Server za ured / 2 računala na jednom ?!?

poruka: 14
|
čitano: 3.261
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan

Pozdrav,zanima me dali je moguce na jedno racunalo spojiti 2 tipkovnice 2 monitora i dva misa te printer ali tako da bude imao svatko svoj sistem znaci neovisno jeda o drugome i da mogu istovremeno obavljati radnje ??

Te što bi mi za to sve trebalo ?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Moguće je, ovisi od jačine hardwarea.

Npr. treba ti neki bare metal virtualizator

poput Microsoftovog Hyper-V-a. I na njemu

instaliraš OS-ove koje koristiš i to je to!

Otprilike. Sve ovisi od konktetnih potreba.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Nije to baš tako kako si ti opisao. U Hyper-v ne postoji mogučnost dediciranja portova (video,  usb...) pojedinoj virtualci tako da ti ta ideja otpada. Ako želiš na jednom pcu simultano vrtiti 2 Os-a od kojih če svaki imati svoj dedicirani video izlaz i dediscirane usbove trebat će ti specijalizirani softver.

Jedan od njih je SoftXpand Duo Pro, Desktop multiplier ili Multi-station Linux al ima ih i još nekoliko. Više o tome ovdje (Multiseat configuration)

pero_HR
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.2.2015 10:46 (peroko).
Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina

@LorkyXTR

Koja je točno svrha / ideja / potreba za takvim sistemom ?

4 0 hvala 0
13 godina
protjeran

vjerojatno da ne mora kupovati jos jedno racunalo.

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: Server za ured / 2 računala na jednom ?!?
Strahoslav Trta kaže...

I ja predpostavljam da je to razlog.

Steam GameShop by ivanoman PM mene za vise informacija
14 godina
Strahoslav Trta kaže...

"server" je skuplji od 2 normalna računala?

13 godina

dva celerona i crossover kabel je najjednostavnije riješenje ako nema potrebe za jakim računalima, tj. ako je neko osnovno uredsko poslovanje

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

radi se o tome da imam u jednom uredu jedan PC i Lapop,umjeto toga laptopa bi rjesio to s idejom kakvu sam zamislio.... jer preko toga laptopa se rade racuni  vode skladista itd....  a drugo racunalo je namjenjeno za izradu ponuda 

0 0 hvala 0
16 godina
Darko1983 kaže...
Strahoslav Trta kaže...

"server" je skuplji od 2 normalna računala?

+soft +hardware (npr Baddy-Duo/Quad..) ali se uštedi na licencama OSa/Officea. Na kraju ispadne neisplativo, neiskoristivo.. HW je danas prejeftin da bi imalo smisla (ne zaboraviti monitor-tipkovnica-miš +ostala periferija je posebno) jer su takva rješenja cca 1.200kn->

MS ima svoje rješenje (par godina, nisam probao u praksi) koje kroz VM/Hyper to omogućava, treba provjeriti jer može biti isplativo ali samo za firmu koja ima odgovarajuće licence (Win/Server..) jer opet kupnja te licence je iznad cijene PCja s OS/MSO...

LorkyXTR kaže...

radi se o tome da imam u jednom uredu jedan PC i Lapop,umjeto toga laptopa bi rjesio to s idejom kakvu sam zamislio.... jer preko toga laptopa se rade racuni  vode skladista itd....  a drugo racunalo je namjenjeno za izradu ponuda 

-zapravo trebaš 'umrežavanje' ili RDC..?

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.2.2015 13:58 (ihush).
17 godina
ihush kaže...

+soft +hardware (npr Baddy-Duo/Quad..) ali se uštedi na licencama OSa/Officea.

Digresija - mislim da ne može, prema MS EULA. Za standardne produkte (OS, Office itd.).

Ovdje je eventualna ušteda na HW-u i to mizerna u odnosu na ostalo.

10 godina
neaktivan
LorkyXTR kaže...

Treba ti još jedan monitor i osoba koja je voljna radit 2 stvari na jednom pc-u odjednom.Naravno,ovo ovisi o hardvareu.

16 godina
Old Iggy kaže...
ihush kaže...

+soft +hardware (npr Baddy-Duo/Quad..) ali se uštedi na licencama OSa/Officea.

Digresija - mislim da ne može, prema MS EULA. Za standardne produkte (OS, Office itd.).

licenca dozvoljava.. (kao multiuser/login..), ali ostaje neisplativost. +Stalne MSove izmjene licenciranja pa npr cloud ne pomaže uštedi jer treba dva acounta za dva juzera... dok se sjećam nekog enterprise rješenja MSa ali to nije za ovu temu primjenjivo.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
ihush kaže...
Old Iggy kaže...

licenca dozvoljava.. (kao multiuser/login..)

Vidi - Win7 EULA - Number of Users. Unless otherwise provided in these license terms, only one user may use the software at a time.

Ili Office 2013 EULA - Multiple or pooled connections. You may not use hardware or software to multiplex or pool connections, or otherwise allow multiple users or multiple computers or devices to access or use the software indirectly through the licensed computer.

Čak i za Buddy Thinsoft u FAQ striktno navodi da je potrebno proučiti i da su za neke stvari potrebne dodatne licence. Kao što je s Microsoftom slučaj u svakoj VDI / DaaS varijanti.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice