toga. Ugl evo skinuo sam driver za model routera koji imam kao što je kolega iznad rekao, ali u .rar arhivi je došao samo jedan file pod nazivom "ras" i ne znam što s njim.

Koju maticnu imas? 

16 godina
neaktivan
gogi321 kaže...
gogi321 kaže...

Koju maticnu imas? 

ASUS M4A87TD

15 godina
neaktivan
gogi321 kaže...
gogi321 kaže...

Koju maticnu imas? 

ASUS M4A87TD

Instaliraj ovo http://drivers.softpedia.com/get/NETWORK-CARD/REALTEK/Asus-M4A87TD-USB3-Realtek-LAN-Driver-57482042010-62332092010-7152092010-for-XP-Vista-Win7.shtml

16 godina
neaktivan
14 godina
neaktivan

Operacija uspesna? XD

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka: