Spajanje u LAN

poruka: 24
|
čitano: 4.547
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Spajanje u LAN

Znači, frendovi bi mi napravili LAN party i imamo četiri kompjutera pa me zanima da li je ikako to moguče spojiti u LAN bez kupnje dodatnih switcheva i hubova.

Hvala.

We are nothing but the stones to pave the way...

0 0 hvala 0
14 godina
RE: Spajanje u LAN

Da li imate router?

Svi noviji imaju 4 porta (barem većina onih koji su mi prošli kroz ruke) i eto vam switch.

17 godina
Spajanje u LAN

Imamo Dlink 584 T kojem sam updateao firmware i oslobodio sva 4 porta za LAN...samo me zanima što trebam u windowsima namjestiti.

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Ad4pt3r kaže...

Imamo Dlink 584 T kojem sam updateao firmware i oslobodio sva 4 porta za LAN...samo me zanima što trebam u windowsima namjestiti.

Koliko ja znam, sve će raditi bez namještanja u windowsima...

http://apazinjan3d.webs.com/index.html
15 godina
neaktivan

koliko ja znam nece...moras svaki komp stavit u isti workgroup i stavit svakom ip adresu 192.168.1.x(1,2,3,4)

ak me kuzis jedan kom ce ima 192.168.1.1. a drugi 192.168.1.2. i tak...kako bi provjerio jeste li povezani samo se pingate tako da:start/run/upises "cmd" i u taj prozor upises ip adresu s kojom se oces pingat(provjeriti postoji li veza)

primjer:ping 192.168.1.3. (enter)

ispravite me ukolko grijesim ali na lan-dernecima sam uvijek tako radio i sve radilo ko podmazano,samo bolje si nabavi switch jer ce ti sa routerom lagat jako...

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.10.2010 23:13 (skiljavi).
14 godina

Ovisi koje windoze imaš?

Ako ti se ne da zafrkavati skini ovaj software (7. dnevna trial verzija), instaliraj ga na sva četiri računala. Prištekajte se na router pokreni software, prođi kroz uvodni dio i scaniraj mrežu. Ako ti netko od kolega nije unutra odi na add device i to sredi.

Ovo je jednostavni način kod kojeg nije bitno koje windoze imaš na bilo kojem računalu.

Ako želiš by Microsoft ovisi o operativnom sustavu (XP, Vista, 7).

15 godina
odjavljen
skiljavi kaže...

koliko ja znam nece...moras svaki komp stavit u isti workgroup i stavit svakom ip adresu 192.168.1.x(1,2,3,4)

ak me kuzis jedan kom ce ima 192.168.1.1. a drugi 192.168.1.2. i tak...kako bi provjerio jeste li povezani samo se pingate tako da:start/run/upises "cmd" i u taj prozor upises ip adresu s kojom se oces pingat(provjeriti postoji li veza)

Si ti cuo kad za DHCP...

@autoru to ukljuci u postavkama routera i onda vise nista ne moras namjestati...

Pinky je zakon... I ♥ π
17 godina
bobica257 kaže...
skiljavi kaže...

Si ti cuo kad za DHCP...

@autoru to ukljuci u postavkama routera i onda vise nista ne moras namjestati...

Evo uključio sam samo ne znam da li je dobro postavljeno ( slika dolje ).

Ako uključim DHCP, onda samo spojim računala i ona bi trebala sama raditi u LANu.

15 godina
odjavljen
Ad4pt3r kaže...
bobica257 kaže...
skiljavi kaže...

Si ti cuo kad za DHCP...

Evo uključio sam samo ne znam da li je dobro postavljeno ( slika dolje ).

Ako uključim DHCP, onda samo spojim računala i ona bi trebala sama raditi u LANu.

Da sve je dobro podešeno samo probaj ovaj lease time staviti na najvece moguce...Jer ce ti ovako svaki 1 sat dobivati novu ip adresu...

Pinky je zakon... I ♥ π
17 godina
Spajanje u LAN

Ok, stavio sam na 60 000...Sada dok spojim ta četiri računala oni su automatski umreženi i ne preostaje mi ništa drugo nego u igrama otiči pod LAN i napraviti igru, ako se ne varam.

1 0 hvala 0
16 godina

.. i podesiti firewall (dodati igru u exceptions) na svakom PCu, ako to igra nije podesila za vrijeme instalacije.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
odjavljen
Ad4pt3r kaže...

Ok, stavio sam na 60 000...Sada dok spojim ta četiri računala oni su automatski umreženi i ne preostaje mi ništa drugo nego u igrama otiči pod LAN i napraviti igru, ako se ne varam.

Da ali prije toga na svakom kompu otvori conzolu i upiši ipconfig i pogledaj ip adresu, ako je dobra onda mozes napraviti igru....

I da ako ti nekto pomogne onda mu ti uzvratiš klikom na jedan gumb ispod njegovg posta

Hint: pise na njemu hvala....

Cool

Pinky je zakon... I ♥ π
17 godina
Spajanje u LAN

OK, puno hvala na pomoči.

0 0 hvala 0
17 godina
Spajanje u LAN

Oprostite na double postu, ali me još jedna stvar zanima. Da li je moguće na ovako povezanim računalima preko mojeg routera shareati velike datoteke ( 6 GB na dalje ) između računala u LANu, i ako je, da li možete mi objasniti kako to namjestiti.

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Spajanje u LAN

Ako si oslobodio sva 4 utora za LAN samo ukopcas i ja na win7 netrebam nista namjestati, sve radi, a šerati datoteke i mene zanima

When you are sad and you dont know what to do , just remeber that life starts at 8000 rpm. KTM <3 Husky <3
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Ad4pt3r kaže...

Oprostite na double postu, ali me još jedna stvar zanima. Da li je moguće na ovako povezanim računalima preko mojeg routera shareati velike datoteke ( 6 GB na dalje ) između računala u LANu, i ako je, da li možete mi objasniti kako to namjestiti.

Da mozes samo na svakom kompu Zašeraj jedan folder i ostali ga budu vidli u "Network" i onda mozes prebacivati fajlove(Samo staviš u taj folder)

Pinky je zakon... I ♥ π
17 godina
Spajanje u LAN

Pa mislim da sam ih oslobodio kad sam updateao firmware na V3.00B01T02.EU-A.20070510 sa standardnog Tcomovog...Samo ne znam da li su portovi dobro postavljeni ( slika ) kad su po defaultu zadnja dva bila PVC1, ja ih stavio na PVC0.

0 0 hvala 0
14 godina
Ad4pt3r kaže...

Razlog zašto sam ti predložio Cisco Network Magic je upravo taj što će ti izuzetno olakšati sher-anje. Stvar se svodi na to da u Network Magic Folder dodaš novi folder i šibaj. Isprobaj ga i vidjeti ćeš da je to vrlo jednostavno. Mislim nije problem zasherati foldere ako se radi o istom operativnom sustavu. Kada u igri imaš tri operativna sustava (XP, Vista i 7), barem je tako bilo u mom slučaju, onda ćeš poštenski zagrijati stolicu da to riješiš i da radi kako spada. U tom slučaju gore navedeni program rješava stvar vrlo jednostavno.

Sigurno nisam Cisco fan ali ovaj software toplo preporučujem (nakon testne faze od 7 dana odlučiosam ga kupiti za ured).

14 godina
neaktivan

meni samo nije jasna jedna stvar... čoek hoće mrežu, hoće vjerojatno igrat. hamachi i 2 minute... zbogom nema se šta više pričati

ja sam mala gljiva....
15 godina
odjavljen
mario.L_hr kaže...
Ad4pt3r kaže...

Razlog zašto sam ti predložio Cisco Network Magic je upravo taj što će ti izuzetno olakšati sher-anje. Stvar se svodi na to da u Network Magic Folder dodaš novi folder i šibaj. Isprobaj ga i vidjeti ćeš da je to vrlo jednostavno. Mislim nije problem zasherati foldere ako se radi o istom operativnom sustavu. Kada u igri imaš tri operativna sustava (XP, Vista i 7), barem je tako bilo u mom slučaju, onda ćeš poštenski zagrijati stolicu da to riješiš i da radi kako spada. U tom slučaju gore navedeni program rješava stvar vrlo jednostavno.

Sigurno nisam Cisco fan ali ovaj software toplo preporučujem (nakon testne faze od 7 dana odlučiosam ga kupiti za ured).

Znamo zašto....

Pinky je zakon... I ♥ π
16 godina
protjeran
munjovoz kaže...

meni samo nije jasna jedna stvar... čoek hoće mrežu, hoće vjerojatno igrat. hamachi i 2 minute... zbogom nema se šta više pričati

ma kakav hamachi to je lanjski snijeg

┐(-。ー;)┌ | (  ゚,_ゝ゚)
17 godina
munjovoz kaže...

Pa koliko ja znam, za hamachi je potrebno da je svako računalo spojeno na internet, kaj ne??

To mi ne možemo ostvariti, već hoću ovakav, direktni LAN.

14 godina
neaktivan

iako ti treba net za spajanje u hamachi, on ti uspostavi mrezu na kompovima i poslije toga nije problem koristit njegove postavke kad si offline...

ja sam mala gljiva.... svinja je kraljica životinja dok ne probam lava
17 godina
Spajanje u LAN

Evo opet vraćam temu, jer imam pitanje. Znači radimo malo veći LAN party i imamo switch sa 5 utora i router sa 4 utora. Sad me zanima jel se oni dva mogu povezati zajedno da se dobije 7 ili više utora.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice