pozz...
ovak složio bi privatnu mrežu za oko 15 korisnika max...nešto od opreme imam nešto bi trebalo kupit..trenutno sam spojen na privatnu mrežu koja ima slične karakteristike, normalno neda mi se više plačti nekom nego idem nešto realizirati sam...uzeo bi u t-comu 10/512 brzinu.
ali bi i spojio od susjeda brzinu ( nači 2x po 10/512 mbit )jer tu di živim max. t-com mi može isporučit do 12mbit.onda bi trebao i server da se te dvije mreže povežu, kolko sam čuo to je izvedivo, a ak neko zna da mi objasni kak to šljaka...za sad imam 2 kučišta.kutiju 1 sam mislio složit za file server (windows home server nači fajlovi i backup, itd...) a kutiju 2 za drugi server isto windows (server 2003) ako bi radio na toj konfi? e sad dali je to izvedivo, kaj bi još trebal da bi to radilo, neke izmjene ili šta slobodno predložite..e da na linux nebi išao jer njega nisam nikad koristio ali slobodno možeti mane i prednosti u odnosu na windows....ispod sam naveo svoju opremu...ak sam fulao slobodno premjestite temu...
2x 8 portni switch i 1 24 portni 10/100 mbit
2x tp link ap
airliwe ap i airlive g duo dual ap
24 dbi gridna, 2x 14dbi yagi antena, 2x 7dbi omnica
kabeli su kms-400
kutija 1: pentium d 945 2x 3.4 ghz, 4gb rama, 2x 2tb wd green, 500gb caviar black, ploča gigabyte
kutija 2: pentium 3 1ghz, 1gb rama, 120gb hdd
back ups 2x 500va, 1250va apc